Eşimin abisi ve elti derdi

StayStrong

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2012
167
64
98
Kızlar ben yeni düğün yaptım düğün günümde eşimin abisi bir abi olarak eşimin yanında degildi ne eksik bir şeye ihtiyaç var mı asla sormadı hic bir şeye yardımcı olmadı eşim arabayı tek başına susletti her şeye son dakika yetişti. Oysaki geçen sene onlar evlendiklerinde her şeylerine yardım ettik evlerini dizerlerken bile gittik eşyada taşıdık eşimde bende.

Neden böyleler anlamıyorum. Eşide aynı ben onun düğün günü yanına kaç kere gidip bir şeye ihtiyacın var mı diye sordum ve gelindir diye çok guzel olmuşsun deyip moral verdim onlarsa asla yanımıza gelmedi gelmedikleri gibi düğünümüzde dansta etmediler. Hadi bunları geçtim abisi sürekli eşimi aşağılıyor salak gerizekalı vb diyor birde benim yanimda adam artik evli tamam kardeşinde benim yanimda deme. Bunları geçtim abisinin eşime borcu var vereceğim dedi 2 sene geçti vermedi şimdi evimize eşya alacağız hala vermiyor ve kimse bize yardımcı olmadı abisineyse her şey alındı olan evi yenilendi.
Eşimde ağzını açıp tek laf edemedi. Abisininse bize 10 bin kadar borcu var az bir şey değil yani. Sorununsa bu parayı nasıl isteyeceğiz ve ben bu davranışlardan gerçekten çok sıkıldım nasıl davranmalıyım eşime ne demeliyim. Eşim üzgün tabi kendisine yardımcı olmamasından ama laflara bir şey demiyor.

Karışma bence kardeşlerin arasındaki meseleye. Onlar yokmuş gibi davranin siz de bundan sonra. Kimseden de birşey beklemeyin. Borcu da aralarında hallederler sen birsey soyleyip kötü olma

Sen asla karışma...kardeşler kendi arasında halletsin..onlarin arası iyi olur..sen kötü olursun...mutluluklar

Boş verin, görüşmeyin olsun bitsin. Eşiniz kendisine laf ettirmeyecek, olay kendisinde biter. Borcu da sıkıştık, eksiklerimiz var diyerek dile getirsin. Sonuçta borç alınmış. Gerçi bizim de kaynım borcumuzu vermedi. İnsanları anlamak güç gerçekten, kız kardeşler her daim birbirine destek olabiliyor ama erkekler öyle değil. Kardeşlik bir noktadan sonra bitiyor.

Sizin onlarin her derdine kosturmaniz içinizden mi geliyordu, evlilik hazırlığında olan kişilre böyle kosusturmalar tatlı gelir. Kendiniz cidden isteyerek mi gittiniz yoksa bir nevi düğünlerde takılan altın avansı gibi 'bugun ona yarın bize' diye mi düşündünüz?
Eğer birinci secenekse bosverin. Siz kendiniz isteyerek yapmışsınız, onlar kendileri isteyerek yapmamayı tercih etmiş. Ne var ki bunda?
Benim de üç beş sene önce ablam evlendi. Kendi huyumu da biliyorum onun huyunu da biliyorum. Ben ne kadar kendimi de yirtsam ben evlenene kadar o çoktan iki çocuğa karışır. O hengame-is güç derken misafir gibi gelir gider. Hatta başka şehirde - ülkede nişanım olsa katılmaz bile :)
Ben de boşu boşuna gönül koyar, gül gibi ablamdan sogarim. Ne gerek var?
Sırf bu yüzden hiç kendimi zora sokmadim, yapmam gerekenden fazlasını da yapmadım.
Yarın bir gün o da benim ona yaptığım şekilde yapması gerektiği kadarını yapacak ve mutlu ilişkimize devam edeceğiz
Sıfır beklenti,sonsuz mutluluk :)
Sizde de olan olmuş ... Bu saatten sonra bilenmeye gerek yok. Belki de evden çıkmadan bir konudan kavga ettiler,o yüzden dans Mans etmediler. Ya da eltiligi tutup size daha çok altın takıldığını, sizin salonun daha güzel olduğunu falan söyleyip dırdır etti tüm düğün boyunca... Belki de ilişkileri sarsıntıda.. binbir tane ihtimal var. Alıngan olmaya gerek yok.
Hiç kimsenin ev yerleştirmesine nişanlısının kardeşinin sevgilisi gelmek zorunda değildi,kendiniz heveslenip gitmişsiniz. Simdi de neden onlar yapmadi diye kendinizi dolduruyorsunuz,

borç hariç karışmamanız lazım. gerçi borca da karışmayın eşiniz yetişkin insan isteyebilir, abisi ona gerizekalı diyorsa cevabını da verebilir.

düğün konusunda yazdıklarınız çok gereksiz onlara bir şey demeyeceğim.

Ama yine de hakaret içerikli ifadeler hiç hoş değil yani ben de kızardım yerinizde olsam

Size karşı kıskançlık sezdim..
Abi de ego sezdim.. kardeşine karşı abilik taslıyor ama abilik yapmıyor..

Düğünde eşimin abisi takıyı takarken (ortaklar takıyı eşim aldı) takılmıyor bu bilezik biri gelip taksın dedi sonra arkasına bakmadan yaylandı gitti masaya oturdu ayı..
Nışanıma bile gelmedi (ne büyük bir kayıp:) )
Hiç bir şekilde destek olmadığı gibi abi olarak cansız mankenlik bile yapmadı yani anlayacağın ele karşı..
Nışanlıyken kardeşine yumruk bile attı hadsiz..

Kendi evlendi evi full döşendi masraflar gırla.. Biz gittik kendimize yakışanı yaptık takımızı taktık iyi dileklerimizi sunduk.. Ama hep resmi kaldık hak ettikleri değeri verdik çünkü bu insanlara bişey olmamış gibi devam edersen eskileri açarsan yüzgöz olup çirkefleşirler..
Gayet mesafeli kal siz size yetersiniz..

Yardım etmek zorunda değiller ki kimse kimseye karışmasın daha iyi
Ya bu "zorunda olmamak" meselesi cok sinirimi bozuyor :( hersey zorunda olmak mi? Aile olmanin, merhamet duygusunun, yardımlaşmanın, vefanın bir degeri yok mu? Benim dugunumde bana bu kadar yardimci olmus insanlara, kendi düğünlerinde ben de ayniyla mukabele ederim. Zorunda miyim? Hayir.. Ama degerlerimiz zorunda olmaya indirgenmemeli bence. Nezaketen, yardimci olabilecegimiz birsey var mi demek cok zor olmamali. Damadin dugun gunu işi basindan aşar, gelin arabasini susletmek zor olmamali. Hele dugun yapan birine borcunu odememek buyuk ayıp

Ya bu "zorunda olmamak" meselesi cok sinirimi bozuyor :KK43: hersey zorunda olmak mi? Aile olmanin, merhamet duygusunun, yardımlaşmanın, vefanın bir degeri yok mu? Benim dugunumde bana bu kadar yardimci olmus insanlara, kendi düğünlerinde ben de ayniyla mukabele ederim. Zorunda miyim? Hayir.. Ama degerlerimiz zorunda olmaya indirgenmemeli bence. Nezaketen, yardimci olabilecegimiz birsey var mi demek cok zor olmamali. Damadin dugun gunu işi basindan aşar, gelin arabasini susletmek zor olmamali. Hele dugun yapan birine borcunu odememek buyuk ayıp
Haklısın bence ama işte herkes de aynı insanı duygular ahde vefa yok

Ya bu "zorunda olmamak" meselesi cok sinirimi bozuyor :KK43: hersey zorunda olmak mi? Aile olmanin, merhamet duygusunun, yardımlaşmanın, vefanın bir degeri yok mu? Benim dugunumde bana bu kadar yardimci olmus insanlara, kendi düğünlerinde ben de ayniyla mukabele ederim. Zorunda miyim? Hayir.. Ama degerlerimiz zorunda olmaya indirgenmemeli bence. Nezaketen, yardimci olabilecegimiz birsey var mi demek cok zor olmamali. Damadin dugun gunu işi basindan aşar, gelin arabasini susletmek zor olmamali. Hele dugun yapan birine borcunu odememek buyuk ayıp
Var ama aynı şey senin içinde geçerlidir bence en başta mesafeli olmalıydın çok çok zor durumda kalırlarsa yardım etmeliydin sen yaptığın için ister istemez sana da yapılsın beklentisi olur haklı olarak ama çoğu insanda vefa eksikliği vardır unutma bunu bence sana bi ders olsun bu olay bidahaki sefere adımlarını insanlara karşı sağlam ve mesafeli atarsın

Back
X