Eşimin sperm testini yorumlayabilirmisiniz?

nurun

Rabbim,herşeyin hayırlısı
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2009
1.462
117
selamlar doktor bey, geçen sene, 8 haftalık bebeğimin kalp atışı durduğu için alındı. ve kürtajdan sonra bir sene boyunca gebeliğim olmadı. test sonuçları;

eşimin yaşı:30 benim yaş:23
perhiz süresi: 1 hafta
renk koku: normal
volüm:2.0 ml
likefaksiyon süresi:30 dakika
sperm sayısı/ml: 60.000.000
morfoloji:%5
motilite, progresyon: %65(%10(+4),%25(+3),%10(+2),%20(+1))
aglutinasyon: yok
yuvarlak hücre: 1-2 adet

morfolojide kruger strict kriteri: >%14 iyi
%5-%14 arası vasat
<%5 kötü

selamlar doktor bey, geçen sene, 8 haftalık bebeğimin kalp atışı durduğu için alındı. ve kürtajdan sonra bir sene boyunca gebeliğim olmadı. test sonuçları;

eşimin yaşı:30 benim yaş:23
perhiz süresi: 1 hafta
renk koku: normal
volüm:2.0 ml
likefaksiyon süresi:30 dakika
sperm sayısı/ml: 60.000.000
morfoloji:%5
motilite, progresyon: %65(%10(+4),%25(+3),%10(+2),%20(+1))
aglutinasyon: yok
yuvarlak hücre: 1-2 adet

morfolojide kruger strict kriteri: >%14 iyi
%5-%14 arası vasat
<%5 kötü

MERHABA
Gördüğüm kadarı ile sperm parametreleri fena değil,morfoloji normal sınırların altında bu nedenle eşinizin bir üroloji uzmanıyla görüşmesini öneririm(varikosel açısından),sigara kullanıyorsa bırakmalı.Sizinde kürtaj hikayeniz olduğu için rahim filmi çektirin aynı zamanda endometrium kalınlığı açısından adetinizin 10-15 günleri arasında ultrason ile kontrol edilirse iyi olur

iyi günler

teşekkürler doktor bey. klomen kullandım 1 ay sadece ve benim doktorum "değerleriniz gayet iyi ikinizinde, 2 ay tedaviye ara verelim" demişti.filmden bile söz etmemişti. ben önce doktorumu değiştirsem iyi olacak. ilginiz için tekrar teşekkürler.

seksüel perhiz: 3 gün 3, 5 gün
likefaksiyon : 30 dk 15 - 30 dk
viskosite : normal normal
ph : 7,2-8
sperm sayısı : 10 milyon > 20 milyon
hareket dakika :30 dk 30-60 dk
hızlı hareketi : %10 > %25
yavaş hareketli : %20
yerinde hareketli :%20
hareketsiz : %50 > % 40
eşimin sperm testi ilk önce bu şekil deydi doktora gittik 3 ay klomen kulandı .sonra tekrar yapıldı ve

seksüel perhiz 3 gün 3, 5 gün
likefaksiyon 30 dk 15- 30 dk
viskosite normal normal
volüm : 3 ml > 2 ml
ph 7,2-8
sperm sayısı : 32 milyon > 20 milyon
hareket dakika: 30 dk > 30-60 dk
hızlı hareketli %30 > %25
yavaş hareketli :% 20
yerinde hareketli : %10
hareketsiz : %40> % 40
hap kullanımından sonra bu şekilde çıktı eşimin dedigine göre doktor herşey normal demiş .ama ben önce problem var deyip bizi üzen doktorumuz sonra hemen düzeldi demesi tuafıma gitti bu arada eşim 25 ben 23 yaşındayım sperm testine birde siz bakarmısınız teşşekkürler

Son düzenleme:
hocam merhaba ....

ben size bişe sormak istiyorum ben bu ay takip yaptırdım klomen kullandım adetin 3. gününden başlayıp 5 gün günde 1 tane klomen içtim

1 tane yumurtam oldu ve 13. gün yumurtam 21 milim oldu ve catlatma ignesi vuruldum benim kafama takılan benim rahim duvarım endometriom 6.5 cıktı sizce hamile kalamamdaki etki bu incelik olabilirmi

bide catlatma ignesi vurulcagımız gun endometrium kac olmalı

ve ben bugun adet oldum tutmadı yani hamile kalamammdaki etki bu olabilirmi rahim duvarı inceliyi sorun olurmu bana ilerde ben bu ay aşılama yaptırmak istiyorum yaşım 26 teşekür ederim

X