• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esimin ailesiyle sorunum var...

melek_dincer

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
14
0
16
Adana
merhaba arkadaslar,

sizinle bir konu paylasmak istiyorum lutfen bana yardim edermisiniz? ben kotu birr insan degilim ama ona ragmen bazen adaletsizlik goruyorum esimin ailesinde. ben ne yaparsam yapayim ne kadar iyi olsamda yine hatali ben oluyorum kotu ben oluyorum onlarin gozunde. ama esim cok sukur yanimda oluyor hep. kaynanam turkiyede yasiyor. bizde esimle ve kayinlarimla yurt disinda kaliyoruz. kayinlarim beni gozden dusurme cabasindalar ve eminim ki bunu basardilar. ben hic birseye karismam karismam, ama oyle bir karistiriyorlar ki seni tartismaya elinde olmuyor, mudahale etmek zorunda kaliyorsun. bir bakmissin ki kaynanam dahil herkese haber ucurulmus bile. kotu olan ben oluyorum. ya ben cok mu safim tecrubesizligimden mi yoksa cok fazlami iyi niyetliyim. kurtlarin arasinda koyun gibiyim. ben kaynanamla yasamiyorum o turkiyede ben ise uzakta baska eltilerimde var hepsi bana karsi rekabette. ben ne yaparsam aynisini yapiyorlar. aynis aliyorlar. herseyimi kopyaliyorlar. bazen bunaliyorum. uzak durmak istiyorum. iyi davrandikca benim iyi niyetimi su istimal ediyorlar. nasil davraniacagimi sasirdim. yakin olmayi denedim bir kac defa ama olmuyor. onlar benimle iyi olmak istemiyorlar. beni kotu gordukeri zaman mutlu oluyorlar bunlarin hepsine sahit oldum ben. sizce daha ne yapmaliyim. esimin is saatinde bize yemege geliyorlar cat kapi. bu 1 degil 2 degil devamli. seslenemiyoruz da. kirilirlar diye sonucta davetsizde olsa misafirler. devamli laf sokma taraftarilar. hep rekabet icerisindeler. normal sakalari yoktur. insan bunlarla biraz fazla oturdumu sikiliyor. bana lutfen biri ardim etsin cunku guzlu kalmak istiyorum beni psykolojik yoruyorlar. kendimi cok zayif hissediyorum onlara karsi. onlari idare etmenin bir yolu olamli degilmi??

eşin yanında oluyorsa sorun yok. anlat eşine, as suratını geldiklerinde. hiç çekemem ben ne o öyle ya. anlamıyorum ben bu tarz insanları

Madem durumun farkındasın onların oyununa gelip ağızlarına laf verme.
Eltilerine bırak taklit etsin seni özenip kıskanıyorlar demekki.
Sen mesafeni hep koru, fazla yüz verme.
Karşısndaki insanlar art niyetliyse ağzınla kuş tutsan ne memnun edebilirsin nede uğraşabilirsin.
Sen eşinle huzurunu korumaya bak.

madem hem sevmiyorlar, hem arkandan konuşuyorlar, hem laf çakıyorlar ,hem kıskanıp taklit ediyorlar ve de hem evine geliyorlar sende tavrını koy be arkadaşım. hadi görümce eşin kardeşidir ,kv eşin annesidir , kp babadır ama eltileri hiç çekmek zorunda değilsin , ne demek ya... hem kuyunu kazacak hem evine gelip baş köşeye kurulacak. EĞER 'ONLARLA İYİ OLMAYA ÇALIŞTIM' demeseydin 'SEN YAKINLIK KUR,İYİ OLMAYI DENE' diyecktim ama madem güzellikten anlamamışlar anladıkları dilden konuşmak gerek o zmn. ör/ çat kapı geldilermi 'bende tam çıkacktım , işim vardı benimde v.s' deyip anlatmaya çalış öyle de olmuyor otursunlar sen git işlerini yap falan ama tepkini belli et.şu kendini çok akıllı zanneden ama aslında içi boş hiç bişey bilmeyen insanların kurnazca davranışlarından nefret ediyorum:47::47::47: neden kardeş gibi oyurup muhabbetleşmek ,dertleşmek,gezmek varken bu tür davranışlar içersine giriyorlar anlamıyorum

Umursamamayı öğrenmen lazım..

Bu tip insanlar önemsendikçe üstüne gelirler..

Yok saymalısın.. Onların seni tartışmaya çektiği konularda kendini savunmak, görüşünü açıklamak yerine susup gülümsemeyi dene..

Böyle bir konuda konuşmak bile anlamsız havasına gir..

Bir sonraki aşama onlara tepeden bakmak ( eğer yapabilirsen )

Lüzumsuz saatte geldiklerinde densizce bir hareket yaptıklarını anlatacak bir tavır içine gir..

Ama bunu sözcüklerle değil beden diliyle, mimiklerle anlatmalısın

Bu konuda sağa sola laf yetiştirirlerse.. Yanlış anlamışlar.. Zaten her şeyi büyütüyorlar der çıkarsın işin içinden

Kısaca politik ol.. Baskın ol..

Bunu yapabildiğin an değerli, övülen, önemsenen olacaksın..

boş ver takmamaya çalış lafmı sokuyorlar hiç cevap verme hatta daha da rahat bir tavır sergile kendini kasma gül geç bak o zaman nasıl sinir olurlar.madem eşin yanında umursama kim ne demiş diye .eltinler senimi taklit ediyor bırak etsinler bu durumda sen kendini daha da özel hisset taklitler asıllarını yaşatır iyi tarafını düşün mesela kayınvalidende yanında olsaydı allah tan uzakmış bak :34:
her şeyi kafana takarsan bir bakmışsın hayat geçmiş sen kendini yıprattığınla kalmışsın

her 2 tarafla da kusum. konusmuyorum 1 aydir. biriyle sebebsizce, hic birsey yokken. ona iyilik yapmamdan rahatsiz oluyor. beni salak yerine koydu yeri geldi benimle icten ice alay etti. benimle iyi olmayi hic denemedi. digeride esimin amcasinin yaninda tartistik. kaynim sabahtan beri laf sokuyor. esimde ne birsey diyor nede kalkiyor. sonunda dayanamadim tastim. yanlis yaptim belki ama napiim kendimi tutamadim. benim arkamdan bo bol dedi kodu yapiyorlar. hemen hemen duymayan kalmamis. sizce ben bu durumu nasil duzeltirimesim benim hakli olduguma inaniyor. ama onlar bu olayi asla unutmazlar ve seneler sonra bunlari benim basima kalkarlar. sizce ne yapmaliyim

Umursamamayı öğrenmen lazım..

Bu tip insanlar önemsendikçe üstüne gelirler..

Yok saymalısın.. Onların seni tartışmaya çektiği konularda kendini savunmak, görüşünü açıklamak yerine susup gülümsemeyi dene..

Böyle bir konuda konuşmak bile anlamsız havasına gir..

Bir sonraki aşama onlara tepeden bakmak ( eğer yapabilirsen )

Lüzumsuz saatte geldiklerinde densizce bir hareket yaptıklarını anlatacak bir tavır içine gir..

Ama bunu sözcüklerle değil beden diliyle, mimiklerle anlatmalısın

Bu konuda sağa sola laf yetiştirirlerse.. Yanlış anlamışlar.. Zaten her şeyi büyütüyorlar der çıkarsın işin içinden

Kısaca politik ol.. Baskın ol..

Bunu yapabildiğin an değerli, övülen, önemsenen olacaksın..

canim benim, senin bu soylediklerinin hepsini yaptim ben mimiklerimle belli ettim tartismaya girmedim hic bu zamana kadar3 sene oldu, son olay da patladim sadece. cunku bunlara hic birsey te'sir etmiyor. mimiklerimle belli ettim olmadi. hic belli etmedim, istifimi bozmadim yine te'sir etmedi. cunku terbiyesiz yine ayni terbiyesizdir. ayni yoluna devam ediyor. bu sefer hic bir sey olmamis yaptigi hareketler normalmis gibi davraniyor. son olarakta dayanamadim patladim. biktim laf sokmalarindan. ne yapsam kabahat. ama simdi kafam rahat. gorusmuyoruz uzun zamandir. ddedikodumu yapiyorlarmis sagda solda. kaynanaya yetistirmisler hemen. cok zor insanlar gercekten.daha fazla hata yapmami bekliyorlar. en ufak hatamda akrep gibi sokuyorlar.

boş ver takmamaya çalış lafmı sokuyorlar hiç cevap verme hatta daha da rahat bir tavır sergile kendini kasma gül geç bak o zaman nasıl sinir olurlar.madem eşin yanında umursama kim ne demiş diye .eltinler senimi taklit ediyor bırak etsinler bu durumda sen kendini daha da özel hisset taklitler asıllarını yaşatır iyi tarafını düşün mesela kayınvalidende yanında olsaydı allah tan uzakmış bak :34:
her şeyi kafana takarsan bir bakmışsın hayat geçmiş sen kendini yıprattığınla kalmışsın

dogru canim haklisin. eskiden oyle yapiyordum herseye gulup geciyordum. birden artik kaldiramaz hale geldim kendimi unuttum iyice. sanki otomatik olarak onlara benzer gibi hissediyorum kendimi. korkuyorum. cunku ben bu degilim. beni taklit etmelerinden rahatsiz olmamiin nedeni herseyimizin ayni olmasini istemedigim icin. yoksa tabiki kendimi ozel hissediyorum. kendi fikirleri yokmu bunlarin diyorum. cunku ben shsen baskasini taklit etmeyi sevmedigim icin. her 2 tarafla da kusum. konusmuyorum 1 aydir. biriyle sebebsizce, hic birsey yokken. ona iyilik yapmamdan rahatsiz oluyor. beni salak yerine koydu yeri geldi benimle icten ice alay etti. benimle iyi olmayi hic denemedi. digeride esimin amcasinin yaninda tartistik. kaynim sabahtan beri laf sokuyor. esimde ne birsey diyor nede kalkiyor. sonunda dayanamadim tastim. yanlis yaptim belki ama napiim kendimi tutamadim. benim arkamdan bo bol dedi kodu yapiyorlar. hemen hemen duymayan kalmamis. seninde dedign gibi allahtan kaynanam burda degil yoksa asil o zaman napardim ben. ben bu durumu nasil duzeltirim esim benim hakli olduguma inaniyor. ama onlar bu olayi asla unutmazlar ve seneler sonra bunlari benim basima kalkarlar. benkus kalmayi pek sevmiyorum. herseyin daha kotu olmasindan korkuyorum.

madem hem sevmiyorlar, hem arkandan konuşuyorlar, hem laf çakıyorlar ,hem kıskanıp taklit ediyorlar ve de hem evine geliyorlar sende tavrını koy be arkadaşım. hadi görümce eşin kardeşidir ,kv eşin annesidir , kp babadır ama eltileri hiç çekmek zorunda değilsin , ne demek ya... hem kuyunu kazacak hem evine gelip baş köşeye kurulacak. EĞER 'ONLARLA İYİ OLMAYA ÇALIŞTIM' demeseydin 'SEN YAKINLIK KUR,İYİ OLMAYI DENE' diyecktim ama madem güzellikten anlamamışlar anladıkları dilden konuşmak gerek o zmn. ör/ çat kapı geldilermi 'bende tam çıkacktım , işim vardı benimde v.s' deyip anlatmaya çalış öyle de olmuyor otursunlar sen git işlerini yap falan ama tepkini belli et.şu kendini çok akıllı zanneden ama aslında içi boş hiç bişey bilmeyen insanların kurnazca davranışlarından nefret ediyorum:47::47::47: neden kardeş gibi oyurup muhabbetleşmek ,dertleşmek,gezmek varken bu tür davranışlar içersine giriyorlar anlamıyorum

ah canim keske tavir koymakla bitse hersey, bu sefer de tavir koydum diye bana inadina inadina gelip giciklik veriyorlar canim bunlari gordum ben. tek eltiyle ugrassam kayinlarimla birlikte hareket ediyorlar. en ufak birseyde oglum biz kardesiz olur boyle seyler deyiveriyorlar esime.
onlar geldiginde yere cikmayida esim izin vermez. ne olursa olsun onlar allahin misfiri der. :) bu insanlari anlamak mumkun degil. iyi olmayi denedim olmuyor iste. ille benimle yalandan iyi ol diyorlar. benimle samimi olma, cunku ben buna degmem diyorlar.

Madem durumun farkındasın onların oyununa gelip ağızlarına laf verme.
Eltilerine bırak taklit etsin seni özenip kıskanıyorlar demekki.
Sen mesafeni hep koru, fazla yüz verme.
Karşısndaki insanlar art niyetliyse ağzınla kuş tutsan ne memnun edebilirsin nede uğraşabilirsin.
Sen eşinle huzurunu korumaya bak.

sagol canim bu bana cok iyi geldi. icimde bir ferahlik hissediyorum son zamanlar. artik kaynanaymis, eltiymis, gorumceymis, kayinlarmis, hic biri umrumda degil. benim bir tek istegim vardi o da azicik sevgi. ben hic bir zaman bu insanlar tarafindan sevilmiicem ne yaparsam yapayim. o yuzden senin dedigin gibi esimle mutlu olayim yeter :)

Kimin sorunu yok ki canım.

Boşver takma diyemeyeceğim, çünkü bende aynı sorunları yaşıyorum ve sinir stres hastası oldum onlar yüzünden.

Allahından bulsun hepsi.

Back