Eşim önceki eşinden olan kızı ve tembelmişim

Merhaba iyi haftasonları öncelikle hepinize. Ara ara foruma giriyorum konuları okuyorum kendi durumuma benzer olanları. Sadede geleyim neyse çalışıyorum akşama doğru okuyacağım cevaplarınızı. Bir bucuk senedir evliyim şimdi kendime bir iş yeri açtım ufak ve orada çalışıyorum. Eşimin eski eşinden bir kızı var benim çocuğum yok zaten ilk evliliğim bu eşim. Aileler bilirsiniz klasik kavga gürültü biz severek evlendik. Şimdi kızı babannesinde ve biz ben çocuk yapmadığım ve bakamadığım için anlamam dilinden anlaşamam almadık henüz bir sene sonra alacağız. Alışırım zamanla ona da o değil sorun. Ama eşim bana sürekli onu aramadığımı ilgisiz olduğumu sevmediğimi söyleyip suçluyor. Akşam bir yemek bile yapmıyorsun onu nasıl getireyim diyo çocukla kendisi uğraşmaktan korkuyor aslında. Çünkü benden çok onun ilgilenmesi gerek öz ebeveyni sonuçta. Bu sabah arayıp sınava hazırlandığını eğitimine bizim yanımızda Ankara’da devam etmek istediğini söyledi kız. Eşim bunu bildiğiniz geçiştirdi onu o zaman düşünürüz daha çok var dedi ve kapattı telefonu. Değişik bir ruh hali ile. Sizce babamı güvenmiyor yoksa daha önce yaşadığımız annesi yüzünden olan sıkıntılardan dolayımı yanımızda olursa sorun yaşayacağımızı düşünüyordur. Çünkü nişanlılık sürecinde biraz laf dolaştırma olayı oldu kızın yaşı itibari ile ve ben eşimden ayrıldım. Ne dersiniz yorumlarınız nedir merak ediyorum zeki kadınlar❤️ hepinize teşekkür ederim şimdiden vakit ayıran iki kelam eden herkese..
benim tavsiyem cok fazla karisma, herkes iyi olur sen arada kalirsin. sen bakamiyorsun deyince de acik yureklilikle bir tabak yemekten bir yataktan kimseye yuk olmaz ama kizinin oncelikli sorumlulugu senin ustunde, o yuzden oncelikle kendi aranizdaki iliskiye odaklan, benimle alakali bir sey degil de. seni bastirmaya calismasin. gerekmeyen konularda da fikir beyan etme, senin kendi kizin bunun kararini senin vermen gerekiyor de..

Yorumumu alıntılayıp bana yazdığınız için cevap vermiş olabilir miyim? saçma sapan konuşuyorsunuz.

Söylediğim gibi ban yemek istemiyorum, üstümden de prim yaptırmam ekmek çıkmaz. Hadi iyi eğlenceler
Neden ban yiyesiniz,niye geriliyorsunuz bu kadar? Yorum yaptınız,ben de yorumunuzun doğru olmadığını ifade ettim,saygı duyar geçersiniz. Hatta yorumumun yanlış olduğunu düşüyorsanız fikrinizi savunursunuz..

buna pek katılmıyorum anne baba ayrı olup biri evlenmişti evlendiği kişiyle çok zor zamanlar yaşadım keşke anane ya da babanne bana baksaydı da travmalarım olmasaydı..
direkt dediğim çocuğum olduğunda bana bisey olursa lütfen annem baksın başka bir kadın bakmasın çocuğuma diye..
Öyle ne yazık ki
Benim annemde hep
Anası olmayanın babası olmaz derdi.
Üzüldüm sizin adınıza

kızı kaç yaşında ki ? Ayrıca beni djnlersen sakın izin verme sizinle yaşamasına . Baya sorun cıkacagindan eminim eger sizinle yaşarsa . Ve sende hemen bi tane dogurmaya bak bence

Verilebilecek en kötü tavsiye.

Buradaki asıl sorun kız değil asıl sorun babaevi varken kızını babannelerde bırakıp eğitim için Ankaraya gelmesine bile burun kıvıran şambabası eş.

Hele bir konu sahibi gelmesin desin eşi balıklama atlar, konu sahibini şeytan ilan ederken rahatına bakar. Şimdi bile kızına sahip çıkmıyor da yok yemek yapmadı diye konu sahibini suçluyor. 😡

doğum günün bile aynı yalan söylerken az da olsa utanma oluyor mu? çok samimi soruyorum ben kızarıyorum siz yalan söylerken sizdeki etkileri nedir?

Çocuğun yaşını farklı söyleyince tanınmayacağını düşünüyor

Hayır, ben o değilim deyince 😂
tamam-inandim.gif

Ben bu aynı evin içinde bakma olayını anlamıyorum.
Mesela çamaşır işi sizdeyse ve beyazları atacaksanız kızınkileri ayırıp aman babası atsın makinaya mı diyeceksiniz?
Ya da sofrayı toplarken kızın tabağını ayırıp onu da babası mı koysun diyeceksiniz?
Tüm evi süpürüp kızın odasını süpürmeyecek misiniz?
Bakmadan kasit, odasini yatagini toplamadan, ütüsüne, disarda doktorundan, üst bas alisverisine, evde okuldan dönüşte yemegine kadar bi cok seyi kapsiyor aslinda. Tabagini ayri yikamak degil. Yaptim ordan biliyorum

Bu böylede olabilir, sırf kocanızın çocuğu olduğu için sevme mecburiyetiniz yok ki.
Hele Bakma zorunluluğun hiç yok! Bunu iyi bir dille ama anlamazsada kötü bir dille anlatmanı tavsiye ederim, yoksa ilerleyen zamanda daha fazla beklentileri olacak.
Mecburi yapılan herşeyin sonunda mide bulandırıcı sonuçlar vardır. İçinizden gelmiyorsa yapamam diyorsanız bunu şimdiden net belirtin ki çocuk daha iyi adapte olacağı yerde büyüsün.
Ne saçmalıyorsun ya. Babasının evi çocuğunda evidir. Başkasının çocuğuyla yaşamak istemeyen dul çocuklu adamla evlenmez.

Ne saçmalıyorsun ya. Babasının evi çocuğunda evidir. Başkasının çocuğuyla yaşamak istemeyen dul çocuklu adamla evlenmez.

Cocuklu adamdan cocugu yokmus gibi davranmasini bekleniyor bu mantigi anlamadim. Sirf cocugun annesi baska diye evde yemek varsa verilmeyecek mi, camasirlari yikanmayacak mi? Kaldi ki cocugun belli bir sure sonra kalacagi yeri kendi secme hakki var bana gore. Benim kizim 16 yasina geldiginde ben bu hafta babamla kalacagim, oradan okula gidecegim dediginde kendimi kapiya zincirleyip gitme diye aglayacak halim yok. Babasiyla kalma hakki var. Cocuklu adamlarla evlenirken tum ihtimalleri dusunmeleri lazim

Yaniii, öyle evlenmeden önce anlaştımlarla olmuyor o iş, o hala o adamın çocuğu ve ömür boyu öyle kalacak. Bir gün ansızın gelen vicdan azabına bakar. Bu işin garantisi yok. Kaynana ile görüşmemeyi bi şekil başarırsın ama çocuk ona hiç benzemez.

X