- 14 Aralık 2024
- 821
- 1.963
- 28
- Konu Sahibi kediannesi0
Merhaba arkadaşlar.
Ben üniversite mezunuyum çok güzel bir okulda hatrı sayılır bir bölümden yüksek derecelerle mezun oldum. Eşim ise lise mezunu ticaretle uğraşıyor. Üniversiteye gitmemiş (ailesi tarafından da pek desteklenmemiş, yol gösterilmemiş.) ama kendini çok güzel yetiştirmiş, kitap okumayı seven biri ve sohbetlerimiz çok güzel geçiyor bunun hiçbir eksikliğini hissetmedim şimdiye kadar. Geçen sohbet ederken üniversite anılarımı anlatıyordum eşim gözleri dolu dolu mutlu bir şekilde beni dinliyordu fark ettim.
Sende okumak ister miydin? dedim. Tabi ki hemde çok! dedi. Ve benim için start verildi. Üniversite sınavına kayıt yaptım onun için. Sonra bunu ona akşam kahve içerken söyledim ve çok mutlu oldu. Akşamları 6 da evde oluyor. Kafamızda belirlediğimiz bir bölüm var. Hem örgün eğitim-hemde açık öğretimde olan bir bölüm. Kafamızı karıştıran şu oldu hangisine gitmeli? Bana kalırsa ben örgün eğitime gitmesini istiyorum. Eşimde utanıyorum diyor. Utanmadan kastı lise biteli çok oldu, sınıftakiler benden yaşça ufak uyum sağlayamam falan diye. Bende eğer gerçekten böyle olursa okuldan soğur mu acaba diye düşünüyorum. Çok başarılı biri. Öylesine KPSS’ye girdi 90 a yakın bir puan oldu şok oldum
. Eşimi örgün eğitim konusunda nasıl cesaretlendirebilirim? İkinci öğretim yazarız işten sonra gidersin diyorum ama bu çekinme durumunu nasıl aşabiliriz? İkimizde psikolojik destek alıyoruz. Bir sorun olduğu için değil genel anlamda hayatımızı olumlu etkilesin diye. Acaba eşime bu durumu psikoloğuna aç mı desem? Hanımefendi belki bu durumu çözebilir 
Ben üniversite mezunuyum çok güzel bir okulda hatrı sayılır bir bölümden yüksek derecelerle mezun oldum. Eşim ise lise mezunu ticaretle uğraşıyor. Üniversiteye gitmemiş (ailesi tarafından da pek desteklenmemiş, yol gösterilmemiş.) ama kendini çok güzel yetiştirmiş, kitap okumayı seven biri ve sohbetlerimiz çok güzel geçiyor bunun hiçbir eksikliğini hissetmedim şimdiye kadar. Geçen sohbet ederken üniversite anılarımı anlatıyordum eşim gözleri dolu dolu mutlu bir şekilde beni dinliyordu fark ettim.