• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kardeşi için kredi borcuna girmiş ve benden saklamış

Kardeşi krediyi gününde ödüyor ama mesela bizim kartmizin biri tamamen kaynım ve eltim için doldu kardeşi sende motorsiklet al diye eşimi etkilemis ve nereden geldiği bile belli olmayan bir motorsiklet almış sonra çok ucuza geri saatı bu borcunda evimize hiç faydası olmadı ama hala ödemeye devam ediyoruz yani üç dört tane kartımız doldu kendi ihtiyacımız olsa kredi cekemiyoruz iki yıl beklemek zorundayiz
Ben kartlarınızın limitlerinin neden dolduğunu anlamadım. Kart limitlerinizi kaynınız ve eltiniz için mi harciyorsunuz yoksa onlar sizin kartınızdan kullanıyor ama ödemelerini kendileri mi yapıyorlar? Başka bir soru daha sorayım, onlar bankadan kredi çekemiyor mu ve kredi kartları yok mu, bankadan kart alamıyorlar mi, yoksa tercih etmeyip sizin kartınızı mu kullanmak istiyorlar

Boyle adamlara ıyılık yaramaz. Sız kendı rızkınızdan kısmaya calısırken o dagıtıyor
Pekı kardesının odedıgıne emınmısınız
Gercekten kendısı oduyorsa sıze bır zararı olmaz
Ama odemıyor esınız odemek zorunda kalıyorsa fenaa
Siz borca sokun elin kadını sokana kadar😅😅
Yani ödedini söylüyor ayda telefonda konuştuklarını para gönderdim al yatır dediklerine şahit oluyorum

Ben kartlarınızın limitlerinin neden dolduğunu anlamadım. Kart limitlerinizi kaynınız ve eltiniz için mi harciyorsunuz yoksa onlar sizin kartınızdan kullanıyor ama ödemelerini kendileri mi yapıyorlar? Başka bir soru daha sorayım, onlar bankadan kredi çekemiyor mu ve kredi kartları yok mu, bankadan kart alamıyorlar mi, yoksa tercih etmeyip sizin kartınızı mu kullanmak istiyorlar
Kendi kart limitlerini doldurmuşlar kredi çekme hakları kalmamış o yüzden bizden çekmişler öyle dediler

Kendi kendine karar alma yetilerini burda da cevremde de gördüğüm genelde nedense sadece para işlerin de kullaniyor bu erkekler. Tabiki de tek basina bu karari alamaz. Para kararlari es ile beraber alinir

Eşiniz mi ödüyor kardeşi mi tam anlayamadım. Kardeşi ödüyorsa bir problem yok ama o ödüyorsa kesinlikle bu bir problem. Tabii her halükarda size de bildirmesi gerekirdi
Kardeşi ödüyor ayda telefonda para gönderdim kredi yatır borç öde gibi telefon görüşmelerine şahit oluyorum

Burada iki soru var .kardesi krediyi oduyor mu ?
Eger oduyorsa zaten sorun yok bundan size niye bahsetmedi ?
Odemiyirsa iste isler karisir
Odedni söylüyor ayda bir telefonda konuşuyorlar gönderdim yatır al gibi felan ben kredi cekmsinden çok kardeşinin abisini yanlış yönlendirip borca sokmasina ve bişey almak istedimiz zaman önümüze kapatmasına kızıyorum sadece çünkü bizde araba alacaktık ama borçlar yüzünden alamiyoruz

[
Bende olay çıkardım ailesi ve eşim bir oldular karşımda sanane dediler hatta bide kardeşi araba almış kaynanam bana zamanında ödüyor işte sen onalrın arabaları varda sizin yok diye hastelik yapiyorsun yalandan sorun cıkaryorsun bile dedi
Ayy nolursun dik dur seni ezmelerine izin verme.sinirlerim bozuldu ne demek sanane.seni bu şekilde hasetlikle suçlayıp sindirmeye çalışıyorlar.aile birliği içinde eşler birbirinden rızasız harcama borç filan yapamaz

Kardeşinin ihtiyacı olmuş çekmiş.belki size söylese itiraz edecektiniz,eşiniz sizin sorun edeceğinizi düşünüp söylememiş olabilir.
Gününde ödedikten sonra ben hiç sıkıntı yapmazdım.Kardeş kardeşe yardım etmeyecek de kim edecek yarın birgün sizinde ihtiyacınız olabilir
Ayrıca sizin rızkınızdan filan kesilmemiş oluyor
Eşinizin motor alırken neden kaynınız etkilemiş oluyor?çocuk mu eşiniz .Sanki zorla aldırmış gibi söylemişssiniz.
Bence siz eltiye ve kaynınıza bilenmişssiniz bu da bahane olmuş gibi geldi bana
Aslında benim sorun yaptığım benim evlenmeden önce olan kendime ait biraz birikmiş param vardı eşime üzerini tamamla da araba alalım diyordum oda bekle diyordu yıllardır eşim ailesine karşı çok zayıf karektrli biri sürekli onlar kırılmasın küsmesin tarzında yaşar ben yüz kere söylesem fayda etmez ama onalrın her dediği doğrudur ona göre bu yüzden dinledi sanırım kardeşinide bu borçlara girmeseydi simdi bi araba alabilcektik ama şimdi bu borçlar bitene kadar eve eşya bile alamıyoruz çünkü bütün kartlarını doldurmuş

Biz varlıklı olsak hiç aklıma gelmiycek eltim ve eşi kira vermiyorlar arabalarinida aldılar biz ise asgari ücretle geçinen kirada yaşayan insanlarız ve üç çocuk var
Yahu asgari ücretle geçinen adamın üzerinden kredi çektirecek kadar nasıl bir yokluk içine düşmüşler. Haklısın ama gel gör ki karşındaki adama bunu anlatamazsın ta ki bir nankörlük görüp el elde baş başta cepte para kalmadığında sana haklısın der de iş işten geçmiş olur

[
Ayy nolursun dik dur seni ezmelerine izin verme.sinirlerim bozuldu ne demek sanane.seni bu şekilde hasetlikle suçlayıp sindirmeye çalışıyorlar.aile birliği içinde eşler birbirinden rızasız harcama borç filan yapamaz
Aslında sorun sadece bu değil eşimin kardeşi kaynım eşimden istemeden önce kendi annesi ve babasından istemişti kredi çekmesini ama kaynanam arkasından oğluna kızmıştı bizimde kendimize göre alacağımız var kartlarımızı doldurmayız cekemeyiz diye küplere binmişti kayananam ama eşimin çekeceğini duyunca ne olacak oğlum borç verirsenizde alırsızdazda iki kardeş demisti benim kendime ait bekaraligimdan biraz param vardı üzerini tamamlarız araba alırız diye saklıyordum kaynanam o parayı sana vermiyor diye eşimi doldurup üzerime salardi hep tartışırdık paranı bana vermiyorsun diye eşimle ama onların gözünde yine ben suçluyum

Aslında sorun sadece bu değil eşimin kardeşi kaynım eşimden istemeden önce kendi annesi ve babasından istemişti kredi çekmesini ama kaynanam arkasından oğluna kızmıştı bizimde kendimize göre alacağımız var kartlarımızı doldurmayız cekemeyiz diye küplere binmişti kayananam ama eşimin çekeceğini duyunca ne olacak oğlum borç verirsenizde alırsızdazda iki kardeş demisti benim kendime ait bekaraligimdan biraz param vardı üzerini tamamlarız araba alırız diye saklıyordum kaynanam o parayı sana vermiyor diye eşimi doldurup üzerime salardi hep tartışırdık paranı bana vermiyorsun diye eşimle ama onların gözünde yine ben suçluyum
Anlaşılan kaynana sizin içişlerinize çok müdahale ediyor.kok aileyi çekirdek aileden önde tutma,eşten rizasiz para gönderme bunlar hep boşanma sebebi.haklarini iyi araştır.kayin ve elti kadar kaynanaya da dikkat et

Bu hikayede baş rol sen ve eşin
Sen bu sorunları eşin yüzünden yaşıyorsun
Kaynın kaynanan o bu olayın öznesi değil
Eşin sınır çizse denge kursa ne sen milletle kötü olursun ne paranızla rezil olursunuz ne de millete sizin aile dinamiğiniz ile ilgili laf söyleme haddi olur

Kardeşi ödüyor ayda telefonda para gönderdim kredi yatır borç öde gibi telefon görüşmelerine şahit oluyorum
E canım o zaman niye siz ödüyormuşsunuz gibi yazdın ki sizin ekonominizi etkileyen bir şey yok ortada. Beklediğin şey eşinin kendi adına kredi çekip size bir şeyler alması mi anlayamadım, kredi bedava değil ve belli bir faiz ödeniyor. 50 çekseniz en az 70 olarak ödeyeceksiniz bunları biliyorsun değil mi? Eşinin tek hatası sana söylememek olmuş o kadar

Ne olursa olsun sormaliydi. Eşinizin yaptığı çok ayıp, gerekçe olarak ne söylüyor neden saklamış sizden?
Ödüyor demesinede güvenmedim, kendisi neden çekmeyip eşinize çektiriyor ödeyebilecek durumu varsa?
Kardeşimin kart limitleri dolmuş o yüzden sadece benim uzerimden çekti zamanında oduyor sen kabul etmesin diyede soylemedim ama pişmanım keşke cekmesydim bı hata yaptım söylediği tek şey bu

E canım o zaman niye siz ödüyormuşsunuz gibi yazdın ki sizin ekonominizi etkileyen bir şey yok ortada. Beklediğin şey eşinin kendi adına kredi çekip size bir şeyler alması mi anlayamadım, kredi bedava değil ve belli bir faiz ödeniyor. 50 çekseniz en az 70 olarak ödeyeceksiniz bunları biliyorsun değil mi? Eşinin tek hatası sana söylememek olmuş o kadar
Parasını ödüyor iyi güzel, o adama 50 bin limit çıkmış ve dolu şu an, acil bir durum olsa veya bir şey almak isteseler kredi haklarını kullanamayacak. Var ama dolu üstelik kendilerine harcanan bir şey için değil. Limit dolu olduğu için asgari ücretli çalışan adama başka bankada ortak havuzda baktıklarında ödeyemez diye kredi çıkarmazlar.
Eşinin her türlü zaten rızasını alması gerekiyordu

Benim takıldım o borç yüzünden önümüz kapandı benim biraz birikmiş param var bekraligimdan üstünü tamamlayıp araba alicaktik yani ben öyle hayal kuruyordum kardeşi sende şunu al sende bunu al esimide saçma sapan borclara soktu ben alma dedikçe eşim beni hiç dinlemedi ve aldikalrinin eve hiç faydasi olmadı havadan borç ödüyoruz şimdi pişman ama yine kardeşine laf söylemiyor şimdi saçma sapan borçlara gridigi icin araba almak imkansızz oldu nerdeyse

Back
X