- Konu Sahibi damldaml80
-
Arkadaşlar merhaba,
Geçen haftadan beri kafamı kurcalıyor bu konu.Eşim sürekli annesiyle ve ablalarıyla,yeğenleriyle görüşemediğinden yakınıyor.1,5 yıllık evliyiz,daha önce böyle bir problem olmadı,şimdi nerden çıktı anlayamıyorum.Ailesi kalabalık,sürekli içiçeler.Ben öyle olsun istemedim ve ilk tanışmamızdan itibaren mesafeli şekilde görüşüyorum.Birde zaten ctesi bile çalışıyoruz.Topu topu 1 günlük tatilimiz var,onda da ailesiyle geçirmek istemiyorum.Haftaiçi akşamları çay içmeye gidiyoruz,inanın o 3 saat oturmada bile içimi afakanlar basıyo.Çok sıkıntılı,çok mutsuz ve negatifler ve farklıyız.Ona rağmen aradaki saygıyı kaybetmeden görüşüyoruz.Ama eşim sürekli içiçe olmak istiyo.Sizce ne yapmalıyım?Tek git demek de istemiyorum,çünkü ben yanında yoksam maddi manevi söğüşlemeye çalışıyorlar.
eşiniz daha önce rahatsız değildi anladığım kadarıyla.. şimdi biranda bu rahatsızlık neden acaba? sizinle beraberken yani akşamları eşinizle birlikteyken neler yapıyorsunuz? vaktinizi sırf vakit dolsun amaçlımı yoksa güzel paylaşımlarlamı geçiriyorsunuz bu önemli..
bazen insan farklılık , değişik ortam, birkaç farklı yüz arayabiliyor yanında.. çünkü evlilik rütine bağlanmış olunca sıkılmamak içten bile değil..
eşinizde kalabalık olsun, değişik muhabbet olsun, farklı yüzler olsun istemiş olabilir..
eşinizi yalnız göndermeyin. ailesini biliyormuşsunuz çünkü..sizde gidin o 3 saate katlanın derim..
evde ikende ne bileyim eşinizle birlikte yapabileceğiniz güzel şeyler deneyin.. misal veriyorum birlikte pc oyunları oynayın, tavla oynayın, kağıt oynu oynayın, çıkın beraber bir çay için, kahve için vs vs ,, bunları siz çoğaltabilirsiniz eşinizin nelerden hoşlandığını biliyorsunuzdur...
O aile ortamina alismis olmasindan ve uzun zamandir da bu eksikligi hissetmesinden kaynaklaniyor olabilir
Yanliz sunu anlamiyorum, neden kendisini gondermiyorsunuz ?
siz gitmek zorunda degilsiniz ama onun ailesi sonuçta, ozluyorsa, gitsin bir saat hal hatir sorsun gorsun gelsin
bunda ne var ki ?
ben ayda bi kere gorusurum ama esim ugrayabildigi kadar ugrar ne konustunuz naptiniz diye sormam bile
ben ailemi ozlerim her gun onlarla gorusmek isterim, esim gelmek zorunda degil
gidebildigim vakitler de giderim
Bizim eşimle sıkıcı bi hayatımız yok.Tam tersi çok yoğun bi tempomuz var.bunamen sürekli arkadaşlarımızla görüşürz,evdeysek oyun oynarız,film izleriz,sohbet ederiz.Sanırım ailesi duyg usömürüsü yapıyor bu konuda ve eşimde çok etkileniyor.Nasıl düzeltilir bu durum bilemiyorum((
peki sizin kendi ailenizlede ayni mesafeyi koruyormusunuz yoksa senin ailenle daha cokmu görüsüyorsunuz
egerki öyleyse aranizda kötü bir olayda gecmemisse ben olsam sahsen esinizin yerinde bende istemezdim
İşte buna imzamı atıyorum. Sizin ailenizle görüşmeleriniz nasıl, aynen eşinizin ailesine davrandığınız gibi mi davranıyorsunuz merak ettim.
Sonra neden yalnız göndermiyorsunuz ki, aramızda fark var dediğiniz aile eşinizin ailesi ve evlendiğiniz insanı yetiştiren kişiler.
Biraz daha müsamahalı olmanız lazım.
Ama yok bu işe sınır koyacağım derseniz her iki aileyede sınırı koymanız lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?