Eşimin Aşırı Sinirli Oluşu

Broomhilda_87

Zikren şükür Fikren şükür Kalben şükür
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2014
180
58
53
Merhaba
severek evlendiğim eşim evliliğim boyunca hiç tanıyamadığım bir insan oldu. 3 yıl söz+nişan ve sonunda evlendik yani tanımaya fırsat oldu.
Çok uzun uzadıya yazmıcam zaten hatırlamak daha da üzüyor beni. En ufak bir tartışmada inanılmaz küfürler ediyor, onur kırıcı sözler söylüyor. Arkamdan eşya fırlatıyor. Konu komşu dinlemiyor o kadar yüksek sesle bağırıyor ki sinirlerim harap oluyor ağlayamıyorum bile.
ailemden kimseye derdimi anlatamıyorum çünkü hasta bir annem var ve onun benim dertlerim yüzünden tansiyonu çıkıp hastanelik olmasını istemiyorum.
Medeni tartışmak yok eşimde, her konuda o haklı çıkmazsa -ki bu inanılmaz yanlışlarını bile hata görmüyor- ortalığı mahvediyor.
Evden kovuyor bazen.
Küçük bir bebeğim var ona bakıp ne yapacağım diyorum. Nereye gideyim en yakınım eşim bana böyle davranıyor?
Anama babama küfrediyor..Şahsıma küfrediyor.
bir kaç kez kendimi kaybettim kendimden geçmişim. Uyanıyorum koltukta buluyorum kendimi ne oldu diyorum numara yapma diyor.
Merhamet yok
iyi zamanlar olunca hep iyi inanılmaz. Kibar falan. .
Fakat onun dediği olmazsa ortalık duman.
Psikolojik sorunu aşılması zor boyutta. Televizyon bozulunca tvye küfürler yerlere vurması. . Basit örnekler

Bunu okuyup aklınıza ne gelirse yazın olur mu
Kimseye anlatamadığım bu derdimi sizlerle paylaşmak istedim.

Son düzenleme:
Çok üzüldüm durumuna inan
Öncelikle Allah yardımcın olsun, çıkış kapısı versin inşallah.
Bu durumda bence aileden teyze,hala gibi samimi olduğun birine anlatman gerek. Kimseye anlatmamak da kötü, içinde birikir seni de biriktirir kötü düşünceler... Eşinin durumu öfke kontrolü yok bence, psikolog yardımıyla çözülebilir birşey. Ama onu ikna etmek için de iş sana düşüyor. Evlilik terapistine gidelim beraber de, ilişkimizi daha sağlıklı yapmak isiyorum üzülüyorum de. Ya da onun ailesinden senin yakın olduğun bir büyük de devreye girebilir. Böyle tek başına şişersin bir de bebişin varmış, kendine iyi bakman sağlam durman lazım.

Teşekkür ederim beni dinlediğiniz için. Aile terapisti falan söyledim fakat onları küçümsüyor. Ama bir yolunu bulacağım. Günden güne değişiyor. Dinimizde peygamber efendimize inanmak zorunda değiliz tevhid inancını seviyorum diyor. Allahım dinden çıkacak bu nasıl bir kelime ve düşünce :.(

Ayy öylemi diyor, bence sen büyüklerden birini devreye sok, kendi başına halledemezsin canım, bir de bebeğin varmış, ikna edip uzmana götürmen dışında yol yok sabretmen gerek o zamana kadar. Allah yar ve yardımcın olsun, eşine şifa versin,yuvasına hayırlı bir eş etsin inşallah.

Ah Be canım çok zor bi durum çocuk olunca bambaşka olur herşey..

yazmamışsın ama sanırım arada şiddette uyguluyor.Yanlışsam lütfen düzelt ama aklıma öyle geldi.Gidebilirsen önce sen bir psikiyatrste gidip fikir al .Kocan seni dinlemeyeceği için belki Dr. anlattıklarından sana bazı önerilerde bulunur.Yapman gereken yada yapması gerekeni söyler.Belki hafif bir ilaç tavsiyesi olur.
Sonuçta ne olursa olsun kendini ve bebeğini bu öfke kontrolü olmayan adamdan koru.
Kocandır ama sana ne sözlü ne de fiziksel şiddet uygulamaya hakkı yok.Her zaman önce kendini düşün .Sen ayakta olursan bebeğine bakabilrisin unutma.

bebeğinizi ve sizi bir gün öldürmeyeceği ne malum cinnet getirip kadın sığınma evine gidin gizli bir kamera koyup kanıtlayın yaptıklarını normal olmadığını. bence şans vermeyin biraz sakinleşse bile ilaçla tedavi ile sürekli küfür eden insanların kibarlaştığını iyiye gittiğini hiç görmedim iyi zamanları sizi kandırmasın.o düzelenler azınlık ve ancak filimlerde

Dinsizin hakkından imansız gelir derler ama daha kötüye de gitme olasılığı var

teşekkür ederim yazınız için. Psikiyatriste gitmeyi kabul etti ama ilaç kullanmam diyor. inşallah doktor bu duruma müdahale eder. Bazen çocuğumu alıp uzaklaşasım geliyor ama gidecek kimsem yok. Yanlış bir hareketim çok şeye sebep olabilir.

Bu iyi olmuş.Canım hiç bişeyden korkma annen çocuğuna bakabilcek durumda değilmi sakıncası yoksa baban hayattamı?

Yaşadıkların bana çok tanidik geldi. Esimde ayni şekilde hep kendi hakli iş canımı yakmaya vardı artık bunun sorumlusu da benmisim sinirlendiriyir musum onu biz ayrılık asamasina geldik ben duzelir diye umdum olmadi...

bizde ayrılık aşamasına geldik ama evladım için duruyorum.

Boşuna demiyorlar aynı evde yaşamadan kimse birbirini tanıyamaz diye.

Kocan belliki psikiyatra gidip ilaç almadan düzelmeyecek. Evliliğini devam ettirmek istiyorsan doktora gitmeye ikna et. İstemiyorsan da senin bileceğin iş, işe gir ve kendine yeni bir yol çizmeye başla.

Böyle sürekli aşağılanarak hayat geçmez çünkü. Çocuğunda çok kötü etkilenir. Sende sonunda ezilmekten ruhu ve bedeni hasta bir kadına dönüşürsün, aynı benim annem gibi...anneme benzeme, düzelt bu durumu.

Doğum öncesi çalışıyordum iyi kazanıyordum. Doğum sırasında kötü bir ihmale kurban oldum. Hayatım alt üst oldu. Toparlanmaya çalışıyorum şu an. Rahatsızlıklarım devam ediyor bitince işe gireceğim inş. Evladım için yaşıyorum diyebilirim o olmasa bu kadar ağır hakaretlere ve psikolojik şiddete maruz kalmam.
Ama yazılarınız bana moral veriyor. Güçlü hissediyorum kendimi. Allah razı olsun

Canim bu sekilde cocugun daha kotu etkilenir sonucta sadece anneyle bitmiyo is babanin da saglikli olmasi gerek ruh olarak. Esin dr.a gitmeyi kabul etmis zaten ilac verse bile almak istemezse tamam de sen gizlice al yine de yemegine filan katsan olmaz mi acaba yanlis yonlendirmek istemem tabi bilmeden...

kötüule ugraşması cok zor o anlattıgından bende de var kısmen kısmen benzıyo..

canım inan eşine şuan çok kızıyorum. basit şeyde küfür edilir mi? küçük bebekle evden kovulurmu? bayılıp kendinden geçtiğinde "numara yapma" denir mi? allahım insaf yani. bence boşanın.sds4 yaşında çocuk değil ki eşiniz. her derdiği olsu.

O kadar kolay olmuyo boşan demek öyle kolayki bize gerçekten sevgi varsa son nokta ya kadar kararlıda olsan ayrılmakta,işler ciddiye binince bi anda siliniyor gözünden olumsuzluklar,onsuz yaşayamam diye kafana dank ediyo verdiğin emekler,geçirdiğiniz güzel zamanlar,anımsıyosun işin iç yüzü hep farklıdır bize çok insafsızca geliyo anlatıldığında ama asıl önemli olan senin ne hissttigin ve ne düşündüğün gerçekten ne yapmak istediğin.

ben boşanmayı istedim ama nasıl çirkinleştiğini neler yaptığını tahmin edemezsiniz.benim ailem bile şaşırdı insan bu kadar alçalamaz. sen git ama çocuğu alabildiğine inanma diyor.
üzüntüden sütüm kesildi neler yaparsak yapalım gelmedi. zaten hastalığım söz konusu.
korkum yok yanlış anlamYın beni sadece ne yapacağımı bilmiyorum. ailem zarar görecek kızım bi yandan
Allahım yardım eyle diye dua ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…