• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve bekarlık özlemi

Maddi manevi söğüşlenmek derken neyi kastediyorsunuz?
..Dışardan yorum yapmak çok doğru değil yaşadıklarınızı tam manası ile bilemeyiz tabi....
Ayrıca çok fazla takmayın,ailesidir normal özlemesi..
Sizi ihmal etmemesi ve daha önde tutması kaydı ile bunda bir sakınca yok bence..
Size bağlı bunu şekillendirmek..
HI tabi abartmaması sizi bunaltmaması gerek..

Maddi olarak para çekmeye çalışıyorlar sürekli.Biz evlenirken kimsenin eli cebine gitmedi,nikah günü evde ne yiyecekelr ne içecekelr diye kimse düşünmedi,3 ay kolum kırıldı,bi ihtiyacınız varmı diyen olmadı.Eşimin kıyafetlerini bile annem yıkadı ütüledi.Bize bi yardımları dokunmaz,ama sürekli yardım beklerler.Manevi olarak da bunalrı sayabilirim.

Maddi olarak para çekmeye çalışıyorlar sürekli.Biz evlenirken kimsenin eli cebine gitmedi,nikah günü evde ne yiyecekelr ne içecekelr diye kimse düşünmedi,3 ay kolum kırıldı,bi ihtiyacınız varmı diyen olmadı.Eşimin kıyafetlerini bile annem yıkadı ütüledi.Bize bi yardımları dokunmaz,ama sürekli yardım beklerler.Manevi olarak da bunalrı sayabilirim.

hımmm... benzeri şeyleri biz yaşadık eşimle.. eşimin aileside maddi manevi destek olmadılar hiç...

burda eşinin tutumu önemli canım.. sende eşine çok alelade birşekilde değilde yeri ve zamanı gelince eskilerden, ne kadar zora düştüğünüzden, kimsenin yanınızda olmadığından, size sizden fayda olduğundan, kapınızı kapatınca sizden başkası olmadığından filan bahsedebilirsin..direk aileyi kötülemeye girmeden genelleme yaparak konuşun..sonra yavaş yavaş aileye de girersiniz..

ne kadar sıkılsanda orda gitmelisin eşini asla yalnız bırakma....
bende bazen bu aile oturnalarından nefret ediyorum gitmek istemiyorum ama gidiyorum...
ünkü eşimi asla yalnız bırakmak istemiyorum....

Tek gitmesini istemiyorum.Keşke anlayışlı insanlar olsaydı da,tek gitseydi,hatta gece orda uyusa dahi problem etmezdim.Ama her tek gidişinde benim evimin huzuru bozuluyor.Sürekli bana ve aileme karşı olumsuz şekilde dolduruyorlar ya da para çekmeye çalışıyorlar.

Ailesi pis olsun, dengesiz olsun, kultursuz olsun...Ne kadar kotu olursa olsun, esinizin Ailesi. bunun otesi yok.
Haa paraya gelince, esin guzelce, açikça ailesine "elimde yok, bende geçiniyorum yuvam var anne, baba, " demeli.
ha bazi aileler vardir ki ogullari evlendiginde eskisi gibi olacak hersey diye dusunurler ama yanlis. bunu esin ailesiyle gorusmeli.
Ama yok eti kokmus, burnu akmis, deger vermemis, derli toplu degil falan filan...Sen gitme, ama esin gitsin, gidecegi zamanda sorun çikarmayin.
Esin kendisini gelistirdiyse dedigin gibi, onlardan bin kat kulturluyse anlattigin gibi, merak etme, o zaman dolduruslara gelecek kadar da cahil degildir demektir.

biz de birbirimize çok bağlı bir aileyiz..kalabalık bir aileyiz..babannem baktı tüm torunlara..hepimiz beraber büyüdük..ama en küçük amcam evlendi ve eşi mesafe koydu.hep eşinin ailesine gidildi erkek tarafıyla yani bizle hiç samimi olunmadı.çocuğu oldu kendi annem bakçak dedi.sesimizi çıkarmadık.ama o çocuğu bile pek yaklaştırmadı bize...15 sene oldu hala misafir gibi gidip gelir.biz onları yemeğe çağırırız o bizi hiiç çağırmaz.biz bayram sabahları hep beraber yemek yeriz o kocasını çocuunu doyurur öyle gelirler onlar yan tarafta oturur biz yeriz..ve imdiye kadar babaannem hiiiç bişey demedi ona.ters bir laf bile etmedi.babaannem hep aman çocuum mutluysa sorun yok dedi..kaldıki biz maddi olarak sömürmeyiz aramızda maddi anlamda hiçbir dialog olamaz..herkes eğitimli insanlar herkes birbirine saygı duyar..
yani alıycanız mesafe koyayım derken yabancı oldular bizlere...onların çocuğunu da dolayıısyla ben hiç yeğenim gibi sevmem çünkü hep uzak tuttular bizden..
yani eşinizde böyle kalabalık geleneklerine bağlı beraber bir aileye alışıksa özlem duyabilir...yine siz biliyosunz olanı biteni ama belkide sizde mesafe koyayım derken abarttınız...

aman canım biraz dişini sık idare et.sonra görüceksin o da bıkmaya başliycak bu durumdan.benim kocamda öyleydi anasını babasını cok özlerdi falan filan ama suan hem cok uzagız hem ben aratıyorum zorla arada yılda bir.:)

bana kalirsa esini ailesi doldurusa getirmis biraz eger evlendiginizden beri boyle bir ozlemini dile getirse anlarim ama 1.5 yil sonrami aklina geliyor ailesini ozledigi.sakin tek basina yollama derim yollarsan farkli seylerle doldurup daha fazla huzurunuz kacabilir ama haftada 1-2 kez birkac saatligine esinin hatri icin gidebilirsin cnm sende oyle idare edeceksin artik

canım biz onlarla evlenince otomatikman aileleriylede evleniyoruz kim ne derse desin buı böyle...
bence eşin ailesine normal derecede bağlıı..erkekler malesef böyle evlenince ailelerine daha düşkün olurlar...Hele duygu sömürüsü varsa ortada aman aman..fakat yapılacak tek şeyy evet onu yanlız göndermemen ve asla ailesi hakkında negatif cümleler kurmaman..bu sadece o tarafa onu iter..

çeşitli ve normal sebeplerle onu acık daha az gitmeye uygun hale getirmen ama asla zorlamadan şekerimm..fakat aradada sen hadi gidelim deki karşı taraf bişey demeye kalksa bile seninki yok öle bişey o istiyor gelmemizi diyebilsinn dimi canım acık kurnazca ama inan tecrübeyle sabittir bu hayatım hep yaşadık aynılarını üzülmeee emi canım eşine sakın bu konuda ters tepki verme çünkü o daha çok verir onların hassas noktaları aileleridir.ee sende biraz sabır göster aşkın uğruna

canım biz onlarla evlenince otomatikman aileleriylede evleniyoruz kim ne derse desin buı böyle...
bence eşin ailesine normal derecede bağlıı..erkekler malesef böyle evlenince ailelerine daha düşkün olurlar...Hele duygu sömürüsü varsa ortada aman aman..fakat yapılacak tek şeyy evet onu yanlız göndermemen ve asla ailesi hakkında negatif cümleler kurmaman..bu sadece o tarafa onu iter..

çeşitli ve normal sebeplerle onu acık daha az gitmeye uygun hale getirmen ama asla zorlamadan şekerimm..fakat aradada sen hadi gidelim deki karşı taraf bişey demeye kalksa bile seninki yok öle bişey o istiyor gelmemizi diyebilsinn dimi canım acık kurnazca ama inan tecrübeyle sabittir bu hayatım hep yaşadık aynılarını üzülmeee emi canım eşine sakın bu konuda ters tepki verme çünkü o daha çok verir onların hassas noktaları aileleridir.ee sende biraz sabır göster aşkın uğruna

Çok teşekkür ederim.Bu söylediklerini uygulamaya çalışıyorum fakat çok yoruluyorum.Bu daha kaç yıl sürecek,nezaman düzelecek bu durum,onu merka ediyorum.

Iyi vallaha, gelin aileyi begenmedi diye, oglumuzu bir daha yanliz goremicez...
Nasil mantik bu ya
Hayret vallaha
Kusura bakma da, biraz oncede dedigim gibi, eger esin, anlattigin kadar kendisini gelistirmisse, kulturluyse, akilliysa, demekki dolduruslara gelecek kadarda cahil degildir herhalde.
Birak belki ana ogul konusacaklari vardir, olabilir, gitsin gorsun
ne senin kafan agrir, nede onun.

su mesafe isine gicik oluyorum ya oglu guzel iyi ama anasi babasi bacisi kisacasi butun sulalesi kotu. ondan sonrada vay kaynanam bana sunu dedi vay kayinpeder bunu dedi valla adamlar eline sopa alip seni ve senin gibileri kovalasa yeridir...

Sorunun temelini anlayıp,yorum yapan arkadaşlara çok teşekkürler.Fakat gördüm ki konuyu okuyup anlamadan haybeye yorum yapan arkadaşlar da varmış.Onlara da ayrıca teşekkürler.Ama ricam iyice okuyun ve biraz empati kurun...

Biliyormusun okurken sanki kendimi gördüm sende ...aynı konu bendede var hemde tam tamınaaaa

Sorunun temelini anlayıp,yorum yapan arkadaşlara çok teşekkürler.Fakat gördüm ki konuyu okuyup anlamadan haybeye yorum yapan arkadaşlar da varmış.Onlara da ayrıca teşekkürler.Ama ricam iyice okuyun ve biraz empati kurun...

seni çok iyi anlıyorum canım bende haftada 6 gün çalısıyorum pazar günüde k.valideme
gitmeye niyetim yok bu eşime söyledim ha bu arada kendi ailemede gitmem
ve ben kendi ailemle aynı semtte oturuyorum buna rağmen aileme eşimle haftada1 yada 10 günde 1 gideriz ama k.valideme her hafta düzenli gideriz hafta içi yemek yeriz ben sürekli hizmet ederim ama isteyerek en azından kendimi oyalıyorum zaman gecsin diye
çünkü büzde çok farklı görüşlere sahibiz ortak noktamız pek yok sıkma canını sakın eşinin ailesine laf söyleme gidiyorum diye surat yapma sabret ya 2-3 saat nolacak ya altlı üstlü oturanlara ne demeli biz sanslıyız olur böyle seyler coluğa çocuğa karısınca gecer
mesafeni koru yüz göz olupta işine karıştırma o hakkı verme ama bunuda abartma yani
hatta bazen annene gidelim diye sen söyle ama eşini yanlız gönderme tehlikeli oluyolar:)kendin yanlız gitmesen bile en azından arada bir hatır sormak için ara çokta uzak durma

Benim esimin de ailesi basta dolduruyorlardi, ben esimi git gor ha hatir soz dedikçe onlar beni çekistirdiler, ta ki esime patlayana kadar ve esim patlayana kadar
Bir daha mi ? cesareti varsa hadi beni kotulesin ogluna, oglu ona ne diyecegini biliyor zaten.

Benim bu konuda tek diyebilecegim sey esin kendisini gelistirmis diyorsun, kulturlu onlarla benzemiyor diyorsun. o zaman dolduruslara gelecek kadar Cahil de degildir galiba.
Bos yere para verecek de degildir kanimca
O zaman gidebilir.
Sen istesen de istemesen de yanliz gidebilir.

Arkadaşlar merhaba,

Geçen haftadan beri kafamı kurcalıyor bu konu.Eşim sürekli annesiyle ve ablalarıyla,yeğenleriyle görüşemediğinden yakınıyor.1,5 yıllık evliyiz,daha önce böyle bir problem olmadı,şimdi nerden çıktı anlayamıyorum.Ailesi kalabalık,sürekli içiçeler.Ben öyle olsun istemedim ve ilk tanışmamızdan itibaren mesafeli şekilde görüşüyorum.Birde zaten ctesi bile çalışıyoruz.Topu topu 1 günlük tatilimiz var,onda da ailesiyle geçirmek istemiyorum.Haftaiçi akşamları çay içmeye gidiyoruz,inanın o 3 saat oturmada bile içimi afakanlar basıyo.Çok sıkıntılı,çok mutsuz ve negatifler ve farklıyız.Ona rağmen aradaki saygıyı kaybetmeden görüşüyoruz.Ama eşim sürekli içiçe olmak istiyo.Sizce ne yapmalıyım?Tek git demek de istemiyorum,çünkü ben yanında yoksam maddi manevi söğüşlemeye çalışıyorlar.
canım gidip gelmeyelim dersen daha çok gitmek isticektir.bi süre buna katlan ve sonra mesela de ki,bu hafta şuraya gidelim,şunu yapalım filan.annemgil derse öbür hafta gideriz de atlat.sakın ters davranma.:lepi:

Back