- 25 Nisan 2010
- 5.180
- 7.603
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım kayınvalidenin eşini yani kendi oğlunu sarılıp öpmesi yolda koluna girip gururla yürümesi gayet hoş abartmadığı sürece ama inan sadece bu normal olan bana göre. Gerisine bakınca eşin a dan z ye suçlu ikili oynuyor sen ve ailesi arasında. Bende eşimle 7 yıldan sonra evlendim 13yıllık evliyim o erkek ailesinin hadsizliği merakı eşine bağlı yüzüne bakmıyorlar o tepki vermiyor eve yatılı kabul ediyor çok saçma değil mi? Ailesi ile tatile gidecekse boşan ailesiyle yaşasın bi zahmet. Bana öyle geliyor ki görümcen gelince 2. Büyük tartışmanızı yaşayacaksınız. Eşin önce idrak etsin önceliği karısı ve çocuğu. Sizi sahiplensin sen gideceksn onlar yüzüne bakmayacak yok ya hesap sorsun önce gelme diyemez tstli gidiyoruz kısa bir tatil planlayabilirdi. İstesin yeter ki! Ailenn yanına gitmek istediğini yada kısa bir tatil istediğini ablasının gelişini iptal etmesini söyle eşine ne diyecek bakalım? Ablası hizmet bekler ne demekmiş evine hizmetli tutsun o zaman evinde otursun.Merhaba Hanımlar,
3 yıllık evliyim. 7 senelik birliktelikten sonra evlendik eşimle.
Aileler hayatımıza girene dek ilişkimizle ilgili sorunumuz yoktu. Ne zaman evlendik o zaman sorunlar başladı.
Eşim 2 kardeş. Kendinden 1 yaş büyük bir ablası var. Ablasının eşi inanılmaz ilgisiz. Bütün hafta sonu arkadaşları ile beraber. Ne görümceme ne de çocuklarına vakit ayırmıyor. Biz bekarken görümcem sürekli eşimle birlikteydi. Eşimle gezip tozuyordu. Hatta biz buluştuğumuz dönemlerde sürekli eşimi arayıp ne zaman geleceksin diye soruyordu. Biz evlenince hali ile bu gezmeler bitti. Daha doğrusu bitmek zorunda kaldı. Çünkü ben yüz versem kadın çocuğuyla birlikte hayatımızdan hiç çıkmayacaktı.
Ama hala her gün eşimi arar. Her hafta sonu ''napıyorsunuz bugün?'' diye sorar. (Ona ne ise!)
Annesi de çok düşkün eşime. Eşimi gördüğü yerde ''oğlummmmmmm!!!'' deyip öyle bir sarılıp öyle bir şapur şupur öpüyor ki görmeniz lazım. Bir yere beraber gezmeye gittepkiuna girip, gerine gerene gezer. Sanki karısı ben değilim de, O.
Babası da her şeyimize karışır durumda. Aldığımız maaşa kadar soruyor eşime. Benden çekiniyor ama ben yanlarında değilsem eşimden alıyor lafları.
Ailesinin bu tavrından son derece rahatsızım. Bazı rahatsızlıklarımı eşimle paylaşıyorum ama o bunların iyi niyetli davranışlar olduğunu söyleyip rahatsız olmamam gerektiğini belirtiyor.
Eşim onlara kesinlikle karşı gelmiyor, sözlerinden çıkmıyor, bizim hayatımızı onların söylediklerine göre yönlendiriyor. Hayatımıza müdahil olmalarına engel olmuyor. Oturacağımız evden, yaşayacağımız şehire kadar annesi, ablası, babası karar veriyor. Eşimi doldurarak bizim hayatımızı yönlendiriyorlar. Benim bunun farkında olmadığımı sanıyorlar.
Aslında daha çok detay var da hepsini burada anlatamıyorum.
Bebeğimizle birlikte geçireceğimiz ilk bayramımızda eşimi alıp memleketlerine götürdüler.
En büyük tartışmamızı bu sayede yaptık ve o günden sonra eşimle aramız hiçbir zaman eskisi gibi olmadı.
Hatta gittiği zaman eşime çok büyük tepki verdim, telefonlarına çıkmadım vs. Anlamışlar benim rahatsız olduğumu, dönüşlerinde evlerine gittiğimizde benim yüzüme bile bakmadılar. Ne hoş geldin dediler, ne güle güle.... Ben eşimin hatırı için gittim ve gitmeye devam ediyorum. Eşimi üzmemek için katlanıyorum. Çünkü eşimin özünde çok iyi bir insan olduğunu, beni sevdiğini biliyorum. Ben de onu seviyorum. Ama daha nereye kadar sabredebileceğimi bilemiyorum. Onlara karşı ben de çok değiştim. Çünkü beni çok üzdüler, eşimi çok üzdüler, aramıza girdiler, huzurumuzu kaçırdılar, birbirimizi kırmamıza, incitmemize neden oldular...
Şimdi de görümcem 2 çocuğuyla bayramda bize yatıya gelmeyi planlıyormuş. Neymiş eşi memlekete gidecekmiş, burada yalnız kalamazmış!! Tabi biz yine büyük bir tartışma yaşadık eşimle. Ya ben çalışıyorum. Bir yılda topu topu iki bayram tatilim var. O da zaten kaç gün! Eşimle bebeğimle kafama göre plan yapmak istiyorum. Ben mecbur muyum bayramda 3 çocuk 1 görümce ile eve hapsolmaya. Benim de evimin işi var, benim de yapmak istediğim şeyler var. Eşim bana diyor ki ''ablama gelme mi'' diyeyim.. Evet haklı. Diyemez. Ama onu bu duruma düşürmemeliler! Çocuk hep benimle ailesi arasında kalıyor. Bu sorunu nasıl aşacağız bilemiyorum. Ablası; hatta anne ve babası ile o ilk olaydan (memlekete gitmelerinden) sonra aramız çok soğudu zaten. Ne onlar beni arar, ne ben onları. Eşimin annesine gittiğinizde görümcemle karşılaşırsak o işte. Orada da doğru dürüst yüzüne bile bakmıyorum ben. Hala ne yüzle bana gelecek bilemiyorum. Bir de şöyle bir huyu var: Ne yemek ne temizlik hiçbirşeye yardım etmez. Evine de gitsek, annesine de gitsek, bana da gelse özel hizmet bekler. Kendisi oturur. Yazık ki eşim bunların farkında değil. Eşimin farkında olmadığı daha çok şey var da, onu daha fazla üzmemek için ona aksettirmiyorum. Çünkü eşim çok ince, çok düşünceli bir insan ve ailesi ile yaşadığımız bu gerginlik onu son derece üzüyor. Ha bir de şu var: Görümcemin oğlu babadan ilgi görmediği için sürekli eşimin peşinde. (11 yaşında) Dayı beni şuraya götür, dayı bana şunu al. Görümcem de sürekli gezmenin, tozmanın peşinde. Bayramda bize gelirlerse büyük ihtimalle ya bütün gün hizmet edeceğim, yada bütün gün 3 çocukla sokaklarda rezil olacağız. Görümcem yanımızda olduğu zaman eşim sürekli onunla ve çocuklarıyla ilgilenmek zorun kalıyor. Ben ve 2 yaşındaki minik kızım yalnız takılıyoruz. Yine bir bayram, yine burnumuzdan getirecekler anlayacağınız.
Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim: 2 haftada bir eşimin ailesinin yanına gidiyoruz. (Uzak mesafede değiliz. Maksimum 100 km)Önceleri her gidişimizde kalıyorduk ve bu bana inanılmaz zor geliyordu. Bebeğimiz olduğu için koca bir bavul hazırlamak zorunda kalıyordum. Pazar günü akşama doğru eve dönüyorduk. Temizlik, yemek, çamaşır, bulaşık, ütüyü kalan yarım güne sığdırmak zorunda kalıyordum. Tsbi canım çıkıyordu. Çok şükür eşimle bu konuda biraz yol kattettik. Daha doğrusu ona neden kalmak istemediğimi anlatabildim. Son zamanlarda kalmıyoruz. Ama anası her gittiğimizde soruyor yine ''niye kalmıyorsunuz oğlum''''kalsaydınız ya oğlum''. Demiyor ki bu kız çalışıyor, bebeği var, temizliği, yemeği, ütüsü, işi var. Dinlenmesi lazım kısmına hiç girmiyorum. Bebeğim olduğundan beri, yani yaklaşık 2 senedir dinlenmek ne demek unuttum ben. Geceleri bebeğim hiç uyumuyor zaten. 2 senedir uykusuz dolaşıyorum.
Çok uzun oldu. Daha yazsam inanın anlatacak çok vukuatları var. Beni kıracak, incitecek, kızdıracak o kadar çok şey yapıyorlar ki...
Ev, iş, çocuk, çamaşır, bulaşık, ütü derken banyo yapacak vakit bulamıyorum ben. Onların dertlerine bakın.
Neyse asıl sorum şu hanımlar: Ben bu aile durumunu nasıl çözerim. Eşim onların yaptığı çoğu şeyi görmüyor. Benim söylediklerimi dinliyor ama yorum yapmıyor. Beni anladığını düşünmüyorum. Sadece benimle tartışmaya girmemek için sessiz kalıyor. İçten içe ailesini haklı buluyor bence.
Bi şey sölücem sen eşine zerre toz kondurmuyosun.Eşin burda evı ıle aılesı arasındakı sınırı bilmiyor.Sen kendı başına çırpınıp duruyosun.Eşin anlayışlı fln değil.Ailesıne eşin dicek benım de sorumluluklarım var dıye.Bak o zaman dusuncesızşık edıolarmı?Merhaba Hanımlar,
3 yıllık evliyim. 7 senelik birliktelikten sonra evlendik eşimle.
Aileler hayatımıza girene dek ilişkimizle ilgili sorunumuz yoktu. Ne zaman evlendik o zaman sorunlar başladı.
Eşim 2 kardeş. Kendinden 1 yaş büyük bir ablası var. Ablasının eşi inanılmaz ilgisiz. Bütün hafta sonu arkadaşları ile beraber. Ne görümceme ne de çocuklarına vakit ayırmıyor. Biz bekarken görümcem sürekli eşimle birlikteydi. Eşimle gezip tozuyordu. Hatta biz buluştuğumuz dönemlerde sürekli eşimi arayıp ne zaman geleceksin diye soruyordu. Biz evlenince hali ile bu gezmeler bitti. Daha doğrusu bitmek zorunda kaldı. Çünkü ben yüz versem kadın çocuğuyla birlikte hayatımızdan hiç çıkmayacaktı.
Ama hala her gün eşimi arar. Her hafta sonu ''napıyorsunuz bugün?'' diye sorar. (Ona ne ise!)
Annesi de çok düşkün eşime. Eşimi gördüğü yerde ''oğlummmmmmm!!!'' deyip öyle bir sarılıp öyle bir şapur şupur öpüyor ki görmeniz lazım. Bir yere beraber gezmeye gitmişsek eşimin koluna girip, gerine gerene gezer. Sanki karısı ben değilim de, O.
Babası da her şeyimize karışır durumda. Aldığımız maaşa kadar soruyor eşime. Benden çekiniyor ama ben yanlarında değilsem eşimden alıyor lafları.
Ailesinin bu tavrından son derece rahatsızım. Bazı rahatsızlıklarımı eşimle paylaşıyorum ama o bunların iyi niyetli davranışlar olduğunu söyleyip rahatsız olmamam gerektiğini belirtiyor.
Eşim onlara kesinlikle karşı gelmiyor, sözlerinden çıkmıyor, bizim hayatımızı onların söylediklerine göre yönlendiriyor. Hayatımıza müdahil olmalarına engel olmuyor. Oturacağımız evden, yaşayacağımız şehire kadar annesi, ablası, babası karar veriyor. Eşimi doldurarak bizim hayatımızı yönlendiriyorlar. Benim bunun farkında olmadığımı sanıyorlar.
Aslında daha çok detay var da hepsini burada anlatamıyorum.
Bebeğimizle birlikte geçireceğimiz ilk bayramımızda eşimi alıp memleketlerine götürdüler.
En büyük tartışmamızı bu sayede yaptık ve o günden sonra eşimle aramız hiçbir zaman eskisi gibi olmadı.
Hatta gittiği zaman eşime çok büyük tepki verdim, telefonlarına çıkmadım vs. Anlamışlar benim rahatsız olduğumu, dönüşlerinde evlerine gittiğimizde benim yüzüme bile bakmadılar. Ne hoş geldin dediler, ne güle güle.... Ben eşimin hatırı için gittim ve gitmeye devam ediyorum. Eşimi üzmemek için katlanıyorum. Çünkü eşimin özünde çok iyi bir insan olduğunu, beni sevdiğini biliyorum. Ben de onu seviyorum. Ama daha nereye kadar sabredebileceğimi bilemiyorum. Onlara karşı ben de çok değiştim. Çünkü beni çok üzdüler, eşimi çok üzdüler, aramıza girdiler, huzurumuzu kaçırdılar, birbirimizi kırmamıza, incitmemize neden oldular...
Şimdi de görümcem 2 çocuğuyla bayramda bize yatıya gelmeyi planlıyormuş. Neymiş eşi memlekete gidecekmiş, burada yalnız kalamazmış!! Tabi biz yine büyük bir tartışma yaşadık eşimle. Ya ben çalışıyorum. Bir yılda topu topu iki bayram tatilim var. O da zaten kaç gün! Eşimle bebeğimle kafama göre plan yapmak istiyorum. Ben mecbur muyum bayramda 3 çocuk 1 görümce ile eve hapsolmaya. Benim de evimin işi var, benim de yapmak istediğim şeyler var. Eşim bana diyor ki ''ablama gelme mi'' diyeyim.. Evet haklı. Diyemez. Ama onu bu duruma düşürmemeliler! Çocuk hep benimle ailesi arasında kalıyor. Bu sorunu nasıl aşacağız bilemiyorum. Ablası; hatta anne ve babası ile o ilk olaydan (memlekete gitmelerinden) sonra aramız çok soğudu zaten. Ne onlar beni arar, ne ben onları. Eşimin annesine gittiğinizde görümcemle karşılaşırsak o işte. Orada da doğru dürüst yüzüne bile bakmıyorum ben. Hala ne yüzle bana gelecek bilemiyorum. Bir de şöyle bir huyu var: Ne yemek ne temizlik hiçbirşeye yardım etmez. Evine de gitsek, annesine de gitsek, bana da gelse özel hizmet bekler. Kendisi oturur. Yazık ki eşim bunların farkında değil. Eşimin farkında olmadığı daha çok şey var da, onu daha fazla üzmemek için ona aksettirmiyorum. Çünkü eşim çok ince, çok düşünceli bir insan ve ailesi ile yaşadığımız bu gerginlik onu son derece üzüyor. Ha bir de şu var: Görümcemin oğlu babadan ilgi görmediği için sürekli eşimin peşinde. (11 yaşında) Dayı beni şuraya götür, dayı bana şunu al. Görümcem de sürekli gezmenin, tozmanın peşinde. Bayramda bize gelirlerse büyük ihtimalle ya bütün gün hizmet edeceğim, yada bütün gün 3 çocukla sokaklarda rezil olacağız. Görümcem yanımızda olduğu zaman eşim sürekli onunla ve çocuklarıyla ilgilenmek zorun kalıyor. Ben ve 2 yaşındaki minik kızım yalnız takılıyoruz. Yine bir bayram, yine burnumuzdan getirecekler anlayacağınız.
Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim: 2 haftada bir eşimin ailesinin yanına gidiyoruz. (Uzak mesafede değiliz. Maksimum 100 km)Önceleri her gidişimizde kalıyorduk ve bu bana inanılmaz zor geliyordu. Bebeğimiz olduğu için koca bir bavul hazırlamak zorunda kalıyordum. Pazar günü akşama doğru eve dönüyorduk. Temizlik, yemek, çamaşır, bulaşık, ütüyü kalan yarım güne sığdırmak zorunda kalıyordum. Tsbi canım çıkıyordu. Çok şükür eşimle bu konuda biraz yol kattettik. Daha doğrusu ona neden kalmak istemediğimi anlatabildim. Son zamanlarda kalmıyoruz. Ama anası her gittiğimizde soruyor yine ''niye kalmıyorsunuz oğlum''''kalsaydınız ya oğlum''. Demiyor ki bu kız çalışıyor, bebeği var, temizliği, yemeği, ütüsü, işi var. Dinlenmesi lazım kısmına hiç girmiyorum. Bebeğim olduğundan beri, yani yaklaşık 2 senedir dinlenmek ne demek unuttum ben. Geceleri bebeğim hiç uyumuyor zaten. 2 senedir uykusuz dolaşıyorum.
Çok uzun oldu. Daha yazsam inanın anlatacak çok vukuatları var. Beni kıracak, incitecek, kızdıracak o kadar çok şey yapıyorlar ki...
Ev, iş, çocuk, çamaşır, bulaşık, ütü derken banyo yapacak vakit bulamıyorum ben. Onların dertlerine bakın.
Neyse asıl sorum şu hanımlar: Ben bu aile durumunu nasıl çözerim. Eşim onların yaptığı çoğu şeyi görmüyor. Benim söylediklerimi dinliyor ama yorum yapmıyor. Beni anladığını düşünmüyorum. Sadece benimle tartışmaya girmemek için sessiz kalıyor. İçten içe ailesini haklı buluyor bence.
Uykucubayannicki ve uyumayan bayan bu saatte.. Normalde yorum yapmam Ama valla dayanamadım uyku tutmadı bniBen şuraya takıldım bayramda ailesi götürmüş yazmıssınız
Eşinize toz kondurmak istemiyorsnz ama eşiniz hatalı ailesi değil eşiniz gitmiş bayramda. Kimse zorla kimseyi götürmez
Eşiniz dengeyi kuramıyor demekki
Aynen onun icin kurdum!"Sanki karısı ben değilim de, O". Bu cümleyi cidden annesi için kurmuş olamazsınız
Ailesine düşkünlüğünü evlenmeden önce bilmiyordum. Ablası arıyordu. Ablası aramasına rağmen esim benimle vakit geçirmeye devam ediyordu. Bırakıp gitmiyordu. Anlamadan, surf yorum ypamk için yazı yazıp insanların vaktini çalmayın. Hadi güle güleKonu çok yanlış açılmış. Eşinizin ailesi değil eşiniz sorunlu.
Ve siz de hayır demeyip , sonradan laf ettiğiniz için hatalısınız.
Ve klasik kocama laf gelmesin cümlesi ;
Aslında eşim çok iyidir beni de sever ...
Ailede değil kendinizde suç arayın bence.
Not: Zaten evlenmeden evvel de ailesine düşkünlüğünü biliyormuşsunuz. Eşiniz size hiç yalan söylememiş, yapmacık davranmamış.
İşte sadece evlenmek için , iyi gelin olmak için “nasılsa evlenince değişir” zihniyetini uygulamanın sonu.
Ne o öyle vıcık vıcık. Hele de eşinin yanında. Hiç tasvip etmiyorum. Annesinin oğlu olabilir ama o artık bir eş bir baba aile reisi. Olmaz. Ortalık yerde böyle davranılmaz. Ben bu hareketleri gördükçe eşim gözümde küçülüyor. Yalnızken napiyorsa yapsın.Yani kusura bakmayın da, bir anne, oğlunu, oğlu 70 yaşına da gelse öper sever koluna girer gururla gezer! Ben bunu yapmayan insana tuhaf bakarım. Benim kv gelip oğlum diye bir saçını okşamıyor eşimin, öyle tuhaf geliyor ki bana!.
Öncelikle aralarında ki sevginin normal olduğunu bir kabullenin.
Ve benim abim de benim çocuklarıma iyi baksa, oynasa, gezdirse, ben ve çocuklarım iyi vakit geçirsek bende isterim sürekli abimde olmayı. Ama benim abim benim oğluma yüz vermez, oynamaz, gezdirmezse (ki mecbur değil) bende görüşmeyi azaltrım
Eşiniz ayarlayacak o dengeyi de
Sizin anlayışınız kit galiba. O yazıda çocuğa en ufak bir suç yüklenmemiş. Suçlu ilgisiz anası babası. Benim çocuğum babası ile vakit geçirecekken kuzeni kendi babası ise vakit geçiriyorsa kızarım tabi. Söz konusu benim cocugumsa kimseyi tanımam. Onun babası ilgilenmiyorsa benim çocuğumun sucu ne! Kusura bakmayın11 yaşındaki cocugu bile dayısını sevdigi icin suçlayıp her şeyin sebebi olan eşinize toz kondurmamaniz gercekten ibretlik.
Siz de bir kv yada kv adayisiniz anlaşılan. Yazık sizin gelininize. Sizin gibiler yüzünden ne yuvalar yıkılıyor. Benden size bir tavsiye: Gelininizin yanında öyle davranmayın oğlunuza. Yazık edersiniz.Annesi doğurup büyütüp kaç yaşına getirmiş oğlunu öpemez mi yani? Bir de sanki ayıp bir şey gibi yazmışsınız oğlum diyor şap diye öpüyor falan. Oğlunuz mu vardı dikkat etmedim ama umarım sizin gibi annenin oğlunu öpmesine bile laf yapan bir geline denk gelmezsiniz.
11 yaşındaki yeğeninden, ablasına, annesine herkese bir dünya laf söylemişsiniz o kadar gereksiz ki bu yaptığınız iş eşinizde bitiyor. Zaten hep böyleymiş değişmemiş siz değişir diye kumar oynamış evlenmişsiniz. Eğer eşiniz isterse bu durumların hiçbiri yaşanmaz biliyorsunuz değil mi? Üzülmesin yazıp durduğunuz eşinize toz kondurun biraz da fark edin tüm yanlışın onda olduğunu
Ay onlara kalsa gideyim istiyorlar zaten de, bu sefer de gelene gidene hizmet etmekten 5 dakika oturamıyorum. Ayrıca niye tatilimi onlarla geçirmek zorunda olayım kiSiz de bayramda bir yere gidin. Mesela KV ye
Siz de bir kv adayisiniz. Yazık sizin gelininize. Benden size bir tavsiye: Gelininizin yanında öyle davranmayın oğlunuza. Yazık edersiniz.Eşimi kırmak istemiyorumdan başka birşey okumadım. Boyuna tekrarlamışsınız.
E o sizi kırıyor ama ve sizde anasında bacısında suçu buluyorsunuz.
Halbuki eşiniz suçlu.
Bu arada bir anne hangi yaşta olursa olsun öper yavrusunu. Ne var ki bunda. 6 yaşında oğlum var gün içinde 40 kere gelir öper beni, bende onu tabi. 40 yaşına gelse eminim ki bu öpmeler devam eder :)