Eşim ve bekarlık özlemi

damldaml80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2007
42
1
86
Diyarbakır
Arkadaşlar merhaba,

Geçen haftadan beri kafamı kurcalıyor bu konu.Eşim sürekli annesiyle ve ablalarıyla,yeğenleriyle görüşemediğinden yakınıyor.1,5 yıllık evliyiz,daha önce böyle bir problem olmadı,şimdi nerden çıktı anlayamıyorum.Ailesi kalabalık,sürekli içiçeler.Ben öyle olsun istemedim ve ilk tanışmamızdan itibaren mesafeli şekilde görüşüyorum.Birde zaten ctesi bile çalışıyoruz.Topu topu 1 günlük tatilimiz var,onda da ailesiyle geçirmek istemiyorum.Haftaiçi akşamları çay içmeye gidiyoruz,inanın o 3 saat oturmada bile içimi afakanlar basıyo.Çok sıkıntılı,çok mutsuz ve negatifler ve farklıyız.Ona rağmen aradaki saygıyı kaybetmeden görüşüyoruz.Ama eşim sürekli içiçe olmak istiyo.Sizce ne yapmalıyım?Tek git demek de istemiyorum,çünkü ben yanında yoksam maddi manevi söğüşlemeye çalışıyorlar.

bence de tek başına gönderme canım... ama biraz idare etmeye çalış... dönem dönem eskiye özlem olur... bu ara biraz daha sık giderseniz belki o da sıkılır... ama ailesini sorun etme... anladığım kadarıyla zaten uzak kalmak istiyorsunuz... daha farklı şekilde sonuçlanmasın...

YA SEN HOŞLANMIYORSA ONUN AıLESı..............öyle samımı birbirine tutkun bir aileyse eşinizde özlüyor olabilir.......gayet normal.......
bence biraz siz..mesafeli derken baya mesafelisiniz sanırım ve eşiniz belkişde sizin böyle olmanızı istemiyor...........
tabı sizin seçiminiz.........
amam evlilik sadece eşlerle yapılmıyor sizin nasıl ailenız varsa onunda var ve evlilik birazda ailerle yapılıyor........

eşiniz daha önce rahatsız değildi anladığım kadarıyla.. şimdi biranda bu rahatsızlık neden acaba? sizinle beraberken yani akşamları eşinizle birlikteyken neler yapıyorsunuz? vaktinizi sırf vakit dolsun amaçlımı yoksa güzel paylaşımlarlamı geçiriyorsunuz bu önemli..

bazen insan farklılık , değişik ortam, birkaç farklı yüz arayabiliyor yanında.. çünkü evlilik rütine bağlanmış olunca sıkılmamak içten bile değil..

eşinizde kalabalık olsun, değişik muhabbet olsun, farklı yüzler olsun istemiş olabilir..

eşinizi yalnız göndermeyin. ailesini biliyormuşsunuz çünkü..sizde gidin o 3 saate katlanın derim..

evde ikende ne bileyim eşinizle birlikte yapabileceğiniz güzel şeyler deneyin.. misal veriyorum birlikte pc oyunları oynayın, tavla oynayın, kağıt oynu oynayın, çıkın beraber bir çay için, kahve için vs vs ,, bunları siz çoğaltabilirsiniz eşinizin nelerden hoşlandığını biliyorsunuzdur...

zamanla geçer canım takma kafana.beraber hoşlandığınız şeyleri yapın boş vakitlerinizde daha çok.sinemaya gidin,yürüyüş yapın,beraber paylaşıp mutlu olduğunuz şeyleri daha çok yapın.arada da ailesine gidin tabi eşinin.ama zamanla geçer canım takma kafana.

O aile ortamina alismis olmasindan ve uzun zamandir da bu eksikligi hissetmesinden kaynaklaniyor olabilir
Yanliz sunu anlamiyorum, neden kendisini gondermiyorsunuz ?
siz gitmek zorunda degilsiniz ama onun ailesi sonuçta, ozluyorsa, gitsin bir saat hal hatir sorsun gorsun gelsin
bunda ne var ki ?
ben ayda bi kere gorusurum ama esim ugrayabildigi kadar ugrar ne konustunuz naptiniz diye sormam bile
ben ailemi ozlerim her gun onlarla gorusmek isterim, esim gelmek zorunda degil
gidebildigim vakitler de giderim

canım eğer sen mesafe koyup nadir görüşüyosanız eşinin ailesiyle özlüyor olabilir eşin....birazcık onun istediği şekilde davran belki daha iyi olur böyle senden de soğuyabilir senin yüzünden görüşemediklerini düşünüp...büyük bir sorun değil konuşarak biraz da fedakarlık yapılarak aşılabilir...

Bizim eşimle sıkıcı bi hayatımız yok.Tam tersi çok yoğun bi tempomuz var.Çalışmamaıza rağmen sürekli arkadaşlarımızla görüşürz,evdeysek oyun oynarız,film izleriz,sohbet ederiz.Sanırım ailesi duyg usömürüsü yapıyor bu konuda ve eşimde çok etkileniyor.Nasıl düzeltilir bu durum bilemiyorum((

Tek gitmesini istemiyorum.Keşke anlayışlı insanlar olsaydı da,tek gitseydi,hatta gece orda uyusa dahi problem etmezdim.Ama her tek gidişinde benim evimin huzuru bozuluyor.Sürekli bana ve aileme karşı olumsuz şekilde dolduruyorlar ya da para çekmeye çalışıyorlar.

hafta içi gidiyorsunuz...
pazar gününü de kendinize ayırın...sonuçta çalışıyorsunuz...hergün bir araya olmak iyi değil...

Maddi manevi söğüşlenmek derken neyi kastediyorsunuz?
..Dışardan yorum yapmak çok doğru değil yaşadıklarınızı tam manası ile bilemeyiz tabi....
Ayrıca çok fazla takmayın,ailesidir normal özlemesi..
Sizi ihmal etmemesi ve daha önde tutması kaydı ile bunda bir sakınca yok bence..
Size bağlı bunu şekillendirmek..
HI tabi abartmaması sizi bunaltmaması gerek..

Son düzenleme:
Valla bu anlattığına benzer durumları 3 yıl boyunca ben de yaşadım...Eşimin elinde olsa 7/24 annesinden çıkmıycaktık..Kendi annemden daha çok görüyodum bi ara kayınvalidemi..Tabi onlara her gidişimizde benden hizmet etmemi falan bekliyolardı..Ben çalışan bi insanım.Akşama kadar yoruluyorum.Akşam istediğim son şey kayınvalidemlerde hizmet etmek..Epey bi sıkıntı yaşadık..Eşimle ve ailesiyle 3 yıl boyunca türlü türlü sıkıntılar yaşadık..Sonunda ben psikiyatristlik oldum canım..6 aydır falan ilaç da kullanıyorum..Deliliğim belgelendiğinden beri artık ne eşim ne de kayınvalidem eskisi kadar üstüme düşmüyolar...
Hiç hoşlanmıyorum vıcık vıcık ilişkilerden...
Umarım sen benim yaşadıklarımı yaşamadan çözersin sorununu...

İşte sebep bu...
Ailesi konusunda bazı erkeklerin zaafı vardır, en ufak bir duygu sömürüsüne içleri gider...
Sanırım senin eşin de bu yapıda...Duymazlıktan gel canım ya da o ailesinden bahsetmeye , özlemini anlatmaya başlar başlamaz sen de kendi ailene olan özleminden yakınmaya başla ...Belki bir daha yapmaz...

peki sizin kendi ailenizlede ayni mesafeyi koruyormusunuz yoksa senin ailenle daha cokmu görüsüyorsunuz
egerki öyleyse aranizda kötü bir olayda gecmemisse ben olsam sahsen esinizin yerinde bende istemezdim

erken kalkmak için bahaneler uydur hastayım de yorgunum de..çalşmam lazım de.erken kalk..tahammul sınırlarını çok zorlama ..

Canim cok SIKICIDA olsa esinin ailesine gidip gelmen gerek kanimca....

Arada bir saygisizlik bir kavga tartisma yok.....esini tek göndermek istememen cok mantikli ama o zamanda arada bir bu hafta ici görüsmelere dayancaksin...adama gitme gelme diyemezsin...ailesi sonucta...

Belkide bir dönem geciriyor...bir zaman normale döner yine ...
suan icin fazla üstüne gitme bence...:1hug:

peki sizin kendi ailenizlede ayni mesafeyi koruyormusunuz yoksa senin ailenle daha cokmu görüsüyorsunuz
egerki öyleyse aranizda kötü bir olayda gecmemisse ben olsam sahsen esinizin yerinde bende istemezdim

İşte buna imzamı atıyorum. Sizin ailenizle görüşmeleriniz nasıl, aynen eşinizin ailesine davrandığınız gibi mi davranıyorsunuz merak ettim.
Sonra neden yalnız göndermiyorsunuz ki, aramızda fark var dediğiniz aile eşinizin ailesi ve evlendiğiniz insanı yetiştiren kişiler.
Biraz daha müsamahalı olmanız lazım.
Ama yok bu işe sınır koyacağım derseniz her iki aileyede sınırı koymanız lazım.

Arkadaşlar ben kendi ailemede aynı mesafeyi koyuyorum.Hafta içi 1 akşam gideriz sadece.2-3 Haftada 1 de pazar sabahalrı kahvaltıya gideriz,kahvaltı yapar,dışarı çıkarız,bütün gün orda takılmayız.Farka gelince benim ailem çocuklarına çok önem verir,onlarda tam tersi aile büyükleri daha öenmlidir.yeme içme de hijyene önem vermiyorlar.buzdolabında etle,ağzı açık yoğurt yanyana duruyor misal.hatta bi keresinde etten zehirlendik.Benim eşim ailesinden çok farklı,kendini yetiştirmiş,kültürlü biri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…