Eşimin Sürekli Artan Borçları. Ne yapmalıyım :(

Camellia

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2013
200
63
123
Hanımlar Merhaba,
Artık kendim birşey düşünemediğim için sizlere danışmak istiyorum :(
Eşimle 8 senelik beraberliğin sonunda geçtiğimiz haziran ayında evlendik. Eşim senelerdir ailesiyle çalışıyordu ama hiç memnun değildi. Amcalarla birlikte çalıştıkları bir işti ve sürekli kendisine baskı yaptıklarını söyleyip dururdu. Eşimi tanıdım tanıyalı bu işi değiştirmenin yollarını aradı durdu. En sonunda geçtiğimiz ay hiiiiç alakasız bir sektöre bir tanıdık vasıtasıyla geçiş yaptı. Bu iş ailesiyle çalıştığı işten çoooooook alakasız bir sektör ve hiç bilmediği bir sektördü. Birazda arkadaşlarının gazına geldi

Velhasılı diğer tarafta bir nevi işinin patronu gibiyken, ihtiyacı kadar maaş alabiliyorken herşeyi pat diye bıraktı ve asgari ücretle bahsettiğim diğer sektör işine geçti. Ama asgari ücret alacağını kendiside sözleşmeye imza atarken öğrendi. Sırf inadına gitti ona rağmen sözleşmeyi imzaladı ve biz o sıralar zor zamanlar geçirdik.

Ben bu duruma çok sinirlendim çünkü evimizin temel masrafları (kira, faturalar, aidat,yol parası vs) alacağı asgari ücretten çok daha fazlaydı. Mutfak masrafını saymadım bile. Bu arada bende çalışıyorum ve geçmişte iş değiştirmeden önce eşim benim maaşımı hep küçük görürdü. 3 kuruşluk maaşın falan deyip dururdu. Şimdi benim maaşımın epey bir altında kendisi çalışıyor.

Maaşımla geçmişte dalga geçmesi, iş değiştirirken benim fikrimi sormaması, ona rağmen tüm uyarılarıma kulak asmadığı gibi sen ne biliyorsun diye beni terslediği ve dönüp dolaşıp dediğim herşeyi şimdi yaşadığı için kendi kendime maddi olarak kendisine destek olmamaya karar verdim. Ne hali varsa görsün şimdi anlasın istedim ve öylede oldu.

Daha işinde 1 ayı doldurmadı ama borçlar birikmeye başladı :( Zil çalıyor kapıcı "aidat zamanı" 110 lira zil çalıyor "yakıt faturası" 100 lira falan falan derken ben gene dayanamadım ve yakıtı son güne bıraktığı için ödedim.

Ve bu adam bu kadar borcunun arasında hala kendine profesyonel fotoğraf makinası almaya kalkıyor kredi kartıyla. Ne yapıcaksın makinayı diyorum ya fotoğraf çekeriz diyor. Nereye gidiyoruz da nerenin fotosunu çekicen diyorum ya öff makina çok güzel diyor (Bahsettiği makina 1.500 lira)

Askerden arkadaşı aramış borç istemiş bide utanmadan bana anlatıyor falanca askerden borç istedi de ona para göndermem lazım ya, yazık çocuğa diyor. Yav tamam askerde olan insana destek olmak iyidir de borcu olan adam borç mu verirmiş diyorum bozuluyor.

Fakat tüm bu durumumuza rağmen eşimin harcamalarında bir kısılma yok. Ben bunu alırsam nasıl öderim yok. Kredi kartını cırt cırt kullanıyor başkası ödeyecek gibi. Bu akşam da bankanın birinden aradılar artık kredi kartının borcunu epeydir ödemediği için kara listeye girmek üzereymiş. yarın son günüymüş. Benim maaşımla dalga geçen adam, iş değiştirdiği sırada senin parana mı kaldım diye bana bağırıp çağıran adam gayet rahat yarın işe giderken benim karta 200 lira yatırsana deyiverdi. Hiç bozuntuya vermeden valla bende para yok dedim.(Gerçekten yok bu arada) Zannetti ki yanımda nakit yok bankada duruyor. E o zaman internet şubesinden eft yapalım o zaman hadi dedi :( Valla kusura bakma ama orda da yok deyince suratı asıldı.

Gitmiş başka bankanın internet şubesine girmiş bilmem ne kampanyası varmış nakit kredi çekmiş iki dakikada diğer kara listeye girmek üzere olan kartın tüm borcunu ödeyip kapattırmak için başvurmuş. Nasıl yani kredi mi çektin dedim evet ayda 100 100 ödicem 10 ayda dedi güzelce. Şaşırdım kaldım :(

Kızlar ben bu adamla ne yapıcam böyle. Yeni işinde daha 1 ayını tam doldurmadı ama şimdiden durumumuz böyle :( Ve biz araba almak için kredi çekmek istiyorduk ve ben ödeyecektim kredinin taksitlerini. Şimdi ben bu adama güvenip kredi çekmem. Hadi boşverin krediyi hala da üzerine diyorki bana yazın (2014 yazından bahsediyor daha şimdiden) tatil için paramız olmazsa kredi çeker öyle gideriz. Şaşırıp kaldım resmen. neyinle ödeyeceksin deyiverdim artık. tonla laf işittim ama.

Ben bu adamla konustum olmuyor ne yapabilirim? Kimseyi dinlemiyor sadece beni değil :( Bir akıl verin kızlar nasıl düzene gireriz biz

Nacizane tavsiyem elinizi eteginizi cekin giderlerden.cunku nasil olsa siz odersiniz diye cok rahat davraniyo.tabiki evlenince senin paran benim param muhabbeti olmaz ama esinizin burnunun surtmesi lazim.yazik sonra siz ugrasicaksiniz biriken borclarla.

cnm şimdi senin başlığı okudum ki acaba ne gibi çare var..akıl akıldan üstündür.. benzer durum bende de var.. benimkisi de sürekli kredi çekiyor. kendi harcamaları en kıstığı 500 tl gibi aylık.. borcu borçla kapatıyor.bir kısmını alıyor parasız kaldığı için sonra 1 2 ay idare ediyor sonra kredilere yükleniyor. dönüyoruz başa.. borç hiç kapanmıyor. sürekli artıyor. az önce yine söyledim. çocuk düşünmüyorum çalışacağım dedim.yaşım gelmiş sınıra.. o da bozuldu. ikisi ne alaka dedi.. hep ben mi suçluyum deyip çekip gitti. hani gelse diyeceğim suçlu benim söyle ben neyi yapmayım.neden kısıyım.. kuaföre gittiğim yok manikür pedikür yok epilasyon ağda giyim kuşam desen yok. makyaj şuydu buydu desen yok.mutfak masrafları çok az çünkü köyden geliyor çoğu. ya da annem yardım ediyor.. buna rağmen yok da yok.. yani bazı zaruri ihtiyaçlarda almıyorum idare ediyorum. bir düze çıkalım diye.. ama yok.. dedim evlendikten belli böyle krediye yükleniyorsun..
yani bu kadar çocuk isterken ve yaşım sınıra gelmişken ben vazgeçiyorum bu benim için kolay mı diyecektim. ama bütün bu konularda haklı olduğumu biliyor. çünkü nefesten başka birşey almıyorum. düğünde başkasının gelinliğini giydim. balayı şu bu yok zaten.

sakın araba alıp krediye çekme.. kendi yabancı olduğu bir sektör diyorsun ama sonuçta bu çalışmak. çalışan her yerde başarılı olur. patronluk işçiliğe geçişi olmuş bunun zorluğunu çekecektir ama yapılacak birşey yok.herkes çalışıyor herkes el işinde .. hı kendi işimi açıyım vs derse kabul etme.. ya da çok iyi düşün.. ilk yıllar 30 bin 50bin lirayı çöpe atacak kadar paranız olmalı. sonra para kazandırır. çünkü şimdi herkes kredi çekip işyeri açıyor sonra insanların üzerine biniyorlar. ne kendileri memnun oluyor ne çalışanlar herkes zorlanıyor..

aklı başına gelsin gerçeklerle yüzleşsin bakalım. bunu olgunlukla halledip çalışmayı para kazanmayı düşüncek mi.. yani parasına göre harcama yapmayı..

valla onun dışında birşey diyemem ama başlığı takip edecem.

artık eve hiçbi harcama yapma da eşin el atsın bi zahmet. benim eşimde para harcamayı çok seviyo ama ben frenliyorum. belli bi süreden sonra çok şükür oda anladı akıllandı (maşaallah). ben çalışmıyorum
yani zaruri ihtiyaçlar varken 1500 tl lik fotoğraf makinesi almak hangi akla uygun...
sakın kredi çekip araba falan alma canım...
eşinin ailesiyle bu konuyu hiç konuştunmu?

esin felaket derecede rahat ve sana guveniyor hemen agirligini koymassan sonunuz iyi olmayacak gibi okurken aaaaa diye kalakaldim. sinirden vallahi bu nasil bir vurdumduymazlik borc batagina girenler boyle insanlar demekki allah yardimcin olsun.

eşinin yaptığı kusura bakma canım ama şımarılık. benim çalışırken işim çok zordu öye bir patronum vardıki müşterilerim hatta başka iş görüşmesine gittiğim patronlar dahi demiştir. x kişi ile 4 yıldır çalışıyosanız iyi bir elemansınız ve çok dayanıklısınız demişlerdir.

maaşımı elime alınca motive olup yeni aya başlıyodum.

evet işyerinin rahat ve huzurlu olması önemli. ama aldığın parayla kıt kanaat geçinip borç batağına giriyosan hiç çalışmayıp yatsan işyerinde karışanın olmasa ne fayda. eşşek gibi çaılışırım hafta içi. maaşımıda alır hafta sonu atarım stresimi paşalar gibi. yada yazın tatilimi yaparım. asıl huzur bu yani. eşin bu işe girerken belliki senin küçük gördüğü maaşına güvenmiş.

elini çek harcamalardan diyicem ama böyle hemen krediye koşuyosa busefer sonu daha kötü olurmu acaba. inşallah aklı başına tez gelirde şansıda varsa eski işine döner.

birde eline geçen asgari ücret ama eski harcamalarını aynen yapmaya devam ediyo.
allah yadımcınız olsun.

cnm şimdi senin başlığı okudum ki acaba ne gibi çare var..akıl akıldan üstündür.. benzer durum bende de var.. benimkisi de sürekli kredi çekiyor. kendi harcamaları en kıstığı 500 tl gibi aylık.. borcu borçla kapatıyor.bir kısmını alıyor parasız kaldığı için sonra 1 2 ay idare ediyor sonra kredilere yükleniyor. dönüyoruz başa.. borç hiç kapanmıyor. sürekli artıyor. az önce yine söyledim. çocuk düşünmüyorum çalışacağım dedim.yaşım gelmiş sınıra.. o da bozuldu. ikisi ne alaka dedi.. hep ben mi suçluyum deyip çekip gitti. hani gelse diyeceğim suçlu benim söyle ben neyi yapmayım.neden kısıyım.. kuaföre gittiğim yok manikür pedikür yok epilasyon ağda giyim kuşam desen yok. makyaj şuydu buydu desen yok.mutfak masrafları çok az çünkü köyden geliyor çoğu. ya da annem yardım ediyor.. buna rağmen yok da yok.. yani bazı zaruri ihtiyaçlarda almıyorum idare ediyorum. bir düze çıkalım diye.. ama yok.. dedim evlendikten belli böyle krediye yükleniyorsun..
yani bu kadar çocuk isterken ve yaşım sınıra gelmişken ben vazgeçiyorum bu benim için kolay mı diyecektim. ama bütün bu konularda haklı olduğumu biliyor. çünkü nefesten başka birşey almıyorum. düğünde başkasının gelinliğini giydim. balayı şu bu yok zaten.

sakın araba alıp krediye çekme.. kendi yabancı olduğu bir sektör diyorsun ama sonuçta bu çalışmak. çalışan her yerde başarılı olur. patronluk işçiliğe geçişi olmuş bunun zorluğunu çekecektir ama yapılacak birşey yok.herkes çalışıyor herkes el işinde .. hı kendi işimi açıyım vs derse kabul etme.. ya da çok iyi düşün.. ilk yıllar 30 bin 50bin lirayı çöpe atacak kadar paranız olmalı. sonra para kazandırır. çünkü şimdi herkes kredi çekip işyeri açıyor sonra insanların üzerine biniyorlar. ne kendileri memnun oluyor ne çalışanlar herkes zorlanıyor..

aklı başına gelsin gerçeklerle yüzleşsin bakalım. bunu olgunlukla halledip çalışmayı para kazanmayı düşüncek mi.. yani parasına göre harcama yapmayı..

valla onun dışında birşey diyemem ama başlığı takip edecem.

aynen benimde öyle lüks harcamam, kuaförüm manikür pedikür vs yok. zaten işten başımı kaldırıp bunları yapmaya dermanımda yok zamanımda :(
benimde yaşım 27. belki çok geç bir yaş değil ama çok erken bir yaş da değil çocuk için. daha askere gidecek benim eşim bide. evlenmeden önce söyledim bak sen askere gitmeden çocuk falan yapamayız, sen askerdeyken ben burda tek başıma kalamam elimde çocukla dedim (benim ailem uzak bir şehirde ve yaşadığımız şehirde hiç akrabam vs yok) ona rağmen şimdi çalışmaya başladığı yere 2 sene askerlik tecil şartıyla girdi :( bile bile girdi. e sen çocuk istemiyorsun o zaman 2 sene sonra ben 29 yaşında olucam sen askere gidiceksin 30-31 yaşında denemeye başlicaz heralde dedim ona da bozuldu :(

herseye bozuluyor laf söylemeye gelmiyor, bunlar içimde birikince daha kötü oluyor susamıyorum biyerden sonra :( sustukca onaylıyorum zannediyor sanırım . bende çok zor bir iş yerinde çalışıyorum, yeri gelince kar çamur demeden alana da çıkıyorum. hatta gecenlerde 2 gün rapor alacak kadar hastalandım soğukta dışarlarda dolaşmaktan ama yok yok yok. yaranamıyorum.

artık eve hiçbi harcama yapma da eşin el atsın bi zahmet. benim eşimde para harcamayı çok seviyo ama ben frenliyorum. belli bi süreden sonra çok şükür oda anladı akıllandı (maşaallah). ben çalışmıyorum
yani zaruri ihtiyaçlar varken 1500 tl lik fotoğraf makinesi almak hangi akla uygun...
sakın kredi çekip araba falan alma canım...
eşinin ailesiyle bu konuyu hiç konuştunmu?

anım bende onu denemeye çalıştım ama sonuç yukarıda yazdığım gibi. evin faturasını eksiğini gidericem derken kredi kartlarına yüklendi. başka biryerden gelir alma şansı yok çünkü. daha 1 ay oldu olacak yeni işinde ama kredi kartları şimdiden iflas etmiş durumda. birini kara listeden kurtarmak için diğeri üzerinden nakit avans mıdır nedir onu çekerek kapattı. borçla borç kapatmaya çalısıyor bu sefer. o kartta biriktiğinde benim basıma patlayacak gene değişen birsey olmayacak :(

eşim ailesinide pek dinlemiyor.zaten dinlese işini bırakıp gitmesini istemiyorlardı. onlarda dedi bu maasla nasıl gecineceksin diye. kayınvalidemle konustum anne size güveniyor bana benim arkamda annem babam var ölmedik ya falan diyor dedim. kayınvalidemde üzülüyor. eşim üzülüyor diye ona para vermeye çalısıyor. eşim almadı şimdiye kadar diye biliyorum annesinden. anne vermeyin nolursunuz diyorum, vermeyinde bir burnu sürtsün anlasın neyin ne olduğunu alıştırmayın böyle nolur diyorum ama kayınvalidem dayanamıyor :(

kayınpederim bizde oldukları bir aksam kayınvalidem konuyu açtı yine destek olmamız lazım cocuklara diye. kayınpederim herkesin kazancı belli ne desteği olucaz deyiverdi. eşim bozuldu ama umursamadı da :(

esin felaket derecede rahat ve sana guveniyor hemen agirligini koymassan sonunuz iyi olmayacak gibi okurken aaaaa diye kalakaldim. sinirden vallahi bu nasil bir vurdumduymazlik borc batagina girenler boyle insanlar demekki allah yardimcin olsun.

evet canım kendi evinde öyle alışmış cünkü. ailesiyle çalıştıgı işlerinde gelirleri iyiydi. sıkıntı yasamadı 3 kredi kartını da catır catır kullanıyordu. ağırlıgımı koyamıyorum işte sorun da bu. anlatamıyorum bunun sonunun boyle gitmeyeceğini. birsey soylemeye kalkınca çok biliyosan sen soyle o zaman napalım diyor. harcamanı kıs diyorum, kıssam nolucak sanki diğer faturaları vs yi kısabiliyor musun ne değişiyor diyor. biliyorsan sen söyle diyor. yani bana göre böyle diyerek evim bazı masraflarını ben karşılayayım dememi bekliyor.

Karşılamasına karsılarım canım feda olsun gerekirse ama adım kadar eminim ki ben örneğin evin tüm faturalarını ödesem oyle rahatlatsam bu sefer elindeki parayı sacmasapan seylere harcayacak. elinde para tutmak diye birsey yok :(

İsiniz çok zor Allah yardımcınız olsun.
Eşinizin cebinde kredi kartı olduğu müddetçe bu böyle devam edecektir. Kredi kartlarını elinden alma şansınız varsa yapın. Siz uyarınca 'sen söyle napalım' tarzında cümle kurduğunda eşiniz , para idaresi bende olsun , kartları bana ver maaşlar bende toplansın faturaları ödeyip,eksikleri giderip kalanıyla birikim yapacağız deyin. Çocuk istiyorsan böyle olmak zorunda , bu şartlarda çocuk yapamam deyin.
Ben olsam sanırım böyle yapardım.

canım gerçekten eşinin yaptığı şımarıklık.. bence o daha evlendiğinin farkında değil. sorumluluk almak ne demek bilmiyor. hani bazıları yaşı küçüktür ya da eşin gibi aile şirketinde büyümüştür ama eğer onlara rest çekmişse kendi ayakları üzerinde duracak kadar da gururludur. eşin ordan da bu maddi manevi sorumsuzluğu yüzünden çıkmıştır.

babası ona karşı hala sinirli.. istiyor ki aklı başına gelsin..yanlış yol değil belki ama daha doğru bir yol seçebilirdi hatasını anlasın diye.

bence onun aile şirketine dönmesini sağla.. ama öncesinde çalışmak ve sorumululuk alma duygularının gelişmesi lazım. bu da kendiliğinden olunca ya da çok hassas bir noktasını öğrenmek gerek sanırım. ama inan ne yapacağımı ben de bilmiyorum. çok zor bir durum.. eşimin böyle abuk sabuk istekleri harcamaları yoktur. ama içki ve sigarada maalesef döndüremiyorum. bu da abuk sabuk sayılır ama en azından foto mak. gibi değil..

bir de askerliğini yapmamış. 2 yıl nasıl tecil ettirecek. üstelik asgari ücretle çalışılan bir iş.. hani kaçırılmayacak bir fırsattır da ondan tecil ettirirsin..

benim anlamadığım hem onlara rest çekmiş başka işyerinde çalışıyor. hem de arkamda annem babam var diyor. demek ki hala onlara güveniyor.

eşinle tekrar konuş evlilik sorumluluk almak demek olduğunu, yuvan için zor şartlarda çalıştığını yani eksiklerinizi artılarınızı konuşun.. yine mıy mıy yaparsa ben kayınvalidemlere gidiyorum orada kalacağım de.. tabi öncesinde onlarla da konuş ee tabi burnundan kıl da aldırmaz oraya gitmeni istemez sorumsuzluklarını konuşmak istemez.. eşinle konuşunca çözemediyseniz biz çözemedik çünkü biz daha büyümemişiz.. annem var babam var arkamda diyosa gidelim onlarla konuşalım de.. çözelim de.

konuşmanızda aynıysa ayrılmayı falan mı istiyorsun de.. senin yaptıkların bunu gösteriyor de..

eski işine dönsün diyoruz ama şimdiki çalıştığı yerle bir anlaşması sözleşmesi mi var.. yani 2 yıl çıkmayacam diye.. zaten yeni daha.. evle ilgili sorunlarımız oldu eski işime dönmek zorundayım deyip çıksın..

ama dediğim gibi aile şirketinden ayrılma sebebi de önemli birlikte konuştuğunuzda bu sorunları geçmiş olmanız lazım.

siz hem iş hem de eşin onlara güvendiği için onlarla birlikte konuşmanız karara bağlamanız şart.. dediğim gibi önce kayınvalidene söyle o da eşine söylesin daha yapıcı olmaya özen göstersin.. sen eşin yuvan için uğraşıyorsun onlar da oğullarının mutluluğu sağlığı için yapıcı olup sorunlarınızı çözmek zorundalar...

Son düzenleme:
8 yılda az değil ki her zaman bu kadar gevşek bi insan mıydı, 1500 liralık makina nedir yaa, benim eşim polis maaşı iyi olmasına rağmen ben atlet almasam kendine atlet almıyo yaa kim görecek içimde diye, karışma hiçbi şeye gerekirse ailesine anlat durumu icra gelince mi dank edecek adama

Eşinizin cebinde kredi kartı olduğu müddetçe bu böyle devam edecektir. Kredi kartlarını elinden alma şansınız varsa yapın. Siz uyarınca 'sen söyle napalım' tarzında cümle kurduğunda eşiniz , para idaresi bende olsun , kartları bana ver maaşlar bende toplansın faturaları ödeyip,eksikleri giderip kalanıyla birikim yapacağız deyin. Çocuk istiyorsan böyle olmak zorunda , bu şartlarda çocuk yapamam deyin.

normalde olması gereken böyle.. ben de eşime böyle yaptım.. ama pek işe yaramadı.yani bir ay zor dayandı.. sonra kartlara devam..zaten aklına koyarsa gider kart çıkartıyor. başka bankadan vs çıkarttı..

Canım bunu düşündüm ama yapmadım. yani para idaresinin bende olması iyi olmayacak bizde. cunku aldığı maasla ev kiramızı verince geriye komik bir miktar kalıyor. bu sefer para idaresini ben alsam nasıl olsa eksiği kendi maasından tamamlıyor diye bütün sorumlulugu benim üzerime atıp sorumsuzca yasamaya baslayacak :( evin idaresini öğrenmesi lazım

ama kartı elinden almayı deneyebilirim. nasıl tepki verir bilemiyorum ama denemeye deger

Son düzenleme:
bana gücenmeyin ama eşiniz çok sorumsuz sadece kendi ihtiyaçlarını düşünüp kurduğu yuvanın gelir giderlerini düşünmeyip liseli ergen gibi davranması sinir etti beni. yazık size destek olmaya çalışıyorsunuz ama adam anlamıyor ki halden... ailesi bu konu hakkında ne diyor peki durumunuzun zor olduğunun farkında değiller mi

canım gerçekten eşinin yaptığı şımarıklık.. bence o daha evlendiğinin farkında değil. sorumluluk almak ne demek bilmiyor. hani bazıları yaşı küçüktür ya da eşin gibi aile şirketinde büyümüştür ama eğer onlara rest çekmişse kendi ayakları üzerinde duracak kadar da gururludur. eşin ordan da bu maddi manevi sorumsuzluğu yüzünden çıkmıştır.

babası ona karşı hala sinirli.. istiyor ki aklı başına gelsin..yanlış yol değil belki ama daha doğru bir yol seçebilirdi hatasını anlasın diye.

bence onun aile şirketine dönmesini sağla.. ama öncesinde çalışmak ve sorumululuk alma duygularının gelişmesi lazım. bu da kendiliğinden olunca ya da çok hassas bir noktasını öğrenmek gerek sanırım. ama inan ne yapacağımı ben de bilmiyorum. çok zor bir durum.. eşimin böyle abuk sabuk istekleri harcamaları yoktur. ama içki ve sigarada maalesef döndüremiyorum. bu da abuk sabuk sayılır ama en azından foto mak. gibi değil..

bir de askerliğini yapmamış. 2 yıl nasıl tecil ettirecek. üstelik asgari ücretle çalışılan bir iş.. hani kaçırılmayacak bir fırsattır da ondan tecil ettirirsin..

benim anlamadığım hem onlara rest çekmiş başka işyerinde çalışıyor. hem de arkamda annem babam var diyor. demek ki hala onlara güveniyor.

eşinle tekrar konuş evlilik sorumluluk almak demek olduğunu, yuvan için zor şartlarda çalıştığını yani eksiklerinizi artılarınızı konuşun.. yine mıy mıy yaparsa ben kayınvalidemlere gidiyorum orada kalacağım de.. tabi öncesinde onlarla da konuş ee tabi burnundan kıl da aldırmaz oraya gitmeni istemez sorumsuzluklarını konuşmak istemez.. eşinle konuşunca çözemediyseniz biz çözemedik çünkü biz daha büyümemişiz.. annem var babam var arkamda diyosa gidelim onlarla konuşalım de.. çözelim de.

konuşmanızda aynıysa ayrılmayı falan mı istiyorsun de.. senin yaptıkların bunu gösteriyor de..

eski işine dönsün diyoruz ama şimdiki çalıştığı yerle bir anlaşması sözleşmesi mi var.. yani 2 yıl çıkmayacam diye.. zaten yeni daha.. evle ilgili sorunlarımız oldu eski işime dönmek zorundayım deyip çıksın..

ama dediğim gibi aile şirketinden ayrılma sebebi de önemli birlikte konuştuğunuzda bu sorunları geçmiş olmanız lazım.

siz hem iş hem de eşin onlara güvendiği için onlarla birlikte konuşmanız karara bağlamanız şart.. dediğim gibi önce kayınvalidene söyle o da eşine söylesin daha yapıcı olmaya özen göstersin.. sen eşin yuvan için uğraşıyorsun onlar da oğullarının mutluluğu sağlığı için yapıcı olup sorunlarınızı çözmek zorundalar...

canım aile şirketinden ayrılma sebebi sıkıya gelememesi. önceki işi ağır bir işti ama kazancı ona göreydi. yeri ona göreydi. şimdiki çalıstıgı işte ağır bir iş ama psikolojik olarak ağır bir iş. sürekli satış hedefi tutturmaları için baskı yapılan biryer ve kesinlikle böyle şeylere gelemeyen biri.

iş değiştirmeye karar verdiğini söylediğinde çok kızdım tartısmamız cok oldu ama sırf başkasının yanında el yanında emir altında çalısmak nasıl oluyormus ne demekmiş anlasın öğrensin diye susturdum kendimi. anlayacak dedim. kayınvalideme de soyledim. maddi sıkıntı cekeceğimi en bastan öngördüm zaten ama ben maddi sıkıntı cekmemiş insan değilim gecmişte. üstesinden gelirim dedim. gelirimde ama gidişat iyi değil işte. bana göre de en basından ona da soyledim sen burda yapamayacaksın ve kuyrugunu kıstırıp o begenmediğin insanlara geri döneceksin bak gör dedim. ama gurur yapıyor. cünkü döndüğü zaman gerçekten bunu basına kakacak olan çok fazla insan var. noldu yapamadın geri mi döndün diye üstüne gelecekler o da iyi biliyor.

açıkçası ailesi zaten farkında durumun ama ses cıkarmıyorlar cünkü babası seninde soylediğin gibi burnu sürtsün istiyor. ben iki arada kaldım. hem üzülüyorum destek olsam kocamın yanında olsam ikimizin maasıyla bir şekilde ucu ucuna yasar gideriz ama birikim vs hiçbişeyimiz olmaz. diğer taraftanda düşünüyorum bu adam daha en az (daha fazlada olabilir) 1 sene bu pozisyonda kalacak ve asgari ücret alacak :(

bazı erkekler böyle ayranı yok içmeye, 1500tl lik makine ile gider şey yapmaya... ev geçindirmesi gereken bir adamın bu fütursuz harcamaları çok acı. kredi kartlarını alıp kapatma imkanınız varmı? zaten belli bir süre sonra kredi notu düşük olduğu için kredi vermeyeceklerdir.

bana gücenmeyin ama eşiniz çok sorumsuz sadece kendi ihtiyaçlarını düşünüp kurduğu yuvanın gelir giderlerini düşünmeyip liseli ergen gibi davranması sinir etti beni. yazık size destek olmaya çalışıyorsunuz ama adam anlamıyor ki halden... ailesi bu konu hakkında ne diyor peki durumunuzun zor olduğunun farkında değiller mi

canım ne gücenmesi.ben bu cümleleri yüzüne söylüyorum aynen. şu kurdugunuz liseli ergen gibi cümlesi varya birtek ben böyle düşünüyorum sanırdım sadece bu olayı okumakla siz bile tanımadan öyle düşünüyorsunuz. ailesi özellikle babasının umrunda değil. işi bırakıp arkasını döndü cünkü. babasıda burnu sürtsün istiyor ama olan su anda bizim evliliğimize oluyor :(

canım ne gücenmesi.ben bu cümleleri yüzüne söylüyorum aynen. şu kurdugunuz liseli ergen gibi cümlesi varya birtek ben böyle düşünüyorum sanırdım sadece bu olayı okumakla siz bile tanımadan öyle düşünüyorsunuz. ailesi özellikle babasının umrunda değil. işi bırakıp arkasını döndü cünkü. babasıda burnu sürtsün istiyor ama olan su anda bizim evliliğimize oluyor :(

ahh canım yaa bekar olsa tamam hangi şe girip çıkıyor farketmez bir yuva geçindirmiyor çünkü. ama evlenilince durum böyle olmuyor ki sen nereye kadar çalışacaksın zamanı gelecek belki hamilelik geçirecek bir bebek sahibi olacak ımecburen işi bırakacaksın o zaman ne olacak yine mi böyle davrnacak. kendini sakın yıpratma ve ona söyle ileride bir çocuk da olunca neyle geçineceğiz ben çalışamayınca de. ailesi de burnu sürtmesinin gerekli olduğuna evlenince mi karar vermiş kimse niye dur demiyor. sakın ev giderlerine elini sürme artık hatta her gelen borcu haber ver su elektrik yakıt aidat kira ne varsa ona söyle o fatura geldi bu geldi hep ona söyle o ödesin

canım aile şirketinden ayrılma sebebi sıkıya gelememesi. önceki işi ağır bir işti ama kazancı ona göreydi. yeri ona göreydi. şimdiki çalıstıgı işte ağır bir iş ama psikolojik olarak ağır bir iş. sürekli satış hedefi tutturmaları için baskı yapılan biryer ve kesinlikle böyle şeylere gelemeyen biri.

iş değiştirmeye karar verdiğini söylediğinde çok kızdım tartısmamız cok oldu ama sırf başkasının yanında el yanında emir altında çalısmak nasıl oluyormus ne demekmiş anlasın öğrensin diye susturdum kendimi. anlayacak dedim. kayınvalideme de soyledim. maddi sıkıntı cekeceğimi en bastan öngördüm zaten ama ben maddi sıkıntı cekmemiş insan değilim gecmişte. üstesinden gelirim dedim. gelirimde ama gidişat iyi değil işte. bana göre de en basından ona da soyledim sen burda yapamayacaksın ve kuyrugunu kıstırıp o begenmediğin insanlara geri döneceksin bak gör dedim. ama gurur yapıyor. cünkü döndüğü zaman gerçekten bunu basına kakacak olan çok fazla insan var. noldu yapamadın geri mi döndün diye üstüne gelecekler o da iyi biliyor.

açıkçası ailesi zaten farkında durumun ama ses cıkarmıyorlar cünkü babası seninde soylediğin gibi burnu sürtsün istiyor. ben iki arada kaldım. hem üzülüyorum destek olsam kocamın yanında olsam ikimizin maasıyla bir şekilde ucu ucuna yasar gideriz ama birikim vs hiçbişeyimiz olmaz. diğer taraftanda düşünüyorum bu adam daha en az (daha fazlada olabilir) 1 sene bu pozisyonda kalacak ve asgari ücret alacak :(

cnm orası aile şirketi kim ne diyebilir. ister döner ister dönmez. kaldığı başka yerlerde olsa.. benim ilk işim çok iyi bir yerdi orada şoför vardı. böyle az çok maaş yüzünden rest çekip çıktı. sonra yine tanıdığı girdi araya tekrar aynı yere başladı. çünkü para kazanmak iş bulmak kolay değil. tekrar başlayınca kimse birşey demedi.. çünkü herkesin başında ekmek parası..

kaldı ki denildi kaç gün sürer ki... başkasının ne düşündüğü değil sizin yuvanız geleceğiniz önemli.. ayrıca dediğim gibi herkes onun tekrar oraya döneceğini bilir. adı üstünde aile şirketi..

var ya belki eşin oradan da çıkmıştır..yani önyargılı suçlayıcı olma sakın.. emin değiliz.. emin de olsak böyle birşeyi kendinin itiraf etmesi lazım.. öyle stresli bir iş de zaten çok yapamaz.. satış hedefi tutturmak hiçç kolay değil..işveren de asgari ücret de olsa vermez.. kendi çıkmazsa onlar çıkarır...

yani öyle işler evli bir adamın yapacağı işler değil.. hani askere gidersin de o zamana kadar boş kalmayım para kazanıyım dersin ya o hesap.. belki de o da onu düşünüyor. iki sene çalışıyım askere giderim sonra aile şirketine dönerim diye.. çünkü o zaman işe daha rahat döner... ama bu süre zarfında yapılan harcamalar ucu bucağı olmaz..

boşa zaman kaybetmeyin mağdem işi var dönsün işine..hedef tutturma zor iş vs diyebilir.. dediğim gibi bazı şeyler umurunda değil ev geçindirmesi borçlar vs. ama buna mı takılıyormuş..

Back