• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin sigarasına dayanamıyorum

Ama size değer veriyorsa ona göre dikkat etmesi gerekir.
Mesela kural koyun.
Evin her yerinde içmesin. Balkon varsa balkona çıksın içsin odalarda içmesin.
Sizin yanınıza gelmeden mutlaka dişlerini fırçalayıp ağzını çalkalasın.

Benim nişanlımda içiyor maalesef. Bebek olursa bırakıcam diye söz verdi ben de pek sanmıyorum ama kurallarım böyle.
Ya bırakacak ya içiyorsa kurallarıma uyacak.
Ben ağzı pis kokan birini öpemem.
Gece yatmadan öpmek istiyorsa beni ağzı kokmayacak bir kere!

Valla ben de senelerce içtim çok da keyif alıp içtim. Annem dahil olmak üzere herkes bana baskı yaptı bırakmadım, bırakamadım.
Ta ki geçen aya kadar. Geçen ay ailemdeki en yakınlarımdan biri daha kanserden öldü ve gayet yakından ikinci görüşüm bu kanserden ölen. O biraz psikolojimi bozdu genetik yatkınlığım var diye. Sevgilime bunu anlatırken o birden gaza geldi ve ben bıraktım sen de istersen bırakırsın dedi. Ve bir daha içmedi, ben bir iki otladım baktım içmiyor kendi iradesizliğimden soğudum resmen. Ailemde kanser yaygın ve ben resmen mal gibi sigara içiyorum elin adamı benim için bir günde bırakıyor ve canı dahi çekmiyor. Bu kadar mı iradesizim dedim kendime gaz verdim. Şu an annem evde içtiği halde içmiyorum.
Yani bu kendi isteğinle oluyor. Yakında biri seni gazlarsa belki evet etkili oluyor ama kendin soğumadan da olmuyor.
Ben babam akciğer kanserinden öldüğü halde beş yıl içtim. Şimdi tamamen birden bıraktım ve hiiç canım dahi çekmiyor. Bir iki otladım ve sevgilim benden beter tiryakiyken canı dahi çekmedi ya kendimi öyle kötü iradesiz zayıf hissettim ki bir daha da hiç canım çekmedi.
Ki ben yemekten sonra, kahveyle, alkolle ararım asla bırakamam derdim. Şimdi hiç aklıma gelmiyor.
Kuzen şu meşhur sigara bıraktıran filmi izleyip bıraktı. Bir beraber izleyin olmadı. Ama kendi istemedikçe zor.
Umarım bırakır....
Sizi tebrik ediyorum umarım bundan sonra hep böyle temiz nefes gider ciğerlerine. Sigara bıraktıran filmin adı ne ilk defa duyuyorum

Ama size değer veriyorsa ona göre dikkat etmesi gerekir.
Mesela kural koyun.
Evin her yerinde içmesin. Balkon varsa balkona çıksın içsin odalarda içmesin.
Sizin yanınıza gelmeden mutlaka dişlerini fırçalayıp ağzını çalkalasın.

Benim nişanlımda içiyor maalesef. Bebek olursa bırakıcam diye söz verdi ben de pek sanmıyorum ama kurallarım böyle.
Ya bırakacak ya içiyorsa kurallarıma uyacak.
Ben ağzı pis kokan birini öpemem.
Gece yatmadan öpmek istiyorsa beni ağzı kokmayacak bir kere!
Benim eşim göremeyeceğim yerlerde içer zaten evde falan içmez ama içtiğini bilmek yetiyor

Koku için bir bardak süt önerebilirim bende içtiğim dönem eve gelmeden sut içerdim annem anlamasın diye bıraktım ama hala aklıma vurur ve ben eşime söz verdiğim için içemem içersem boşanırız o derece kp kanserden vefat etmiş istemedi eşim bende bıraktım içmiyorum aça hala istiyor beynim

Ya eşiniz sigara içmiyor ya da siz de içiyorsunuz

Dişini yıkasa da ciğerinden gelen kokuyu kesmiyor ki

Aynı ortamda nefes alınca bile geliyor o koku 6 ay bıraktı kokusu 3-4 ayda ancak geçmişti zaten
yooo ben icmiyorum. Babam icer yillardir. Erkek arkadasim da icer. Hic de koku falan almiyorum ben valla kisisel temizliklerini yaptiktan sonra siz kokuya fazla duyarli olabilirsiniz. Ben konu sahibine bu konuya biraz daha ılımlı yaklasmasini onerdim sadece :)

valla içmiyor olabiliirsiniz de adam içiyorsa da bu kadar bunaltmayın. sigara içenler insanları yemiyor. cidden kötü bir alışkanlık. ve bırakılması güç. benim sevgilim de kullanmıyor, ama ben kullanıyorum. sizin kadar problem etse sıkılırdım herhalde. bu yzden öyle dedim

Şu üsteledikçe içer zırvaları hikaye ben kesinlikle sigara içen biriyle yaşıyamam yanımda ve evimde kesinlikle içilmez eşimle tanıştığımda içiyordu bıraktı çünkü ne elini tutardıö ne öperdim 9 yıl oldu ;) ben sokaata bile kaçıyorum insanlardan sigara içenle tokalaşmam öpüşmem telefonumu vermem nasıl içen biriyle yaşıcam :KK14: ama bu ifadeyi çok seviyore :KK53:

Kokusu ayri bir dert, o kokunun arabaya, evin icine sinmesi ayri bir dert. Maddi yukumlulugunden bahsetmiyorum bile.
Birde buz gibi havalarda restaurantta, cafede kapi onunde oturmaya mecbur olmak var. En iyisi sigara icmeyen kisilerin cift olmasi.
Siz vazgecirmeye devam edin konu sahibi hicbir sey yapmamaktansa ikna etmeye calismakta bir adımdır.

Birakmiyorlar iste birakmiyorlar..
Ben icmiyorum icmem tahammul edemiyorum..
Evlenince evimde icirtmem diyorum icerim diyor birde..
Sozde hep birakicam, birakmak istiyorum laflari..
Birakmak isteyen adam evdede icerim mi der, yoksa o zamana kadar insallah birakirim mi der...
Yine sinirlendim..
İcen kendisi, sinirleri harap olan ben..
Tepem atti pfff totosunda sonsun ictigi sigaralar :KK11:

8 yıllık evliyim bende çok ama çok karşıyım sigaraya maalesef eşim de içiyor ilk yıllar çok tartıştım sigara yüzünden oda allah var uğraştı bırakmak için iki yıl çabaladı ama bırakamadı en sonunda hatun olmuyor beni böyle kabul etsin olmazmi dedi ama ben sağlığı yüzünden bırakmasını istiyordum şimdi hala içiyor ben onu oyle kabullendim ama oda ağız bakımına dikkat ediyor bir sorun yok çok şükür arada yine bırakmaya çalışıyor ama olmuyor ben kabullendim artık çünkü eşini çok seviyorum sizde biraz abartmissiniz gibi geldi ve suna emin olun siz böyle yaptıkça o daha çok içecek emin olun bence kendi haline bırakın biraz kolay değil yanı bağımlılık sonucta

2 yildir eşimde birakacak sözde. Şimdi 10 yili 15 yili okuyunca umudum kalmadi. Birde birkana içirmeye çalişan pislikler var ya onlarin yüzünden babam 1 yil sonra yine başladi. Eşime diyorum seni boşarsam sigara yüzünden boşarim tamam birakacağim diyor ama yok. Bebeği kullandim acitasyon yaptim yine yok. Artik hergün dua ediyorum biraksin diye.

Çok sıkıntılı bir durum. .
bende çok rahatsız olurum. .
alerjim var tıkanıyorum..

Size yaklaşınca istemeyin onu, kültablası gibi kokuyorsun deyin. Bir de biorezonans diye bir yöntem var. Günde 3 pakete kadar içen 3 tanıdığım sigarayı bu yöntemle bıraktı. 45dklık bir seans 350-450 tl fiyatı var. Aylık sigara parası zaten. Tek seansla bitiyor iş. Deneyin derim.

Şu üsteledikçe içer zırvaları hikaye ben kesinlikle sigara içen biriyle yaşıyamam yanımda ve evimde kesinlikle içilmez eşimle tanıştığımda içiyordu bıraktı çünkü ne elini tutardıö ne öperdim 9 yıl oldu :KK66: ben sokaata bile kaçıyorum insanlardan sigara içenle tokalaşmam öpüşmem telefonumu vermem nasıl içen biriyle yaşıcam :KK14: ama bu ifadeyi çok seviyore :KK53:
Nasıl başardınız ya bıraktırma bize de anlatın

Bence de kabullenme yolunu secmelisiniz. Tabi esiniz aksam eve gelince dus alsin, dislerini fircalasin yani dikkat etsin. Ama siz surekli baski uygulamayin, emin olun ters teper.

Sigara içenler icmeyenlerle evlenmesin mümkünse. Sokakta yanımdan içerek geçenlere bile tahammülüm yok.bu devletin yaptığı tek güzel şey kapalı alanlarda yasaklamak oldu bazen yanımdan geçenlerin dumanını soluyunca keşke herkes sadece evinde içebilse kronik farenjitim var sigara dumanı anında nefesimi kesiyor çok şükür eşim içmiyor. Ama annem babam kardeşim içerler onlara gittiğimde sigara kavgası yaparız hep.çok zor Allah yardımcınız olsun

Babam da sigara tiryakisiydi, anjiyo olunca dank etti, bıçak gibi kesildi sigarası. :KK50: Çok da iyi oldu, akciğer kanserine kadar yolu var bunun. Ben de bir ara tüttürdüm 1-2 tel ama saçma sapan bir şey. Bir daha asla. Hiç de zevkli değil. Sağlık gibisi var mı?:21:

Son düzenleme:
Bir buçuk yıllık evliyim. Hayatta en tahammül edemediğim şeylerden biri sigaradır. İlk başta bilmiyordum içtiğini. Nişanlıyken öğrendim. O günden beri bırakacağım uğraşıyorum deyip duruyor. Ama hiçbirşey değişmiyor. Ben buna dayanamıyorum. Ne desem ne yapsam fayda etmiyor. Ama ben kahroluyorum. Hiçbir değişme olmaması da ayrı üzüyor beni. Çıldırmak üzereyim. Ne yapacağımı bilmiyorum :KK43:
Bizimki bıraktı tam bir buçuk sene sonra tekrar başladı. Elinden hicbirsey gelmez. Ben de nefret ediyorum. Ve sigara ictiginde ona pislik mualemesi yapıyorum kı zaten aynen öyle kokuyor

Back
X