• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime layık olmak istiyorum . Yardımcı yorumlara ihtiyacım var 🥺

Solarisss

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2023
1.273
4.419
53
27
Merhaba 🌸
4.evlilik yıldönümümüzü kutladık 2 gün önce . 2 yaşında oğlum var , 6 aylıkta kızıma hamileyim . Beni çok seven bir eşim ve hayatta kalan birtek annesi var. Kaynanam beni çok sever bende onu, gelinim değil kızımsın der ne temizlik yapmama izin verir ne de köye geldigimizde köy işi yaptırır . Eker biçer hep bize kışlık hazırlar 6 ay köyde tek kalır 6 ayda bizim üst katımızda kalır.

Eşim desem beni benden çok dusunur . Isten gekir oglumuzu alıp parka goturur bana uyu dinlen sen der dışardan yemek alır gelir. Bazen ben bile utanırım neden bu kadar el üstunde tutuyor diye aileme cok saygilidir. Annem, babqm cok severler esimide kaynanamıda , maddi durumumuz çok iyi ben şuan calismiyorum esim tamamiyle ben ve cocuklarım odaklı yasar isteyken surekli arar ozledim der 🥰

Ee sorun ne diyeceksiniz.. Sorun benim hayatt enerjimin olmaması, ilk dogumdan asiri kilo aldim ve beklenmeyen ikinci gebelik oluncada veremedim kilolarimi smdi hamileyim ve cok kiloluyum kendime de cok bakan biri degilim daha dogrusu asiri üşengecim . Yemek yapmayq bile üşeniyorum, oglumda cok yaramaz bir cocuk degil ama ben nedense kendimi bırakmıs gibiyim .

Önerilerinize ihtiyacım var. Evlendikten snra benim gibi üşengec olan varmı? Varsa nasl kurtuldunuz bu durumdan , evim cok guzel, esim yemek takimindan tutun tum mutfak malzemelerimi kendi alır, mor severim diye mutfak hep mor ama ben instgramdan bile hikaye atacak hevesi bulmuyorum kendimde hani şu guzel masa hazirlayip hikaye atan kadinlar gbi hayat enerjim yok .

Sizce çok kilolu olmam beni yavaslatiyor strese mi sokuyor..? Nasıl enerjimi yukseltip esimin sevgisine bana yaptiklarina layık olabilirim..? ❤️

Sizce çok kilolu olmam beni yavaslatiyor strese mi sokuyor..? Nasıl enerjimi yukseltip esimin sevgisine bana yaptiklarina layık olabilirim..? ❤️
Niye layık olmayasın ki?
Kilolu olman seni rahatsız ediyorsa mental veya fiziksel olarak her gün düzenli yürüyüşe başlayabilirsin yada porsiyonlarını düşürebilirsin. Onun dışında sıkma kendini eşin sana nasıl davranıyorsa sende ona öyle karşılık ver.

Bilmiyorum ama ilk senelerde cok ilgiliydim ve esim yine ayniydi biraz cocuk gbi kalbi var 🥺
İşle güçle değil, sevginizle ona olan ilginizi gösterin.
Akşam bebiş uyuduktan sonra bir kahve yapıp beraber içmeniz 2 dklık iş.
Kendinize bakmanız ise kilo ile alakalı değil, ne kadınlar var 50 beden bakımına hayran oluyoruz.
Ama derli toplu bir görüntü için kendinizi zorlayın, eşiniz için değil kendiniz için bu, daha iyi hissedin diye.

Niye layık olmayasın ki?
Kilolu olman seni rahatsız ediyorsa mental veya fiziksel olarak her gün düzenli yürüyüşe başlayabilirsin yada porsiyonlarını düşürebilirsin. Onun dışında sıkma kendini eşin sana nasıl davranıyorsa sende ona öyle karşılık ver.
Onun kadar ilgili değilim , ona karsi dusuncesiz oluyorum bazen sonradan cok uzuluyorum cunku bende hata oldugunda bile gelir sarilir oper seninle huzursuzken yasam istedigim gibiyor der 🥺

Merhaba 🌸
4.evlilik yıldönümümüzü kutladık 2 gün önce . 2 yaşında oğlum var , 6 aylıkta kızıma hamileyim . Beni çok seven bir eşim ve hayatta kalan birtek annesi var. Kaynanam beni çok sever bende onu, gelinim değil kızımsın der ne temizlik yapmama izin verir ne de köye geldigimizde köy işi yaptırır . Eker biçer hep bize kışlık hazırlar 6 ay köyde tek kalır 6 ayda bizim üst katımızda kalır.

Eşim desem beni benden çok dusunur . Isten gekir oglumuzu alıp parka goturur bana uyu dinlen sen der dışardan yemek alır gelir. Bazen ben bile utanırım neden bu kadar el üstunde tutuyor diye aileme cok saygilidir. Annem, babqm cok severler esimide kaynanamıda , maddi durumumuz çok iyi ben şuan calismiyorum esim tamamiyle ben ve cocuklarım odaklı yasar isteyken surekli arar ozledim der 🥰

Ee sorun ne diyeceksiniz.. Sorun benim hayatt enerjimin olmaması, ilk dogumdan asiri kilo aldim ve beklenmeyen ikinci gebelik oluncada veremedim kilolarimi smdi hamileyim ve cok kiloluyum kendime de cok bakan biri degilim daha dogrusu asiri üşengecim . Yemek yapmayq bile üşeniyorum, oglumda cok yaramaz bir cocuk degil ama ben nedense kendimi bırakmıs gibiyim .

Önerilerinize ihtiyacım var. Evlendikten snra benim gibi üşengec olan varmı? Varsa nasl kurtuldunuz bu durumdan , evim cok guzel, esim yemek takimindan tutun tum mutfak malzemelerimi kendi alır, mor severim diye mutfak hep mor ama ben instgramdan bile hikaye atacak hevesi bulmuyorum kendimde hani şu guzel masa hazirlayip hikaye atan kadinlar gbi hayat enerjim yok .

Hamilesin sonuçta bebişin doğsun kiloyu verirsin. Ama diğer olaya gelince önce kendi içinden gelmesi lazım ayrıca B12 ve demir eksikliğin varsa tahlil yaptir ciddi söylüyorum bunlarda insanı yavaslatiyor beden olarak. Ama ruhen içimden gelmiyor diyorsan ona bir fikrim yok

Hamilesin sonuçta bebişin doğsun kiloyu verirsin. Ama diğer olaya gelince önce kendi içinden gelmesi lazım ayrıca B12 ve demir eksikliğin varsa tahlil yaptir ciddi söylüyorum bunlarda insanı yavaslatiyor beden olarak. Ama ruhen içimden gelmiyor diyorsan ona bir

Hamilesin sonuçta bebişin doğsun kiloyu verirsin. Ama diğer olaya gelince önce kendi içinden gelmesi lazım ayrıca B12 ve demir eksikliğin varsa tahlil yaptir ciddi söylüyorum bunlarda insanı yavaslatiyor beden olarak. Ama ruhen içimden gelmiyor diyorsan ona bir fikrim yok
Ruhen bıkkınlık var herseye karsi ama bunun icin hicbir nedenim yok

Önce kendin için harekete geç bı zahmet.
Ben kilomdan rahatsız oluyorsam,enerjim yoksa bunu kendim için hallederim ki sonra etrafıma faydam olsun
Birde eşine layık olmak ne demek ya kusura bakmayın ama çok yanlış düşünüyorsunuz.
Layık olmak derken aslinda onun bana karsi cabasina layik oaktan bahsettim yani tum gun evdeyim yemegi bile bazen gelir o yapar bu konulardaki tutumuna layik olmaktan bahsediyorum

Instagrama hikaye atmak zorunda değilsiniz💗 kimseye bir şey kanıtlamaya gerek yok sizin ic huzurunuz olsun o size yeter. Şuan hamile olduğunuz için her şey normal, hormonlar hareketli sonuçta. Ruh haliniz de o yüzden degisiyordur. Bu güzel anların keyfini çıkarın bunlara takilmayin bence sevip seviliyorsunuz gerisi boş.💗💗

Layık olmak derken aslinda onun bana karsi cabasina layik oaktan bahsettim yani tum gun evdeyim yemegi bile bazen gelir o yapar bu konulardaki tutumuna layik olmaktan bahsediyorum
Hep beraber yemek yeniyor değil mi? hasta olursun,halin olmaz,canın istemez yeri gelir es de yemek yapar bu da normal değil mi?
Hii derseniz 365 günün 360 i eşim işten gelir yemek yapar o zaman sizde bı kendinize gelin de yemek hazırlayın derdim yani.
Evet hamilelik çok zor birde üzerine çocuk büyütüp evle uğraşmak zor.
İkinciye de hamileymissiniz sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
Sizin durumunuz usengeclik değil bence psikolojik destek alın kendiniz için.
Doğumdan sonra inşallah kilo da verirsiniz herşey yoluna girer ama eş odaklı değişim, dönüşüm dusunmeyin kendiniz için düşünün.

Kendinizi zorlamak zorundasınız. Kendinizi ittire ittire yürüyüşe çıkın mesela. Parkta iki tur atıp gelmek bile sizi enerjik yapacak. Kendinizi zorlayarak bir kuaföre gidin mesela. Değişiklik iyi gelecek. Hatta kendinizle date'e çıkın. Gidip tek başınıza bir kahve içip gelin. muhteşem bir his. Bir zaman sonra canınız isteyerek yaparsiniz bunu. Farklı bir yemek yapmayı deneyin zorlayarak kendinizi. Ya da neyden zevk aliyorsaniz... arkadaşlarınızla görüşün. Ama konfor alaninizdan çıkmaya zorlayin kendinizi. Tabi eğer durum depresyon boyutundaysa hiçbiri fayda etmez terapiden başka... Önce denemenizi oneririm

Instagrama hikaye atmak zorunda değilsiniz💗 kimseye bir şey kanıtlamaya gerek yok sizin ic huzurunuz olsun o size yeter. Şuan hamile olduğunuz için her şey normal, hormonlar hareketli sonuçta. Ruh haliniz de o yüzden degisiyordur. Bu güzel anların keyfini çıkarın bunlara takilmayin bence sevip seviliyorsunuz gerisi boş.💗💗
Teşekkur ederim haklısınız ❤️

Back