3 yıldır evliyiz ama düzenli ilişkimiz iki yıldır var, ilk yıl hicbirseyimiz düzenli değildi. Sonraki iki yıl içinde 1 tane 6 haftalık bir düşük oldu( hiç haberim yoktu belirtiler olmasına rağmen test yapmaktan yorulduğum için test yapmamıştım ve eklem ağrım için röntgene girmiştim çünkü eklem ağrısından yürüyemez hale gelmiştim ve röntgenden bir gün sonra kanama başlamıştı ve düşük olduğunu hastanede anladık.) 8 ay sonra ikinci bir düşük bu kimyasal düşüktü. 6 ay sonra tekrar bir kimyasal düşük oldu. Eşimde kısmi varikosel olduğunu söylemişti doktor evliliğimizin ilk yılında ama yine de çocuğunuz olur dediği için ve Eşim de operasyondan korktuğu için hiç ameliyat düşünmemiştik. Şimdi çok istiyorum gebe kalmayı bir çocuğumuz olsun istiyorum fakat Coronanın olduğu bu dönemde hastaneye gitmeden gebe kalmak istiyorum. Eşi varikosel olup da gebe kalanlar yardımınızı bekliyorum.
Son testinde geçen yıl ileri hareketlilik %20, hareketsizlik %60 morfoloji de %60Öncelikle kayıplarınız için çok geçmiş olsun. Varikosel bizimde problemimiz eşinizin sayı, hız ve morfolojisi ne durumda. Benim eşimde çok düşük olduğu için hiç bir doktor ameliyat önermedi direk tüp bebeğe yönlendik bizde. Eğer ki doktorlar ameliyat öneriyorsa bence yaptırın çünkü çok fazla var ameliyat sonrası hamile kalan.
Son testinde geçen yıl ileri hareketlilik %20, hareketsizlik %60 morfoloji de %60
İleri hareketlilik %32 üstü olsaydı iyi olurdu. Böyle de tutmasını bekliyoruz tutanda düşüyor sperm kalitesizliginden olmalı. Doktor dedi ileride daha kötü olabilir ameliyat kendi sağlığı için de olmalı. Vitamin takviye ilaç kullanmadık. Fakat yiyecek olarak ceviz pekmez işte ot falan ama ben pek anlamıyorum o otlardan. Ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası pandeminim de geçmesini bekliyoruz bir yandan hemen ameliyat olsa da çocuğumuz olsun istiyorum ama sabır işte Rabbim sizin de bizim gibilerin de yardımcısı olsun inşallahİleri hareket çok kötü değil bence bizim iler hareketimiz 0. Ben eşime multivitamin ve gıda takviyeleride uyguladım ama varikosel olduğundan sanırım hiç değişiklik olmadı. Doktorlar size sadece ameliyat mı dedi. Belki vitamin takviyesiyle biraz olsun artar değerleri.
İleri hareketlilik %32 üstü olsaydı iyi olurdu. Böyle de tutmasını bekliyoruz tutanda düşüyor sperm kalitesizliginden olmalı. Doktor dedi ileride daha kötü olabilir ameliyat kendi sağlığı için de olmalı. Vitamin takviye ilaç kullanmadık. Fakat yiyecek olarak ceviz pekmez işte ot falan ama ben pek anlamıyorum o otlardan. Ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası pandeminim de geçmesini bekliyoruz bir yandan hemen ameliyat olsa da çocuğumuz olsun istiyorum ama sabır işte Rabbim sizin de bizim gibilerin de yardımcısı olsun inşallah
Canım benim eşimde de varikosel vardı bebek olmasını etkiliyor diyor doktorlar bir de bacak ve kasık ağrısı yapar demişlerdi eşim ameliyat oldu 2017 yılında şu an sperm sonuçları çok iyi ama bebek olmuyor kimyasal gebelik geçirdim sadece aşılama falan denedik ama sonuç alamadık. 2 arkadaşımın eşinde varikosel vardı ikisi de ikinci bebeğini doğurdu nasip bence varikosel pek de etkilemiyor.3 yıldır evliyiz ama düzenli ilişkimiz iki yıldır var, ilk yıl hicbirseyimiz düzenli değildi. Sonraki iki yıl içinde 1 tane 6 haftalık bir düşük oldu( hiç haberim yoktu belirtiler olmasına rağmen test yapmaktan yorulduğum için test yapmamıştım ve eklem ağrım için röntgene girmiştim çünkü eklem ağrısından yürüyemez hale gelmiştim ve röntgenden bir gün sonra kanama başlamıştı ve düşük olduğunu hastanede anladık.) 8 ay sonra ikinci bir düşük bu kimyasal düşüktü. 6 ay sonra tekrar bir kimyasal düşük oldu. Eşimde kısmi varikosel olduğunu söylemişti doktor evliliğimizin ilk yılında ama yine de çocuğunuz olur dediği için ve Eşim de operasyondan korktuğu için hiç ameliyat düşünmemiştik. Şimdi çok istiyorum gebe kalmayı bir çocuğumuz olsun istiyorum fakat Coronanın olduğu bu dönemde hastaneye gitmeden gebe kalmak istiyorum. Eşi varikosel olup da gebe kalanlar yardımınızı bekliyorum.
Canım ameliyat tan sonra olmuyorsa DNA hasar testi yaptırmanız gerekiyor. Eğer hasar varsa hiç gebelik olmayada bilir. Olup dusukte oluyor. Genetik testler inizi yaptirinCanım benim eşimde de varikosel vardı bebek olmasını etkiliyor diyor doktorlar bir de bacak ve kasık ağrısı yapar demişlerdi eşim ameliyat oldu 2017 yılında şu an sperm sonuçları çok iyi ama bebek olmuyor kimyasal gebelik geçirdim sadece aşılama falan denedik ama sonuç alamadık. 2 arkadaşımın eşinde varikosel vardı ikisi de ikinci bebeğini doğurdu nasip bence varikosel pek de etkilemiyor.
Amin inşallah hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Rabbim hayırlısıyla kucağınıza versin yavrucağınızıAmin inşallah canım sizin ameliyat şansınız var en azından bence hiç korkmasın sonrasında rahat edersiniz ama erkekler ne yazıkki bizim gibi değiller. Bizde geçen sene ilk tüp bebekte negatif oldu bu sene dondurulmuş embriyoyla hamileyim çok yeni daha. Sperm sorunlu olunca genelde düşük oluyor diye okudum bende korku içindeyim hep bişey olmasın diye. Allah inşallah yardımcımız olsun
Sizin değerleriniz nasıl acaba. Mesela ben takviye kullanıyorum vitamin falan ama hiç yumurta için ilaç kullanmadımCanım benim eşimde de varikosel vardı bebek olmasını etkiliyor diyor doktorlar bir de bacak ve kasık ağrısı yapar demişlerdi eşim ameliyat oldu 2017 yılında şu an sperm sonuçları çok iyi ama bebek olmuyor kimyasal gebelik geçirdim sadece aşılama falan denedik ama sonuç alamadık. 2 arkadaşımın eşinde varikosel vardı ikisi de ikinci bebeğini doğurdu nasip bence varikosel pek de etkilemiyor.
Varikosel öncesi ve sonrası sperm değerleri nasıl acaba mümkünse yazabilir misiniz ? Ben de şuan okuyunca korkmaya başladım 12 milyon eşimin sperm yoğunluğu toplamda 22 milyonCanım benim eşimde de varikosel vardı bebek olmasını etkiliyor diyor doktorlar bir de bacak ve kasık ağrısı yapar demişlerdi eşim ameliyat oldu 2017 yılında şu an sperm sonuçları çok iyi ama bebek olmuyor kimyasal gebelik geçirdim sadece aşılama falan denedik ama sonuç alamadık. 2 arkadaşımın eşinde varikosel vardı ikisi de ikinci bebeğini doğurdu nasip bence varikosel pek de etkilemiyor.
Sizde sperm değerleri nasıl? Sonuçta tüp bebek düşündüğümüz için sayının çok da önemi yok fakat 1 tane 2 tane kaliteli olmalı işte varikosel de kaliteyi bozuyor spermin bas kısmındaki enzimler çok güçlü olamıyor ayrıca DNA hasarı da yapıyor. Her ne kadar sayı şekil hareketlilik normal olsa da DNA bozuksa olmuyorVarikoselin çok etkili olduğunu düşünmüyorum. Etkili olsaydı hamile kalmazdınız. Benim eşime meleketimizde ünv. hastanesi varikosel dedi ve acil ameliyat önerdi. biz hemen ankaraya geldik tüm bebek için özelde bir doktor muayene etti usg ile baktı. ve bu işten para kazanacagını bilmesine rağmen hiç gerek yok ciddi bir durum değil dedi. bizdeki problemler başba başkaydı tabi bunların içinde en basit bu kaldı. ve ameliyata gerek yok dedi doktor.
Eşinizn iyi bir ürologa görünüp ona göre karar verilmesi gerek. elle muayenede tespit edilmeyen varikoselleri genelde ameliyat etmiyorlar. bunun dışında sorununuz yoksa normal yoldan ama takviye gıdalarla ve bir doktor takibinde deneyebilrisiniz. İnşallah normal yoldan olur ve bu yorucu sürece girmezsınız.
dna hasarı felan yok ama kalitede düşüklük vardı ancak ilaç tedavisiyle giderildi. bizde ki sorun oluşan embriyolar transfer ediliyor ancak tutmuyor. onun dışında eşimin varikosel konusunda bir operasyona gerek olmadığı söylendi doktorlar tarafından.Sizde sperm değerleri nasıl? Sonuçta tüp bebek düşündüğümüz için sayının çok da önemi yok fakat 1 tane 2 tane kaliteli olmalı işte varikosel de kaliteyi bozuyor spermin bas kısmındaki enzimler çok güçlü olamıyor ayrıca DNA hasarı da yapıyor. Her ne kadar sayı şekil hareketlilik normal olsa da DNA bozuksa olmuyor
Canīm ileri hareket iniz yok. Reflü varsa varikosel de düzelmez. Boşuna vakit kaybetmeyip ameliyat olun. Benim eşimde de vardı bu kürleri kullandık daha kötü oldu değerleri.Merhaba benim eşimde de sol tarafta 3.2 varikosel çıktı spermiyogram testi %80=hareketsiz ,%10= yavaş ileri ,% 10=yerinde ,%0 =hizli ileri morfoloji değer 0
Ameliyatı erteledik .Şimdilik keçi boynuzu kürünü , keçi boynuzu pekmezi , inciri zeytinyağında bi gün beklettirip yiyiyor .Ayrıca ceviz , badem , fındık karıştırıp ara öğünlerde veriyorum.Sizce bi ay sonra test yaptirsak sonuçlar daha iyi olur mu .
Reflü tam olarak ne oluyor ? Benim eşim şimdi tekrardan test yaptırmak istemiyor .Bi ay sonra yapacam diyor. Bende zorlamıyorumCanīm ileri hareket iniz yok. Reflü varsa varikosel de düzelmez. Boşuna vakit kaybetmeyip ameliyat olun. Benim eşimde de vardı bu kürleri kullandık daha kötü oldu değerleri.
Ultrason kağıdnda varikosel kaçıncı seviye ve geriye kaçış. Var mı. Orda yazıyor canım.doktor ameliyat dedi miReflü tam olarak ne oluyor ? Benim eşim şimdi tekrardan test yaptırmak istemiyor .Bi ay sonra yapacam diyor. Bende zorlamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?