• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin söyledikleri ve kocalık görevi

arkadaşım kımse evlılıgınde dört dortluyk deıl ıllakı kavga vardır etmedım etmıyorum dıyen yalan soyler bence.... ama nasıl dıye sorarsan bazı ınsanlar kavga eder uzatırda uzatır konuyu bazısı bes dk bılemedın bı saatte bıtırırr... yıne kavga edılır ona buna soylenır ıste bız kavga ettık bazılarıda ıcınde saklar aıle sırlarını cıkarmaz dısarı boyle olucada derler bunlar ne guzel hıc kavga etmıyor derler halbukı alakası yoktur sadece dort duvar arasında kalmasıdır yasadıklarının... olay bundn ıbaret yanıı bence uzakta oldugunuz ıcınn bu kdr sorun yasıyosunuz gıbıme geldı bu ıletısım bozuklugu cınsellık yonunden erkekler ipinı sapını koparan ınsanlar bugun bısey ısterler yaparsın dıger gun baska bısey bıtmek tukenmek bılmeyen arzuları var.... dedımya kımse evlılıkte dort dortluk deıl ama eger ben ayrılmam dıyosan kendını uyumlu hale getırecen ona uyacaksınn tumden iplerı elıne ver demıyorum ama uyumlu olacaksın evlılıkte gurur yapmıcaksın fedakar olacaksın ve bı zmandan sonra yaptıklarını gormuceksın o zman senden rahatı olmaz denedıgım ııcın bılıyorum

canım bence de aranızdaki sorunlar ayrı olduğunuzdan kaynaklanıyor bende 3 yıl uzaktan ilişki yürütmüş bir insan olarak seni anlıyorum ne yapıyor ne ediyor diye merek ediyosun kıskanıyosun onunda seni kıskanmasını istiyorsun tabi ben evli değildim onu kıskandırıp merak ettirebiliyordum sen evli olduğun için bunu da yapamıyorsun sanırım aklın hep onda oluyor ama sana tavsiye merak etsen bile ona belli etme alttan alttan sor ve bu ara üstüne çok düşme sen arama o arasın sen üstüne düştükçe o seni merak etmez sen aramayınca ise ne yapıyo acaba diye merak eder.Bide ilişki olayına gelince bende şuan 1 yıl 9 aylık evliyim seninle aynı ben de geçen sene seninle aynı problemleri yaşıyordum acıma olsun idrar yolu enf. olsun hemde bayağı çektim ama doktora gittim ve yeni evlilerde olabiliyormuş ama daha bu sene düzeldi herşey sende böyle düşün ve eşine de anlat sık sık birlikte olmak gerektiğini alışmak için yoksa tabiki acıma olur bide ilaç kullan idrar yolları için başlangıcını anlayabiliyorsun başlamadan kullan tabikide doktora git..

Herkesın fıkrı ayrıdır tabıı ama ben soz koıusu evlılıgın ıyı gıtmeyısının ayrı kalmakla alakasının olmadığını düşünüyorum..hem bana kalırsa gerçek sevgıler ayrılıklarda daha bır guclenıyor; ancak zayıf olanlar saman alevı gıbı sonuverıyor....ortada bırbırını fazla umursamama, önemsememe, değer vermeme, hosgorememezlık, egoıstlık, bır turlu bırbırıne kenetlenıp butunlesememe, devamlı yaptıkları&yapmadıkları seylerın hasım gıbı sankı günlük mızan defterı tutuluyormuşçasına çetelesının tutulması, fedakarlık yapmaya ozverıde bulunmaya yanaşmama, öyle fazla sıkıntıya gelememe, tahammülsüzlük, yeni yetmeler gıbı saatlerce&gunlerce kus kalıp bır dargın bır barışık olma halı var..bence burada asıl gerçek evlılıgın hakkının verılemeyısı...zor, once aralarındakı sorunları analız edıp sonra bırlıkte derhal bır psıkıyatrıste&aıle terapıstıne gıtmelerı bır ıhtımal olabılır dıye düşünüyorum...tabı aralarındakı karakter&fıkır ayrılıkları bır yana ortada hala kurtarılabılır bır bırlıktelık gorulebılırse.....

Son düzenleme:
aslında söylediğine aynı cevapla karşılık vermek var emin ol o dahda fazla yara alır ama gerek yok aynı seviyede cevaba ,

direk evliliğini bitirmeyi düşünme derim bazen insan sıkıntısını güzelce anlatmak yerine tartışma yolunu seçer biraz sakinleşin detaylıca konuşursunuz yoksa yıkmak kolay

Bır kere sız 2 yıllık evlı olmanıza rağmen hala evlılıgınızı rayına oturtamamışsınız (tabıkı yenı evlı cıft sayılırsınız, yıllanmış bır evlılık degıl sızınkısı henuz ama her seye rağmen bu sure problemlerınızı yoluna koymak ıcın gayet yeterlı bır sure de olabılırdı..) ; bu evlılıgın devam edıp etmemesı gerektıgı yönünde karşılıklı kuşkularınızın olması ortada sağlam bır ılıskının, guclu bır bağın, sevgının olmayışının gostergesı....sankı evlı degılde flortmussunuz gıbı;.ustelıkte basarısız ve kotu bır flört, ortada hıc de oyle yana yakıla buyuk bır ask fln yok, hatta eser yok....anlatımınız ve üslubunuzun dusundurdugu kadarıyla aynı evde yasayan ıkı yabancı gıbısınız....hayatın ıcınde yan yana, el ele durmuyorsunuz da ayı ayrı ıkı sıkı, katı, guclu egonun yer aldıgı bır savaş alanı ıcındesınız sanki...bırbırınızın ılgısınden&sevgısınden suphelerınız var, 2 tarafın da karsı cinsten, bır esten beklentılerı karşılanmıyor gıbı, 2 tarafın da kısılık yapısı gucenmeyın ama bıraz bencıl ve evlılıge uygun degıl gıbı, ayrıca aranızda cıddı derecede karakter farklılığı&uyusmazlıgı mevcut....anlaşmak, cozum odaklı, yapıcı ve kurtarıcı olmak yerıne evlendıgıne pısman, tez zmnda kopmak ısteyen bır karı&koca profılı ve evlılık harıtası sırıtıyor... karşılıklı restleşmeler, suclamalar, yargılamalar gırla gıdıyor...bırbırınızı anlayamıyor, dolayısıyla ısteklerıne hıtap edemiyorsunuz,hep bırbırınızın sevgısını test ederek sınıyormuşsunuz gıbı, cok soğuk, resmı, karşılıklı ıktıdar savasına, cekısme&rekabet alanına dondurulmuş, empatı, samımıyet, acıklık yoksunu, çıkar eksenlı, sureklı ortalıkta sen&ben cekısmesının dondugu, bır turlu 'BIZ' olmayı beceremeyen, bırbırını olduğu gıbı kabul edemeyen, her ıkı tarafın da zmn zmn kendı ıstek&dusuncelerını dayatmaya calıstıgı, cok buyuk ıhtımal bellı bır sure sonra bitmeye mahkum ZORAKİ&GONULSUZ bır evlılık gıbı gozuktu bana ne yazıkki...diğ. yandan esınızın cınsel beklentılerını tam olarak yerıne getıremeyısınız ona sızı bır evlılıktekı tum bır kadınlık vazıfesını karşılayamayan es olarak görme hakkını vermez bence....ancak sızın de bu soruya muteakıben karsı taraftan esınıze 'benım ıcın ne yaptın' cumlesını yoneltmenız aynı sekılde sızın de bır evlılıgı ıllakı karşılıklı takas edılen menfaatler&edımler tabanına ceken bır algı sevıyesınde olduğunuzu dusundurdu ıtıraf etmek gerekırse.....bana gore böyle bır cumle gayet vurucu ve de aynı zamanda taktıksel bır mana ıfade edıyor; bu ıcerıklı bır soylem olsun olsun tıpkı bır satranç oyununda karşsındakı rakıbını mat etmek ısteyıpde koseye sıkıştırma hamlesı yapmak ısteyen bır oyuncunun savunması olabılır fıkrımce....sıze bır soru soracagım; sız nerede tanıştınız sahi? önceden uzun surelı bır hukukunuz var mıydı? gorucu usulü mu yoksa arkadaş ortamında fln tanışılan flört sonucu mu evlendınız? yaslar kac? merak ettım doğrusu...

neticeten konunuzu kavrayabıldıgım kadarıyla; sız ıkınız cok tehlıkelı sularda yüzüyorsunuz, sorunlarınız kurtarılamayacak düzeye gelmeden, gerı dönülmez yollara gırılmeden bır an evvel bır aıle terapıstıne gıtmelısınız bana kalırsa, nacızane onerım budur....aksı takdırde hal ve gıdısınız daha 2 yıllık bır evlı cıft ıcın hııc ama hıc ıc acıcı degıl, sonunuz ayrılık....

yorumunuz beğendim

Son düzenleme:
Bır kere sız 2 yıllık evlı olmanıza rağmen hala evlılıgınızı rayına oturtamamışsınız (tabıkı yenı evlı cıft sayılırsınız, yıllanmış bır evlılık degıl sızınkısı henuz ama her seye rağmen bu sure problemlerınızı yoluna koymak ıcın gayet yeterlı bır sure de olabılırdı..) ; bu evlılıgın devam edıp etmemesı gerektıgı yönünde karşılıklı kuşkularınızın olması ortada sağlam bır ılıskının, guclu bır bağın, sevgının olmayışının gostergesı....sankı evlı degılde flortmussunuz gıbı;.ustelıkte basarısız ve kotu bır flört, ortada hıc de oyle yana yakıla buyuk bır ask fln yok, hatta eser yok....anlatımınız ve üslubunuzun dusundurdugu kadarıyla aynı evde yasayan ıkı yabancı gıbısınız....hayatın ıcınde yan yana, el ele durmuyorsunuz da ayı ayrı ıkı sıkı, katı, guclu egonun yer aldıgı bır savaş alanı ıcındesınız sanki...bırbırınızın ılgısınden&sevgısınden suphelerınız var, 2 tarafın da karsı cinsten, bır esten beklentılerı karşılanmıyor gıbı, 2 tarafın da kısılık yapısı gucenmeyın ama bıraz bencıl ve evlılıge uygun degıl gıbı, ayrıca aranızda cıddı derecede karakter farklılığı&uyusmazlıgı mevcut....anlaşmak, cozum odaklı, yapıcı ve kurtarıcı olmak yerıne evlendıgıne pısman, tez zmnda kopmak ısteyen bır karı&koca profılı ve evlılık harıtası sırıtıyor... karşılıklı restleşmeler, suclamalar, yargılamalar gırla gıdıyor...bırbırınızı anlayamıyor, dolayısıyla ısteklerıne hıtap edemiyorsunuz,hep bırbırınızın sevgısını test ederek sınıyormuşsunuz gıbı, cok soğuk, resmı, karşılıklı ıktıdar savasına, cekısme&rekabet alanına dondurulmuş, empatı, samımıyet, acıklık yoksunu, çıkar eksenlı, sureklı ortalıkta sen&ben cekısmesının dondugu, bır turlu 'BIZ' olmayı beceremeyen, bırbırını olduğu gıbı kabul edemeyen, her ıkı tarafın da zmn zmn kendı ıstek&dusuncelerını dayatmaya calıstıgı, cok buyuk ıhtımal bellı bır sure sonra bitmeye mahkum ZORAKİ&GONULSUZ bır evlılık gıbı gozuktu bana ne yazıkki...diğ. yandan esınızın cınsel beklentılerını tam olarak yerıne getıremeyısınız ona sızı bır evlılıktekı tum bır kadınlık vazıfesını karşılayamayan es olarak görme hakkını vermez bence....ancak sızın de bu soruya muteakıben karsı taraftan esınıze 'benım ıcın ne yaptın' cumlesını yoneltmenız aynı sekılde sızın de bır evlılıgı ıllakı karşılıklı takas edılen menfaatler&edımler tabanına ceken bır algı sevıyesınde olduğunuzu dusundurdu ıtıraf etmek gerekırse.....bana gore böyle bır cumle gayet vurucu ve de aynı zamanda taktıksel bır mana ıfade edıyor; bu ıcerıklı bır soylem olsun olsun tıpkı bır satranç oyununda karşsındakı rakıbını mat etmek ısteyıpde koseye sıkıştırma hamlesı yapmak ısteyen bır oyuncunun savunması olabılır fıkrımce....sıze bır soru soracagım; sız nerede tanıştınız sahi? önceden uzun surelı bır hukukunuz var mıydı? gorucu usulü mu yoksa arkadaş ortamında fln tanışılan flört sonucu mu evlendınız? yaslar kac? merak ettım doğrusu...

neticeten konunuzu kavrayabıldıgım kadarıyla; sız ıkınız cok tehlıkelı sularda yüzüyorsunuz, sorunlarınız kurtarılamayacak düzeye gelmeden, gerı dönülmez yollara gırılmeden bır an evvel bır aıle terapıstıne gıtmelısınız bana kalırsa, nacızane onerım budur....aksı takdırde hal ve gıdısınız daha 2 yıllık bır evlı cıft ıcın hııc ama hıc ıc acıcı degıl, sonunuz ayrılık....

Evlılıkler karşılıklı alttan almalar, sağlıklı ıletısım, acık yureklılık, durustluk, empati, dayanışma, sabır, akılcılık, saygı, sevgı, fedakarlıklar devam edebılıyor; ayrıca ıkı tarafın da hayatta ne ıstedıgını bılen, sorumluluk alabılen, gerektıgınde elını tasın altına sokma cesaretınde, olgunlaşmış, kısılıgı oturuşmuş, dengelı, ıc dünyasında cogu konunun hakkını verıp teslım etmıs, tatmın olmuş; dolayısıyla arayışları bıtmıs, ıcınde gel-gıtlerı kalmamıs, durulmuş, dengeli, huzurlu, sakin, kendıyle barışık, madden&manen kendı ayakları uzerınde durabılen, yerı geldıgınde, herhangı bır zorda karsı tarafın da yukunu tasıyabıldıgı gıbı bunu ılk fırsatta karsı tarafın yüzüne kakmayacak kısılık yapısında olmasını sart kılıyor .....oyle durmadan bır takım koşulların gündeme geldıgı, iş anlaşmasıymış bakış acılarıyla, karşılıklı hesaplaşmalar, benım ıcın ne yaptın demelerle, duygusuz&duyarsız safi düz mantık yaklasımlarıyla yurumuyor mlsf....cunku mevzu bahıs ettıgımız sey evlılık; poker oyunu degıl....ıkı ınatcı&gururlu kecı bırbırınıze sureklı kafa tutup, çocukça&zalımce meydan okuyarak, bırınız bır yöne dıgerı tam zıt ıstıkamete gıderek, boyuna aranızdakı fıkır ayrılıklarlarına gönderme yapıp, ortak bır paydada buluşmaktan uzak, bırbırının açığını kollayan 2 düşmanmışsınız gıbı davranışlarla varabılecegınız hedef ztn basından bellı; BOSANMA! once gerçekten bunu mu ıstıyorsunuz yoksa ayrılınca daha mı mutlu bır hayat sızı bekliyor? kayıplar ne olacak kazançlar ne olacak hatta tavsıye ederım; ıkınız ayrı ayrı bır kâğıda yazarak bunları tespıt edın; sonra bırlıkte bır durum analızı yapın....sonuçta bu hayatta maharet ve zor olan bır ınsanı kazanmak; yoksa hadıselerın uzerıne bodoslama gıdıp, yakıp dökmek, bıtırmek, sılmek en kolay yol...bır evlılık ıcınde hıc kımse 'nerde trak orda bırak' gıbı kolaycı&adam sendecı keyfıyetınde&luksunde olmamalı dıye düşünüyorum...yani şöyle bır sey de var; kımse vazgecılmez degıl; dıs dünyada herkesın bır rakıbı&ıkame edılebılenı var...yok bırbırınızden kolaylıkla vazgecıp yolumuza hayat yolumuza pekala da ayrı ayrı devam edebılırız dıyorsanız da tabıkı yol yakınken doneceksınız; o vakit ztn bastan yanlış secım yapmış olduğunuz gun gıbı acıga çıkar....

yazık; uzuluyorum böyle ınatlasmalarla, kıbırlenmelerle, anlayıssızlıklarla bıtme yolunda ılerleyen, karsı tarafı ve kendını tam tanımadan oylesıne evlenmıs olmak ıcın yapılan evlılıklere....kendım de boşanmak uz. bır bn. olmak uzere eklemek ısterım kı;bosanma; ıkı tarafın da kayıplarda oldugu, madden ve manen buyuk yıkımların, harabıyetlerın yaşandığı, bedellerın odendıgı travmatık bır süreç.....alınan darbelerın ve yaraların da bır ömür boyu ızlerının kalacağını düşünüyorum...:((((

hazımlı, ayran gonullu olmayan, elındekılere sahıp çıkan, gozu dışarıda olmayan, hayatın gerceklerını anlamış ve ona gore kendı hayat yolunu gayet net bır sekılde belırlemıs, bıraz da azla yetınebılen, bır seylere tamah edebılen, kadırşinas kısılık yapısında olmak cok coook onemlı bence....vee tum bunlara sahıp olmak yasla degıl basla&yasanmıslıklarla&kısılık yapısıyla alakalı ...oyle yaslı baslı ınsan var kı yas bas almış basını gıtmıs ama akıl 5 karış havada! hala 'teenage' mantığında, ayakları yere basmıyor, sankı sonsuz bır hayatı varmışçasına ıdraksız, fütursuz, hoyratça,her seyı, karsısına cıkanları har vurup harman savurarak, serserı mayın gıbı tuketıyor yaşamını.....sahssı gorusum; ıstısnalar kaıdeyı bozmaz tabı ama boylelerı genelde uçuk kaçık, marjınal fıkırlı, ozgurlugune düşkün, bıreysel, basına buyruk hareket etmeyı seven, bencıl, manevıyatı, duygusal yonu zayıf, fazla materyalıst&rasyonalıst, mınnetsız kısılerden çıkıyor....bunlar hayatın ıcınde hıc bır konuda karar kılamıyor, bır yerlere kok salamıyor, devamlı ıc sorgular yasıyor, daldan dala geziyor, bu arada adam tuketıyor habıre...maazallah Allah bu tıplerden korusun; düşman basına....(benım basımdakı catırdak tamıtamına bu tıpolojıye gıren hergele, kendını bılmezın tekıydı ıste...)yaa herhalde doğru kısıyı bulup ıyı bır evlılık yapabilmek ıcın once kendını, hayatı ıyı tanıyıp bır de bıraz ınsan sarrafı olmak gerekiyor galıba....

Deren harikasın arkadaşım! :16:

İşaretlediğim kısım ise, en başında yapılması gereken şey.

Yoksa tek başına aşk sevgi hiç bir şeye yaramıyor ,
insan önce kendini tanıyacak, ne istediğini bilecek
ve flört aşamasında da eş adayını iyice gözlemleyip öyle evlenecek.

Yoksa dediğin gibi bir noktadan sonra üstü kapatılan olaylar patlak veriyor,
sonuç boşanma oluyor.

Ben de aklımdan geçeni söyleyeyim.

Vajinusmus olan kadınların, eşlerinin yeterli anlayışı veya davranışı göstermediğini kanaatindeyim.
Bir de üstüne bu sorun -bence- erkekten kaynaklandığı halde bir de kadının kadınlığıyla vurulması gerçekten çok acı.

Benim aklıma çok daha başka şeyler geldi ama konu sahibini üzmemek için yazmasam daha iyi...

deren82 yorumunu çok beğendim.gerçekten üşenmeden yazmışsın Allah senden razı olsun inşallah senin evliliğin için de hakkında hayırlısı olur.ama ben burdan bile anladım ne kadar anlayışlı bir bayan olduğunu.ben anlatmadan yaşadığımız sorunların hepsini yazmışsın hatta okurken dedim ki keşke eşim de okuyabilse bu yazdıklarınızı hemen hemen her cümle doğru.birbirimizi çok severek evlendik ama zamanla olaylar olaylar belki birbirimizi sevmesek boşanmıştık şimdi.yorumlarını tekrar tekrar okudum ders alacağım yerler var saol

bir de yaşımı sormuşsun ben 27 eşim 28 yaşında .ilk atandığım şehirde eşim göreve başlamış 1 gün sonra ben başlamıştım.1 ay sonra bana evlenme teklif etti.ben kesinlikle hayır dedim çünkü fiziki olarak hiç beğenmemiştim elektrik yoktu. hatta ben ona dedim ki ben kendi memleketimden biriyle evlenmek isterim dedim .o da dedi ki tamam sen nerde dersen orada yaşarım dedim.defalarca bak emin misin diye sordum tamam deyınce ve benı çok sevdiğini düşündüğüm için evlenmeyı kabul etmıstım zamanla ben de ona aşık oldum evlendık

Ben de aklımdan geçeni söyleyeyim.

Vajinusmus olan kadınların, eşlerinin yeterli anlayışı veya davranışı göstermediğini kanaatindeyim.
Bir de üstüne bu sorun -bence- erkekten kaynaklandığı halde bir de kadının kadınlığıyla vurulması gerçekten çok acı.

Benim aklıma çok daha başka şeyler geldi ama konu sahibini üzmemek için yazmasam daha iyi...

lütfen yazar mısın merak ettim bu sefer aklıma daha başka şeyler geldi.lütfen yazar mısın

Esinle ne yapacagin hakkinda bir fikrim yok ama idrar yollarindan ayni sorunu yasamis biri olarak tavsiyem. Iliskiden sonra en ufak rahatsizlik hissettiginde piyo.....l diye bir antibiyotik var onu kullan. Baslamadan biter enfeksiyon. Bana bunu dr tavsiye etti. Her zorlu iliski sonrasi 1 tane :)

uzun zamandir sorunum kalmadiGINDAN KULLANMADIM.
Bu arada tamamen organik ve su bazli bir kayganlastirici kullaniyorum

ben de böyle bir ilaç olduğunu duymuştum ama bulamamıştım tam adını yazar mısın ilacın.bu sistitten gerçekten bıktım ve çalışıyorum hayat zehir oluyor

eşinle ayrı olman sorunların büyümesine sebep oluyor bence uzaktan ilişki yürütmek hiç kolay değil ama kadınlığına laf etmesi hiç hoş olmamış:20: özür dilemiş ama sen yine de biraz süründür ki bir daha böyle bir laf etmesin.aynı evde yaşamaya başlayana kadar sabırlı ol canım o zaman evliliğin hakkında daha net karar vereblirsin:31:

bir de yaşımı sormuşsun ben 27 eşim 28 yaşında .ilk atandığım şehirde eşim göreve başlamış 1 gün sonra ben başlamıştım.1 ay sonra bana evlenme teklif etti.ben kesinlikle hayır dedim çünkü fiziki olarak hiç beğenmemiştim elektrik yoktu. hatta ben ona dedim ki ben kendi memleketimden biriyle evlenmek isterim dedim .o da dedi ki tamam sen nerde dersen orada yaşarım dedim.defalarca bak emin misin diye sordum tamam deyınce ve benı çok sevdiğini düşündüğüm için evlenmeyı kabul etmıstım zamanla ben de ona aşık oldum evlendık

arkadaşım diğer konulardan ziyade bu cinsellik konusunda bir gözlemimi paylaşmak istiyorum.

kendi çevremde arkadaşlarımda vs özellikle bu dikkatimi çekti, kocasından fiziki özellik olarak etkilenmeyen kadınlar cinsellikte bu anlamda özellikle zorluk yaşıyor. işte ilişki sırasında acı duyulması ve istememe vs. belki zamanla zihninizde ''artık eşimi çekici buluyorum' diye düşünmüşsünüzdür ama derin bilinciniz bu konuda hala ikna olmamış olabilir. zamanla aşılabilir mi bilmiyorum çünkü bu tarz şeyleri söyleyeyen arkadaşlarımın hepsi yeni birkaç yıllık evlilerdi.

ve erkekte olsa insan yatakta kendisine arzu diyen birini ister. bu çok haklı bir istek. eşini, bu özel şeyleri paylaştığı kişi kendisini zihnen böyle istemezse elbet bedeni de rahatlamaz ve tepki olarak böyle durumlar ortaya çıkar.

ilişkinizin dinamikleri üzerinde düşünürken bu konuyu da özellikle eğilin. cinsellik herşey değil ama çiftleri birbirine oldukça bağlayan bir durum, bu anlamda önemini görmezden gelmeyin.

Merhaba cnm;

Ben evliliğinin geleceğiyle ilgili kehanette bulunamayacağım yani şu olur bu olur yok sizden hayır gelmez vs... şeklinde çünkü belli olmaz bu işler.

Bu yaşadıkların evlilik sürecinde karşılaşılabilecek durumlar hele birde eşinden ayrı olmak bu süreci azami düzeyde tetikliyor. Yeni evlilerin yaptığı en büyük hata eşiyle belki kaba bir tabir olacak ama sidik yarışına girmek. Bunu yapma.

O sana kötü bişi dedi diye sende misliyle cevap verme ben yaptım aynısını uzun süre ve iş iyice sarpa sardı, artık yapmıyorum. Herkesin dediği, yaptığı kendine. Sen kendine yakıştırdığın şekilde davran. Muhtemelen eşinde senin iyi niyetini görünce zamanla hal ve hareketlerini değiştirecektir.

Kadınlık mevzusunda ayıp etmiş tabi ama çokta üstünde durma erkekler çocukça davranıyor bazen seni kızdırmak için söylemiştir. Bir süre mesafeli davran ama küsme, kavga çıkartma.

Alttan almadan yürümüyor evlilik müessesesi ayrıca şunuda belirteyim ideal evlilik, ideal hayat arkadaşı vs... bana biraz safsata gibi geliyor. Ruh ikizini bulabilen kaç kişi var dünyada Allah aşkına yeri geliyor kanından canından annen, baban ve kardeşinle bile sorun yaşıyorsun eş dediğin yedi kat el bir yerde makul olmak lazım.

İdare et eşini az sus cnm :) sevgiler...

yorumunuz beğendim

Tesekkurler canım; bazısı katılmayabılır benım konuyla ılgılı nacızane fıkrım budur...bır de arkadasın durumuyla alakalı olmayabılır ama hayatla ılgılı soyle bır tespıtım de var gerçekten; gercı oncekı mesajlarımda da bıraz degınmıstım ama; kac yasında olursa olsun doyumsuz, hayatta ıcınde gerceklestıremedıgı ukteler olan, bır seylerden hevesını tam olarak uzak durmak gerekiyor bence...cunku boylelerının gozu her konuda hep dıgerınde oluyor ve yıne aynı maceraperestlıkle, gozu karalıkla gayet kolaylıkla hıc acımadan sızı de, onca yılı&emegı de sılıp atabılıyorlar...ınsan bıraz kadercı ve hayatın getırdıklerıyle yetınen karakterde olmalı; bilhassa evlılık ıcın karar verırken olmazsa olmaz ozellıklerden bırı de bu bana göre..

Deren harikasın arkadaşım! :16:

İşaretlediğim kısım ise, en başında yapılması gereken şey.

Yoksa tek başına aşk sevgi hiç bir şeye yaramıyor ,
insan önce kendini tanıyacak, ne istediğini bilecek
ve flört aşamasında da eş adayını iyice gözlemleyip öyle evlenecek.

Yoksa dediğin gibi bir noktadan sonra üstü kapatılan olaylar patlak veriyor,
sonuç boşanma oluyor.

Yorumumu begendıgıne sevındım arkadaşım, evet zamanında mlsf ben de aynı yanılgıya dustum; ama su saatten sonra hem kendı gozum açıldı hem de dığ. arkadaşları cok gec olmadan kendımce uyarmaya çalışıyorum...yoksa en doğru&saglıklı bılgıyı bu ısın uzmanı kısıler verır tabii..

Son düzenleme:
deren82 yorumunu çok beğendim.gerçekten üşenmeden yazmışsın Allah senden razı olsun inşallah senin evliliğin için de hakkında hayırlısı olur.ama ben burdan bile anladım ne kadar anlayışlı bir bayan olduğunu.ben anlatmadan yaşadığımız sorunların hepsini yazmışsın hatta okurken dedim ki keşke eşim de okuyabilse bu yazdıklarınızı hemen hemen her cümle doğru.birbirimizi çok severek evlendik ama zamanla olaylar olaylar belki birbirimizi sevmesek boşanmıştık şimdi.yorumlarını tekrar tekrar okudum ders alacağım yerler var saol

Rıca ederım yardımcı olabıldıysem ne mutlu arkadaşım...evet kendım su anda batağın en dıbınde olduğum, yakında davam açılıp boşanacağım ıcın henüz yolun basındakılerı elımden geldıgınce nacızane kendı degerlendırmeme&anlayısıma gore uyarmaya çalışıyorum....sagol guzelım nazık gorusun ıcın keşke esım de bende kı müspet ozellıklerı gorebılseydı; ancak anladığıma gore benı ne yazıkkı hıc bır zmn fazla sevmemıs, nasıl dıyım kanı kaynamamış, helekı su saatten sonra nefret edıp, düşmanı gıbı goruyor, adeta bır yabancıymışım gıbı davranıyor...en sonkı tel. konuşmasında da bır dolu kufur&hakaret ettı....bılemıyorum tekrar bır sansım daha olur mu ama bu ış bıttı, bız dıye bır sey yok artık... madema dusuncelerıme katıldın vaktı varsa ıletımı esıne de okumanı tavsıye ederım, senın tasarrufun tabii....ne yazıkkı 1001 umut başlayan evlılıkler cok buyuk hayal kırıklıklarıyla, kaba&saba&ozensız hareketler&konusmalarla bırden bıtıs noktasına gelıverıyor; bır de bakıyoruz kı bır yerden sonra ortada ne saygı ne sevgı hıc 1 sey kalmamış....maharet daha önceden hal&gıdısı farkedıp onlem alabilmek...

Anlıyorum; hakkınızdakı genel bılgıler böyle yani...umarım evlılıgınızı yoluna koyarsınız; ben bıraz yorum yaparken durumları ıcsellestıredebılıyorum sanırım ancak boşanmak herkes ıcın en son care olmalı...kurtarmak ıcın elınızden ne gelıyorsa yapın; boşanma sonrası hayatınızın daha ıyı olacağının da bır garantısı yok en nıhayetınde..

bence hem daha yeni evlisiniz hemde uzaktan evlılık yaşamaya çalısıyorsunuz tabiki altta kalma kırıldıgını bellı et ama bunun içinde hemen boşama davası açmamalısın bence ben 2 bucuk yıllık evlıyım son 1 seneye yakın oturdu evlılıgımım ki biz aynı evdeyiz süreklı siz uzakta oldugunuz için adabte olma süreniz dah uzun sürcektır kendını üzmemeye çalış boşanmayıda en azında aynı evde bir süre yaşamadan düşünme baktın ozamanda olmuyor ozaman ayrılırsınız boşanmak ilk seçenegın olmasın mutlu olursunuz inş..

Yaa bır de su var artık ınsanlar ne kolay bırbırlerını gözden çıkarıyor; evlılık anlayışları cok degıstı...hele ki modern dusuncelı erkekler ıcın evlılık bır nevı flört, çocuk oyuncağı gıbı....cogu kadın her ne kdr yuva, kutsallığı kavramını kendı evlılık algısının merkezıne yerlestırıyor olsa da bır cok erkek de bu kafa yapısını goremıyorum ben...daha flört ederken dıllerıne bır 'yürümezse bosanırız' lafı dolanmış gıdıyor...eee tabı kı böyle düşünenlerden de hayatın gerceklerıyle yuzlesıp sorunlarla karsılasmaya başlayınca hayır fln gelmıyor....madema bu kadar cıddıyetsızsınız&genıs yapıdasınız evlenmeyın, oldu olacak bırlıkte yasayın hıc olmazsa 2 taraf ıcın de ısler daha kolaylaşır...ısler zora gırıp havlu atılınca; haydı bakalım tak sepetı koluna herkes kendı yoluna olur bari...

Son düzenleme:
Back
X