Eşimden çok soğuyorum

Ols
laf çarparken hasta değilsin maşallah deyin bir gün ..Böyleleri çıkmıyor ki karşıma ben alırdım onun sıkıntısını :KK45:
söylemek istediğim okadar laf varki emin ol:KK43: kırıldığım zaman bile anne çok kırıldım diyemedim hiçbi zaman.okadar kırdı okadar köle yerine kullanki.misafiri geliceği zaman bir kazan yaprak sardırıp geciktiği için istemiyorum onu ben daha napıyım yapıp içeri gittiğini biliyorum teşekkür etmediği gibi.ki misafiri gelmemişti bile daha

Ols
söylemek istediğim okadar laf varki emin ol:KK43: kırıldığım zaman bile anne çok kırıldım diyemedim hiçbi zaman.okadar kırdı okadar köle yerine kullanki.misafiri geliceği zaman bir kazan yaprak sardırıp geciktiği için istemiyorum onu ben daha napıyım yapıp içeri gittiğini biliyorum teşekkür etmediği gibi.ki misafiri gelmemişti bile daha

neden susuyorsunuz ? Neden korkuyorsunuz ? Siz kendinize bunları neden reva görüyorsunuz öğrenebilir miyim ? Lütfen saygısızlık yapmak istemiyorum demeyin ,size saygısızlık yapan birine saygı göstermek zorunda değilsiniz insan olsun önce ..

neden susuyorsunuz ? Neden korkuyorsunuz ? Siz kendinize bunları neden reva görüyorsunuz öğrenebilir miyim ? Lütfen saygısızlık yapmak istemiyorum demeyin ,size saygısızlık yapan birine saygı göstermek zorunda değilsiniz insan olsun önce ..
Çünkü bir prensesim var ve eşimi hala seviyorum.

size yaptığı bunca şeyden sonra mı ahhhhh biz kadınlar :KK43: ne diyim kolay gelsin o zaman ..Yalnız kızınız bir prenses olsa bile kocanız bir hödük onu da demeden geçemeyeceğim üzgünüm :KK66:

Eşimin ailesinin yaptıkları ayrı benim eşim çok ayrı.oğlanlar babalarından okadar korkuyo ve okadar büyük bi aile saygısıyla büyümüşlerki oğlanlar hiçbişey yapamıyor bizi koruyamıyorlar

Genel olarak söylüyorum istisnalar vardır elbet de erkekler genelde hanımlarından bekler sen iyiysen yani güleryüzlüysen o iyi, sen kötüysen o kötü. Hic demezler ki bu kadının bir derdi var mı neden mutsuz gözüküyor. Nerdee... hep fedakar kadın olacak...

Bir de ailesine çok düşkün erkekler ayri bir derttir. Annesini görünce 180 derece değişir bu erkek milleti.

Sen basından kendini ezdirmissin kv.ne hizmet etmeyi kabul ederek. Senin özel hayatin nerdeyse yok. Bazen sofrada güzel diyaloglar kuruluyor, sormak istediğini sorabiliyor insan ama sizin öyle bir şansınız da yok doğru düzgün başbaşa kalamiyorsunuz ki... Keske ailesinden uzak bir yere taşınabilseniz. Bak gör o zaman eşindeki değişimi..

Eltiniz kv. Ile neden aralari iyidir biliyor musun o deli olmuştur kv kahrini çekiyordur. Boşa dememisler akıllı olup dunyanin kahrini çekeceğine deli ol dunya senin kahrini çeksin.

El
Genel olarak söylüyorum istisnalar vardır elbet de erkekler genelde hanımlarından bekler sen iyiysen yani güleryüzlüysen o iyi, sen kötüysen o kötü. Hic demezler ki bu kadının bir derdi var mı neden mutsuz gözüküyor. Nerdee... hep fedakar kadın olacak...

Bir de ailesine çok düşkün erkekler ayri bir derttir. Annesini görünce 180 derece değişir bu erkek milleti.

Sen basından kendini ezdirmissin kv.ne hizmet etmeyi kabul ederek. Senin özel hayatin nerdeyse yok. Bazen sofrada güzel diyaloglar kuruluyor, sormak istediğini sorabiliyor insan ama sizin öyle bir şansınız da yok doğru düzgün başbaşa kalamiyorsunuz ki... Keske ailesinden uzak bir yere taşınabilseniz. Bak gör o zaman eşindeki değişimi..

Eltiniz kv. Ile neden aralari iyidir biliyor musun o deli olmuştur kv kahrini çekiyordur. Boşa dememisler akıllı olup dunyanin kahrini çekeceğine deli ol dunya senin kahrini çeksin.
eltim 11 senedir evli ve benim yaptıklarımdan daha fazlasını yapmış.daha çok çekmiş.artık yaşı büyümüş kendini çok ezdirmemeye başlamış daha doğrusu yine aynı hayatı yaşıyo ama en azından kırılınca söyleyebiliyor.birde akraba olma avantajına sahip

Ewet farkındayım.Rabbim dayanma gücü versinki kaldırabiliyim:KK43:

size verebileceğim tek tavsiye gücünüzün farkına varın ve değişin ..Kv bile olsa haddini bilmesini öğretin insanlara ..Sizi ezmelerine ,iyi niyetinizi sömürmelerine izin vermeyin ..Bunu kendiniz için yapın ..Eşinizden önce kendinizi sevin ..

size verebileceğim tek tavsiye gücünüzün farkına varın ve değişin ..Kv bile olsa haddini bilmesini öğretin insanlara ..Sizi ezmelerine ,iyi niyetinizi sömürmelerine izin vermeyin ..Bunu kendiniz için yapın ..Eşinizden önce kendinizi sevin ..
Kbdeme azımı açıp hbişey söyleyem bu daha büyük sorunları beraberinde getirir.bazı şeyleri Allah rızası için yapıyorum.Rabbim görüyor neler yaşadığımı.şanslıyım güçlüyüm çünkü.eşim elimi tuttuğu sürece evimdeyim ve dikip.ama onum kötü tavırları benim belimi büküyo.gücümü azaltıyo

Kayınvalideme sert çıkmam demek söz konusu bile olamaz evliliğimi bitirmeyi göze almam demek.kaldıki saygımdan yapamam.kızlar çok ağır şartları olan bi aileye düştüm.herşey okadar ağır okadar zorki.üstesinden kalkıyorum çok şükür.ama eşimin desteğini ve sevgisini hissettiğim sürece.bu ara eşimin bu davranışları herşeyi olduğundan daha zorlaştırıyo.onu sevdiğim için katlanıyorum herşeye ve bınu ona hep söylüyorum.sevgimi sakın bitirme diye.cvp:sende
Eşiniz ve ailesiyle kültür farklılıklarınız mı var ? Gurbetemı evlendınız ?

Merhaba kızlar:KK43:şu mübarek ramazan ayında okadar mutsuzumki anlatamam:'( eşimden günden güne soğuyorum napıcağım bilmiyorum:KK43:aşırı sinirli ,bazen ite davranmadığı gibi davranıyo afedersiniz.hergün kayınvalideme gidiyorum yemek yapıp iftar açmaya.Ramazandan beri sadece iiki kez evimde yedim oda kayınvalidemler davetli diye.ben bukadar fedakarlık yaparken,eşimin aslında gitmemi istemediğimi bildiği halde hiç suratımı asmadan hergün gittiğim halde hak ediyomuyun sizce kötü muameleyi:KK43:kayınvalidemlerde bu sefer yanlış anlıyolar.sanki ben oraya gitmek istemediğim için surat asıyomuşum gibi oluyo ama eşim it muamesi yaptığı için yüzün gülmüyo aslında:KK43:zor durumda kalıyorum artık ne yapmalıyım bilemiyorum:KK43:
su ramazan gecsınde bı sakınce konusun derım
bırbırımızı yanlıs anlıyoruz aslında bız ıyı cıftız ölumlu dunya nıye gergınlık yasıyoruz kı dıyın bakalım ne dıcek

Eşimin ailesinin yaptıkları ayrı benim eşim çok ayrı.oğlanlar babalarından okadar korkuyo ve okadar büyük bi aile saygısıyla büyümüşlerki oğlanlar hiçbişey yapamıyor bizi koruyamıyorlar
arkadasim saygi ayri bisey anaya babaya karsi korkmak farkli bisey annesinden babasindan korktugu icin ses cikartmayacak haksizliklara karisini korktugu icin sozde saygida ezdircek hizmetci gibi kullandircak iyi evlat saygili evlat olcak ozaman sizinle niye evlenmis sorabilirmiyim madem anasinin evine almis ses cikartamiyo.benim koca annesine babasina cok saygi duyar ama korkmasi gerektigi gibi korkar onlardan sagliklarindan korkar onlara bisey olmasin diye korkar sozum sana degil arkadasim yanlis anlama soruyorum sizlere hala boyle cahil topluluklar var mi ya ???

Va
arkadasim saygi ayri bisey anaya babaya karsi korkmak farkli bisey annesinden babasindan korktugu icin ses cikartmayacak haksizliklara karisini korktugu icin sozde saygida ezdircek hizmetci gibi kullandircak iyi evlat saygili evlat olcak ozaman sizinle niye evlenmis sorabilirmiyim madem anasinin evine almis ses cikartamiyo.benim koca annesine babasina cok saygi duyar ama korkmasi gerektigi gibi korkar onlardan sagliklarindan korkar onlara bisey olmasin diye korkar sozum sana degil arkadasim yanlis anlama soruyorum sizlere hala boyle cahil topluluklar var mi ya ???
Var işte yaşıyorum çok cahil zihniyette hepsi

Va

Var işte yaşıyorum çok cahil zihniyette hepsi
valla allah akil fikir versin bu dusuncelere bende uzulurdum kayinvalidemler yakinimizda olsalarda gidip gelsek diye boyle iyiymis ozaman evleneli iki yil oldu bikere gittim oda ilk evlendigimiz yil gecen sene gidemedim cok uzulmustum mahcup olmus hamileydim ve dusuk tehlikem vardi esim yanliz gitti ve gelmiyecegimden haberleride yoktu birsuru hazirlik yapmis oglunu tek gorunce sok olmus kadin neden gelmedigimi anlatmis iyiki gelmemis allah korusun yol uzun bebege birsey olursa en cok ben uzulurdum diyen bi kayinvalidem var allah boyle dusunce versin o tutturan kayinvalidelere

Sevmediğini sanmıyorum ramazanın başında böyle değildik 4-5 gündür sadece bu şekilde davranıyor ama fazla kırıyor iki gündür.bi bağırıyor sonra bişey olmamış gibi davrannıyor.bu sefer ben bişey olmamış gibi davranamıyorum işte yüzümü düşürüyo bikere.istiyoki bağırıyım çağırıyım küfür ediyim aşağılıyım sinirim geçince karının yüzü gülsün hiçbi sorun yokmuş gibi davransın oda
sadece 10 günlük mevzumu bu

Eeet onlar ağrılı ben tüm ailemi istda bırakıp bursaya gelin geldim
Tahmın etmıştım... Çünkü genelde kültür farklılığından ççok fazla çatışmalar yaşanıyor. Ben de aslen Bursalıyım. Kahramanmaraşa gelın geldım. Bursa nere Kahramanmaraş nere. Ağrı nere İstanbul nere. Kültür farklılığı o kdr çok oluyorkı. Ama bunları zamanla aşıyorsunuz. Ve bunda önce szin çabalarınız,anlayışlı olmanı,sabırlı olmanız önemlı.Sonrasında da eşinizin size desteği önemli. Eğer o yoksa 4 Yılda da adapte olamazsın. Aama varsa benım gibi 1 bucuk yılda da adepte olursun. Tabıkı bende dört dörtlük değilim şu anda. Bazen alışamadığım durumlarda oluyor. Yabancılık çektiğimi çok hissediyorum kımı zaman. Şu hızmet konusuna gelırsek. Bu zamana kadar henüz bir kere gittik kvalıdemnlere yemeğE. Eşimin işi dolayısıyla,bız ilçedeyiz. Anneleri merkezde oturuyorlar. Aramızda 40 dkıkalık yol var. Benımde esım düşkündür ailesine özelliklede annesine. Annesi çok çekmiş,babası çok ezmıs zamanında(gerçı hala daha öylede) bundan dolayı annesını farklı yerde tutar eşim. Anneler baş tacıdır zsaten. Tutsun tabıkıde..Ben iftara çağırmak istedim,ama oruclu orculu babamın araba kullnmasını ıstemıyorum ben boşver dedı.Tamam dedim. Bayrama kadar da gitmeyi düşünmüyorum zaten dedi mesela. Gittiğim zamanda elimden gelenı yapıyorum,ama asla kendımı yormam. Canım kıymetlidir. Kendı evımde bıle süpürge yaparken en basıtı. bir odayı süpürür 2 seksen yaatar uzanırım bi. her sefernde bunu kavlıdeme de dile getiririm. Ortaya konusurum. Ben pek tgemızlık yapmasını vs sevmıyorum çünkü çok yoruluyorum. Ypsak bıle 2 saat işim bvitmez. Habıre dinlenirim. Bende ritim bozukluğu var cunku hemen kalbım sıkışır derim. Gerçekten de var zaten. Habıre evınde halısını yıkar yazın kvalıdem. Ben de hep derim. Ben yıkamıyorum vallaihep yıkamaya verıyorum. O da gıden su,deterjana yazık. Aynı şey. Hatta evde yıkayınca daha çok ısraf oluyor. vs.. dıyorum. Kısacası şu kardşeim,kendımı fırsatını buldukça ifade etmeye çalısıyorum. Bana söz düştüyse lafımı asla esitgemıyorum. Önce dik durun,asil olun. Kendınızı eşinizin sırtına dayamadyın. Yanı' eşim benı korusun,eşim benı ezdirmesin' o sizin annenız deilki habıre kucağınızda taşısıın sızı,kimse zarar vermsin diye. Ki annenler bıle bellı yaştan sonra kendı işini kendin gör vs.. havasına girerler. Yanı kendınızı ezdrmeyın,lafınızıda söyleyn. Elbettekıı kırıcı olmamaya dıkkat edn. Ama vur deyınce öldürmeyn yanı. Hanı demıssınız ya kavga etsem,boşanma sebebı olur dıye. Kavga ederek hıcbrı sey çözülmezki ? kvalıdenıze sızın bır köle,hızmetcı değil,sızınde bır ınsan olduğunuzu ,orda kımsenız yok dye sıze ezmeye asla hakkı olmadığını hareketlernızle tavırlarınızla sözlerinizle bellı etmelısınız. Ama saygı çerçevesınde. Burası çok ınce bır cızgı ıste..bıraz uzun oldu k.bakmayın

kızlar birşey söylemek istiyorum,bu ilişkilerde hanı öle değildi falan dıyoruzya,bırde yaşlarınızı yazın,30 yaş,40 yaş sendromları var,yanı bu değişimler,yada sızın bu hassas durumlar insan hayatında evreler var,ondanda olabilir,uzmanlarda söylüyor,sorunları olanlar yaşlarınızıda yazın

X