- 3 Ekim 2011
- 750
- 161
- 133
- Konu Sahibi afra tafra
-
ya işte saman alevi gibi bir anda tutuşup sönüyorum. acaba diyorum eşim tepkisiz kaldığı için mi daha çok sinirleniyorum. adam karşılık verse belki tırsarım
teşekkürler. eşimi arayıp isteyeyim hemen
Bi kaç konudan yazısını görüp böyle yazdınız yoksa böyle yapanların umursamadığınımı düşünüyorsun gerçekten benim eşimde ben sinirliysem ortamdan uzaklaşır ya başka odaya geçer yada ben hala devam edersem biraz dışarı çıkar ven sakinleşince gelir tartışmayı sevmezBence eşin seni sallamiyor oyuzden cogu zaman cevap vermiyor olabilir ama isine geldigi gibi davraniyor
Bi onceki konunda esinin gorumcene 800 lira havale yaptigini ,sana sormadan,sen istemedigin halde ,kafasina göre yani ..
ozaman gayet sessiz kaldigini hatirliyorum 800 tlnin ustune su ictindaha ne haksizligi ?
aynen benim eşim de gerginliği sevmez. işi büyütmemek adına susar. ama sanırım bizim de bu kadar fevri olmamamız lazım.Bi kaç konudan yazısını görüp böyle yazdınız yoksa böyle yapanların umursamadığınımı düşünüyorsun gerçekten benim eşimde ben sinirliysem ortamdan uzaklaşır ya başka odaya geçer yada ben hala devam edersem biraz dışarı çıkar ven sakinleşince gelir tartışmayı sevmez
güzel öneriler için teşekkür ederim..öncelikle bu durumun farkında oluşunuz önemli bi adım
bende bi dönem sinir problemi yaşadım
yapmanız gereken ilk şey,cevap vermeden önce sadece 5 saniye düşünmek
bu 5 saniye o kadar çok şeyi değiştiriyor ki.
günlük sabır tesbihi çekmeniz ikinci tavsiyem,
ve son olarak kendi duymak isteyeceğiniz kelimelerle kendinizi ifade etmelisiniz,
kolaylıklar diliyorum
Ben frenledim artık kendimi öyle değilim artık geçmiş çok aklıma gelirdi sinirlenir gündeme getirirdim simdi sünger çektim yok ben cevap vermek amacıyla değil oda farklı bi yaklaşım öyle olabilir mi diye düşündüm benimdeaynen benim eşim de gerginliği sevmez. işi büyütmemek adına susar. ama sanırım bizim de bu kadar fevri olmamamız lazım.
bazıları başkalarının konularını deşip alakasız cevap yazınca kendilerini büyük iş yapmış sanıyorlar. en iyisi hiç cevap vermemek.
çok zekice.. ben de mi yapsam böyle bir tablobende saman alevi gibiyim,sinirim gecince de pamuga donuyorum ama o sure icinde etrafimdakileri kirip doktugumu farkettim ki bunu anlamamda en buyuk yardimci minik oglum oldu..
bende bi tablo yaptim kendimce,gun icinde yapmak istemedigim tum olumsuz hareketleri listeledim.
gun sonunda yatmadan once kendimi degerlendiriyorum.3 hafta boyunca aksatmadan hergun degerlendirme yapma niyetindeyim,sonra zaten rutine biner diye umit ediyorum.
3 hafta sonunda kendimi odullendirme niyetindeyim bakalim tablodaki yesil tiklerin yogunluguna gore
sizde deneyebilirsiniz.
mesela `bugun bagirmadim/kizmadim.. kotu soz soylemedim...dedikodu etmedim..gibi bi suru konu basligi var bende..
bugun 3. gunum,adet ustu gerginligime ragmen gozume yaptigim tablo takildikca kendimi frenliyorum
çok zekice.. ben de mi yapsam böyle bir tablo
bir deneyeyim. ben öyle ulu orta bırakmayı düşünmüyorum. eşimin alay konusu olurumyapin bence..insan kendinden utaniyor yapmamaya ozen gosteriyor o hareketleri..
ben bide buzdolabinin ustune astim..surekli gozumun onunde..
çok haklısınız. sorunu kökten halletmek için sebeplerine inmek gerek. bunun için de psikolog yardımı gerekiyor galiba.Bence susup sineye çekmek de çözüm değil çünkü aynı şey yine olacak, yine olacak. Başkalarına karşı olmadığı kadar eşimize karşı sinirli ve agresifsek buna susarak, bitki çayı içerek veya vicdan azabı çekerek kalıcı çözüm bulamayız. Hepimizin yaşadığı durum. Kendimizi suçlamak yerine bu tavrımızın altında ne yatıyor, onu düşünmemiz gerek. Bu ikili ilişkideki yerimiz ve değerimiz konusunda kafamızda sorular varsa veya kendimizi ifade etme, tanıtma, tanınma konularında sıkıntılarımız varsa bunu hırçınlıkla olur olmaz yerde dışa vuruyor olabiliriz.
değil mi amabacın senin nickin bile afra tafra :) seven sevdiğini yerden yere vururmuş bence sen eşini baya seviyorsun :) kitapla falan filan uğraşma direk psikoloğa git öfke kontrolünü öğrendin mi tamamdır :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?