• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve ailem çok gıcıklar

sonkafautucu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
550
374
103
Arkadaşlar 1 hafta sonra dayımın oğlunun düğünü var. Dayım bana düğünüm de güzel bi bilezik takmıştı.

Şimdi bizim de onlara bilezik takmamiz gerekiyor ama ne ailem yanaşıyor ne eşim. Annem bilezik size takıldı sizin borcunuz o ben yarım altın takcam diyo. eşimde ailenin takmasi lazım. onların yeğeni çünkü dayın sana taktigi icin annen de halası olarak yegenine takmasi lazim diyo. Eşim bi çeyrek takicakmış. Ailemin durumu pek iyi değil. Bizimde borcumuz var ama napıp ne edip bu bilezigin takılması gerektiğini düşünüyorum ama hiç umurlarinda değil iki tarafta benle kavga ediyor paramiz yok diye.. Ama çok utanıyorum ben bi sürü insanın içinde mahçup olmaktan dayima yengeme mahçup olmaktan.. Düğün çok lüks bi yerde yemekli falan olucak ayrıca :KK43:

Son düzenleme:
Bilezik sizinse sizin takmanız uygun olur. Eşiniz madem ailenize verseydi onlar bilsin borçlarını diye.. ailenize değil eşinize söylemek lazım

yani dayın kendi yegenine bilezik takmış,
teoride annenin de kendi yeğenine bilezik takması lazım. taki olaylarinda evlenen cocuklarin aileleri bu konuda sorumlu oluyo genelde.

tabi pratikte hersey degisebiliyor kendi aranizda bi orta yol bulup birlikte bişi yapabilirsiniz durumunuz varsa...

Bir yarim+bir çeyrek fiyatına ince bir bilezik alamaz misiniz?
Bence vardır. Ben de ablama o fiyat civarlarında bir bilezik takmistim
(Ama sonradan birazcik pişman olmuştum, çünkü ailelerin taktiği koca koca bileziklerin yanında tek miniminnacik , ince bilezik benimkiydi :) )

Dayınız yeğenine bilezik takmış dolayısıyla anne-babanızın bilezik takması gerekiyor. Sizin çocuğunuzun sünneti düğünü vs. olup da taksaydı o zaman siz de onunkine takardınız. Aynı durum benim başıma gelse ben de aynı sizin gibi arada kalırdım ama bence ailenizi ikna edin siz de kendinize göre takın.

Takması gereken anneniz ancak, eğer durumunuz yoksa takmak zorunda değilsiniz. Sonuçta bu borç değil, dayınızın durumu iyi belli ki sizin o kadar değil, bize bilezik takmadı diyecek hali yok heralde.

Dayın taktıysa ailenin takması lazım bileziği yani adet böyledir. Hem evlenince artık çocukları olmaktan çıkmyorsunuz ya.

Eşiniz hakli. O yuzden bilezik takmak annenizin sorumluluğunda oldugu icin mahcup olacak biri varsa, o da anneniz. Ha ama dayinizin durumu varmis o bilezik takmis, annenizin yoksa o da takmaz. Kardes arasinda boyle seylere bakilmaz. Siz de cok dert ediyorsaniz ceyrek degil de yarim takin. 2 yarim altin 1 bilezik parasi eder zaten.

Bir yarim+bir çeyrek fiyatına ince bir bilezik alamaz misiniz?
Bence vardır. Ben de ablama o fiyat civarlarında bir bilezik takmistim
(Ama sonradan birazcik pişman olmuştum, çünkü ailelerin taktiği koca koca bileziklerin yanında tek miniminnacik , ince bilezik benimkiydi :)

Onuda düşündüm ama iki aile incecik bi bilezik çok tuhaf olur sanki :KK43:

Bence de aileniz takmalı. Sizde yine de bi çeyrek takarsınız.

Arkadaşlar 1 hafta sonra dayımın oğlunun düğünü var. Dayım bana düğünüm de güzel bi bilezik takmıştı.

Şimdi bizim de onlara bilezik takmamiz gerekiyor ama ne ailem yanaşıyor ne eşim. Annem bilezik size takıldı sizin borcunuz o ben yarım altın takcam diyo. eşimde ailenin takmasi lazım. onların yeğeni çünkü dayın sana taktigi icin annen de halası olarak yegenine takmasi lazim diyo. Eşim bi çeyrek takicakmış. Ailemin durumu pek iyi değil. Bizimde borcumuz var ama napıp ne edip bu bilezigin takılması gerektiğini düşünüyorum ama hiç umurlarinda değil iki tarafta benle kavga ediyor paramiz yok diye.. Ama çok utanıyorum ben bi sürü insanın içinde mahçup olmaktan dayima yengeme mahçup olmaktan.. Düğün çok lüks bi yerde yemekli falan olucak ayrıca :KK43:
Geleneksel olarak karşılığı ailenizin vermesi gerekiyor ama sonuç olarak Allah'ın emri değil bu. O gün dayınızın parası varmış bugün ailenizin yok. Yatım altın da az değil zaten. Takin çeyreginizi gecin. Kimseye rezil olmazsiniz.

Yani evlendigimde dayim bana altin takmis olsa oglu evlendiginde o altini geri takmak benim cok da umrum olmaz. Cunku annemden dolayi takildi o altin. Bu durumda esin hakli ailenin yapmasi lazim. yoksa amca dayi hala vs vs herkesin taktigi altini geri ben takacak olsam oo evin yolunu bulamam.
Ayrica yarim altin + ceyrek altin hic de az degil.

S sonkafautucu
Eğer bileziği kuzeniniz taksaydı evet sizin takmanız gerekirdi. Bu durunda anne babanızın takmasi gerek bileziği. Sonuçta ailenin büyükleri sizin anne babaniz. Siz de bütçenize göre takarsınız. Eşiniz hakli.

Hiç eşine sarma , hala olarak o bileziği takmak annenin görevi , eğer illa bir karşılık olacaksa .. boşu boşuna huzurunu bozuyorsun ..esin coookkk haklı .. çeyrek yerine 50 100 lira da takmak isteyebilirdi ..ailenin sorumlulugunu eşine yükleme ..

Offf anneniz sacmalamis. Dayınız size takmış anneniz de kuzeninize takicak takıyı bu kadar. Almayin bisey sacmaliga bak

Back