• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ilk anneler günümde yaşattıkları

nurse_asya

Tuğra'nın Annesi
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2011
230
9
68
Kocaeli
Belki biraz uzun yazabilirim şimdiden özür okuyanlarada teşekkür ediyorum.Anneler gününden birkaç önce eşimle anneler gününde nasıl bir program yapalım diye konuşmuştuk o da sen bilirsin dedi.Bende sabahtan kendi annemin yanına gitmek istediğimi söyledim anne kız gezeriz dedim eşimde tamam dedi çünkü ne zamandır çıkıp gezmemiştim.Çalışan bir bayanım, 1 yaşında bir oğum var ve her haftasonum temizlik, yemek ve oğlumla ilgilenerek evin içinde geçiyor.Eşim yoğun çalışıyor bende haftaiçi yetiştiremediğim için işler haftasonuna yığılıyor.Eşim akşamda birlikte kutlarız dedi buraya kadar herşey normal.Aslında annemlere normalde beraber gideriz ama o gün ben annemle ve oğlumla başbaşa vakit geçirmek istedim hemde eşim gece çalışıyor gündüz uyusun dinlensin istedim.Nasıl olsa akşama yine beraberiz.Bir de sağolsun gece vardiyasından çıkacaktı uyuyup uyanayım bugün temizlik benden dedi.Nasıl sevindim anlatamam.
Haftaiçi konuştuk, anlaştık.Sonrasında genelde her haftasonu olduğu gibi kv ler habersiz çıkageldiler.Bu durumda beni aşırı strese sokuyor insan arar sorar çalışan insanlarsınız bir haftasonunuz var müsait misiniz diye ama anlayış sıfır.Ben yine onları en iyi şekilde ağırladım kv anneler günü hediyesi almıştım verdim, sevindi.Zaten pazar akşamı pasta alıp uğrayacaktık, hediyesinide vercektim.Normalde pazartesi sabahı giderler ve aynı mahallede oturuyoruz uzaktan gelmediler yani.Pazar günü annemlere gideceğimi söyledim onlarda kahvaltıdan sonra gittiler.Eşimde sabah işten gelince öptü anneler günün kutlu olsun dedi ve oğlumla bizi erkenden uyandırdı kv uyanmış çünkü.Biz uykumuzu alamadan yataktan kalktık eşim yattı uyudu.Sonra çıkyık evden annemlere gittim 2 saat araba kullanarak ve annemde ananeme gitmek istedi, ananemde köyde kıramadım gittik.Ben gezeyim kafa dağıtayım derken kendimi köyde akrabaların içinde buldum.ŞOOOKKKK.Neyse ananemin, babaneminde anneler günününü kutladık.Oğlumda yabancı yer durmadı aşırı yoruldum.Saat 13.30 da eşim aradı kalkmış dışarı çıkmış öylesine konuştuk.Saat 16.00 da ben aradım dönüş yoluna çıkıyoruz diye tamam dedi ben şu Avm deyim dönünce beni al dedi tamam dedim.Köyden merkeze geldim annemi eve bıraktım.Oradan annemin bulunduğu ilden bizim bulunduğumuz ile direksiyon salladım ve gelmeme yakın eşimle tekrar konuştuk bana beni şu çiçekçinin önünden al dedi.(Bende beklentiye girdim dedim demekki çiçek yaptırmış, onca saattir Avm demekki hediye bakıyor)Sonuç kocaman bir hiççççç:(
Eşimi aldım biraz gezelim dedi başka bir avm ye gittik ama ben yorgunluktan ölüyorum.Sonra konuşmaya başladık eşim Anneler Günüyle ilgili hiçbir girişimde bulunmamış.Sanki umrunda değil yaaa.Neden uyumadın kalktın erkenden dedim.Uyanmış tekrar uyumak yerine çıkmak istemiş ve gezmeye çıkmış ama öylesine geziyor.Bena süpriz yapmak için değil.Üstelik temizlik yaptın mı diyorum canım istemedi diyor.Ne demek canım istemedi.Benim canım yok mu ben hem çalışıyorum hemde evim hep pırıl pırıl, yemeğim olur her zaman.Mecburum çünkü evde küçük bebek var ev temiz olmak zorunda, 1 , 2çeşit yemek olmak zorunda.Benim moralim sıfır tabi eve geldik ve kavga koptu.....
Ben süpermenmiy mişim yani yaptığım işler çokta önemli değilmiş onu kastediyor.Herşeye yetişmeye çalışıyorum diye.Çalışıyorum diye dırdır yapıyormuşum ev hanımı olsaymışım susar otururmuşum temzilik, çocuk bakımı laf olmazmış.Anneme tek başıma gitmem hataymış vs. vs. Bende ona söylendim seni bugüne kadar çok bile çektim artık çekmek istemiyorum dedim.Çocuğumu da alıp gidicem dedim.Ben giderim dedi ama oğluşum ağlayınca vazgeçti.En kötüsüde tartışmalar oğlumun yanında gerçekleşti bu yüzden ben ne kadar siniri de olsam hiç sesimi yükseltmedim ama eşim epey bağırdı çağırdı.Gördüğüm değer karşısında saatlerce ağladım ama yaşlar gözümden istemsiz aktı.Sonra gittim duş aldım, kendimi topladım çocuğum için gülmek zorundayım çünkü
Akşamki anneler günü programımız evde tartışmak oldu ve en üzüldüğüm nokta Anneliğimin , ev hanımlığımın o kadar özverimin kaale alınmaması.Gerçekten çok acıymış.Kim haklı kim haksız çok önmeli değil ama sizin gözünüzden olayları değerlendirmek istiyorum açıkcası

üzülmeyin;
erkekler hep aynıdır asla kıymet bilmezler
bu yüzden kendinizi herşeyi yetiştireyim diye boşa paralamayın.
süper kadın olmaya lüzum yok

Sanmam canım zaten her haftasonu kv bizde ve hizmetim vs çok ilgilenirim .Hatta eşim bıkıyor bu kadar iç içe olmaktan hem akşam onlarada pasta alıp urarız demiştim.Hem ben kendi annemle 2, 3 ayda bir görüşüyorum ve eşim annemi çok sever bu planı ilk anlattığımda çok beğenmişti açıkcası.Eşim kendi ailesini tutan anneci biri değil zaten sorun onunla ilgili değilde ilk anneler günümde birşey yapmaması .Geçen sene anneler gününde sabah 9 da kapıya kocaman bir demet çiçek gelmişti, pahalı bir saat almıştı, yemeğe çıkarmıştı ne bileyim bu sene yine özel birşeyler yapar sandım sanırım.Sonuçta oğlumuzla ilk anneler günümüz ama bu kadar duyarsız olması şaşırttı beni

Öncelikle bu ticari dayatma günler bana birşey ifade etmiyor bunu belirtmek isterim. Eğer o gün yaşgününüz, evlilik yıldönümünüz vs. olsaydı o zaman farklı bakabilirdim.

Ama siz ayrı gezebileceğiniz bir gün geçirmek istemişsiniz annenizle (bu mümkün olmamış ama eşinizin suçu değil tabi ki bu) eşiniz de kafasını dinlemek öylesine gezmek istemiş. Neden olmasın bunalmıştır o da. Akşam AVM'ye gitmek istemiyorum yorgunum deseydiniz ve eve dönseydiniz daha fazla hırpalanmamış olurdunuz. Sorun aslında çocuğun sizi çok yorması olmuş.

Bir hafta da temizlik yapılmayıversin. Dünyanın sonu değil. Evet yaparım demiş yapmamış ama siz de yaparım deyip de üşenebilirdiniz pekala. Yanlış anlamayın işler kadının üstüne bir görevdir demek istemiyorum. Ama eşiniz de farklı bir gün geçirmek istemiş bu çok doğal. Hem bu insanları ve ilişkileri yeniler bence.

Herkes stres atıp bütün hafta daha güzel geçebilirmiş aslında.

Bu kadar büyütülecek bir durum değilmiş yani.

Son düzenleme:
Sanırım mutluluğun formulünü buldum ben :1:
ne kadar az beklenti o kadar çok mutluluk
valla bende işe yaradı
o yüzden şu erkek milletini bu haliyle kabul etmek lazım "düşüncesizler" arkadaş
bizim gibi değiller...:ssz::ssz::ssz::ssz:

Keşke köye giderken eşini de arayıp davet etseydiniz.. :ssz: kaynananın gelmesi saçma olurdu ama eşin gelmeliydi bence.. akşamda kaynanada oturur tatlı yer tatlı konuşurdunuz gönlü olurdu.... olan olmuş tabi..

Birbirinizi kıracak sözler söylemişsiniz..hemen ayrılık konuşmak bu kadar kolay olmamalı... :50:
neyse biraz zaman geçsin eşin gönlünü almaya çalışırsa adamı tersleme,karşılıklı özür dileyin barışın canım.. beklentilerini açıkça anlatmalısın her zaman senin gibi düşünemez ki.. onun içinde kim bilir neler oluyor..

Ev işi konusunda kesinlikle haklısın ama topluma yerleşmiş ya ev işi kadınıdır diye.. oysa yok öyle bir şey... ama bunu adamlara güzelce anlatmak lazım :ssz:

konunun dışında olacak am benim asıl takıldığım nokta: aynı mahhalede oturan kv nin çalışan insanların evine haftasonu habersiz gelmesi ve kalması. sabrınıza hayran kaldım.

diğer konuda ise sanırım çok yoruldunuz eşinizdeki bu rahatlığı görüp fazla sinirlendiniz.haklısınız ama konuyu çok uzatmayın derim. ama geri adımda atmayın.eşiniz size bir söz verdiyse tutacak evi temizleyecek.bir de dünyanın sonu değil bu hafta temizlemeyin diyen arkadaşa sesleniyorum evde bir yaşında bir bebk varsa dünyanın sonu olabilir.her bulduğunu herşeyi ağızlarına atıyorlar.yerlerde elleriyle geziyorlar.

bu arada kendinizi çok hırpalamayın.herşey mükemmel olamaz olmasın zaten kimseye yaranılmıyor.

doğum günü yada evlilik yıldönümünün haricinde hiç bir gün bana bişey ifade etmiyorum.dünde ne anneler günü kutladım nede benimki kutlandı.dün sıradan bi gezmeyde deniz havası aldık geldik.
bunun dışında söyliceklerim lütfen sizi üzmesin sadece bu benim görüşüm;
çalışan kadın olunca herşey tam ve mükemmel olacak diye kadınlar paralanıyo ama ev hanımı olsaydınız eşinizin kaba tabirinin kibarı ev işini istediğiniz zaman yapıcaktınız ve temizlik kavgası olmıyacaktı.ayrıca siz hiç yaparım dediğiniz bişeyi yapmadığınız olmadı mı???
üstelik neden beklenti içerisine giriyorsunuz ki.annem hep bana derki " kızım sen işini kış yut yaz çıkarsa bahtına" bu çok güzel bi söz .beklentisiz bi hayat.belki cebinde para yoktu belki aklına gelmedi.
aslında ben eşinize sinirlenip kavga çıkaracak hiç birşey göremdim.anneme gidicem demişsiniz gitmişsiniz.oarada yaşadıklarınız eşinizin şuçu değiş.
sonra gezelim demiş kabul etmişsiniz.yine yorgunum deyip eve gidip dinlenebilirdiniz.
çiçek ve hediye almak ise insiyatif ve düşünceyle alakalıdır.size çiçek almadı diyede eş şuçlanmaz bana göre.
umarım yazdıklarım sizi kırmaz

konunun dışında olacak am benim asıl takıldığım nokta: aynı mahhalede oturan kv nin çalışan insanların evine haftasonu habersiz gelmesi ve kalması. sabrınıza hayran kaldım.

diğer konuda ise sanırım çok yoruldunuz eşinizdeki bu rahatlığı görüp fazla sinirlendiniz.haklısınız ama konuyu çok uzatmayın derim. ama geri adımda atmayın.eşiniz size bir söz verdiyse tutacak evi temizleyecek.bir de dünyanın sonu değil bu hafta temizlemeyin diyen arkadaşa sesleniyorum evde bir yaşında bir bebk varsa dünyanın sonu olabilir.her bulduğunu herşeyi ağızlarına atıyorlar.yerlerde elleriyle geziyorlar.

bu arada kendinizi çok hırpalamayın.herşey mükemmel olamaz olmasın zaten kimseye yaranılmıyor.

Pazartesi akşam siliniverir arkadaş, benim fikrim bu. Yarım saat ayırıverirsiniz. Siz farklı yaparsınız ben böyle yaparım. İnsanların biraz nefes alması dünyanın sonu olmaz.

Ayrıca konuya cevap verin. Benim yorumuma değil.

Yorumlarınızı ancak okuyabildim arkadaşlar.İşyerinde olduğum için uzun süre bakamadım kusura bakmayın.Öğle tatilinde de işlerim vardı dışarı çıktım neyse.Hepiniz haklı ve güzel yorumlar yapmışsınız evet 1 gün temizlik olmasa dünyanın sonu değil ama ben bu konuda sanırım fazla titizim birde bebiş emekliyor yerlerde geziyor bütün gün durum böyleyken eşimin rahatlığı çıldırttı beni yaaaa.Hediye konusuna gelince normalde böyle günlere benden daha fazla değer verir.O yüzden bu tavrı bana süpriz oldu resmen.
Bir arkadaş kv her haftasonu gelmesini sormuş.Gerçekten her haftasonu torunu özlüyoruz diye kp le beraber çat kapı geliyorlar.Bizde ne özel hayat ne gezme tozma bıraktılar.Genelde haftasonu çalışıyor eşim bende evde kv lere hizmetle çalışmaya devam.Evde ayaklarımı uzatıp keyif yapmayı, geç kalkmayı özlüyorum.

Birde ben yapı olarak kendimi çok yıpratan bir insanım.Yoksa eşim söz vermeseydi ben hem temizliğimi yapar hem dışarı çıkardım.Normalde çok beklentiye girmem ama ondan önceki özel günlerimizde yaptığı süprizleri düşününce bir anda beklentiye giriverdim işte.Sonuçta kendimide rezil ettim kolay kolay kavga eden bir çift değiliz ama resmen ağız dalaşı yaptık.Birde eşimin ailesi cuma akşamlarından geliyor pazartesi ben işe gidince gidiyorlar.Bende güzel bir şekilde anlatıyorum haftasonu müsait olmadığımızı yada dinlenmek istediğimizi ama torunu özlüyoruz diye kendi bildiklerini okuyorlar.Bizede siz gezin keyfinize bakın diyorlar ama olmuyor işte.

Erkeklerin duygu mekanızmaları biz bayanlara göre çok farklı 1 sene öncesi özel bir günü hatırlayıp seni memnun edecek şekilde değerlendirmesi diğer yıla da açıkcası beklenti getiriyor,aslında ne kadar az beklentisiz olursak o kadar mutlu oluruz ama bazen yapamıyoruz, kendimize bazen söz geçiremiyoruz.

Ne güzel arabanı alıp anneni görmüşsün ne mutlu sana ben annemi 1 yıldır göremiyorum,çok şanslısın aslında geçen sene anneler gününde hediye aldım ama bu sene tık yok haa birde bütün anneler özeldir ama bende üçüz annesiyim benim de eşim bazen öküzlük yapabiliyor :))
:1:

Evet tek çözüm beklentisiz olmak açıkcası haklısınız.Dün akşamki tartışmamızda ben artık ev hanımlığından 1 hafta süreyle istifa ediyorum.Madem benim yaptıklarımı küçümsüyorsun hem çalışıp hem ev işi, yemek, ütü sen yap bakalım dedim.Bu hafta eşimde benim gibi sabah 8, akşam 5 çalışacak tam zamanı dedim.Bakalım bu tempoya dayanabilecek misin dedim.Tamam dedi kabul etti bakalım zaten abartılacak ne yapıyormuşum ki.Bugün eve gidince hiçbirşeye elimi sürmeyeceğim ne yapacak çok merak ediyorum.Normalde bugün haftalık pazar kuruluyor bende öğle tatilinde yapıyordum ama pazarıda yapmadım.Bir yandan da kıyamıyorum eğer hatasını anlayıp akşam gönlümü alırsa ortaklaşa olmak şartıyla işlere yardım ederim.En azından hepsini yapmasa yardım etse ona bile razıyım.
biz 6 yıllık evliyiz ve eşim evlendiğimiz günden beri ev işlerine çok olmasada yardım eden anlayışlı bir insandı.Hamileliğim boyuncada öyle ki ben hiçbir zaman naz yapıp yatan bir insan olmadım.Her işe yetişmeye koşturmaya çalıştım.Ne zamanki bebişimiz doğdu benim desteğe ihtiyacım arttı ama eşimin desteği azaldı.Bunda sanırım 6 ay boyunca evde olmam büyük rol oynadı.Ben evdeyken o çalışıyor ben çalışmıyorum diye bebekle de evlede 4 4 lük ilglendim o da rahatlığa alıştı iyice.son 6 aydırda hem çalışıyorum hemde evdeki düzeni aynen devam ettirmek için kendimi paralıyorum.Sonuç olarakta bir anneler gününde bile bu emeğime saygı duyulmuyor beni üzen bu aslında napıyorsunki denilmesi.

Pazartesi akşam siliniverir arkadaş, benim fikrim bu. Yarım saat ayırıverirsiniz. Siz farklı yaparsınız ben böyle yaparım. İnsanların biraz nefes alması dünyanın sonu olmaz.

Ayrıca konuya cevap verin. Benim yorumuma değil.

konuyada cevap veririm başka yazılarada...karışamazsınız!

ayrıca bu kadar sinirlenmenize ne gerek var.relax. şimdi uzun bi açıklama yapacaktım ama mazalllah daha da sinirlenirsiniz die susuyorum:)

Lacivert cim sanırım bu olayda önceki birikmişliklerinde payı var haklısın yoksa bu nedenle sinirlenecek bir insan hiç değilim.Normalde çok sakin, sessiz bir yapımvar ama patlayıncada böyle oluyor.Aslında düşününce banada komik geldi evi terketmelere vardırdık işi ve sanırım ikimizde blöf yapıyorduk en azından ben bu konuda ciddi değildim.

konuyada cevap veririm başka yazılarada...karışamazsınız!

ayrıca bu kadar sinirlenmenize ne gerek var.relax. şimdi uzun bi açıklama yapacaktım ama mazalllah daha da sinirlenirsiniz die susuyorum:)

Sitenin kuralı bu. Konuya cevap vermeniz ve sataşmamanız gerekiyor.
Ama yapamayacak gibi duruyorsunuz.

Evet tek çözüm beklentisiz olmak açıkcası haklısınız.Dün akşamki tartışmamızda ben artık ev hanımlığından 1 hafta süreyle istifa ediyorum.Madem benim yaptıklarımı küçümsüyorsun hem çalışıp hem ev işi, yemek, ütü sen yap bakalım dedim.Bu hafta eşimde benim gibi sabah 8, akşam 5 çalışacak tam zamanı dedim.Bakalım bu tempoya dayanabilecek misin dedim.Tamam dedi kabul etti bakalım zaten abartılacak ne yapıyormuşum ki.Bugün eve gidince hiçbirşeye elimi sürmeyeceğim ne yapacak çok merak ediyorum.Normalde bugün haftalık pazar kuruluyor bende öğle tatilinde yapıyordum ama pazarıda yapmadım.Bir yandan da kıyamıyorum eğer hatasını anlayıp akşam gönlümü alırsa ortaklaşa olmak şartıyla işlere yardım ederim.En azından hepsini yapmasa yardım etse ona bile razıyım.
biz 6 yıllık evliyiz ve eşim evlendiğimiz günden beri ev işlerine çok olmasada yardım eden anlayışlı bir insandı.Hamileliğim boyuncada öyle ki ben hiçbir zaman naz yapıp yatan bir insan olmadım.Her işe yetişmeye koşturmaya çalıştım.Ne zamanki bebişimiz doğdu benim desteğe ihtiyacım arttı ama eşimin desteği azaldı.Bunda sanırım 6 ay boyunca evde olmam büyük rol oynadı.Ben evdeyken o çalışıyor ben çalışmıyorum diye bebekle de evlede 4 4 lük ilglendim o da rahatlığa alıştı iyice.son 6 aydırda hem çalışıyorum hemde evdeki düzeni aynen devam ettirmek için kendimi paralıyorum.Sonuç olarakta bir anneler gününde bile bu emeğime saygı duyulmuyor beni üzen bu aslında napıyorsunki denilmesi.

Maddi durumunuz uygunsa temizliğe yardımcı bir kişi almayı deneyebilirsiniz . Bir yandan çalışıp bir yandan da tüm işleri mükemmel yapmak çok çok zor çünkü.

en üzüldüğüm nokta anneliğimin , ev hanımlığımın o kadar özverimin kaale alınmaması.gerçekten çok acıymış.kim haklı kim haksız çok önmeli değil ama sizin gözünüzden olayları değerlendirmek istiyorum açıkcası

bu özverileriniz zaten buna sebep oluyor
bırakın boğulsunlar kendi pisliklerinde
o zaman kırk yılda bir yapınca kıymete binersiniz

Back