• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kardeşi için kredi borcuna girmiş ve benden saklamış

Merhaba benmi kafama takıyorum yoksa bu normal bir durummu siz kadın arkadaşlarımla paylaşmak istedim bir kadın olarak fikirlerinizi merak ettim esim erkek kardeşi için 50 bın tl krediye girmiş benden saklamis ve ben bu durumu 6 ay sonra öğrendim çok canım sıkıldı eltimin telfonuna varıncaya kadar eşimin kredisinden çekilip alınmış bizde Çok varlıklı insanlar değiliz zor geçiniyoruz çoğu zaman eşim paraya sıkısmasın diye mutfak ihtiyaçlarını bile hep idare ettim eşime bunu neden yaptığını sordum zamanda kardeşim iki yılda ödüyor krediyi zaten bana bir zararı yok diyor bende evde birşey eksik desem idare ediver diyor sizce benmi haksızım bu norma bir durum mu

Boşanma sebebi.

Merhaba benmi kafama takıyorum yoksa bu normal bir durummu siz kadın arkadaşlarımla paylaşmak istedim bir kadın olarak fikirlerinizi merak ettim esim erkek kardeşi için 50 bın tl krediye girmiş benden saklamis ve ben bu durumu 6 ay sonra öğrendim çok canım sıkıldı eltimin telfonuna varıncaya kadar eşimin kredisinden çekilip alınmış bizde Çok varlıklı insanlar değiliz zor geçiniyoruz çoğu zaman eşim paraya sıkısmasın diye mutfak ihtiyaçlarını bile hep idare ettim eşime bunu neden yaptığını sordum zamanda kardeşim iki yılda ödüyor krediyi zaten bana bir zararı yok diyor bende evde birşey eksik desem idare ediver diyor sizce benmi haksızım bu norma bir durum mu
Haklısınız ya sen mutfaktan kısacaksın eltiye krediyle telefon alınacak ne alaka kendileri çeksin kredi

Bu olay benim başıma gelse sadece eşimin benden saklamasını dert ederim. Çünkü kaynım çok iyi bir insan. Bir sıkıntı çıkmıştır, kaynım çekememiştir eşim çekmiştir derim. Eltime telefon alması da sıkıntı değil. İhtiyacı olmuştur.
Tabii benden gizlemesi çok büyük sıkıntı.

Kaynınız nasıl biri Siz sıkışsanız destek olur mu borcuna sadık mı bunlar önemli. Kayın güvenilmez biriyse eşiniz baştan sona hatalı. Sonuçta siz sıkışırsanız kredi çekemeyeceksiniz

Krediyi kardeşi düzenli ödüyor mu yani tüm ödeme kardeşine ait ise problem yok

Şimdi kayın var kayin var. İki tane karnım vardı. Birine kredi çeksen böbreğini satar öder. Üstüne kendi ödediği yetmiyor gibi de o kredi kadar çocuğuma altın küpe hediye, bana elbiseler eve organik ürünler yolladı iki sene boyunca. Kredi bitti durumu düzeldi üstüne tatile gönderdi bizi haftasonu. Bir de başka kayın var. Adam Allah bir dese otur düşün o derece. Çeker ödemez yalan söyler gelicem der gelmez vericem der vermez. Diğerine 100 bin çeksin eşim buna 1000 lira çekmesin derdim evliyken

Senden izinsiz evin rızkını başka yere yönlendiremez. Rızanı alması gerekiyordu. Önce kendi haneninizin giderini gidermeliydi. Buradan çıkarılacak ders ne? Bundan sonra eşini borca sokacaksın ki ona buna parayı harcamasın. Krediyi kardeşi ödüyor diyelim o zaman kendi çeksin. Demek ki 50 bin dahi verilecek bir profil yok ki karı kocada, bunlara banka bile kredi vermemiş. Gelirin yoksa harcamayacaksın. Başkasına da salça olmayacaksın. Senin kocan baştan sorun o da ayrı mesele
.

Krediyi kardeşi düzenli ödüyor mu yani tüm ödeme kardeşine ait ise problem yok
Bence problem, eğer düzenli ödeme gelirine sahip olsa şahsa zaten banka direk verirdi. Kişiye 50 bin bile kredi çıkmıyorsa demek ki ya gelir yok ya kartları bloke ya kara listede ya haciz var bir şey var... 50 bin çerez parası oldu çünkü günümüzde o bile çıkmamış
Paran yoksa gidip telefon almayacaksın gelirine göre harcayacaksın bu kadar basit. Kendin çekmediğin gibi abiye kardeşe gidip kredi çektirilmez

Habersiz yapması sıkıntı. Asla kaldıramam. Ama haberim olursa eğer karşıdaki düzenli ödüyorsa sorun yapmam.

Benim için sıkıntı olmaz ,abi kardeş arasında olabilir. Eşimde kardeşine 10 bin dolar borç vermiş sonradan söyledi banada

Normal değil. Madem borcu kardeşi ödüyor karısından saklamasaydi.

Kardeşinin ihtiyacı olmuş çekmiş.belki size söylese itiraz edecektiniz,eşiniz sizin sorun edeceğinizi düşünüp söylememiş olabilir.
Gününde ödedikten sonra ben hiç sıkıntı yapmazdım.Kardeş kardeşe yardım etmeyecek de kim edecek yarın birgün sizinde ihtiyacınız olabilir
Ayrıca sizin rızkınızdan filan kesilmemiş oluyor
Eşinizin motor alırken neden kaynınız etkilemiş oluyor?çocuk mu eşiniz .Sanki zorla aldırmış gibi söylemişssiniz.
Bence siz eltiye ve kaynınıza bilenmişssiniz bu da bahane olmuş gibi geldi bana

Burada iki soru var .kardesi krediyi oduyor mu ?
Eger oduyorsa zaten sorun yok bundan size niye bahsetmedi ?
Odemiyirsa iste isler karisir

Kardesi oduyorsa sikinti degil sizin evin eksigiyle onlarin taksidini odedigi kredinin bir alakasi yokki sizin cebinizden cikmiyor size danismadan bir daha boyle bisey yapmamasini isteyebilirsini

Cok cok sinirimi bozardi, cunku bana danisilmali, ben 3 kurusluk alisveris yaparken kendimi sikintiya sokuyorsam esimde 1 liralık kredi icin dahi benden fikir alacak bu kadar basit.

Ayrica bir adamin hayatin olagan akisina aykiri olarak baskasina kredi cektirmesi, daha onceki borclarina sadakatsizliginin isareti olabilir, bu da icimdeki ofkeyi ve supheyi arttirirdi.

Eşinizin kardeşi neden kendi üzerine yada eşi üzerine çekmek varken krediyi bu iş size kadar neden geldi?
Kardeş var herşey yapılabilir,kardeş var insan bir sakız paylaşmak istemez.
Ama size de sorması gerekiyordu. sonuçta hayati paylaşıyorsunuz
Bende dedim onu ama kardeşi kendi kartlarını hep doldurmuş borçla ben eşime masraf olmasın diye bı döner bile yemeye kıyamazdım zaman zaman ama eltim lokantlarda yemekler yediğinin havasini atardı bana kendilerinin kartları doluncada eşime sıra gelmiş sanırım

Cok cok sinirimi bozardi, cunku bana danisilmali, ben 3 kurusluk alisveris yaparken kendimi sikintiya sokuyorsam esimde 1 liralık kredi icin dahi benden fikir alacak bu kadar basit.

Ayrica bir adamin hayatin olagan akisina aykiri olarak baskasina kredi cektirmesi, daha onceki borclarina sadakatsizliginin isareti olabilir, bu da icimdeki ofkeyi ve supheyi arttirirdi.
Biz varlıklı olsak hiç aklıma gelmiycek eltim ve eşi kira vermiyorlar arabalarinida aldılar biz ise asgari ücretle geçinen kirada yaşayan insanlarız ve üç çocuk var

benden sakli böyle birsey yapsa esim olay cikaririm . krediyi kimin ödedigi umurumda olmazdi , bence güvensizlik nedeni
Bende olay çıkardım ailesi ve eşim bir oldular karşımda sanane dediler hatta bide kardeşi araba almış kaynanam bana zamanında ödüyor işte sen onalrın arabaları varda sizin yok diye hastelik yapiyorsun yalandan sorun cıkaryorsun bile dedi

Back
X