• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin sigarasına dayanamıyorum

bende nefret edenler kervanındayım...eşim nışanlıyken bırakacagına soz verdı ve bıraktı ( yersen) daha doğrusu yalan soyledı...buluşuyorduk 7-8 saat gezıyorduk ıcmıyordu ınandırıcıydı yanı...evlendık balayında anladım...tabıkı yanımda ıcmedı ama dısarda tuvalete gıdıyordu yanıma gelıyordu o ıgrenç kokudan anlıyordum...kavga ettım ama uztamadım balayı zehır olmasın dıye....
3 yıllık evlıyım sımdı..hala bıraktım arada ıcıyorum dıye benı kandırıyo..açıkcası ınanr gbı yapıyorum şimdi desem salakmıyım ben ıcıyorsun desem e bırakamadım ızın ver balkonda ıceyım demesınden korkuyorum.çunku ıstemıyorum nefret edıyorum...evımde ıcılmesın balkonda bıle
katlanmak guc haklısın ama diğer huyları bu huyunu kapatınca mecbur katlanıyoruz

seni çok iyi anliyorum bende çok nefret ederim sigardan, kaçacak delik ararim, evimde içilse bi hafta gitmiyor kokuus, sevemeyen nefret eden birisi kaldiramaz bunu
ama ben sigara içmeyen bi es buldum
sen napsan bilemedim canim yaa, uzuldum inan ben kokluyirmuusm gibi geldi bi an

İşiniz çok zor konu sahibi, sizin gibi bir arkadaşım var, sigara kokusuna karşı aşırı hassas, 9 yıllık evli, eşi hep bırakacağım diyor ama başarılı olamadı, itiş kakış kıyamettir gidiyor sürekli. Evinde sigara içilmesin diye eşinin arkadaşlarını eve kabul etmiyor kız, elimde değil dayanamıyorum diyor, haklı da aslında çekilecek dert değil ancak bu takıntısı ona çok pahalıya mal oldu, eşi arkadaşlarıyla dışarıda görüşmeye başladı, artık kendine ait başka bir hayatı var, evde balkonda içme konusunda uzlaştılar ama özel hayatları da yok gibi. Bunu örneklemek için anlattım sadece, bazen işler inada binebiliyor, biraz uzlaşmayı denemek lazım. Bırakacak diye beklentide olmayın da size saygılı sınırlarda içmesine anlayışlı olun, çok odaklanmayın sigaraya, bende eşim de içiyoruz, ağır bir tiryaki olmama rağmen ben bile kokuyla savaşıyorum o yüzden sizi anlayabiliyorum. Ama evliliğinizin selameti için uzlaşmaya gayret edin bence, inşallah bir gün kendiliğinden bırakır

Nasıl başardınız ya bıraktırma bize de anlatın
Yazdığım gibi benim kabul edemiyeceğim bişeydi ya benimle olucaktı yada sigarayla ;) bide evlenene kadar bıraktıramadıysanız zaten işiniz zor ben normalde rahat ve anlayışlı birisiyim sigara konusu hariç bununçok iyi biliyor. Siz eşinizle aynı yatağa girebiliyorsunuz öyle kokarken sizin okadarda sorun etmediğinizi düşünüyordur zaten

Babam da sigara tiryakisiydi, anjiyo olunca dank etti, bıçak gibi kesildi sigarası. :KK50: Çok da iyi oldu, akciğer kanserine kadar yolu var bunun. Ben de bir ara tüttürdüm 1-2 tel ama saçma sapan bir şey. Bir daha asla. Hiç de zevkli değil. Sağlık gibisi var mı?:21:
Görüldüğü gibi bıkaramıyorum hikayesi korkuya kadarmış insan istediği zaman bırakır bu kadar net :KK50:

Ben onu sigara içerken görmedim doğru dürüst hep başka bir yere gidip içer yanımda da içse gözümü kapatırım yine bakma dayanamam öyle görmeye dün akşam da dışarıda arkadaşıyla oturuyordu yanına gitmek zorunda kaldım baktım sigara içiyor hemen gözümü çevirdim o da beni görünce attı hemen elinden dün öyle görünce yazdım buraya derdimi paylaşmak istedim dünden beri konuşmuyorum içimden gelmiyor idare etmekten yoruldum nereye gidecek böyle bilmiyorum hepinize teşekkür ediyorum derdimi paylaştığınız için

Ayni dertten muzdaribim bende.en son bu yuzden kavga ettim hatta.
Esim balkonda icer,kokusu gelmesin diyede balkon kapisini kapatmaya ozen gosterir,kokusu biraz azalsin diye ictikten belli sure sonra iceri girer. Ama gel gor ki biraz agiz kokusunu, ellerine bile siniyor.elini tuttugum vakitte kendi elimden tiksiniyorum sigara kokusu hemen siniyor.birakmasini istedim nisanliyken birakmaya calisti ama birakamadi... hakaret ediyorsun bana diyor kotu kokyyorsun dedigimde de. Ama napim kultablasi ayni yaa... abarttigimi bile dusunuyordu.bu konuyu acman cok iyi oldu.gosteririm ona da ben miyim sadece diye

içmeyen kişiye çok pis kokar meret... madem bırakmıyor içiyor, sende belli kurallar koyacaksın.. odada içmek yok balkonda iç, yatarken dişlerini fırçalamadan yatma... sürkli nane şeker ye vs gibi... bunlar en azından senin işkence çekmene bir nebze fayda sağlayacaktır.. benim babam 30 sene içmiş... bi anda bıraktı.. yeniden doğmuşum gibi diyor... inşallah bırakır seninki de..

sinir = sigara
üzüntü = sigaraa
sevinc = sigara
cay = sigara
yemek sonrasi = sigara
..

bu gibi düsüncelerin ardindan direk sigara icerse birakmasi zor
ona söyle bu hisler sonrasi hemen icmesin bir saat beklesin ondan sonra icsin .. böyle kolaylikla birakabilir

Sigara içenler içmeyenlerle neden evlenir anlamıyorum. Sanırım evlendikten sonra sigarayı bıraktırırım diye düşünüyor insanlar. Onu bu şekilde görüp kabul etmişsin evlendikten sonra değiştirmeye çalışmak neden hiç evlenme o zaman. bir de evlendikten sonra sigaraya başlayanlar var, evlenmeden önce içmiyorsan evlendikten sonra da içemezsin. Sonuçta karşındaki kişi seni öyle tanımış belki sigara içmediğin için eş olarak seçmiş. İnsanlar çok garip. Allah yardımcınız olsun zor bir durum hem eşiniz hemde sizin için. Tek taraflı düşünmemek lazım bu gibi durumlarda. Eminim oda sizin kadar zorlanıyordur.

canım o bırakcam demeleri çok duydum bende... toplam 6. yılımız eşimle ama hala tık yok.. bırakacakk.. birde bırakacam demesi beni öldürüyorr.. bırakamiyacaksın madem neden bırakacam diyorsun ki sanki çocuk avutuyorr..aynenn kokusu pisss.. bazenn sasıyor yaaa.. ondan çok tiksiniyorumm.. ama benim eşim çok şükürr tititzz o konuda kokmasın diye yapmadığı yemediği sürmediği sıkmaıdğı şey kalmıyorr.. haliyle bebeğimizz varr kokmasın diye

benim nişanlım da cok sigara iciyodu bırakması icin kac kere uğrastım :/ ta ki biorezonans denen seyi duyana kadar. Hic inanmayarak gitmiş olmamıza rağmen nişanlım tek seansta sigarayı bıraktı, Atasehirde Biosante diye bir yer kesinlikle tavsiye ediyorum, ben de kilo vermek icin gitmeyi düşünyorum, gittiğimizde aynı yerde o şekilde kilo veren biriyle tanıştım, zaten yıllardır kilo problemim var nişanlımı gördükten sonra kilo vereceğimden eminim :)

benim nişanlım da cok sigara iciyodu bırakması icin kac kere uğrastım :/ ta ki biorezonans denen seyi duyana kadar. Hic inanmayarak gitmiş olmamıza rağmen nişanlım tek seansta sigarayı bıraktı, Atasehirde Biosante diye bir yer kesinlikle tavsiye ediyorum, ben de kilo vermek icin gitmeyi düşünyorum, gittiğimizde aynı yerde o şekilde kilo veren biriyle tanıştım, zaten yıllardır kilo problemim var nişanlımı gördükten sonra kilo vereceğimden eminim :)
Nasıl bi uygulama acaba, bırakması garanti mi ?

umarım konu reklam amaçlı hortlatılmamıştır o_O

Benim eşimde,biz çıkarken içiyordu ben her defasında sigarayı ve alkolü asla kabul edemeyeceğimi belirtmiştim, evleneceğim erkekte bu ikisi şart yoksa evlenmem demiştim, oda bana evlenince sözz bırakacağım demişti.
Sonuç 6 yıllık bi evlilik ve hâlâ bırakacakk:mad:
Her türlü yolu denedim, kavga ettim olmadı, anlayışlı olup üstüne de gitmedim ama yine olmadı, açık açık söylüyorum sen beni kandırdın diyorum hani bana söz vermistin diyorum.
Evde içmez temizliğine çok dikkat eder ama işte ben tamamen bıraksın istiyorum,

Bu ara yine beynimi kurcalıyor, çünkü yeni ev aldık ve yeni bi hayata sigarasız başlamak istiyorum :KK20:

Özellikle sigara bıraktırma yöntemleri üzerine yorumları merak ediyorum, inşallah sigarayı bırakmaya vesile olurlar.

Ayy bu kadar da yazdım ya :110:
Yinede sigarayı bıraktırmayla ilgili yorumlar gelse...
Burda bir üyede okumuştum.kendini şartlamaya başlamış.her sabah kalkmış misal temmuzda sigarayı bırakıyorum demiş, sesli söylemiş aynada söylemiş , sigara içerken söylemiş vs vs . Beynine yerleştirmiş kısacası .Bunu 3/4 ay önceden başlamış yapmaya.ve temmuz 1 , sigara finish.Canı bile çekmemiş öyle diyor
Bende aynısını 2017 yılı için düşünüyorum.Şimdiden başladım yeni bir yıl , sigarasız bir hayat ;) inşallah başarırım

Burda bir üyede okumuştum.kendini şartlamaya başlamış.her sabah kalkmış misal temmuzda sigarayı bırakıyorum demiş, sesli söylemiş aynada söylemiş , sigara içerken söylemiş vs vs . Beynine yerleştirmiş kısacası .Bunu 3/4 ay önceden başlamış yapmaya.ve temmuz 1 , sigara finish.Canı bile çekmemiş öyle diyor
Bende aynısını 2017 yılı için düşünüyorum.Şimdiden başladım yeni bir yıl , sigarasız bir hayat :KK66: inşallah başarırım
İnşallah, ama eşimde etkili olmaz diye düşünüyorum, daha etkili mesela devlet hastanesinin verdiği ilaçlar nasıl?

Back
X