eşimin ailesinin ön yargıları herşeye müdahelesi ve herşeyde kenara çekilmesi can sıkıcı...

yalnız şunu kaçırdınız sanırım nişandan söz ettim takı konusunda . düğünde tabiki kız tarafından kimse gitmez
bizde zatenn paraya aitmaddiyata ait hiç birşey istemedik. yanlış anladınız sanırım. Nikahımız kıyılırken bile herkes gönlünden veya aklından ne geçerse mihir olarak onu izler değilmi burma bilezik yerine 2gramlık bilezk isteseydin diyerek tepki gösterdi pazarlığını yaptı yine nikahtan sonra bizim burdakiler nişanda sadece yüzük takıyor biz bilezik taktık oğlumuz güvendi bizde güvendik diyerek sözler söyledi gönlünden kopmuş yapmış dile getirmesi hoş değil nişanda ki takılan nakitleri defalarca sordu naptınız diyerek ki annem takılanlar senin nişandakiler bozdurmayalım ilerde ihtiyacınız lur diyerek düşündü.

yalnız şunu kaçırdınız sanırım nişandan söz ettim takı konusunda . düğünde tabiki kız tarafından kimse gitmez
emin olun ben hiç birşey aldırtmadım herşeyii kendim alıyorum Rabbim sağlık versin önce. bi beklentim olmadı da tek istediğim ailemi küçükde olsa servis tutmaları çok bişeymi

emin olun ben hiç birşey aldırtmadım herşeyii kendim alıyorum Rabbim sağlık versin önce. bi beklentim olmadı da tek istediğim ailemi küçükde olsa servis tutmaları çok bişeymi
Canım tamamını okuyamadım ama anladığım kadarıyla sen de yapmadıkları şeylerin bir birikimi olmuş. İstemen gerekenler bellidir, istememen gerekenler belli. Altın isteyebilirsin mesela şu kadar istiyorum diye (bütçelerinde varsa kesinlikle gelinin gönlüne göre alınmalı) ama servis konusu istenmemesi gereken bir şey. Nişanı ve kınayı kız evi karşılar siz kına yapacak mısınız? Mesela biz de ayrı şehirlerdeydik biz kendi şehrimizde düğün gibi kına yaptık ki eş dost rahatça katılsın. Eşimin ailesi kınaya 20 kişi araç kiralayıp geldiler. 4 gün sonra düğünümüz oldu ona da benim sülalemden katılmaz isteyen herkes arabasına bindi geldi sağolsun hiçbir akrabam katılmamazlık yapmadı. Biz de onlara düğünün olduğu şehirde yani aynı zamanda eşimle benim yaşayacağımız şehirde kalacak yer ayarladık. Gelin evimi bile 10 kişiye açtık o akşam. Erkek tarafı da misafiriniz çoksa biz de ağırlayalım dedi ama biz onlara bırakmadık. Babam gelinle damat otelde konaklasın dedi biz de eşimle otel ayarladık düğün gecesi için. Bunların hiçbirini de sorun etmedim. Ama senin dediğin gibi benim de başka konularda eksik yapılanlara canım sıkıldı. Ne altında istediğimi söyledim ne ev eşyasında. Ev eşyasınının bir kısmını ailem yaptı bir kısmını eşim kendi maaşıyla yaptı. Kayınbabam neye ihtiyacınız var demedi bile. Altın ne istersin demedi. Kafasına göre takıldı bütçesi olmasına rağmen çok az takı yaptı (3 bilezik 1 inci kolye) gelinliği 1500 tl ye ayarladım ona bile sadece 1000 tl verdi. İşte bu kısımlar önemli bunlar sonradan insanın içine batıyor eğer sorun edeceksen şimdiden dile getirin usulünce ama onlara ait olmayan konuları üsteleyip kendini haksız duruma düşürme bence.

nişan yapıldığında erkek tarafından gelenlerin yol masrafını siz mi karşıladınız? siz karşıladıysanız tamam bu kadar keskin görev ayrımı yapmakta haklısınız derim.

Düğün nerede oldu ?
Benim ikinci dügünüme akrabalarımdan yaklasık 15-20 kişi geldi 4saat mesafedeki yere kendi imkanlarıyla geldiler ne bi otobüs tuttuk ne yanlıs düsündüler

Ben kendi tecrubemden ornek vereyim. Kayinvalidem ogluna ya da bana ceyiz niyetine hicbisey yapmadi. Sebebini bilmiyorum,zaten esim de istemedi annesinden bisey. Benim herseyim fazlasiyla vardi ceyizimde. Ceyizim icin nakliyeyi esim tuttu. Benim ailem odemek istedi israrla ama esim lafini ettirmedi bile. Dugunum esimin memleketinde oldu ve farkli sehirlerden gelen akrabalarim ya kendi araclariyla ya da otobusle geldiler.

Gelinlerin erkek tarafını sağılacak inek gibi görmesini anlamıyorum
Babanız kız evlendiriyor, masraf tabi ki olacak
Düğünü erkek tarafı yapar zihniyetinden biraz sıyrılın
Bu kadar beklentiye girmeyin, babanızın durumu uygun değilse kendi birikiminizle yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…