• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşime haksızlık yapıyorum..

ya işte saman alevi gibi bir anda tutuşup sönüyorum. acaba diyorum eşim tepkisiz kaldığı için mi daha çok sinirleniyorum. adam karşılık verse belki tırsarım:KK53:

bence o zaman daha kötü biz kadınlar karşılık vermeden susup oturamayız adamın sakin olduğu iyi zaten hep taraflardan biri dengeleyici olur

teşekkürler. eşimi arayıp isteyeyim hemen:KK54:

Tabi bu sadece destek olur. İş dönüp dolaşıp sende bitiyor. Eşine saygı duymayı öğrenmeli, onu bir birey olarak kabul etmelisin. Onun da duyguları olduğunu anlamalısın.
Belki bütün gün streslisin, uğraşıyorsun. Akşam geldiğinde eşinden anlayış bekliyorsun. Ama sonuçta o da bütün gün stres altında ve o da senden anlayış bekliyor. Sinirlendiğinde derin derin nefes al ve ya bir süre odayı ortamı değiştirip düşün.Neden eşinin o tepkiyi vermiş olabileceğini düşün. Empati kur. Sonra sinirin buhar olup uçacaktır zaten.
Hadi bakalım bunu düşün biraz .:KK59:

Bence eşin seni sallamiyor oyuzden cogu zaman cevap vermiyor olabilir ama isine geldigi gibi davraniyor
Bi onceki konunda esinin gorumcene 800 lira havale yaptigini ,sana sormadan,sen istemedigin halde ,kafasina göre yani ..
ozaman gayet sessiz kaldigini hatirliyorum 800 tlnin ustune su ictin :KK70: daha ne haksizligi ?
Bi kaç konudan yazısını görüp böyle yazdınız yoksa böyle yapanların umursamadığınımı düşünüyorsun gerçekten benim eşimde ben sinirliysem ortamdan uzaklaşır ya başka odaya geçer yada ben hala devam edersem biraz dışarı çıkar ven sakinleşince gelir tartışmayı sevmez

Bi kaç konudan yazısını görüp böyle yazdınız yoksa böyle yapanların umursamadığınımı düşünüyorsun gerçekten benim eşimde ben sinirliysem ortamdan uzaklaşır ya başka odaya geçer yada ben hala devam edersem biraz dışarı çıkar ven sakinleşince gelir tartışmayı sevmez
aynen benim eşim de gerginliği sevmez. işi büyütmemek adına susar. ama sanırım bizim de bu kadar fevri olmamamız lazım.
bazıları başkalarının konularını deşip alakasız cevap yazınca kendilerini büyük iş yapmış sanıyorlar. en iyisi hiç cevap vermemek.

Aaaay bunu ben de sevdiğime yapıyorum :( hakaret değil ama kızıyorum,sesim yükseliyor sonra da üzül... Sinirlendiğim an kendime hakim olamıyorum,oldum diyelim bu sefer de kendi kendimi yiyorum.

öncelikle bu durumun farkında oluşunuz önemli bi adım
bende bi dönem sinir problemi yaşadım
yapmanız gereken ilk şey,cevap vermeden önce sadece 5 saniye düşünmek
bu 5 saniye o kadar çok şeyi değiştiriyor ki.
günlük sabır tesbihi çekmeniz ikinci tavsiyem,
ve son olarak kendi duymak isteyeceğiniz kelimelerle kendinizi ifade etmelisiniz,

kolaylıklar diliyorum

öncelikle bu durumun farkında oluşunuz önemli bi adım
bende bi dönem sinir problemi yaşadım
yapmanız gereken ilk şey,cevap vermeden önce sadece 5 saniye düşünmek
bu 5 saniye o kadar çok şeyi değiştiriyor ki.
günlük sabır tesbihi çekmeniz ikinci tavsiyem,
ve son olarak kendi duymak isteyeceğiniz kelimelerle kendinizi ifade etmelisiniz,

kolaylıklar diliyorum
güzel öneriler için teşekkür ederim..

aynen benim eşim de gerginliği sevmez. işi büyütmemek adına susar. ama sanırım bizim de bu kadar fevri olmamamız lazım.
bazıları başkalarının konularını deşip alakasız cevap yazınca kendilerini büyük iş yapmış sanıyorlar. en iyisi hiç cevap vermemek.
Ben frenledim artık kendimi öyle değilim artık geçmiş çok aklıma gelirdi sinirlenir gündeme getirirdim simdi sünger çektim yok ben cevap vermek amacıyla değil oda farklı bi yaklaşım öyle olabilir mi diye düşündüm benimde

Bence susup sineye çekmek de çözüm değil çünkü aynı şey yine olacak, yine olacak. Başkalarına karşı olmadığı kadar eşimize karşı sinirli ve agresifsek buna susarak, bitki çayı içerek veya vicdan azabı çekerek kalıcı çözüm bulamayız. Hepimizin yaşadığı durum. Kendimizi suçlamak yerine bu tavrımızın altında ne yatıyor, onu düşünmemiz gerek. Bu ikili ilişkideki yerimiz ve değerimiz konusunda kafamızda sorular varsa veya kendimizi ifade etme, tanıtma, tanınma konularında sıkıntılarımız varsa bunu hırçınlıkla olur olmaz yerde dışa vuruyor olabiliriz.

bende saman alevi gibiyim,sinirim gecince de pamuga donuyorum ama o sure icinde etrafimdakileri kirip doktugumu farkettim ki bunu anlamamda en buyuk yardimci minik oglum oldu..
bende bi tablo yaptim kendimce,gun icinde yapmak istemedigim tum olumsuz hareketleri listeledim.
gun sonunda yatmadan once kendimi degerlendiriyorum.3 hafta boyunca aksatmadan hergun degerlendirme yapma niyetindeyim,sonra zaten rutine biner diye umit ediyorum.
3 hafta sonunda kendimi odullendirme niyetindeyim bakalim tablodaki yesil tiklerin yogunluguna gore :KK45:
sizde deneyebilirsiniz.
mesela `bugun bagirmadim/kizmadim.. kotu soz soylemedim...dedikodu etmedim..gibi bi suru konu basligi var bende..
bugun 3. gunum,adet ustu gerginligime ragmen gozume yaptigim tablo takildikca kendimi frenliyorum:KK53:

bende saman alevi gibiyim,sinirim gecince de pamuga donuyorum ama o sure icinde etrafimdakileri kirip doktugumu farkettim ki bunu anlamamda en buyuk yardimci minik oglum oldu..
bende bi tablo yaptim kendimce,gun icinde yapmak istemedigim tum olumsuz hareketleri listeledim.
gun sonunda yatmadan once kendimi degerlendiriyorum.3 hafta boyunca aksatmadan hergun degerlendirme yapma niyetindeyim,sonra zaten rutine biner diye umit ediyorum.
3 hafta sonunda kendimi odullendirme niyetindeyim bakalim tablodaki yesil tiklerin yogunluguna gore :KK45:
sizde deneyebilirsiniz.
mesela `bugun bagirmadim/kizmadim.. kotu soz soylemedim...dedikodu etmedim..gibi bi suru konu basligi var bende..
bugun 3. gunum,adet ustu gerginligime ragmen gozume yaptigim tablo takildikca kendimi frenliyorum:KK53:
çok zekice.. ben de mi yapsam böyle bir tablo:KK69:

Bence susup sineye çekmek de çözüm değil çünkü aynı şey yine olacak, yine olacak. Başkalarına karşı olmadığı kadar eşimize karşı sinirli ve agresifsek buna susarak, bitki çayı içerek veya vicdan azabı çekerek kalıcı çözüm bulamayız. Hepimizin yaşadığı durum. Kendimizi suçlamak yerine bu tavrımızın altında ne yatıyor, onu düşünmemiz gerek. Bu ikili ilişkideki yerimiz ve değerimiz konusunda kafamızda sorular varsa veya kendimizi ifade etme, tanıtma, tanınma konularında sıkıntılarımız varsa bunu hırçınlıkla olur olmaz yerde dışa vuruyor olabiliriz.
çok haklısınız. sorunu kökten halletmek için sebeplerine inmek gerek. bunun için de psikolog yardımı gerekiyor galiba.

Psikolog yol gösterir tabii ancak benim ilk aklıma gelen davranışımızı düşünüp tahlil ettikten sonra eşimize açılmak, oturup konuşmak. Yani bazen çok genel ve temel meseleler vardır ortak yaşamımızla ilgili. Sürekli tekrar ederler ancak bunları somutlaştıramadığımız, parmakla gösteremediğimiz için acısı başka şekilde, başka yerden çıkar. Beni ne kadar seviyor, sözüme ne kadar değer veriyor, ileride ne olacağız, benimle ilgili ne düşünüyor, istediğim gibi biri değil mi, başkalarına karşı nasıl görünüyoruz..gibi kaygılar.

bacın senin nickin bile afra tafra :) seven sevdiğini yerden yere vururmuş bence sen eşini baya seviyorsun :) kitapla falan filan uğraşma direk psikoloğa git öfke kontrolünü öğrendin mi tamamdır :)

bacın senin nickin bile afra tafra :) seven sevdiğini yerden yere vururmuş bence sen eşini baya seviyorsun :) kitapla falan filan uğraşma direk psikoloğa git öfke kontrolünü öğrendin mi tamamdır :)
değil mi ama:KK47:
ya psikoloğa bir kere gittim de beklediğim sonucu alamadım. gergin ve kasıntı bir insandı. beni de gerdi. burada çok da seçeneğim yok. kitap daha işime yarar. uzun uzun kendimi ölçme, değerlendirme, tekrar tekrar okuma fırsatım olur.

eşine hakaret etmek yerine
kendini bi odaya kapat duvarlara yada aynaya konuş
yada eşine söyle o an evden gitsin
çünkü benimki gider:KK45:o yürürken sakinleşir o gelene kadar da bende sakinleşirim:KK53:

ben de aynıyım maalesef geçen gün sözlüm dışardayken tamamen keyfii bir sebepten evine git diye ısrar ettim o da arkadaşlarımlayım söz yarım saate gidicem diye güzel güzel derdini anlattı ben de hayır şimdi gidiceksin diye ısrar ettim :D öyle böyle derekn 45 dk evine git gidiceksin işte git çabuk sen beni sevmiyosun ne halin varsa gör bitti falan diye saçmaladım en sonunda dayanamadı çocuk sesini yükselterek gidicem gidicem flan dedi bu sefer bana bağardın diye ağlamaya başladım falan filan evet bi psikolağa görünmeliyim biliyorum velhasılkelam bilirim o vicdan azabını her seferin de bidaha üzmicem deyip canım sıkıldıkça çocuğa sarıyorum gel beraber görünelim bi doktora :)

Back
X