• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kardeşi için kredi borcuna girmiş ve benden saklamış

gulzumra

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
20
Puanlar
3
Merhaba benmi kafama takıyorum yoksa bu normal bir durummu siz kadın arkadaşlarımla paylaşmak istedim bir kadın olarak fikirlerinizi merak ettim esim erkek kardeşi için 50 bın tl krediye girmiş benden saklamis ve ben bu durumu 6 ay sonra öğrendim çok canım sıkıldı eltimin telfonuna varıncaya kadar eşimin kredisinden çekilip alınmış bizde Çok varlıklı insanlar değiliz zor geçiniyoruz çoğu zaman eşim paraya sıkısmasın diye mutfak ihtiyaçlarını bile hep idare ettim eşime bunu neden yaptığını sordum zamanda kardeşim iki yılda ödüyor krediyi zaten bana bir zararı yok diyor bende evde birşey eksik desem idare ediver diyor sizce benmi haksızım bu norma bir durum mu

Böyle kararlar alininca esin fikiri alinmasi gerekir, cünkü kendiler kagit üstünde bile olsa aile kasayi etkiliyor. Bir zarari yok da demesine katilmiyorum o yüzden. Ha devamli ödemeleri en azindan iyi. Böyle kardeslere kredi cekip sonra üstlerine kalanlari taniyorum. Esiniz bu konuda kafasina göre hareket etmesin bir daha.

Boyle adamlara ıyılık yaramaz. Sız kendı rızkınızdan kısmaya calısırken o dagıtıyor
Pekı kardesının odedıgıne emınmısınız
Gercekten kendısı oduyorsa sıze bır zararı olmaz
Ama odemıyor esınız odemek zorunda kalıyorsa fenaa
Siz borca sokun elin kadını sokana kadar😅😅

Ee ne var bunda. Adam öduyor sonuçta sizin bütçeyi etkileyen bişi yok ki. Hem kardeş onlar yardım edebilirler ki, eşinin cebinden bı lira çıkmıyor. Senin burada mutfağımi kisiyorum filan demen çok yersiz. Ne alakaaaqqq ne mana.

Benim eşimin de çok kardeşi var eskiden bizde cekerdik oderdik. Şimdi kardeşi bizim üzerimizden kredi çekiyor ödüyor. Bunda bu kadar laf edilecek ne var. Kardeşiz sonuçta. Allah dilinize dusurmesin :))

Krediyi ödüyorsa sorun yok diyenler nasıl sorun yok. Adamın kendi durumu da yok, evdeki eşi için çeksin krediyi.. Kardeşinin eşi telefon yenileyecek ıvır zıvır alacaklar diye niye kredi çekiyor ki, madem öyle kardeşi çeksin. Hem neden saklanıyor, herkes birbirinden gizli saklı iş yapsın sonra da sorun ne ki.. Sorun komple sorun olması..

Kredi sahibi krediyi ödüyor mu yoksa taksitleri siz öi ödüyorsunuz?
abisi taksitlerini ödüyorsa zaten maddi durumunuz bundan etkilenmiyodur.
Ama kredi çekerken sizden saklanması çok yanlış
Kardeşi krediyi gününde ödüyor ama mesela bizim kartmizin biri tamamen kaynım ve eltim için doldu kardeşi sende motorsiklet al diye eşimi etkilemis ve nereden geldiği bile belli olmayan bir motorsiklet almış sonra çok ucuza geri saatı bu borcunda evimize hiç faydası olmadı ama hala ödemeye devam ediyoruz yani üç dört tane kartımız doldu kendi ihtiyacımız olsa kredi cekemiyoruz iki yıl beklemek zorundayiz

Eşinizin kardeşi neden kendi üzerine yada eşi üzerine çekmek varken krediyi bu iş size kadar neden geldi?
Kardeş var herşey yapılabilir,kardeş var insan bir sakız paylaşmak istemez.
Ama size de sorması gerekiyordu. sonuçta hayati paylaşıyorsunuz

O parayla ne yapıldığının eğer sizler ödemiyorsanız bir önemi yok. Fakat sizden saklamış olması ciddi bir sorun.

Krediyi ödüyorsa sorun yok diyenler nasıl sorun yok. Adamın kendi durumu da yok, evdeki eşi için çeksin krediyi.. Kardeşinin eşi telefon yenileyecek ıvır zıvır alacaklar diye niye kredi çekiyor ki, madem öyle kardeşi çeksin. Hem neden saklanıyor, herkes birbirinden gizli saklı iş yapsın sonra da sorun ne ki.. Sorun komple sorun olması..

Krediyi ödüyorsa maddi durum etkilenmiyor ama saklamasına sorun yok diyen gördüğüm kadarıyla olmadı. Bugün bunu saklayan, eşinin fikrini dahi sormayan adam yarın neler neler saklar..

Merhaba benmi kafama takıyorum yoksa bu normal bir durummu siz kadın arkadaşlarımla paylaşmak istedim bir kadın olarak fikirlerinizi merak ettim esim erkek kardeşi için 50 bın tl krediye girmiş benden saklamis ve ben bu durumu 6 ay sonra öğrendim çok canım sıkıldı eltimin telfonuna varıncaya kadar eşimin kredisinden çekilip alınmış bizde Çok varlıklı insanlar değiliz zor geçiniyoruz çoğu zaman eşim paraya sıkısmasın diye mutfak ihtiyaçlarını bile hep idare ettim eşime bunu neden yaptığını sordum zamanda kardeşim iki yılda ödüyor krediyi zaten bana bir zararı yok diyor bende evde birşey eksik desem idare ediver diyor sizce benmi haksızım bu norma bir durum mu
Şahsen benim eşim böyle bir sey benden habersiz yapsa olay çıkar ama haber veriyorsa ödeyeceklerinede eminsem problem yaratmazdım.

Krediyi ödüyorsa maddi durum etkilenmiyor ama saklamasına sorun yok diyen gördüğüm kadarıyla olmadı. Bugün bunu saklayan, eşinin fikrini dahi sormayan adam yarın neler neler saklar..
E sorun oluyormuş zaten, konuyu okuyunca kendi ihtiyaçlarını karşılayamadığını düşündüm nitekim öyleymiş.
Adam kendi çeksin. Elzem durum olur anlarım. Ev alışverişi kredisi için de abiye kredi çektirmezsin.
Zaten adamın saklamasından sorun olduğu belli.

Konu sahibi sen yine de borcunu ödeyip ödemediğini teyit et. Eşinin ödüyor demesine güvenme.

Back
X