Eşim ve Ailesi

salihae

Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2023
535
400
31
Eşim ailesine bi garip davranıyor sanki onlara karşı hiç vicdanlı değil. Ailesinin maddi durumu fena değil, köylerinde yerleri falanda var ama satıp ev araba almamışlar. Eşimde sürekli 2 tane oğlu var biri evlendi işte insan biraz düşünür bu devirde kira ödemek kolay mı? Keşke satıp iki tane ev alsalarmış sanki orda olan yerlerden bi gelir var bi işlerine yarıyor bana hiç bir faydaları yok gibi söyleniyor sürekli. Onlar çok iyi insanlar yani bana da asla bi kötülükleri olmadı. Ama mesela eşim anne canım şunu çekti yapar mısın akşama dediğinde yapmadı annesi, 2 hafta sonra falan yaptı he bu süreçte ben yaptım canının çektiği şeyi yedi zaten ama annesinden 40 yılın başı bişey istedi onu da yapmadı diye triplere girdi. Benim ailem gelirken markete gider tatlısı osu busu alır gelir onun ailesi o kadar takılmaz. Annesi evde bişey yaptıysa onu getirir falan ben ona da takılmıyorum isterse eli boş gelsin kimsenin getirdiği şeye ihtiyaç da duymam. Ama eşim çok fazla takıyor ve sürekli laf sokarak konuşuyor sanki gittikçe uzaklaşıyor ailesinden. Ben sürekli uyarıyorum ne olursa olsun onlar senin ailen kalplerini kırma zaten haftada bir anca görüyoruz bazen görmüyoruz bile bırak kimsenin keyfini kaçırma gibilerinden ama anlayan yok. Annesinin bazen gözleri doluyor bu laf sokmalarından vallahi ailesine bile bu kadar kindar olması korkunç geliyor bana.

Evet bişeyler yapmak isteseler yaparlar bize 5 kuruş faydaları yok ama buda onların kararı değil mi? Ben mi yanlış düşünüyorum. Bu kadar kinlenmeye gerek var mı?

Şu erkeklerin bir ortası olmaz mı ? Kimisi annecilikten ölecek kimisi böyle vicdansız...

İki türlüsü de kötü

Size karşı,çevreye karşı nasıl onu merak ettim? Genel olarak mı acımasız yoksa sadece ailesine karşı mı?
Genelde de çok vicdanlı biri sayılmaz. Ama yerine göre de değişiyor bu durum. Yani ailesini sevdiğini gözlerinden görüyorum ama annesine karşı özellikle böyle nasıl desem sevgisini bile göstermekten çekiniyor sanki bir duvar örmüş gibi. Benim anneme bile daha çok sarılır öyle anlatayım. Üzülüyorum ben yine de böyle olmasına yarın öbür gün onlara bişey olsa bu yaptıklarından dolayı en çok yine kendisi pişman olacak çünkü. Ben uyarıyorum onu ama işte sokma akıldan fayda gelmiyor.

Aileci koca olmasındansa ailesine mesafeli olması daha iyi size bir faydaları da yokmuş boşverin
Bence ortası olmalı her şeyin fazlası zarar işte. Kaç yaşına kadar beslemiş büyütmüş sonuçta bir anne o da bunları haketmediğini düşündüğümden benim de içime dert oldu sanırım

Bazı insanlar böyledir toprak satmaz hayatını kolaylaştırmaz o toprağın varlığı herseyden önemlidir değiştiremezsiniz umursamayın eninde sonunda sizin ztn

Genelde de çok vicdanlı biri sayılmaz. Ama yerine göre de değişiyor bu durum. Yani ailesini sevdiğini gözlerinden görüyorum ama annesine karşı özellikle böyle nasıl desem sevgisini bile göstermekten çekiniyor sanki bir duvar örmüş gibi. Benim anneme bile daha çok sarılır öyle anlatayım. Üzülüyorum ben yine de böyle olmasına yarın öbür gün onlara bişey olsa bu yaptıklarından dolayı en çok yine kendisi pişman olacak çünkü. Ben uyarıyorum onu ama işte sokma akıldan fayda gelmiyor.

Sizin bilmediğiniz başka bişey var gibi hissettim . Vicdanı,merhameti zaten erkek çocukları anneden alır,öğrenir. Sanırım annesiyle çözemediği bir durum var geçmişinde. Aslında psikolojik destek alsa iyi gelir ama erkeklerde hala deli miyim ben algısı olduğu için bunuda yapmaz sanırım.
Aralarına iyide olsa kötüde olsa girmeyin. O onların sorunu .

Bazı insanlar böyledir toprak satmaz hayatını kolaylaştırmaz o toprağın varlığı herseyden önemlidir değiştiremezsiniz umursamayın eninde sonunda sizin ztn
Aynılarını söyledim. Bana bugün lazım 50 yaşıma geldiğimde zaten çekmiş olacağım çekeceğimi her ay 15 bin lira kira her sene kira artışını düşünerek geçireceğim zamanımı zaten bu devirde ev almak imkansız bana şimdi lazım gibi gibi konuşup kendi kendini dolduruyor.. Satmıyorlarsa keyifleri bilir yapacak bişey yok. Kendileri için bile satmamışlar borç harç ev almışlar. Satsalar çoktan satarlardı zaten düşüncelerimiz çok ayrı düşüyor bu konularda.

Sizin bilmediğiniz başka bişey var gibi hissettim . Vicdanı,merhameti zaten erkek çocukları anneden alır,öğrenir. Sanırım annesiyle çözemediği bir durum var geçmişinde. Aslında psikolojik destek alsa iyi gelir ama erkeklerde hala deli miyim ben algısı olduğu için bunuda yapmaz sanırım.
Aralarına iyide olsa kötüde olsa girmeyin. O onların sorunu .
Yok zaten girmiyorum çok fazla ama en azından benim yanımda ters yapma ben dahil olmak istemiyorum diyorum. Keşke alsa da şu sorununu bir çözse. Bu bile yük oluyor yani aslında ona ama bu kadar olgunluk gösterip destek almak falan dediğiniz gibi erkekler de çok zor.

Eşinizle ailesi arasında kesinlikle ve bana göre eş haklı. Anne babaya çocukları olarak kızgın.. anne umursamaz bugün arasak canımız şunu çekti desek akşamına hazır gelin derler bizimkiler. Bu değerli , değersiz hissetmekle ilgili. Eşiniz ailesi tarafından değersiz hissediyor

Eşinizle ailesi arasında kesinlikle ve bana göre eş haklı. Anne babaya çocukları olarak kızgın.. anne umursamaz bugün arasak canımız şunu çekti desek akşamına hazır gelin derler bizimkiler. Bu değerli , değersiz hissetmekle ilgili. Eşiniz ailesi tarafından değersiz hissediyor
Evet zaten bende annesinin yaptığına üzüldüm hemen ertesi günü ben yaptım. Ama tabii içi buruk kaldı. Yüksek ihtimalle her zaman böyle umursamaz davrandılar. Üstüne bu ev işleri falan da tuzu biberi oldu. Ama onlarda farkında bu devirde kira da oturmak ev sahipleri ile olan münakaşalar çekilecek dert değil. İnsan en azından bir evim olsun kafam rahat olsun diye düşünüyor. Ama olmayınca da olmuyor.

Evet zaten bende annesinin yaptığına üzüldüm hemen ertesi günü ben yaptım. Ama tabii içi buruk kaldı. Yüksek ihtimalle her zaman böyle umursamaz davrandılar. Üstüne bu ev işleri falan da tuzu biberi oldu. Ama onlarda farkında bu devirde kira da oturmak ev sahipleri ile olan münakaşalar çekilecek dert değil. İnsan en azından bir evim olsun kafam rahat olsun diye düşünüyor. Ama olmayınca da olmuyor.
Yapacak bisey yok herkesin travması var esinizinde kendi ailesi demek ki..
Yarın bir gün olur da ay yaşlandık ettik size gelelim ilgilenin triplerine girerlerse en azından eşiniz kabul etmez

Esiniz yetiskin bir birey olarak kime nasil davranmak istiyorsa oyle davranir. Lutfen yetiskin bireylere istemedikce ogut vermeyin. Bir de asla ama asla karismayin zira gun sonunda onlar yolunu bulur, sizin iyilik olsun diye ettiginiz sozler bile sizi hedef haline getirir. Ayrica kendi ailenizle yaptiginiz kiyas da hos degil. Her aile ayri bir kultur. Sizden bie seh talep etmedikleri hayatiniza karismadiklari surece getirmis goturmus lafini yapmaniz bile yanlis. Ne demisler hikaye etmek de sikayet etmektir bir yerde.

Siz bu ilişkinin içine çok fazla giriyorsunuz bence. Bu kadar anne oğul arasına girmeyin . Zaman zaman annemle benimde çatışmalarim olur . Geçmiş zamanla birlikte ama annem benim canım cigerimdir . Sizin eş olarak durmanız gereken yer esinize anlayışlı olmak . Siniri çok aşarsa annesine karşı ne yapıyorsun kalk gidelim sakinleş dersiniz ama ortada böyle bir durum yok . Eşinizin haklı olduğu taraflar da var. İnsan yüz yaşına gelse de ailesinin onu sevdiğini , ilgilendiğini , onemsendigini bilmek ister. Her çocuğun anne babasina gösterme şekli de farklıdır .

Sizin bu konudan payınıza en sonunda düşen beni anlamayan anlayışsız bir eş olur . Annesi iki gün sonra oğlunu size karşı savunur dışarda kaliverirsiniz.

Bence hic karismayin iliskilerine. Nasil istiyorsa oyle davransin siz kendiniz nasil davranmak istiyorsaniz oyle davranin.

Demek ki saf bir kaynanan var oğluna duygu sömürüsü yapmayı bilmeyen kendine bağlamayı bilmeyen 🤣 yoksa hiçbir işe yaramadığı halde birde asalak gibi oğlundan geçinen nice kötü aileler ogulları için cok değerli, kaynanan işini bilmiyor

Aileci koca olmasındansa ailesine mesafeli olması daha iyi size bir faydaları da yokmuş boşverin
Bu mesafe değil ama resmen kindarlık. Evet çok anacı olmasına gerek yok ama bu kadar düşman olmakta yanlış.

Esiniz yetiskin bir birey olarak kime nasil davranmak istiyorsa oyle davranir. Lutfen yetiskin bireylere istemedikce ogut vermeyin. Bir de asla ama asla karismayin zira gun sonunda onlar yolunu bulur, sizin iyilik olsun diye ettiginiz sozler bile sizi hedef haline getirir. Ayrica kendi ailenizle yaptiginiz kiyas da hos degil. Her aile ayri bir kultur. Sizden bie seh talep etmedikleri hayatiniza karismadiklari surece getirmis goturmus lafini yapmaniz bile yanlis. Ne demisler hikaye etmek de sikayet etmektir bir yerde.
Bence de yanlış bu kıyası da kendisi yapıyor açık açık söylüyor ben sadece doğruyu görmesini ailesine karşı kendisini doldurmamasını isterim

X