Devir iyi değil ortalık manyak dolu. 30saniye ışıkta durmuş gitmişler eşiniz nereye takılıyor peşlerine? Polisi arasaydınız, devreye gezen bulurdu nasılsa onları.
Valla eşinizi bu huyundan acilen vazgeçirmelisiniz yoksa bir gün başına daha kötü şeyler gelebilir. O artık tek başına yaşayan bir insan değil, dünyayı ben düzelteceğim derken kendi sorumlu olduğu bir ailesi ve çocuğu var, bunu unutmaması lazım.
Benim eşimin de maalesef kavga ayırma huyu var. Vardı daha doğrusu sonunda vazgeçirdim. Sokakta kavga eden iki kedi bile görse ayırır onları. Hadi kedi neyse de bir keresinde tramvay inşaatı sırasında İzmirde trafiği berbat ettiler, İzmirliler bilir, Şair Eşref'in orası bir ara ne biçim keşmekeşti. Bir araba ile bir motorsikletli kavgaya tutuşmuş. Biz de karşıdan karşıya geçiyorduk, küfürler bağırışlar birbirlerinin üzerine yürümeler, eşim döndü ayırmaya o sırada motorsikletli motoruna geri döndü, ben kavga bitti sandım ama o da ne? adam motorun arkasından koskocaman bir bıçak çıkardı arabadaki şöforün üzerine yürüyor eşim de araya girmeye çalışıyor. Eşimi öyle bir tartaklayarak çektim ki sırf bize zumlasanız eşime şiddet uyguluyorum sanılacak. İnsanlar bıçaklı deliye mi bize mi bakacağını şaşırdılar bir an.
Bir keresinde de bir karı koca kavgasını ayırmaya kalkmış kendi de dayak yemiş. "Ama kadını çok kötü dövüyordu" dedi. Polis gelmiş kadın kocasından şikayetçi olmamış mutlu mesut gitmiş çift yollarına. Eşim yediği dayakla kalmış. Yani böyle şeyler gördü mü insan çok üzülüyor. Televizyonda da görüyoruz adam kadını sokak ortasında yerlerde sürüklüyor ama kimse müdahale etmiyor. Ama korkuyor insanlar. Büyük bir ikilem. O sırada dedim eşime. Hemen o anda saniye kaybetmeden telefona sarılıp polisi arayacaksın, sonra da ses yap, yaygara yap çevreyi uyar. Yani çok üzücü ama gün geçtikçe de ortam kötüleşiyor ve tehlikeli bir hal alıyor.