Eşimin Benim Hakkımda Söylenenlere Sessiz Kalması

Ne yalan söyleyeyim ben de bozulurdum.

Mesele benim küstüğümle eşim de küssün değil ki.

Adam hem sitem ediyor hem de pişman olup olayın üstünüze kalmasına göz yumuyor.

Bu arada benim bozulduğum nokta herkesin benim yazdırdığımı düşünmesi de olmazdı. Eşimin yaptığının arkasında duramaması ve sırf kuzeniyle arası bozulmasın diye ihaleyi bana yıkması olurdu.

Muhattap olmadım sustum demişsiniz ya...
İtirazınızı etmiş, açıklamanızı yapmış ona rağmen bir tartışma ortamı oluşmuşsa...
Ama siz de polemiğe girmemeyi tercih etmiş olsaydınız o zaman muhattap olmamış olurdunuz.
Kısacası siz bile kendinizi savunmamışken, bunu bir başkasından neden istiyorsunuz.
Kendini korumayı bilmeyen insanı kimse koruyamaz.

Hem ne bekliyordunuz ki, bu kadar basit bir sebepten eşinizin kuzenini reddetmesini mi?

Eşinizin kuzeniyle tekrar görüşmesinde bir sıkıntı yok...ama "mesajları yazan benim,rahatsızlık duyduğum şeyi söyledim" diye kuzenini aramaması veya sonradan böyle bir konuşma yapmaması saçma olmuş.Bence bu konuyu konuştular ama tam olarak geçen konuşmayı bilmeyin gerek yok diye eşiniz size söylemiyor

Herkesin başına bir defa olsun gelmiştir böyle bir durum. Erkekler genelde sonuç odaklıdır. Takılmayın yeri geldiğinde konu açıldığında durumu izah edersiniz veya ortak bir tanıdığınıza konuyu açarsınız durumu anlatırsınız yerine ulaşır.

Tercümeye istinaden diyorum ki bu yaşta evlenmeyin be ablacım.

İki saattir belgisiz zamir tabirini çözmeye uğraşıyorum. Size böyle söylemesi ile ne kastedilmiş olabilir diye düşünüyorum. Tekrar tekrar okuyorum. Saçma geliyor ne demek belgisiz zamir. Sonra jeton düştü kullanıcı isminizin olduğu. Allahım yarabbim.

Konuya geliyorum. Ayy ne bu ya kaynana kılıklı kuzen. Haddini bilsin. Densizin teki belli ki daha ne nasıl söylenir bilmiyor üstüne yine densizlik yapıyor. Eşinizin illa kavgalar edip sizin için dağları taşları delmesi gerekmiyor ama en azından “terbiyesizlik yapma, düzgün konuş” diye uyarabilirdi. İlk başta nasıl, olması gerektiği tepkiyi vermişse şimdi de vermeliydi. Pasif bence eşiniz. Bide grupta konuşuluyor bunlar herkes görüyor yani. Abartmıyorsunuz. Eşiniz orada iki laf diyip sizi savunamadığı için kendi pasifliğini, korkaklığını ört bas edebilmek için size abartıyorsun muamelesi çekiyor. Siz muhattabı kesmekle çok iyi yapmışsınız. Yoksa daha çok baş ağrıtırdı bu o tiplerden.
Bu kuzenle yaşıtız ve kadın. Eşim zaten çok üstüne gittim bana yakıştıramamış senin söylediğini düşünmüştür dedi bir de beni suçladığını bir arkadaşımız söylemişti. Söyleyen kişi laf taşımış gibi olmasın onların da arası bozulmasın diye kurcalamadım bahanesini sığındı eşim.
Halbuki bana yapılan bir saygısızlık var ortada. Sebep de kendisi. Şimdi eşim aklandı ben kötü fettan eşini dolduran hatta onun telefonundan mesaj yazacak kadar basit bir kadın profilindeyim

Yani kuzeni belgisiz zamirin lafları diyip suçladığında niye sessiz kaldınız ki arayıp söyleseydiniz eşinizde yanınızda konuşup benim söylediklerim onun haberi yok deseydi
Ben bu kuzeni beş yaşımdan beri tanırım o da beni tanır ama karakter bakımından oldukça farklıyız. Bu yüzden sağlam bağ olmasa da benim böyle bir şey yapmayacağım bitmeliydi. Bilmiyorsa konuşmamın anlamı yoktu.
Hem sorunun kaynağı ben değildim eşimdi onun bunu söylemesini uygun bulmuştum. Söylemedi.

Bide eşinizinde mesafe koyması gerekir. Dediğim gibi densiz biri çünkü ilerde daha çok olaylar yaşanmaması adına mesafeli olmanız en iyisi olur kanımca.
Eşimin kuzeni sonuçta onun mesafe koyması zor olur bir de eşimi pek sever sanırım bu yüzden çok kırılıp durumu benden bildi. Tek yapması gereken aralarındaki problemi sahiplenmesiydi

Siz biriyle bozuksunuz diye esiniz de o kisiyle bozuşamaz. Bu davranisi istemek cok cocukca.
Mevzu zaten basit birsey. Tam anlamadim yazdiklarinizdan birsey de saolsun kk nin guzel hatunlari aydinlatmislar.
Elbette küsmeyecek bu çok saçma olur
Tartışma esnasında söylenenleri kendisinin yazdığını, kuzeninin arkadaşıma benim dedikodumu yapmasının yanlış olduğunu söylemesini beklerdim. Çünkü beni suçladığı şeyler eşimin sözleriydi benimle ilgisi yoktu. bu sebepten aslında basit değil bana yanlış bir tavırda bulunan kişiye tepkisiz kalması uygun değil.

Muhattap olmadım sustum demişsiniz ya...
İtirazınızı etmiş, açıklamanızı yapmış ona rağmen bir tartışma ortamı oluşmuşsa...
Ama siz de polemiğe girmemeyi tercih etmiş olsaydınız o zaman muhattap olmamış olurdunuz.
Kısacası siz bile kendinizi savunmamışken, bunu bir başkasından neden istiyorsunuz.
Kendini korumayı bilmeyen insanı kimse koruyamaz.

Hem ne bekliyordunuz ki, bu kadar basit bir sebepten eşinizin kuzenini reddetmesini mi?
Beni bu kadar basit gören birine niçin kendimi savunalım?
Savunma yapmak için suçlu olmak lazım suçlu değilim dolayısıyla söyleyecek bir şeyim yok.
Ben eşimin telefonunu alıp birini azarlayacak bir karaktere sahip değilim bu kadar düşmem söyleyecek sözüm varsa arar kendimi net bir şekilde açıklarım
Eşimin telefonun şifresini dahi bilmem bunu yapmayacağımı bilmeliydi.
Bilmiyorsa ben kendimi yormam.
Eşim beni savunmamalı sadece kendi sözlerini sahiplenmeliydi bana yaptığı saygısızlığı bu kişiye iletmesi uygun düşerdi.

Bu kuzenle yaşıtız ve kadın. Eşim zaten çok üstüne gittim bana yakıştıramamış senin söylediğini düşünmüştür dedi bir de beni suçladığını bir arkadaşımız söylemişti. Söyleyen kişi laf taşımış gibi olmasın onların da arası bozulmasın diye kurcalamadım bahanesini sığındı eşim.
Halbuki bana yapılan bir saygısızlık var ortada. Sebep de kendisi. Şimdi eşim aklandı ben kötü fettan eşini dolduran hatta onun telefonundan mesaj yazacak kadar basit bir kadın profilindeyim
Eşimin kuzeni sonuçta onun mesafe koyması zor olur bir de eşimi pek sever sanırım bu yüzden çok kırılıp durumu benden bildi. Tek yapması gereken aralarındaki problemi sahiplenmesiydi

Yani kuzen direk eşinizin yüzüne dememiş bunlar karının lafları diye ? Kusura bakmayın ama ağzınızdan cımbızla laf alıyoruz doğru düzgün anlatamamışsınız kendinizi. Anlatımınızdan dolayı konunuzun tam anlaşılamadığını düşünüyorum. Şimdi anladığım kadarıyla, ilk başta kuzen kaza gibi önemli bir olayı mesaj olarak size duyurmuş. Eşiniz buna kızmış böyle mi söylenir diye. Bunun üzerine araları bozuşmuş. Bu varan 1

Varan 2: Kuzenin, sizin arkanızdan konuştuğunu bilen bir arkadaşınız bunu size söylemiş. Sizde o kuzenle ilişkinizi tamamen kesmişsiniz ve eşinizede bunları söylemişsiniz. Eşinizde zaten onunla (kuzeniyle) görüşmüyorum demiş.

Varan 3: Bu akşam tekrar sordum bir iletişiminiz oldu mu diye demişsiniz. Yani işsiz gibi eşinize sürekli tekrar tekrar kuzeniyle konuşup konuşmadığını soruyorsunuz. Adam da bu sefer konuştum deyince hayal kırıklığına uğramışsınız. E peki sormadın mı hesabını demişsiniz. Eşinizde sormadığını belirtmiş. Hayal kırıklığı devam...

Ağız aramalar, dedikodular, densizlikler, iletişimsizlik ve netsizlikler hep bir arada.
Eşim aklandı ben kötü oldum demişsiniz. Hayır öyle bir durum yok. Çünkü kuzen kendisinin konuştuklarını sizin bildiğinizden bile haberi yok. Sonuçta arkadaşı ben senin dediklerini belgisiz zamire ispiyonladım diyecek hali yok. Eşinizde arkadaşı zor durumda bırakmamak adına kuzene söylememiş mantıklı olarak tabiki.

Şimdi gelelim sorunuza... siz ve eşinizin ikinizinde bunlardan haberi var, evet eşinizin mesafeyi korumaya devam etmesi gerekir. Fakat ilişkiyi koparacak boyutta bir olay yok. Mesafe olsa yeter.

Üç bilinmeyenli denklem çözsem bu kadar yorulurdum :KK14:

Son düzenleme:
Yani kuzen direk eşinizin yüzüne dememiş bunlar karının lafları diye ? Kusura bakmayın ama ağzınızdan cımbızla laf alıyoruz doğru düzgün anlatamamışsınız kendinizi. Anlatımınızdan dolayı konunuzun tam anlaşılamadığını düşünüyorum. Şimdi anladığım kadarıyla, ilk başta kuzen kaza gibi önemli bir olayı mesaj olarak size duyurmuş. Eşiniz buna kızmış böyle mi söylenir diye. Bunun üzerine araları bozuşmuş. Bu varan 1

Varan 2: Kuzenin, sizin arkanızdan konuştuğunu bilen bir arkadaşınız bunu size söylemiş. Sizde o kuzenle ilişkinizi tamamen kesmişsiniz ve eşinizede bunları söylemişsiniz. Eşinizde zaten onunla (kuzeniyle) görüşmüyorum demiş.

Varan 3: Bu akşam tekrar sordum bir iletişiminiz oldu mu diye demişsiniz. Yani işsiz gibi eşinize sürekli tekrar tekrar kuzeniyle konuşup konuşmadığını soruyorsunuz. Adam da bu sefer konuştum deyince hayal kırıklığına uğramışsınız. E peki sormadın mı hesabını demişsiniz. Eşinizde sormadığını belirtmiş. Hayal kırıklığı devam...

Ağız aramalar, dedikodular, densizlikler, iletişimsizlik ve netsizlikler hep bir arada.
Eşim aklandı ben kötü oldum demişsiniz. Hayır öyle bir durum yok. Çünkü kuzen kendisinin konuştuklarını sizin bildiğinizden bile haberi yok. Sonuçta arkadaşı ben senin dediklerini belgisiz zamire ispiyonladım diyecek hali yok. Eşinizde arkadaşı zor durumda bırakmamak adına kuzene söylememiş mantıklı olarak tabiki.

Şimdi gelelim sorunuza... siz ve eşinizin ikinizinde bunlardan haberi var, evet eşinizin mesafeyi korumaya devam etmesi gerekir. Fakat ilişkiyi koparacak boyutta bir olay yok. Mesafe olsa yeter.

Üç bilinmeyenli denklem çözsem bu kadar yorulurdum :KK14:

Bide şunu ekleyeceğim... kuzen bunları sizin yüzünüze söylerse o zaman cevabını verirsiniz ama şu durumda mesafeli olmak dışında yapacak bir şey yok

Bu söylediklerini ortak arkadaşımıza anlattığını önceki mesajlarında belirttim siz okumamışsınız. Her ayrıntıyı yazmama lüzum yok zaten kaba taslak anlatsam da ne yönden rahatsız olduğum eşimin tavrına alındığımı belirtmem yeterli.
Eşime bir kez sordum tekrar tekrar değil yalnız tek bir kez. Cevabımı aldım bir daha konuyu da açmadım.
Ortada şahsım adına ne densizlik ne dedikodu var. Ağız arama diye ifade ettiğiniz şey böyle olmaz direkt dimdik olduğu gibi sordum. İletişimsizlik de kendi tercihim. Önemini yitiren kişiyle iletişim kurmayı hep reddettim. İyi de oluyor tavsiye ederim.

Bide şunu ekleyeceğim... kuzen bunları sizin yüzünüze söylerse o zaman cevabını verirsiniz ama şu durumda mesafeli olmak dışında yapacak bir şey yok
Kuzenle ilgili bir düşüncem yok ona verecek cevabım da yok hesap soracak değilim benim hakkımda konuştuğunu bildiğimden haberdar olmasının da önemi yok. Onemli olan eşimin kendi söylediği laflar yüzünden bana saygısızlık yapan arkamdan olumsuz konuşan dedikodu yapan kişiye bir çift laf söylememiş olması. Sözlerine sahip çıkmaması.

Bu söylediklerini ortak arkadaşımıza anlattığını önceki mesajlarında belirttim siz okumamışsınız. Her ayrıntıyı yazmama lüzum yok zaten kaba taslak anlatsam da ne yönden rahatsız olduğum eşimin tavrına alındığımı belirtmem yeterli.
Eşime bir kez sordum tekrar tekrar değil yalnız tek bir kez. Cevabımı aldım bir daha konuyu da açmadım.
Ortada şahsım adına ne densizlik ne dedikodu var. Ağız arama diye ifade ettiğiniz şey böyle olmaz direkt dimdik olduğu gibi sordum. İletişimsizlik de kendi tercihim. Önemini yitiren kişiyle iletişim kurmayı hep reddettim. İyi de oluyor tavsiye ederim.

Şahsınıza karşı bir ifadede bulunmadım. Karakterinize kişiliğinize yönelik konuşsam evet ama ben genel konuştum. Olayların aldığı hallerden bahsetmek istedim. Konunuzda arkadaşım söyledi dememişsiniz, arkamdan grupta konuşmuş demişsiniz. Bu lafınızdan bir çok şey çıkarılabilir. Bakın yarım yamalak anlatıyorsunuz bizden cevap bekliyorsunuz. Zaten dedim muhattabı kesmekle çok iyi yapmışsınız diye. Bahsettiğim iletişimsizlik bu değil. Dedikodu ve densizliği siz yapıyorsunuz demedim ki kuzenin yaptıklarına dedim. Neyse derdim sizle iddialaşmak değil, yardımcı olmak istedim ama gerçekten ya anlatamıyorsunuz ya ben anlamıyorum sizi iyi akşamlar.

Back
X