eşimin sperm testi yorumlarsanız çok sevinirim ..

deli_kiz0606

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2011
7.271
9
0
Diğer
merhabalar hocam . 16 aydır bebeğimiz olmuyor ..3 ay klomen + iğne denedik ..bana ultrason ,smear ,rahim filmi ,hormon ,idrar tüm tetkikler yapıldı..eşime de aşağıdaki sperm testi ve ultrason yapıldı ..ultrasonda tertemiz çıktı ..

eşimin sperm testi sonucu şöyle ..
konsantrasyon : 77.000.000
miktar 3 ml çözünme süresi 30 dakika vizkosite : normal ph : 7,5
motilite : progresif hızlı : %14
progresif yavaş : %28
yerinde : %5
hareket etmeyen : %53
baş anomalisi : %40
boyun anomalisi :%22
kuyruk anomalisi : %18
akrozom anomalisi : %12

her sahada 1-2 lokosit görüldü ..

doktorlar değerlerin ii olduğunu ,hareketli sperm oranının düşük ama sayısı yüksek olduğu için bir sorun teşkil etmeyeceğini söylüyorlar ..beş altı doktora sordum hepsi de değerler ii dedi ama yine de kafam karışıyor ..
bu ay aşılamaya geçeceğiz..
aşılamada 5milyon yeterli oluyormuş ama bu rakam sadece hareketli sayısı mı yoksa hareketli ,yavaş ve yerinde nin toplamı mı ? sizce bizim doğal yoldan çocuğumuz olmazmı ,illaki tedaviyle mi olur ..
şimdiden teşekkürler..

merhaba size çizilen program doğrultusunda tedavilerinize başlayın lütfen, eğer aşılamalardan sonuç alınamaz ise benimle iletişime geçersiniz. sevgiler bolşans.

çok teşekkür ederim hocam .benim kafamı sürekli meşgul eden şey şu ki bizim bu değerlerle normal yoldan çocuk sahibi olup olamayacağımız ..bu sürekli aklımı kurcalıyor ..eşim aşılamalar tutmazsa tüp bebek için bir iki yıl bekleriz hemen tü bebeğe geçmeyiz nasılsa sorun yok diyor ..acaba normal yoldan şansımızı denemelimiyiz yoksa tedavisiz çocuk sabi olamaz mıyız bunu çok merak ediyorum ..çnkü bu tedaviler psikolojik olarak beni çok yordu ..

size sunulan teadvilerin hepsinin kendi içinde değerlilikleri var ve aşılamalar olmaz ise gidilecek yol tüp bebek olacak ama arada durup nefes almak ve kendi şansınızı denemek de sizin seçeneğiniz elbette.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…