• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Annesini İdare Etmelimiyim Sizce.. ?

Böyle talepleriniz olacaksa bir bakıcı tutun. Eşinizin annesine emir vermek, şunu şöyle yap demek benc yakışık almaz.
Bakıcı tutun istediğiniz gibi talimatlarınızı verirsiniz.
bakıcıdan yana çok çektik çok yıprandık aynı şeyleri yaşamaya gücüm yok cocugumuda düzeni allak bullak oldu birine alışıyor o bırakıyor hadi başkası o çekiyor gidiyor hadi başkası

Ben her zaman iyi bir bakicidan yanayim
Bir senedir kizima ayni bakici bakiyor , kadindan nefret ediyorum ama gun icerisinde o kadar cok oyun oynuyor ki degistirmeyr cesaret edemiyorum

Bebekler oyunla dunyayi ogrenir , bizim toplumda yaslilar pek bilmez bunu ama oyun gercekten cok cok onemli , bebeginizin gelisimi icin dogru sekilde yonlendirilerek oynanmali cocukla
Kv bunu yapabiliyor mu?
Yoksa tum gun tv acip , aciktiginda yemek yedirip , uykusu geldiginde uyutuyor mu?
Sadece bu ucunu yapiyorsa bana gore cocuk bakmiyor uzaktan seyrediyor demektir
Yani lafin kisasi telefon konusunda haklisiniz esinizle konusun o uyarsin annesini

Kadindan niye nefret ediyosun ya :)))))
Cok guldum buna Allah im yarabbim :)

bakıcıdan yana çok çektik çok yıprandık aynı şeyleri yaşamaya gücüm yok cocugumuda düzeni allak bullak oldu birine alışıyor o bırakıyor hadi başkası o çekiyor gidiyor hadi başkası
Ama siz hem karnım doysun hem pastam dursun diyorsunuz.
Benim iki çoçuğumu da annem büyüttü. Ben bak diye talep etmedim üstelik. Annem elimden aldı sen işine dön dedi. Allah razı olsun. Ama bir şeyine karışsam dünyayı dar ederdi bana. Ben bakarken katılamazsın, günde 2-3 saat görüp annelik taslama bana derdi. Çocukları da vermezdi. Yuvaya vermek istedim sorun çıkardı kalp krizi geçirdi. Pırlanta gibi iki çocuk yetiştirdi. Ben de çok şeyden vazgeçtim. Yani bir şekilde bi4 şeylerden ya vazgeçecek yada bakıcı tutacaksınız.

o zaman en güzeli telefonla konuşmasını kabullenip susmak mı peki sizce telefonla konuşurken çok sağlıklı ilgilenebilir mi

Çocuğunuz mutluysa, güvendeyse gerisi mühim değil
Ha profesyonel bir bakım, etkinlikler vs. istiyorsanız o zaman ciddi bir para verip, kurumsal bir şirketle çalışacaksınız, eğitimli bir bakıcınız olacak. Mahalle arasında ek iş yapan komşu teyzeler, anneanneler, babaanneler bu bakımı sağlayamaz. Ancak her defasında yazarım forumda çocuk bakımı çok fazla abartılıyor, çok didikleniyor. Bir babaanne bence torununa gayet gül gibi bakar, gerekli temel eğitimi de verir. Şunu da göz ardı etmemek gerekir ki bu yaş gurubu insanlar artık çocuk bakımı misyonunu tamamlamış, bedensel olarak belli bir yıpranmaya maruz kalmış insanlar, yani siz çocuğunuzla günde üç saat etkinlik yapacak güce sahip olabilirsiniz ama babaanne en fazla bir parka götürdüğünde yorulur. Siz günün her anını birlikte planlayabilirsiniz ama o çocuğu kendi başına oynayabileceği etkinliklere yönlendirir, bu biraz da fiziksel güç meselesidir. Ama şahsi fikrim şudur ki çocuğa en iyi bakabilecek, maksimum sevgiyi de verebilecek yegane kişidir annesinden sonra. Benim için çocuğumun sevilmesi önemlidir, çünkü insan sevdiğine kıyamaz, incitemez. Benim anneannem 65 yaşından sonra dayımın iki çocuğunu büyüttü, biri 3 yaşında diğeri 6 aylık anneleri bırakıp gitti, şimdi ikisi de pilot pırıl pırıl genç çocuklar, ne psikolojileri bozuk ne eğitimleri eksik, annemi nasıl büyüttüyse onları da büyüttü,anasız olmalarına ve kısmen de babasız olmalarına rağmen aslan gibi iki delikanlı yetiştirdi.

Son düzenleme:
Hersey dört dörtlük olmuyor malesef karsılıklı birbirinizi idare etmeniz gerek diye düşünüyorum. Bakıcıyla da Sorunsuz olmuyor durum illa bişeyler cıkıyor. Rabbim saglık versin hepinize:KK68:

çok da aşırı telefonla konuştuğunu sanmıyorum.günde toplam 1, 1.5 saati geçiyor mudur telefonla konuşması? bir de kendisinin çocuk bakımından önce, komşularıyla kızıyla akrabalarıyla bir ortamı varsa sohbet muhabbet ... şimdi de uzak kaldıysa konuşması gayet normal.bir de çocuklar, anne baba telefonla konuşurken evet mızmızlanıyor ama aynı şeyi başkaları telefonda konuşurken yapmıyor. ki anlattığınıza göre çocuk orada ağlarken telefonla konuşacak bir babaanne profili de yok.kadının orada, arkadaş ortamı yoksa kendisiyle ilgili yapacak birşeyi yoksa, ya tv izler ya dostlarıyla dertleşir, konuşur. bazı bakıcılar baktığı çocuğu da alıp altın günlerine gidiyor annelerde bundan çok rahatsız olmuyor.(iki arkadaşımın bakıcısı öyle) çocuğunuzun bakıcı zamanındaki hali ile şimdiki halini karşılaştırdığınızda şimdiki hali daha iyi daha mutlu ise başka söylenecek bir şey yok.kayınvalideyi uyarmanızı doğru bulmuyorum uyaracaksa soracaksa da bunu oğlu yapmalı.sonuçta o kadının da kendi hayatı var her şeyini torununun bakımına göre dizayn edemez.bakıcıdan ziyade torununa akrabalık bağıyla sevgiyle bakan bir kişi o. bakıcıyla bir tutacaksanız düzenli bakıcı maaşı verip ilişkilerinizde belli bir mesafede olmanız gerekir.

Tüm gün birileriyle konuşmuyordur herhalde ya da gergün konuşmuyordur zaten hergün yarım saat ne bulup da konuşacak. Çocuk ağlarken de konuşacağını sanmam. Bebeğiniz de gayet huzurluymuş iyiymiş; ne olursa olsun yabancı birinden kat be kat daha iyidir. Bebek uyumuyor uyurken konuşmuyor diyorsunuz da nereden biliyorsunuz? bence çok büyütülecek bir mesele değil yarım saat için. Hiç mi birşey yapmasın anlamadım çocuk gözünün önünde sonuçta çok mızmızlanda illa kapatır ilgilenir. Ama nedense kaynana bakınca herşey büyütülüyor

Kadindan niye nefret ediyosun ya :)))))
Cok guldum buna Allah im yarabbim :)
Ahhaa witch bi gorsen pis otesi
Daha da gulduruyum seni
Gecenlerde isten dondum mutfaga girdim ayagim yere yapisti
Bu ne dedim "aaa cay dokmustum sabah" dedi
Silsene neden silmedin dedim
Suratima bos bos bakip siliyim mi dedi
Sonra da "sen neden terlik giymiyorsun ki " dedi
Yani ben nefret etmiyim de kim etsin :deli:
Ama muhtesem.bir bakici gikimi cikaramiyorum iste

Çocuğunuz mutluysa, güvendeyse gerisi mühim değil
Ha profesyonel bir bakım, etkinlikler vs. istiyorsanız o zaman ciddi bir para verip, kurumsal bir şirketle çalışacaksınız, eğitimli bir bakıcınız olacak. Mahalle arasında ek iş yapan komşu teyzeler, anneanneler, babaanneler bu bakımı sağlayamaz. Ancak her defasında yazarım forumda çocuk bakımı çok fazla abartılıyor, çok didikleniyor. Bir babaanne bence torununa gayet gül gibi bakar, gerekli temel eğitimi de verir. Şunu da göz ardı etmemek gerekir ki bu yaş gurubu insanlar artık çocuk bakımı misyonunu tamamlamış, bedensel olarak belli bir yıpranmaya maruz kalmış insanlar, yani siz çocuğunuzla günde üç saat etkinlik yapacak güce sahip olabilirsiniz ama babaanne en fazla bir parka götürdüğünde yorulur. Siz günün her anını birlikte planlayabilirsiniz ama o çocuğu kendi başına oynayabileceği etkinliklere yönlendirir, bu biraz da fiziksel güç meselesidir. Ama şahsi fikrim şudur ki çocuğa en iyi bakabilecek, maksimum sevgiyi de verebilecek yegane kişidir annesinden sonra. Benim için çocuğumun sevilmesi önemlidir, çünkü insan sevdiğine kıyamaz, incitemez. Benim anneannem 65 yaşından sonra dayımın iki çocuğunu büyüttü, biri 3 yaşında diğeri 6 aylık anneleri bırakıp gitti, şimdi ikisi de pilot pırıl pırıl genç çocuklar, ne psikolojileri bozuk ne eğitimleri eksik, annemi nasıl büyüttüyse onları da büyüttü,anasız olmalarına ve kısmen de babasız olmalarına rağmen aslan gibi iki delikanlı yetiştirdi.
aslında çok haklısınız çok güzel ifade etmişsiniz sosyal medyada o kadar şeyler okuyoruz görüyoruz ki insan kendini sorguluyor ben neden evladıma bunu yaptırmıyorum yetersizim vs..
oysa hiç birimiz etkinliklerle kitaplarla oyun hamurları ile büyümedik.. birşeyimiz mi eksik hayır.. cogumuz pırıl pırıl gençler olduk dediğiniz gibi okuduk mesleğimizi elimize aldık
ben hatırlıyorum küçükken sadece tek bir bebeğim vardı.. çizgi filmlerle büyüdüm..
şimdi o kadar didikleniyor ki bu cocuk bakım mevzusu.. bende abartıldıgını düşünüyorum hep ama kimseye diyemiyorum beni yargılarlar diye , siz duygularıme tercüme olmuşsunuz ..
bakıcı evet oyun oynatırıyordu birsürü etkinlik yapıyorlardı ama yavrum hep keyifsız huzursuz du... hiç mutlu değildi..
şimdi bunları yapmıyor belki ama mutlu huzurlu babannesinin bahcesinde dilediği gibi oynuyor tavuk kovalıyor ineklere bakıyor =).. zaten anaokulunda yahut kreş de bir çok şey ögrenecek değil mi biraz geri kalsa yahut şimdi bunları yapmasa diğer cocuklardan eksik olur mu diyorum hep

Ahhaa witch bi gorsen pis otesi
Daha da gulduruyum seni
Gecenlerde isten dondum mutfaga girdim ayagim yere yapisti
Bu ne dedim "aaa cay dokmustum sabah" dedi
Silsene neden silmedin dedim
Suratima bos bos bakip siliyim mi dedi
Sonra da "sen neden terlik giymiyorsun ki " dedi
Yani ben nefret etmiyim de kim etsin :deli:
Ama muhtesem.bir bakici gikimi cikaramiyorum iste

Hahahaha sileyim mi ne ya :)))
Iyi geldi valla

bırak konuşsun. şimdi bu babanneler torun bakmaya başlayınca birazda afakanlar basıyor onlara kendini sıkışmış kalmış hissediyor. o da enerjisini öyle atıyor. tepki verirsen küser. bide bu konuyu 1 hafta telefonda konuışur herkesle :halay: daha çok zarara girceksin.

bırak konuşsun. şimdi bu babanneler torun bakmaya başlayınca birazda afakanlar basıyor onlara kendini sıkışmış kalmış hissediyor. o da enerjisini öyle atıyor. tepki verirsen küser. bide bu konuyu 1 hafta telefonda konuışur herkesle :halay: daha çok zarara girceksin.
orası kesin zaten herkese söyler artık :27:

aslında çok haklısınız çok güzel ifade etmişsiniz sosyal medyada o kadar şeyler okuyoruz görüyoruz ki insan kendini sorguluyor ben neden evladıma bunu yaptırmıyorum yetersizim vs..
oysa hiç birimiz etkinliklerle kitaplarla oyun hamurları ile büyümedik.. birşeyimiz mi eksik hayır.. cogumuz pırıl pırıl gençler olduk dediğiniz gibi okuduk mesleğimizi elimize aldık
ben hatırlıyorum küçükken sadece tek bir bebeğim vardı.. çizgi filmlerle büyüdüm..
şimdi o kadar didikleniyor ki bu cocuk bakım mevzusu.. bende abartıldıgını düşünüyorum hep ama kimseye diyemiyorum beni yargılarlar diye , siz duygularıme tercüme olmuşsunuz ..
bakıcı evet oyun oynatırıyordu birsürü etkinlik yapıyorlardı ama yavrum hep keyifsız huzursuz du... hiç mutlu değildi..
şimdi bunları yapmıyor belki ama mutlu huzurlu babannesinin bahcesinde dilediği gibi oynuyor tavuk kovalıyor ineklere bakıyor =).. zaten anaokulunda yahut kreş de bir çok şey ögrenecek değil mi biraz geri kalsa yahut şimdi bunları yapmasa diğer cocuklardan eksik olur mu diyorum hep

Olmaz merak etmeyin, o küçücük çocuklardan çok şeyler bekleniyor, onu da yapsın, bunu da yapsın, aman şu eğitimi de alsın, etrafımda gördüğüm çocuklara bakınca bunların hiç te başarılı olmadığını görüyorum, bunalmış, agresif, doyumsuz,sevgisiz çocuklar var binlerce örnek. Eğitim hayatları zaten olacak, ben çocuğun sevgi ile büyümesinin en önemli etken olduğunu düşünüyorum hayatı için, bu anlamda bakıcıya karşıyım. Tabi ki en büyük sevgi annenin ve babanın ama diğer aile büyüklerinin sevgisi de çok özel. Hayat şartları annenin çalışmasını gerektiriyorsa olanaklar dahilinde bir aile büyüğü bence en sevgi dolu ve en güvenli yol. Zaten okul hayatları olacak, bir eğitim alacaklar ki buna artık bizler gibi 7 yaşında başlamıyorlar, onlara çocuk olacak fırsatı vermek lazım. Sosyal medyada dolaşan, orada burada ay benim çocuğum şunu da yapıyor diye şişinen tipler kendi egolarını tatmin ediyorlar sadece. Çocuk bu adı üzerinde, çocuk olmalı, çocukluğunu yaşamalı ve belli bir disiplinin içinde de olmalı. Bence içiniz rahat olsun, çocuğun en temel ihtiyacı sevgi ve güven bunlar varsa aslan gibi büyür hiç merak etmeyin =)

bende öyleyim ama bakıcı ile çok kötü tecrübeler edindim artık kaldırmaz kafam yeniden aynı şeyleri yaşamaya çok yıpradım cocukda yıprandı
bence kayınvaldenle devam et bakıcı işini karıştırma bazı kusurlarınada göz yumacaksın başka çare yok

İhtimaller
Çocuk çok küçük değil belliki tv karşısında oturtuyor olabilir.

Telefonla çok konuşuyorsun demen çok yanlış bakıcı olsa parasıyla dersin. Babanne en çok hatır için bakıyor müdahale etmemelisiniz.

Benim kv de çok konuşur bir iki saat çocuğuma baktığında ihmal ettiği oluyordu.

Arkadaşınız öğretmenmiş kreşe gitmesini doğru bulmamış. Kreşlere gidin bakın yeni doğanlar var bi sürü. Biz kardeşimi 4 aylıkken falan vermiştik kreşte büyüdü. Hiçbirşey de olmadı. Ben de öğretmenim çocuğum olursa da kreşe vericem belli bi aya kadar kendim bakıp. En güvenli anneanne babaanne bakar ama akrabaya baktırmak her zaman sıkıntılı. Düzenim bozulmasın ilerde problem çıkmasın. Ayrıca yaşlılar bizim çocuk bakıcılarımız değil ben kendi annemin de keyfini bozmak istemem.

Bulmussunuz bunuyorsunuz...
Afedersiniz ama büyük bir nimet, babaanne veya anneannenin bakması...
Burada ki bayanlara bakıyorum da sanki çocuk bakımın da cığır açılmış...
Sevgi ve temiz bir bakımla mutluluk içinde büyüyen bir evlat herşeyin üstesindedir.
Telefonla konuşuyormuş allah allahhh ne var bunda...mutlaka çocugunuzun uygun zamanını kolluyordur merak etmeyin.
Ayrıca kalbini kırmayın kimbilir nelerden kısıyor kendini evladınıza bakmak için.

Eşinize söylerseniz annem bakıyor işte daha ne istiyorsun der . Kv ye söylerseniz hem çocuğuna bakıyorum hem şikayet ediyor ne yapayım boş boş telefonla konuşmasam gun mü geçer der vs vs .

Bence memnun değilseniz ya kırmayacak şekilde söyleyin ya da kafanıza uygun bir bakıcı bulun.

Back