• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİMİN SPERM TESTİ

SatenAy

☾✧ Gücüm・Sessizliğimde ✧☽
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
373
Puanlar
23
Kızlar eşimin sperm testi çıktı randevu bulamadığımız için doktoru ile görüşemedik anlayan varsa yardımcı olabilir mi

Eklentiler

• IMG_20260212_154714.webp
    IMG_20260212_154714.webp
    22,6 KB · Görüntüleme: 209
Benim eşiminkine de bakar mısınız

Eklentiler

• Screenshot_20260212_155034_Adobe Acrobat.webp
    Screenshot_20260212_155034_Adobe Acrobat.webp
    18,2 KB · Görüntüleme: 189
  • Screenshot_20260212_155027_Adobe Acrobat.webp
    Screenshot_20260212_155027_Adobe Acrobat.webp
    32,1 KB · Görüntüleme: 182
Kızlar eşimin sperm testi çıktı randevu bulamadığımız için doktoru ile görüşemedik anlayan varsa yardımcı olabilir mi
Gayet iyi, proxeed plus verirler muhtemelen azıcık sağlıklı beslenme ile ileri hız çözülür

40 yaşındayım amh 0.70 rahim filmi cektrecegim yarın
Yaş benim için önemli değil ya ben de 33 yaşındayım. Annem beni 10 sene menapozdan sonra 40inda doğurdu. Ablam da yegenimi 40inda getirdi. Allah ol dedikten sonra amh falan bu hep hikaye bence :)

Bizimki nasıl acaba randevuma daha varda merak ettim sanki iyi gibi mi🙈😌

Önemli Değerler

• Hacim: 2.0 ml → Normal (≥1.5 ml olması yeterli)
  • Toplam sperm konsantrasyonu: 287 milyon → Oldukça yüksek (≥39 milyon normal kabul edilir)
  • İleri hareketlilik: %48 → Gayet iyi (≥32 normal)
  • Toplam hareketlilik: %53 → İyi (≥40 normal)
  • Morfoloji (normal form): %12 → Çok iyi (≥4 yeterli sayılır)
  • Lökosit: 0 → Enfeksiyon bulgusu yok
  • pH: 8.0 → Üst sınıra yakın ama hâlâ normal aralıkta

Genel Yorum 💬

Bu sonuçlar oldukça iyi görünüyor. Sayı yüksek, hareket iyi, morfoloji de gayet yeterli. Kağıtta “H” yazan yerler referansın üstünde olduğu için işaretlenmiş ama bu olumsuz değil; aksine çoğu yüksek olması olumlu.

Yani kısaca, bu testte erkek faktörüne dair belirgin bir problem görünmüyor.

Ama şunu da unutma:

Tek başına spermiogram %100 “her şey tamam” demek değildir. Gebelik olmuyorsa kadının değerlendirilmesi, zamanlama, yumurtlama düzeni vs. de önemli.

Chatgpt bu şekilde yorumladı ☺️

Önemli Değerler

• Hacim: 2.0 ml → Normal (≥1.5 ml olması yeterli)
  • Toplam sperm konsantrasyonu: 287 milyon → Oldukça yüksek (≥39 milyon normal kabul edilir)
  • İleri hareketlilik: %48 → Gayet iyi (≥32 normal)
  • Toplam hareketlilik: %53 → İyi (≥40 normal)
  • Morfoloji (normal form): %12 → Çok iyi (≥4 yeterli sayılır)
  • Lökosit: 0 → Enfeksiyon bulgusu yok
  • pH: 8.0 → Üst sınıra yakın ama hâlâ normal aralıkta

Genel Yorum 💬

Bu sonuçlar oldukça iyi görünüyor. Sayı yüksek, hareket iyi, morfoloji de gayet yeterli. Kağıtta “H” yazan yerler referansın üstünde olduğu için işaretlenmiş ama bu olumsuz değil; aksine çoğu yüksek olması olumlu.

Yani kısaca, bu testte erkek faktörüne dair belirgin bir problem görünmüyor.

Ama şunu da unutma:

Tek başına spermiogram %100 “her şey tamam” demek değildir. Gebelik olmuyorsa kadının değerlendirilmesi, zamanlama, yumurtlama düzeni vs. de önemli.

Chatgpt bu şekilde yorumladı ☺️
Teşekkür ederim 🙏

Önemli olan ileri hareket sayısı olması sizinkide güzel gözüküyor yalnız morfoloji bakılmadı mı o da anomaliyi az çok gösteriyor ondan sordum
Biz bu değer neden yok diye hemşireye sorduk diğerleri iyi geldiği için dedi ama tam yorumlamayı doktor yapacak dedi doktorumuz haftaya gelecek

Back
X