Eşim MS hastası olabilir

dry5147

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2013
689
442
133
Öncelikle merhabalar, yorum yapan herkese teşekkür ederim şimdiden.
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi eşim MS hastası olabilir. Şöyle ki gözünde astigmat vardı, son doktor kontrolümüzde, doktor görme probleminin gözün daha ötesinde bi sorundan kaynaklanabileceğini söyledi. Yani kontrolünü yaparken aslında görmesi gereken merceği taktığında eşim göremiyordu ve gözüyle ilgili yaptığı incelemelerde gözle ilgili bir sorun gözükmüyordu. Bu durum MS hastalığının bi belirtisi olabiliyormuş, bizi nörolojiye sevk etti. MR için Salı gününe randevu verildi. Ama içimiz çok huzursuz. Bu hastalıkla ilgili bilgisi olan var mı, çok korkuyoruz

Arkadasim ms oldu.Bulutlu gorme ve goz kapagi dusmesiymis ilk belirti.gozde baslarmis...astigmati duymamistim belirti olarak.adtigmat cok kiside var

canım çok geçmiş olsun. inşallah hiç bir şey çıkmaz ya da aşamayacağınız bir hastalık çıkmaz.

Arkadadim ms okdu.Bulutlu gorme ve goz kapagi dusmesiymis ilk belirti.gozde baslarmis...astigmati duymamistim belirti olarak.adtigmat cok kiside var

Belirtisi astigmat değil zaten, biz astigmatından dolayı göz kontrolüne gittik, o zaman doktor tetkikleri yaparken durumun normal olmadığını söyledi. Göz numarısının büyüyüp büyümediğini anlamak için mercekleri değiştirip bakıyorlar sürekli orda aslında görebileceği mercekle göremiyordu, sonra renklerle ilgili yaptıkları testlerde de sorun çıktı ve gözde görülen bir sorun yokmuş. Kesinlikle MS'tir demiyor, beyinde bişey yoksa gözle ilgili daha ileri tetkikler yapacağız dediler ama eşimin dediğine göre yürümede de sorun yaşadığı oluyormuş. Bu da MS belirtilerinden internetten baktım. Ya çok korkuyorum ya

Bi dur.hemen korka.ms tanisi koymak icin iki atak gecirmesi gerek.Allah korusun insallah

ben ms hastasıyım safiye soymanın oğlu ms serdar ortaç ms Nükhet duru ms korkma dua et zararsız tipi olsun safiye soymanın oğlu yürüyemiyor konuşamıyor serdar ortaç ve Nükhet duruyu görüyorsun

ben ms hastasıyım safiye soymanın oğlu ms serdar ortaç ms Nükhet duru ms korkma dua et zararsız tipi olsun safiye soymanın oğlu yürüyemiyor konuşamıyor serdar ortaç ve Nükhet duruyu görüyorsun

Nükhet Duru'yu bilmiyordum. İnşallah hiç öyle bişey çıkmaz tabi ama dediğiniz gibi olursa da zararsızı olur inşallah.

İnşallah değildir hastalık hakkında bilgim yok ama dualarım sizinle..

geçmiş olsun. evet msden durumu düzelenler var. ama Allah korusun yinede olmasın... geçmiş olsun...

benim göz tembelliğim var. sağ gözüm gözlükle de göremiyor. belki basit bir tembelliktir.

petek Dinçöz de ms ve hamile şu an şükürler olsun bende gayet iyiyim yani Allaha sığın bi şey olmasın hangimizin garantisi var ki

İnşallah değildir ama yine de tek doktorla kısıtlı kalmayın
Acil şifalar dilerim

MS lilerin çoğu tekrarlayan alevlenmelere rağmen aktif bir hayat sürerler ve hayata olumlu yönden bakmayı öğrenebilirler. MS uygun bir yaklaşımla ele alındığında şikayetler en aza indirgenebilir. FAKAT MS tanısı ümitsizliğe yol açmamalıdır. Çünkü çok az hastada ilerleyici ve ciddi komplikasyonlarla karşılaşılır.

bu yüzden ms den çok korkmuyorum ben
annem Als hastası
keşke ms olsaydı diyoruz mesela

inşallah eşiniz sapasağlamdır.

İnşallah, çok teşekkür ederim. Annenize de çok geçmiş olsun.

merhaba,
sadece gözde görme kaybı MS olduğunu göstermez. 24 saati aşan atak geçirmiş olması gerekir. benimde beynimde leyzonlar var ama 24 saati aşan atak belirtim yok o yüzden doktorlar bana ms diyemedi. Doktor tavsiyem 1. Mefkure Eraksoy 2.Cerrahpaşa Ayşe Altıntaş.
Lütfen ümitsizliğe kapılmayın çok zor bir dönem biliyorum ama MS sadece tekerlekli sandalyeye bağlanmak değil. Ülkemizde bu hastalık pek bilinmiyor. MS denince feci bir şeymiş gibi düşünüyor insan ama araştırınca aslında MS olupta hayatını idame ettiren çok insan olduğunu anlıyor insan.
Size tavsiyem eşinize teşhis konsa bile bunu herkese söylemeyin
geçmişler olsun

Atak derken ne atagindan bahsediyorsunuz??

işte bunu doktorlar bile tam tanımlayamıyor. örneğin 24 saat süren kolu bacağı kulanamama. yataktan kalkamama. zaten insan basına geldiğinde anlıyor. hepimizin zaman zaman halsiz hareketsiz halleri olur burada esas olan kriter bu olayın 24 saat sürmesidir.

Himm anladim. Benim teyzem, enistem ve yengemon kiz kardesi ms. Enistem coook agirdi cook vefat etti.
Teyzem de artik yuruyemiyor desteksiz. Cok agirlastii. Yengemin kiz kardesi de ayni sekilde maalesef.
Allah herkese sifa versin. Kimseyi hastalikla imtihan etmesin..

aminnn @Bilgece işte ms'in ağırı da kötü oluyor Allah şifasını versin tez zamanda. hep daha kötüsünü düşünerek şükretmek zorundayız. başka türlü yaşanmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…