• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin sorumsuzluklari

strawberry_cake

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
3.398
8.854
158
Merhaba hanimlar yine çıkmaza girdiğim bir konu var. Eşimi defalarca uyarmama rağmen yine bildiğini okuyor. Ben çalışmaya başlamadan önce çocuklar tamamen benim kontrolüm altındaydı ama şimdi durumlar çok farklı. Eşim çocuklarla hafta içi 17:30 gibi evde oluyor benim işim ise saat altıda bitiyor. Kaç kere söyledim al parka gotur çocuklar biraz akşam güneşi alsin parkta oynasınlar yarım saat. Sırf uğraşmak istemediğinden alıp getiriyor eve ellerine telefon dayayıp kendi keyfine bakıyor. Duşa girecegim çocuklara göz kulak ol diyorum çıktığımda bir bakıyorum ellerinde yine telefon. Toplantim oluyor bazen bir saat kadar sürebiliyor yine telefon dayıyor onlerine. Oğlumun önce hiç telefonda oyun oynama alışkanlığı yoktu yanında oynaya oynaya çocuğuda müptela etti. Verme ellerine diyorum her firsatta veriyor süre de belirlemiyor ben mudahele etmsem öylece kalacak ellerinde telefon. İnanılmaz sinirimi bozuyor bu durum artik. Bugün duşa girecegim dedim saat altıda uyanmıştı çocuklar 3 saat ilgilendim saat dokuz gib esimi çağırdım zaten her günümüz böyle. Her gün ondan en az iki saat önce uyaniyorum çocuklarla ilgilenmek için. Neyse hazır banyoya girmisken banyoyuda yikayayim dedim isim baya uzun sürdü yani çıktım baktım ellerinde yine telefon. Kendide uzanmış koltuga saçma sapan tik tok videolari izliyor. Bağırdım artık sinirimden catlayacaktim neredeyse. İnsan gibi konuştum defalarca laftan anlamiyor adam ya bu nasıl bir sorumsuzluk. Ne bicim babasin diye cikistim bumu senin çocuklarınla ilgilenme yöntemin insan çocuğunu yanına oturtur bir hikaye anlatır birşeyler öğretmeye çalışır bir oyun oynar. Bu halleri çok soğuttu beni kendisinden hanımlar ya valla. İnanılmaz bencil ve bilinçsiz çocuklar konusunda. Parka götürürüz etrafıma bakıyorum babalar ne güzel ilgileniyor çocuklariyla. Bizimkinin suratı beş karış çocuklar birşey söylediğinde oflayip kufluyor yada parktan uzaklaşip çimlerde atıyor kendini yere eline telefonu alıyor çocuklar yine bende oluyor. Bazen ağzıma gelen hakareti saymamak için zor tutuyorum kendimi inanın. Ben bu adama nasıl ogretecegim babalığı ya çok yipratiyor bu durum beni.

Son düzenleme:
Sizi dinlemiyor..
Muhtemelen etrafındaki konuştuğu diğer arkadaşları da bu şekilde yapıyor..
Yani sizin doğrularınız kocanizin nezninde kuru gurultuden ibaret.
Hatta "bizim çocukluğumuzda kimse bizimle bu kadar alakalı olmadı,büyüdük adam olduk." Şeklinde içinden geçiriyordur.
Babalığı ogretemezsiniz çünkü size göre kusurlu olan tavırları eşinize göre olağan,normal ve doğru.

Sizi dinlemiyor..
Muhtemelen etrafındaki konuştuğu diğer arkadaşları da bu şekilde yapıyor..
Yani sizin doğrularınız kocanizin nezninde kuru gurultuden ibaret.
Hatta "bizim çocukluğumuzda kimse bizimle bu kadar alakalı olmadı,büyüdük adam olduk." Şeklinde içinden geçiriyordur.
Babalığı ogretemezsiniz çünkü size göre kusurlu olan tavırları eşinize göre olağan,normal ve doğru.
Söylemediği şey değil zaten. Biz çocukluğumuzda soyleydik boyleydik sonu gelmez bu laflarının. Bilinci 33 sene öncesinde kalmış bir insana ne anlatabilirimki doğru söylüyorsunuz.

Son düzenleme:
Merhaba hanimlar yine çıkmaza girdiğim bir konu var. Eşimi defalarca uyarmama rağmen yine bildiğini okuyor. Ben çalışmaya başlamadan önce çocuklar tamamen benim kontrolüm altındaydı ama şimdi durumlar çok farklı. Eşim çocuklarla hafta içi 17:30 gibi evde oluyor benim işim ise saat altıda bitiyor. Kaç kere söyledim al parka gotur çocuklar biraz akşam güneşi alsin parkta oynasınlar yarım saat. Sırf uğraşmak istemediğinden alıp getiriyor eve ellerine telefon dayayıp kendi keyfine bakıyor. Duşa girecegim çocuklara göz kulak ol diyorum çıktığımda bir bakıyorum ellerinde yine telefon. Toplantim oluyor bazen bir saat kadar sürebiliyor yine telefon dayıyor onlerine. Oğlumun önce hiç telefonda oyun oynama alışkanlığı yoktu yanında oynaya oynaya çocuğuda müptela etti. Verme ellerine diyorum her firsatta veriyor süre de belirlemiyor ben mudahele etmsem öylece kalacak ellerinde telefon. İnanılmaz sinirimi bozuyor bu durum artik. Bugün duşa girecegim dedim saat altıda uyanmıştı çocuklar 3 saat ilgilendim saat dokuz gib esimi çağırdım zaten her günümüz böyle zaten. Her gün ondan en az iki saat önce uyaniyorum çocuklarla ilgilenmek için. Neyse hazır banyoya girmisken banyoyuda yikayayim dedim isim baya uzun sürdü yani çıktım baktım ellerinde yine telefon. Kendide uzanmış koltuga saçma sapan tik tok videolari izliyor. Bağırdım artık sinirimden catlayacaktim neredeyse. İnsan gibi konuştum defalarca laftan anlamiyor adam ya bu nasıl bir sorumsuzluk. Ne bicim babasin diye cikistim bumu senin çocuklarınla ilgilenme yöntemin insan çocuğunu yanına oturtur bir hikaye anlatır birşeyler öğretmeye çalışır bir oyun oynar. Bu halleri çok soğuttu beni kendisinden hanımlar ya valla. İnanılmaz bencil ve bilinçsiz çocuklar konusunda. Parka götürürüz etrafıma bakıyorum babalar ne güzel ilgileniyor çocuklariyla. Bizimkinin suratı beş karış çocuklar birşey söylediğinde oflayip kufluyor yada parktan uzaklaşip çimlerde atıyor kendini yere eline telefonu alıyor çocuklar yine bende oluyor. Bazen ağzıma gelen hakareti saymamak için zor tutuyorum kendimi inanın. Ben bu adama nasıl ogretecegim babalığı ya çok yipratiyor bu durum beni.
Eşinize çocukları bırakırken kendi telefonu dahil bütün telefonları toplayın 😅
Ben bi benzerini eşime yaptım valla
Yemek saati çocuk gibi ekran bağımlısı da ekrana bakarak yemek yiyor tık yok adamda karşısında ölsem görmez o derece
1-2 -3-5 uyardım olacak gibi değil telefon yasak yemek saati 40 yaşında adama bunu yapmak saçma evet ama kendi ruh sağlığım daha önemli 😂😂

Çocuklarınızı kültürel olarak geliştirebilmesi için eşinizin önce kendisini eğitip geliştirmesi lazım. Siz çok bilinçli birisiniz ama eşiniz maalesef değil. Sizin dert ve sorun ettiğiniz şeyleri anlayamaz yani.
Aramızda çok iletişim sorunu var bu konuda evet. Bir çok konuda var aslında ama en çok bu konuda sorun yasiyoruz. Gerçekten bazen duvara konuşuyormuş gibi hissediyorum kendimi. Kapasitesimi bu kadar işine mi geliyor böylesi anlamadım gitti.

Eşinize çocukları bırakırken kendi telefonu dahil bütün telefonları toplayın 😅
Ben bi benzerini eşime yaptım valla
Yemek saati çocuk gibi ekran bağımlısı da ekrana bakarak yemek yiyor tık yok adamda karşısında ölsem görmez o derece
1-2 -3-5 uyardım olacak gibi değil telefon yasak yemek saati 40 yaşında adama bunu yapmak saçma evet ama kendi ruh sağlığım daha önemli 😂😂
Eşimin eski bir telefonu var olgumun eline onu veriyor sürekli. Benim telefonumu kiza. Kendi telefonuna da kiyamiyor beyefendi. Eski telefonu çöpe atasim var bugünün inanın. Kendi telefonumada şifre koyacağım o olacak.

Aramızda çok iletişim sorunu var bu konuda evet. Bir çok konuda var aslında ama en çok bu konuda sorun yasiyoruz. Gerçekten bazen duvara konuşuyormuş gibi hissediyorum kendimi. Kapasitesimi bu kadar işine mi geliyor böylesi anlamadım gitti.
Işine gelmiyor emin olabilirsiniz

Eşimin eski bir telefonu var olgumun eline onu veriyor sürekli. Benim telefonumu kiza. Kendi telefonuna da kiyamiyor beyefendi. Eski telefonu çöpe atasim var bugünün inanın. Kendi telefonumada şifre koyacağım o olacak.

Eski telefonu çöpe atın, sizinkine de şifre koyun.

Neden diye sorarsa da insan gibi söyledim 100 kez dinlemedin bundan sonra böyle diyin.

Genelleme yapmak istemem ama Türkiye'deki babaların büyük bir kısmı böyle bence, en azından çevremdekiler. Kadın çocuk gelişiminde kritik bi konumdadır erkeğin ise sadece zaman geçirmesi yeterlidir gibi bir algı var çoğunda. Konuşun demenin faydası yok konuşmuşsunuz yeterince zaten. Kendisi de çok farklı aktiviteler yapan biri değil anladığım kadarıyla oturup tiktok videoları izlediğine göre. Ya siz bir aktivite başlatıp devam etmesini isteyin ve birkaçını beraber yapın ya da üstteki kızlara katılıyorum mecbur telefonları bir şekilde kaldıracaksınız ortadan

Bu adam yanlış hatırlamıyorsam çocukların kreşe falanda gitmelerine karşı idi. Sağlam bir sopa lazım eşinize. Hiç olmadı çook sağlam bir cinnet...
Evet ta kendisi. Ucu maddiyata degen her konuda olduğu gibi kreş konusunda da psikolojik baskı yapmişti bana. Aklıma geldi sinirim bozuldu yine. Kendisini adam etmek için çok uğraştım ama boşa kürek çekiyorum. Olan bana oldu sinir hastası olmama ramak kaldi.

Evet ta kendisi. Ucu maddiyata degen her konuda olduğu gibi kreş konusunda da psikolojik baskı yapmişti bana. Aklıma geldi sinirim bozuldu yine. Kendisini adam etmek için çok uğraştım ama boşa kürek çekiyorum. Olan bana oldu sinir hastası olmama ramak kaldi.
Bir cinnetle bunu kapının önüne atsanız şöyle ? Bazı herifler bundan anlıyor çünkü. :(

Merhaba hanimlar yine çıkmaza girdiğim bir konu var. Eşimi defalarca uyarmama rağmen yine bildiğini okuyor. Ben çalışmaya başlamadan önce çocuklar tamamen benim kontrolüm altındaydı ama şimdi durumlar çok farklı. Eşim çocuklarla hafta içi 17:30 gibi evde oluyor benim işim ise saat altıda bitiyor. Kaç kere söyledim al parka gotur çocuklar biraz akşam güneşi alsin parkta oynasınlar yarım saat. Sırf uğraşmak istemediğinden alıp getiriyor eve ellerine telefon dayayıp kendi keyfine bakıyor. Duşa girecegim çocuklara göz kulak ol diyorum çıktığımda bir bakıyorum ellerinde yine telefon. Toplantim oluyor bazen bir saat kadar sürebiliyor yine telefon dayıyor onlerine. Oğlumun önce hiç telefonda oyun oynama alışkanlığı yoktu yanında oynaya oynaya çocuğuda müptela etti. Verme ellerine diyorum her firsatta veriyor süre de belirlemiyor ben mudahele etmsem öylece kalacak ellerinde telefon. İnanılmaz sinirimi bozuyor bu durum artik. Bugün duşa girecegim dedim saat altıda uyanmıştı çocuklar 3 saat ilgilendim saat dokuz gib esimi çağırdım zaten her günümüz böyle. Her gün ondan en az iki saat önce uyaniyorum çocuklarla ilgilenmek için. Neyse hazır banyoya girmisken banyoyuda yikayayim dedim isim baya uzun sürdü yani çıktım baktım ellerinde yine telefon. Kendide uzanmış koltuga saçma sapan tik tok videolari izliyor. Bağırdım artık sinirimden catlayacaktim neredeyse. İnsan gibi konuştum defalarca laftan anlamiyor adam ya bu nasıl bir sorumsuzluk. Ne bicim babasin diye cikistim bumu senin çocuklarınla ilgilenme yöntemin insan çocuğunu yanına oturtur bir hikaye anlatır birşeyler öğretmeye çalışır bir oyun oynar. Bu halleri çok soğuttu beni kendisinden hanımlar ya valla. İnanılmaz bencil ve bilinçsiz çocuklar konusunda. Parka götürürüz etrafıma bakıyorum babalar ne güzel ilgileniyor çocuklariyla. Bizimkinin suratı beş karış çocuklar birşey söylediğinde oflayip kufluyor yada parktan uzaklaşip çimlerde atıyor kendini yere eline telefonu alıyor çocuklar yine bende oluyor. Bazen ağzıma gelen hakareti saymamak için zor tutuyorum kendimi inanın. Ben bu adama nasıl ogretecegim babalığı ya çok yipratiyor bu durum beni.
İş yaparken tüm elektronik aletleri toplayın, esiniz kendi telefonundan biseyler izliyorsa , çocuklar kinin telefonundan izliyor?

Şu telefonlardan nefret ediyorum artık.
Mesela iki yasina gelecek çocuğum daha hiç tv telefon açmadım.
Ama bu yıl çok korkuyorum.
Çünkü diğer odada zaman gecirdim daha çok ve eşim de çocuk TV odasına gelince kapatıyordu tvyi.
Şimdi bu yıl komple tvyi kaldırasim var ama eşim asla bunu istemez.
Çocuğun yanında telefon bakmadı fazla ama istediğim oranda degil.
Bu yıl çocuk daha fazla ilgi isteyecek daha fazla odada kalmak isteyebilir bende kara kara düşünüyorum.

Şu telefonlardan nefret ediyorum artık.
Mesela iki yasina gelecek çocuğum daha hiç tv telefon açmadım.
Ama bu yıl çok korkuyorum.
Çünkü diğer odada zaman gecirdim daha çok ve eşim de çocuk TV odasına gelince kapatıyordu tvyi.
Şimdi bu yıl komple tvyi kaldırasim var ama eşim asla bunu istemez.
Çocuğun yanında telefon bakmadı fazla ama istediğim oranda degil.
Bu yıl çocuk daha fazla ilgi isteyecek daha fazla odada kalmak isteyebilir bende kara kara düşünüyorum.
Neyden korktugunuzu anlamadim

Back