• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi ile başım dertte :(

Parayla alakası yok biliyor musunuz bazı insanlar böyle.

Eşim tek çocuk. Düğünde bir bilezik, en incesinden set dışında ailesi hiçbir şey yapmadı ama evimde onlara yatak odası yapmamı istemelerinden tutun, günde beşer kere aramaya kadar hepsini yaptı ailesi.

Bazı insanların huyu bu
Ya inanamıyorum gerçekten yatak Odası veya tekli baza almamızı istediler gelince kalabilmek için 😀

İletişimi bi kerede mi kestiniz ? Eşim zaten onlarla konuşma görüşme diyor annesini uyardı günde 5 kere arama diye annesi eşime küstü ağladı
Evet tek seferde kestim,eşime de söyledim benim artık sabrım kalmadı ailenle görüşmeyeceğim diye. Eşiniz öyle diyorsa çok güzel konuşmayın, görüşmeyin. Kayınvalidenizin ağlaması eşinizi bağlar sizlik bir durum yok. Herkesin kendi delisine sahip çıkması lazım. Net bir tavır koymazsanız anlayacaklarını zannetmiyorum. Anlasalar bunları yapmazlardı zaten.

Ben zaten bunun farkındayım eşimin ailesi herseyi yaptı ama eşim zaten çalışan taraf babası sadece başında duruyor artık işi vs eşime bırakmış durumda ev eşimin bu yüzden ayrı bi eve çıkmamız mantıklı mı ? Kendilerinin hem ilçede hem köyde iki tane evleri var şehir hayatını seviyorlar ben onlardan takı vs istemedim kendileri yaptı suan da o kadar herseyini yaptık gelinimiz bizi bir hafta kabul edemedi demesinler istiyorum eşim onlara sert çıktığında bile araya girip eşimi yumuşattım bağırmadan konuşsun diye ama harcadığım yaptığım gezdiğim herseyi bilmek istiyorlar evime geleni gelen misafire ne yaptığımı gece kaçta yattığımı bile soruyorlar :KK43: ablamın sevgilisini iş hayatını ya herseyi ama herseyi :KK43: mesafeyi koyamıyoruz nasıl yapabilirim bilmiyorum kötü olmadan ayrı kalmak istiyorum
Kötü olmadan bu iş çözülmez. Eşin sert yaptığında karışma yumuşatmaya faln çalışma.

Ya inanamıyorum gerçekten yatak Odası veya tekli baza almamızı istediler gelince kalabilmek için 😀

Akrabalar mı diyeceğim ama akrabaları bile böyle değil dkfkfk ben “otel mi burası, her odada yatak odası olsun” demiştim. 😂 tek tavsiyem ayaklarını kesmeden çocuk yapmayın 🙃🙃🙃

Eşiniz bağırıp çağırıyorsa ailesine karışmayın, araları bozulsun valla anca öyle rahat edersiniz.

Tatile gitmiştik balayı niyetine, kayınpederim günde 10 kere arıyordu abartısız. Allah rahmet eylesin, haftasonları 9’da eşimi arar, açmayınca da beni arardı🥲

Akrabalar mı diyeceğim ama akrabaları bile böyle değil dkfkfk ben “otel mi burası, her odada yatak odası olsun” demiştim. 😂 tek tavsiyem ayaklarını kesmeden çocuk yapmayın 🙃🙃🙃

Eşiniz bağırıp çağırıyorsa ailesine karışmayın, araları bozulsun valla anca öyle rahat edersiniz.

Tatile gitmiştik balayı niyetine, kayınpederim günde 10 kere arıyordu abartısız. Allah rahmet eylesin, haftasonları 9’da eşimi arar, açmayınca da beni arardı🥲
Şimdiden zaten çocuk olunca çocuğuma bakmak istiyor kv o zaman hiç çıkmak istemeyecek benden onun stresi omzuma bindi bile. Ayaklarını nasıl keseceğim eşim konuştu tartıştı bende tavır almalı mıyım ? Yoksa normal mi davranmalıyım mesafeyi ayarlayamıyorum sorun orda

Şimdiden zaten çocuk olunca çocuğuma bakmak istiyor kv o zaman hiç çıkmak istemeyecek benden onun stresi omzuma bindi bile. Ayaklarını nasıl keseceğim eşim konuştu tartıştı bende tavır almalı mıyım ? Yoksa normal mi davranmalıyım mesafeyi ayarlayamıyorum sorun orda

Vallahi bu konuda başlasam susamam hayatta 😂😂

Şimdi ben, 7 yıldır kayınvalidemle mücadele ediyorum, en son doğumda evden kovdum (epey bir sorun yaşadık ama anlatıp hatırlamak istemiyorum.) onun sonucunda mecburen sınırlarıma saygı duymayı öğrendi.

Ben ilk başlarda güzellikle halletmeye çalıştım ama daha da yüz buldu, Allah var kayınpederim iyiydi.
mesela her gün aramamı isterdi, 2 gün aramasam oğlunu doldurmaya başlayınca ben aramayı kestim.

net cevaplar verdim, “istemiyorum, müsait değilim.” Anahtar kelimelerim bunlar oldu.

Güzellikle halletmeye çalıştığım zamanlarda “işe gir, çocuk doğurursan da biz 3 aylık olunca evimize getirir bakarız” dedi. Evi 400 km ötede:)

Baktım olmuyor, eşimde pek arkamda durmuyordu ters yapmaya başladım. Mesela geleceğiz diyorlar ya “müsait değiliz.” ya da aradığında kısa cevaplar veriyordum.

Maddi imkaniniz varsa baska ev satin alin kendi altin ve paranizla. onlar eski evlerine gelsin kalsinlar siz yakinda durun oglu o eve kendi gider sehre geldiklerinde kendi evlerine gidince sizde hemen oturmaya onlara gidin arayinca misafirim gelecek diyin tek ev olunca gidecek yerleri yoksa diyemi böyleler .aklima yeni ev geldi yakin 2 3 sokak ötede

Merhaba arkadaşlar artık çok doldum ve ikinci bir görüş almak adına konu açmaya karar verdim. Eşimle 5 yıllık sevgililik sürecinden sonra geçtiğimiz yaz evlendik.eşim babası ile ortak iş yapıyor.Eşim ailedeki tek erkek çocuk. Bu sebepten ailesi düğününe özendi takısını herseyini yaptılar.sorun şu ki evlenmeden önce babası eşime ev aldı normalde ailesi ilçede yaşıyor ama nasılsa şehirdeki ev boş diye ve ben yokum diye kıs aylarında 3 sene aldıkları evde oturdular. Ve bu evde oturdukları için eşim tüm beyaz eşyaları tv oturma Odası vs aldı ben sadece halı perde yatak Odası ve salon Takımı alarak gelip oturdum.eski akışkanlık olsa gerek her ay iki kere gelip bir hafta olacak şekilde kalmak istiyorlar. Bu durum artık içinden çıkılmaz bir hal aldı eşim konuştu uyardı en son kavga ettik açıkça biz yeni evliyiz diye uyardık bu ara gelmiyorlar. Ancak bu seferde günde 5 kez arayarak herseyi sorma durumu oluştu harcadığımız her paraya evime aldığım herseye karışıyorlar eşim ailesiyle görüşmek istemediğini söyledi en son bugün kv arayıp ağladı özür diledi sonrada aldığımız robot süpürge için hesap sordu hafta sonu şehir dışına gezmeye gitmiştik onu sordu her gün dışardasınız diyor yani şaka gibi kavga ettik olmadı konuştuk olmadı uyardık olmadı bu insanlara karşı nasıl davranmalıyım? Sorunun temelinde ortak iş yapılması yatıyor bunun farkındayım. Sürekli beni ve eşimi kontrol etmeye çalışıyorlar artık bunalıp çığlık atacağım yardım :KK43:
Tam 17 yıl önce aynı sorunlarla boğuştum bende uzunca bir süre.Tek çaresi zaman maalesef.Ogullarinin ayrı bir hayat kurduğunu zamanla idrak edecekler.Mesafeyi sağlam tutun.Yuz vermeyin.Yoksa en başa sarıyorlar😑Bu kadar yıl geçmesine rağmen müsaade etsem aynı şeyler yaşanır yani...

Maddi imkaniniz varsa baska ev satin alin kendi altin ve paranizla. onlar eski evlerine gelsin kalsinlar siz yakinda durun oglu o eve kendi gider sehre geldiklerinde kendi evlerine gidince sizde hemen oturmaya onlara gidin arayinca misafirim gelecek diyin tek ev olunca gidecek yerleri yoksa diyemi böyleler .aklima yeni ev geldi yakin 2 3 sokak ötede
Bu konuyu eşimle konuştum ev zaten benim paramla alındı diyor Farklı bi ev almaya yanaşmıyor. Ailesiyle konuşup onlara bi ev aldıracak sanırım. Umarım ev alınınca da beni taciz etmezler gece gündüz aynı sehirdeyiz diye görüşmek istemezler…

Tam 17 yıl önce aynı sorunlarla boğuştum bende uzunca bir süre.Tek çaresi zaman maalesef.Ogullarinin ayrı bir hayat kurduğunu zamanla idrak edecekler.Mesafeyi sağlam tutun.Yuz vermeyin.Yoksa en başa sarıyorlar😑Bu kadar yıl geçmesine rağmen müsaade etsem aynı şeyler yaşanır yani...
Mesafeyi nasıl ayarladınız mesela onlar aramasa aramadınız mı yada kısa konuşarak vs mi ? Yazın eşimin işi dolayısıyla 1 buçuk ay beraber olacağız bu süre zarfında nasıl davranmalıyım bilemedim fikirlerinize ihtiyacım var

Ben eşimle evlenirken ailesi parasal anlamda pek destekte bulunmadi. Zaten kirada oturuyoruz. Masraf cikmasin diye kokteyl yapmistik onda da kaynanam bak haberin olsun düğünü ben ödedim dedi:d ben büyürken babam bize ne alsa lafini yapardi aldigina pişman ederdi ayni şekilde herseye karisirdi o yüzden eşimin ailesinden derlendi ailemden de hicbisiy almazsam daha mutlu olacağımı düsündüm. Yeni evlendiğimizde kaynanam da bize çok karisti kavgalar cikardi. Neyse ki eşim de ben de müdahaleye izin vermedik. Ben sizin yerinizde olsaydim gerekirse kiraya cikardim ama o evde kalmazdim. Dingonun ahiri değil ki orasi artik sizin özel yaşam alaniniz olmasi gerekiyor. Gelme deseniz bu evi biz aldik bu evi kiraya verebilirdik ama çocuğumuzu beleşe oturtuyoruz nankörler derler

Maddi problem yok gibi, Neden kendilerine ev acmiyorlar?
Büyük bir arazi aldılar borcunu ödüyorlar ancak maddi olarak zorlanmıyorlar bunca sene şehirden ev almayı akıl mı etmediler bilmiyorum ilçede durmak istemiyorlar sürekli şehire gelmek istiyorlar. Bende diyorum ben evlenmeden önce neden kendinize ayrı bi ev almadınız cevap yok beni beklemişler sanırım 😂

Ben eşimle evlenirken ailesi parasal anlamda pek destekte bulunmadi. Zaten kirada oturuyoruz. Masraf cikmasin diye kokteyl yapmistik onda da kaynanam bak haberin olsun düğünü ben ödedim dedi:d ben büyürken babam bize ne alsa lafini yapardi aldigina pişman ederdi ayni şekilde herseye karisirdi o yüzden eşimin ailesinden derlendi ailemden de hicbisiy almazsam daha mutlu olacağımı düsündüm. Yeni evlendiğimizde kaynanam da bize çok karisti kavgalar cikardi. Neyse ki eşim de ben de müdahaleye izin vermedik. Ben sizin yerinizde olsaydim gerekirse kiraya cikardim ama o evde kalmazdim. Dingonun ahiri değil ki orasi artik sizin özel yaşam alaniniz olmasi gerekiyor. Gelme deseniz bu evi biz aldik bu evi kiraya verebilirdik ama çocuğumuzu beleşe oturtuyoruz nankörler derler
bu gece kira konusunu konuştuk o ev sizin zaten oğlanın üstüne biz napıcaz evi arada bir gelip kaldık diye sorun oluyorsa gelmeyiz dediler inş gelmezler dua ediyorum 🤲🏻

Mesafeyi nasıl ayarladınız mesela onlar aramasa aramadınız mı yada kısa konuşarak vs mi ? Yazın eşimin işi dolayısıyla 1 buçuk ay beraber olacağız bu süre zarfında nasıl davranmalıyım bilemedim fikirlerinize ihtiyacım v

Mesafeyi nasıl ayarladınız mesela onlar aramasa aramadınız mı yada kısa konuşarak vs mi ? Yazın eşimin işi dolayısıyla 1 buçuk ay beraber olacağız bu süre zarfında nasıl davranmalıyım bilemedim fikirlerinize ihtiyacım var
Ben kesinlikle taviz vermiyorum.Gerekmedikçe konuşmuyorum. Hatta çok gerekli değilse yüzlerine bile bakmıyorum.Böyle böyle mesafe açıldı aramızda.

Ortak işin kazancı nasıl ayarlanıyor ?
Sizin harcamalara bu kadar karışmaları, kazancın ortak olması olabilir mi ?
Yani siz gezi tozup , onlar kendini sıkıyorsa ve siz kazançtan 5 alıyorsanız onlar 3 alıyorsa, o zaman illa ki karışır.
Eğer kazanç direkt ikiye bölünüyorsa, karışmamaları gerekir.

Bence siz işi de değiştirin , evi de.
Bana ev almış birine şahsen ben gelmeyin diyemezdim. Doğru değil yaptıkları ama size ev verilmiş, takılar verilmiş , eşyalar verilmiş o kadar. Karşılığında evladın görüşmek istememesi, annenin ağlaması özür dilemesi falan üzücü geldi.
Gerçekten rahatsızlıkta haklısınız ama bu kadar rahatsız olup, o kadar maddi desteği alanlar bana tuhaf geliyor bilmiyorum.

Bir konu daha vardı burada. Doğum yapmış kadın, kvdesinin gelmesini istemiyordu. Eşimde istemiyor diyordu. Türlü sebepleri vardı. Ama kv doğum hediyesi olarak araba almıştı. Onu kabul etmişlerdi. Açıklama olarak " biz istemedik, onlar aldı " gibi şeyler diyordu.
Bana böyle şeyler normal gelmiyor, bilmiyorum. 🙄

Ortak işin kazancı nasıl ayarlanıyor ?
Sizin harcamalara bu kadar karışmaları, kazancın ortak olması olabilir mi ?
Yani siz gezi tozup , onlar kendini sıkıyorsa ve siz kazançtan 5 alıyorsanız onlar 3 alıyorsa, o zaman illa ki karışır.
Eğer kazanç direkt ikiye bölünüyorsa, karışmamaları gerekir.

Bence siz işi de değiştirin , evi de.
Bana ev almış birine şahsen ben gelmeyin diyemezdim. Doğru değil yaptıkları ama size ev verilmiş, takılar verilmiş , eşyalar verilmiş o kadar. Karşılığında evladın görüşmek istememesi, annenin ağlaması özür dilemesi falan üzücü geldi.
Gerçekten rahatsızlıkta haklısınız ama bu kadar rahatsız olup, o kadar maddi desteği alanlar bana tuhaf geliyor bilmiyorum.

Bir konu daha vardı burada. Doğum yapmış kadın, kvdesinin gelmesini istemiyordu. Eşimde istemiyor diyordu. Türlü sebepleri vardı. Ama kv doğum hediyesi olarak araba almıştı. Onu kabul etmişlerdi. Açıklama olarak " biz istemedik, onlar aldı " gibi şeyler diyordu.
Bana böyle şeyler normal gelmiyor, bilmiyorum. 🙄
Yıllık olarak toplu ödeme yapılan bir iş yapıyolar ve kazancın yarısından fazlası kayınpederimin hesabına yatıyor eşimin yıllık kazanç artı 15k aylık kazancı var. Kendi ayrı kazancımıza da yorum yapıyolar. Onların sülalesinde tüm gelinlere aynı takılar yapılıyor sanırım ondan banada yapıldı evin ödemesini eşim yapıyor sadece peşinat vermişler yıllar önce. Ben dozunda olsa veya kalacak yerleri olmasa gelmeyin demezdim zaten burada yaşamak istiyorlarsa burdan ev alsaydılar. Evime gelince mutfak dolaplarımı banyo dolaplarımı bile karıştırıyor kv. Bi insanın çocuğuna yardım etmesi sonradan hergun huzurunu kacırmasını kendinde hak görmesi doğru mudur?

Back
X