- 15 Nisan 2017
- 3.398
- 8.854
- 158
- Konu Sahibi strawberry_cake
Merhaba hanimlar yine çıkmaza girdiğim bir konu var. Eşimi defalarca uyarmama rağmen yine bildiğini okuyor. Ben çalışmaya başlamadan önce çocuklar tamamen benim kontrolüm altındaydı ama şimdi durumlar çok farklı. Eşim çocuklarla hafta içi 17:30 gibi evde oluyor benim işim ise saat altıda bitiyor. Kaç kere söyledim al parka gotur çocuklar biraz akşam güneşi alsin parkta oynasınlar yarım saat. Sırf uğraşmak istemediğinden alıp getiriyor eve ellerine telefon dayayıp kendi keyfine bakıyor. Duşa girecegim çocuklara göz kulak ol diyorum çıktığımda bir bakıyorum ellerinde yine telefon. Toplantim oluyor bazen bir saat kadar sürebiliyor yine telefon dayıyor onlerine. Oğlumun önce hiç telefonda oyun oynama alışkanlığı yoktu yanında oynaya oynaya çocuğuda müptela etti. Verme ellerine diyorum her firsatta veriyor süre de belirlemiyor ben mudahele etmsem öylece kalacak ellerinde telefon. İnanılmaz sinirimi bozuyor bu durum artik. Bugün duşa girecegim dedim saat altıda uyanmıştı çocuklar 3 saat ilgilendim saat dokuz gib esimi çağırdım zaten her günümüz böyle. Her gün ondan en az iki saat önce uyaniyorum çocuklarla ilgilenmek için. Neyse hazır banyoya girmisken banyoyuda yikayayim dedim isim baya uzun sürdü yani çıktım baktım ellerinde yine telefon. Kendide uzanmış koltuga saçma sapan tik tok videolari izliyor. Bağırdım artık sinirimden catlayacaktim neredeyse. İnsan gibi konuştum defalarca laftan anlamiyor adam ya bu nasıl bir sorumsuzluk. Ne bicim babasin diye cikistim bumu senin çocuklarınla ilgilenme yöntemin insan çocuğunu yanına oturtur bir hikaye anlatır birşeyler öğretmeye çalışır bir oyun oynar. Bu halleri çok soğuttu beni kendisinden hanımlar ya valla. İnanılmaz bencil ve bilinçsiz çocuklar konusunda. Parka götürürüz etrafıma bakıyorum babalar ne güzel ilgileniyor çocuklariyla. Bizimkinin suratı beş karış çocuklar birşey söylediğinde oflayip kufluyor yada parktan uzaklaşip çimlerde atıyor kendini yere eline telefonu alıyor çocuklar yine bende oluyor. Bazen ağzıma gelen hakareti saymamak için zor tutuyorum kendimi inanın. Ben bu adama nasıl ogretecegim babalığı ya çok yipratiyor bu durum beni.
Son düzenleme: