Eşim-Üniversite 🥲

kediannesi0

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2024
823
1.968
28
Merhaba arkadaşlar.
Ben üniversite mezunuyum çok güzel bir okulda hatrı sayılır bir bölümden yüksek derecelerle mezun oldum. Eşim ise lise mezunu ticaretle uğraşıyor. Üniversiteye gitmemiş (ailesi tarafından da pek desteklenmemiş, yol gösterilmemiş.) ama kendini çok güzel yetiştirmiş, kitap okumayı seven biri ve sohbetlerimiz çok güzel geçiyor bunun hiçbir eksikliğini hissetmedim şimdiye kadar. Geçen sohbet ederken üniversite anılarımı anlatıyordum eşim gözleri dolu dolu mutlu bir şekilde beni dinliyordu fark ettim. Sende okumak ister miydin? dedim. Tabi ki hemde çok! dedi. Ve benim için start verildi. Üniversite sınavına kayıt yaptım onun için. Sonra bunu ona akşam kahve içerken söyledim ve çok mutlu oldu. Akşamları 6 da evde oluyor. Kafamızda belirlediğimiz bir bölüm var. Hem örgün eğitim-hemde açık öğretimde olan bir bölüm. Kafamızı karıştıran şu oldu hangisine gitmeli? Bana kalırsa ben örgün eğitime gitmesini istiyorum. Eşimde utanıyorum diyor. Utanmadan kastı lise biteli çok oldu, sınıftakiler benden yaşça ufak uyum sağlayamam falan diye. Bende eğer gerçekten böyle olursa okuldan soğur mu acaba diye düşünüyorum. Çok başarılı biri. Öylesine KPSS’ye girdi 90 a yakın bir puan oldu şok oldum . Eşimi örgün eğitim konusunda nasıl cesaretlendirebilirim? İkinci öğretim yazarız işten sonra gidersin diyorum ama bu çekinme durumunu nasıl aşabiliriz? İkimizde psikolojik destek alıyoruz. Bir sorun olduğu için değil genel anlamda hayatımızı olumlu etkilesin diye. Acaba eşime bu durumu psikoloğuna aç mı desem? Hanımefendi belki bu durumu çözebilir

İkinci öğretim kalktı diye biliyorum ben. Birde çok müdahale etmiyor musunuz? Eşinize sormadan kayıt yapmalar, psikologla görüşme fikri. Koca adam fikrinizi sunun kenara çekilin ne yapmak isterse kendi yapar

İkinci öğretim kalktı diye biliyorum ben. Birde çok müdahale etmiyor musunuz? Eşinize sormadan kayıt yapmalar, psikologla görüşme fikri. Koca adam fikrinizi sunun kenara çekilin ne yapmak isterse kendi yapar
Aslında bu desteği kendi istediği için yardımcı olmak istedim. Evet sınava başvuru kısmı biraz heyecanımla yaptığım bir şeydi ama duyunca çok sevindi. Ondan sonra ki süreçte sorular sorup desteğimi istedi bende o yüzden bu şekilde yaklaştım.

90 puanı hiç çalışmadan mı aldı? Lise mezunu olduğuna göre lise kpss ye girmiştir. Hangi yıl girmişti? Gayet başarılı bir puan

Eşiniz kaç yaşında? Yaş farkından dolayı çekinmesin. 40-50 yaşlarda hatta daha ileriki yaşlarda üniversite okuyanlar var. İkinci öğretim kalktı diye biliyorum.

Eşiniz kaç yaşında? Yaş farkından dolayı çekinmesin. 40-50 yaşlarda hatta daha ileriki yaşlarda üniversite okuyanlar var. İkinci öğretim kalktı diye biliyorum.
Aslında 26 yaşında diyorum senin yaşındakilerle doludur okul. Çok genç bir yaş. İkinci öğretimin kalktığı bilmiyordum. Bu durumda örgün eğitim yaş gibi o halde

Aslında 26 yaşında diyorum senin yaşındakilerle doludur okul. Çok genç bir yaş. İkinci öğretimin kalktığı bilmiyordum. Bu durumda örgün eğitim yaş gibi o halde
26 yaş çok genç. Ne varki bu yaşta:) hangi şehirde yaşıyorsunuz? Bulunduğunuz şehirde istediği bölümü kazansa orda okusa? Önce sınava girer, tercih zamanı da yaşadığınız şehri yazar ilk sıralara. Başka şehirleri yazarsa , şehir dışı çıkma ihtimali de var o yüzden yazmamasi daha iyi olur ileriki aşamalarda

50'li yaşlarda abimiz, 30'lu yaşlarında ablalarımız vardı biz okurken. Çok iyi anlaşır birbirimize destek olurduk. Hiç de öyle moral bozacak bir şey yok. Örgün devam etsin.

50'li yaşlarda abimiz, 30'lu yaşlarında ablalarımız vardı biz okurken. Çok iyi anlaşır birbirimize destek olurduk. Hiç de öyle moral bozacak bir şey yok. Örgün devam etsin.
Evet evet benim sınıfımda 70 yaşında bi amcamız vardı. Bizimle oturur sohbetler ederdi. kesinlikle örgünden yanayım bende.

Yeni zaten sinav sonrası alındı bu kadar çok olmadı. Ama açık öğretim olabilir daha kolay olur jem çalışmak
Bizde eşim işten çıkınca gider diye öyle bir düşünceye girmiştik. Ben 2020 de mezun oldum. O zamanlar vardı sonra da hiç duymamıştım kalktığını

istekli olması çok güzel bir şey, benim sınıfımda 18-55 yaş arası birçok öğrenci var ve genelde küçük öğrencilerim yaşça büyük öğrencilere yardım etmeyi seviyor hiçbir sıkıntı olmuyor fakat tercih yaparken devam zorunluluğu olmayan bir bölüm veya üniversite tercih edin hem çalışıp hem okumak düşününce yapılabilir gibi geliyor ama çok zor bir şey fazla yorucu oluyor ve verim alınamıyor fazla eğer vakti varsa acelesi de yoksa hazırlığı olan bir bölüme de bakabilirsiniz ingilizcesini geliştirir iş hayatı için çok iyi olur şimdiden başarılar dilerim mutluluk sizinle olsun

Kendi işi ama işi nasıl bir iş yoğun mu yoğun olursa gidemezse bu sefer devamsızlıktan kalabilir.

Eşiniz lise kpss 90 puan almış peki bu puanı kullanıp memur olmak istiyor mu eğer kendi işinde kazancı çok iyi değilse bunuda değerlendirsin derim.Üniversite bitince alan değişikliği yapabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…