Eşime karşı sevgim bitti ne yapmalıyım ?

hayal2002

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2013
177
26
68
Muğla
11 yıllık evliyim ve iki çocuğum var.eşim çok iyi bir insan. Ama ona karşı duygusal bir bağım yok daha doğrusu kalmadı.ve buyüzden çok acı çekiyorum. Eşimi çok sevmek istiyorum ama olmuyor. Onuda mutsuz ediyorum kendimide. Dışardan bakıldığında çok mutlu bir evliliğim var maddi ve manevi hiç bir sıkıntım yok.fakat ben eşime aşık olmak istiyorum onu duygusal olarak çok sevmek istiyorum ama olmuyor. Eşim mutsuz oluyorsan boşanalım dedi bu beni daha da üzdü ne yapcağımı bilemiyorum.yardım edin lütfen. Onu nasıl tekrar sevebilirim ? Sizce sevgi gelir mi geri ?

eşim çok yoğun çalışan bir insan onunla fazla vakit geçiremiyorum ondan olabilir mi ? Çıldıracağım fikirlerinize çok ihtiyacım var.Şimdiden hepinize teşekürler

Tekrar sevmek için kendinizi zorlarsanız hiç olmaz.
Bir süre anlayışlı, şevkatli ve iyimser yaklaşın eşinize...çıkarın bunu düşüncenizden..şartlanmış sevgi olmaz ki..
Çok klasik ama yukarıda ki yazdıklarım sevgidir zaten, siz bunları yaptıkça sevgi olur..

Başbaşa bir aktiviteye katılsanız. Bir yazı mı okumuştum birisinin mi anısıydı tam da hatırlayamıyorum ama eşiyle aşkının bittiğini düşünen bir bayan eşiyle tavsiye üzerine dans kursuna yazılıyor beraber. Dans ederken sürekli birbirlerinin gözlerinin içine bakmaları gerekiyor ve uzun zamandır eşinin gözlerine hiç bakmadığını farkediyor zamanla yeniden eski hislerinin canladığını söylüyordu. Bence siz de deneyebilirsiniz neden olmasın ki :1: Mücadele etmeden hemen pes etmeyin derim.Çünkü sorunsuz bir evlilikmiş tek sorun aşksa onu tekrar canlandırmayı denemeden pes etmeyin. Yine olmazsa artık yapacak bir şey yok

Son düzenleme:
Sen sevmek değil aşık olmak istiyorsun bence. O da bu saatten sonra zor gerçekten. Fakat bu aşık olma arzunun ilerlemesi başka bir insanda bu ihtiyacı karşılaman için yönlendirebilir seni. Dikkat et.

Bi şekilde azıcık ayrı kalmak,
ama asla ve asla haberleşmemek onu ne kadar sevdiğini yeniden ortaya çıkarıyro bence,
Yeniden buluştuğunuzda başka bir heyecan oluyor,
Tabi geri dönmek istersen,bu da var..

Olmuyor bir türlü ona karşı hiç birşey hissetmiyorum . Yuvamı bu yüzden yıkmak ta istemiyorum. Ben 40 yaşındayım . Yaşımın verdiği bir bunalım olabilir mi ?

Siz evli, olgun bir bayansınız ben 20 yaşında daha genc bır kız olarak belirtmek istiyorum ki Allah size iki tane güzel evlat vermiş. Bu gibi nedenlerle evliliğinize son vermeyi düşünmeyin. Eşinize bakın, yüzüne. O olmasa o iki güzel evladınız olacak mıydı? O da onların bir parçası öyle değil mi? Bu bile bir insanı sevmeye yeter bence.. Benim babam annemi sevmiyor. Bir evladın babasının annesini veya annesinin babasını sevememesi, aşkla bakamaması evlat için çok acı..

sevginin bittiğini düşünüp düşünüp daha da çoğaltma sıkıntını beraber yeni birşeyler yapın tatile çıkın bi kursa gidin...boşanalım demiş üzülmüşsün ya:bu bile onu kaybetmek sana iyi gelmeyecek demek bence

11 yıllık evliyim ve iki çocuğum var.eşim çok iyi bir insan. Ama ona karşı duygusal bir bağım yok daha doğrusu kalmadı.ve buyüzden çok acı çekiyorum. Eşimi çok sevmek istiyorum ama olmuyor. Onuda mutsuz ediyorum kendimide. Dışardan bakıldığında çok mutlu bir evliliğim var maddi ve manevi hiç bir sıkıntım yok.fakat ben eşime aşık olmak istiyorum onu duygusal olarak çok sevmek istiyorum ama olmuyor. Eşim mutsuz oluyorsan boşanalım dedi bu beni daha da üzdü ne yapcağımı bilemiyorum.yardım edin lütfen. Onu nasıl tekrar sevebilirim ? Sizce sevgi gelir mi geri ?

eşim çok yoğun çalışan bir insan onunla fazla vakit geçiremiyorum ondan olabilir mi ? Çıldıracağım fikirlerinize çok ihtiyacım var.Şimdiden hepinize teşekürler

Geçmiş olsun...

İnsanlar gençken çocuk doğur çocuk büyüt ev al maddi olarak bir yere gel gibi gayelerle uğraşıyor sonra amaçlar azalıyor maddi problemler bitiyor belli bir yaşa geliyor 40 lı yaşlar gibi hayatı sorgulamaya başlıyor.Hayattan neler kaçırdığını sevgisini sorguluyor.Bana göre evliliklerde belli bir zamandan sonra aşk kalmıyor zaten yerini alışkanlık insan olarak sevme hayat arkadaşı sıfatları alıyor.Hayattan ne beklediğinizi sorgulayın eşinizle boşanırsanız beklentiniz ne tekrar aşk duyacağınız bir insanmı yoksa hayatınıza kimseyi sokmama gibi bir düşüncemi.Ayrılanların tekrar aşkı bulması doğru düzgün bir insana rastlaması bir yerde hayal.Bence eşinizi sevmeyi deneyin aşık olamazsınızda madem eşiniz iyi bir insanmış sizin mutlu olmanız için ayrılmayı bile teklif etmiş onun için bir eksi cümle kullanmamışsınız demekki hak ediyor sevilmeyi ve aşkla heyecanla ilgili beklentilerinizi aza indirgeyin ben herşeyin beyinde bittiğine inananlardanım ve size vakit ayırmasını söyleyin

bende bu duygudayım ama benim onun dışında başka korkularımda var boşan desem oda cok zor kolay sanma kavga dövüş dayak yok anlayış ve hoşgörü varsa zaman geçiyo anlamıyosun bile biz genciz bir çocuk daha istiyoruz ama tehlikeli kafam cok karışık allah yardımcınız olsun şimdiden sonra eşinizden cok cocukları düşünün ne kadar üzülücekler babaları iyiyse neden diye madem eşiniz yogun sizde kofanızı yoracak işler bulun

bende 9 yıllık evliyim iki kızım var severek evlenmdedim görücü usülü evlendim hiç anlaşamıyorduk bundan 4 sene önce küçük kızım 6 aylıkken beni aldattığını öğrendim ama hiç gizlemedi hayatında biri olduğunu ben herşeye rahmen çapa gösterdim bu evliliği bitirmedim eşimi zaten sevmiyordum bu olaydan sonra tamamen soğudum sadece iki yavrumun öksüz kalmaması için herşeye katlandım

bende 9 yıllık evliyim iki kızım var severek evlenmdedim görücü usülü evlendim hiç anlaşamıyorduk bundan 4 sene önce küçük kızım 6 aylıkken beni aldattığını öğrendim ama hiç gizlemedi hayatında biri olduğunu ben herşeye rahmen çapa gösterdim bu evliliği bitirmedim eşimi zaten sevmiyordum bu olaydan sonra tamamen soğudum sadece iki yavrumun öksüz kalmaması için herşeye katlandım

aşk bir ihtiyac tamam cok haklısında...
bu yuzden evlılıgını tehlıkeye atıyorsun bu cok acı..
kocanıda uzuyorsun adam demekkı senın mutsuzlugundan etkılenıp en son careyı bunu bulmusş..
yapma allah askına...

hıcbır sıkıntın yokmus.. 2 tane evladın var sen aşk yok dıyosun..
tamam cok kotu bır durum ama bence yasının verdıgı bır bunalımdasın..
esının sorumlulugu cocukların sorumlulugu yıllardır bole gecırmen ve 40 yas..
bence evlılık terapıstı yerıne sen psıkologa gıt..
esınede yansıtmamaya calıs artık cunku cok uzuldugunu sezıyorum esının

Walla ben aska inanmiyorum... Askin gelip gecici olduguna inaniyorum diyelim.. Onemli olan sevgidir o hic azalmaz ve olmez iste...

Sakin anlik hislerle karar vermeyin derim... Omur boyu suren bir ask yasayan var mi dir bana soyler misiniz? Suren dahi olsa o ask kavusamamadan dogan asktir bence... Evliliklerde bu askin yerini aliskanliklar alir ve bir insana alismak ona asik olmaktan daha zordur daha ote bir duygudur bence...

Sizi dovmuyor size sovmuyor bir dediginizi iki etmiyor .... 2 evlat vermissiniz ona... Ve mutlusunuz... Yavrularinizi bu yastan sonra boyle anlik duygularinizin esiri olup oksuz biakmayin derim...

Nacizane fikrim...

aşk ve sevgi genelde karşı taraf iyi davranmadığı zaman bitiyor karşıdaki sizi anlamadığı hayatıb paylaşmak istemediği evde yardımcı olmadığı zama insan soğuyor ama sizde tam tersi olmuş ben yaştan olduğunu ve geçici olduğunu düşünüyorum

Zaten içimde bir daralmalar var olmazsa bir psikolog ile görüşmeyi düşünüyorum fikirleriniz için hepinize çok teşekkür ederim

Konu baya olmus acilali... okadar skintidayimki google yazdim esimi sevmiyorum diye burasi cikti. Sevmiyorum sevemiyorum bunaliyorum. O beni cok cok cok seviyo. Kisa keseyim... bir kadin ne isterse esimde var.. tatli dil... guzel soz..hediye..sevgi...bakis.. hersey hersey. Romantik o bicim..hizmeti o bicim. Herseyde yardimi var. Beni el ustunde tutar. Ama ben bunlardan skildim.artik...sevsem keske...

Back
X