Eşim kendi ailesinin yanina gitmek istiyor...

Gidersen daha da cikamzsn ordan, benim bi arkadsimda ayni durumda gitmiyo esi ailesinin yanindan ..

Tamam da bu kriz tüm dünyada var. O zaman tüm uluslararası evliliklerde kriz var diye kadınlar erkek tarafına taşınmak mı zorunda? Konu sahibi Azerbaycandan biriyle evli olsa o zaman gitmez miydi? Bunu Türkiye kadınları da sorunca gitme diyoruz Azerbaycan veya başka bir uyruklu biri de sorsa gitmemeli diyoruz. Çünkü sonuç belli. Acayip yerlere bağlamışsınız.

Kesin ve net ol konu uzamasınn uzadıkça baskılar ve baskıya dayanamayıp taşınmak zorunda kalırsınız. Siz buraya evlenmek için gelirken ortak yaşam konusunda bişey demedi senin şuan kabul etme zorunluluğun yok. He eğer ayrılacaksa da gönder gitsin. Diline yabancı olduğun bi ülke değil burası iş bulur devam edersin hayatına.

Tabi ki maddiyatın garantisini hicbirimiz veremeyiz. Ama ben sunun garantisini veririm yarin bir gün kimsesiz kalsam annemin babamin yanina tasincak durumum olmasa da hayatimi idame ettirebilmeliyim.
Kısacasi burdaki meselenin maddiyat olduguna inanmiyorum erkekler (cogu) annesinin babasinin dizinin dibinde yasamayi seviyor.. ama sunu gormesi lazim karisi onun icin annesini babasini birakip gelmis ona.. fedakarliksa herkes yapmali..
Bu arada evlilikte ne benim ailem esime baski yapabilir ne onun ailesi bana yapabilir böyle bişeyi kabul etmemeli iki taraf da.. üc gunluk dunyayi evlendim esimin ailesi bana baski yapcak bunu kabul ettim diyerek gecirmek tuhaf bana göre.. yani iki tarafla da mesafe olmali bugune kadar dip dibe yasayip huzuru kalan görmedim

Gitsen boşanırsın. O yüzden Antalya konusunda ısrara devam. Aile apartmanında eşini savununı görmedi bu gözler

Kendinize bunu yapmayın . Zaten anlaşamıyosunuz .. balık baştan kokar ..

Geçici süreliğine başka bi semte taşırsın ama başka şehire taşınamazsın. İkna etmek için öyle söylüyor. "Ailen beni istemiyor ve sürekli üzüyor. Gidersek iyice aramız bozulacak ve ikimize de yansıyacak bu durum. Ben bunları göze alamam" diyebilirsiniz. Çalışmıyorsanız bi iş bulun, destek olursanız fikri değişir belki.

Canım önce taşınmak zorunda mısınız? Gerçekten maddi anlamda idare edilemez durumdaysa ve Adana da bir iş imkanı varsa en azından aile apartmanı yerine başka bir yerde yaşamayı önere bilirsin.

Eşin tartışmalarda senin yanında olmuş bu çok güzel bir durum.

Eşlerden birinin ailesinin şehrinde olmanın avantajlarıda var. En azından tatillerde eşin Adana ya kendi ailesi yerine Azerbaycan a senin ailenin yanına gitmeyi kabul eder mi?

Başka bir ülkeye çekip gidiyorsam başıma herşeyin gelebileceği ihtimalini düşünürüm. Hiç pozitif biri değilim bu konularda. O yüzden de gidip Almanya 'ya bir almanla evlenmem çünkü yalnız kalırım, baskıya zorbalığa maruz kalabilirim, patron eşim olur ona uymak zorunda kalırım gurbetteyim çünkü vs vs. Konu sahibi en başından tüm negatif ihtimaller düşünecekti. Benim görüşüm bu yoksa gidip aile ile yaşanmalı diye düşünmüyorum elbette. Ama konu sahibinin bunu öngörmemesini anlayamıyorum.

Yoo az önce başka bir arkadaşa örnek verdim. Başka bir ülke üzerinden hatta kendim üzerinden. Gittiğiniz yerde yabancı ve yalnızsanız baskıya uğracağınızı tahmin etmek çok da zor değil. Eşi düzgün bir adammış o da kötü biri olabilirdi. Biz aynı ülkede bile bu sorunları yaşarken uluslararası evliliklerin hele de azeri türk evliliğinin isveç- norveç evliliği gibi olacağını sanmak büyük bir ütopya olurdu ? Türk erkekleri neden azeri özbek ve türki cumhuriyet hanımlarıyla evleniyor ? Neyse Buralara girersem iyice topa tutulurum Kasın tr de adam türk ailesi burada kadın yalnız ailesi uzakta çaresiz savunmasız ekonomik olarak belli ki eşine bağlı. Bu kadının kocasının sözünü dinlemesinden başka çaresi nedir ? Netice olarak ya gidecek ya da boşanıp ülkesine gidecek. Ailesine her türlü hizmet ettirecektir eşi türk erkeğini tanımıyor gibi yazmalarınıza ben hiç anlam veremiyorum. Ya ben başka ülkede yaşıyorum ya da siz. İnşallah sizin dediğiniz gibi yürüyordur işler kadın maddi olarak bile eli kolu olan adama yürü gel benim ülkeme gidiyoruz iç güveysi olacaksın sen kimsin höytt diyordur türk erkeği de peki karıcım diyordur. Adam gitmek istiyorsa gidecek aile apt ekmek elden su gölden takılacak.Benim fikrim bu.

Bakış açınıza çok üzüldüm. Hadi özbek vs olsa belki ama azerbaycanla bizim aramızdaki sınır lafta sınır neredeyse. Konuşmamız bile bu kadar yakın yani azeri kadınları da bizler gibiler. He türk erkekleri demişsiniz ama bizim yakınımızın eşi de azeriydi kadın evden terlikle kaçtı sokakta kocası peşinden gelince de ben bunu tanımıyorum diye millete linç ettiriyordu. Kadın nikahlı kocasını bırakıp kaçtı para karşılığı zorla boşanabildiler. Böylesi de var o zaman başka yurttan biri buraya gelirken göze alıp geliyorsa karşıdaki de gelecek olan işi riske giriyor. Tek taraflı bakıyorsunuz adam iyiymiş diye ama kadında iyiymiş.

Açıkcası yazdıklarım ile sizin yazdıklarınız arasında bir bağlantı kuramadım. Hangi bakış açıma üzüldünüz , o kısmını da anlayamadım. Farklı görüşlerde olmak normal ama sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…