• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim fazla mı rahat yoksa ben mi negatifim

Benim esimin gecenlerde sigorta cikisi yapildi. Çıkışın yapıldığı gunun ertesi gunu fakulte hastanesinde özel öğretim üyesi muayenesine gittim.
Barkod alirken sigorta çıkışının oldugunu 396 TL olan muayene ücretini 800 küsur TL olarak ödemem gerekeceğini soylediler.
Ben de cikis yapıldıktan sonra 1 ay daha faydalanılıyordu dedim. Hayir hemen sisteme yansiyor dendi...
Şikayet edip paranızı geri talep edebilirsiniz. 3 ay aynı şekilde sigortalı gibi yararlanmak hakkınız. Bir de eşiniz işe yeni mi girmişti acaba? Aşağıda koşulları paylaşıyorum.

Eklentiler

• 20240113_111847.jpg
    20240113_111847.jpg
    134,8 KB · Görüntüleme: 50
  • 20240113_112352.jpg
    20240113_112352.jpg
    136,1 KB · Görüntüleme: 44
Devlet hastaneleri tiklim tikiş şu aralar diye biliyorum her yerde kalabalik acillerin videolari var herkes hasta. Versin parasini gidin rahat rahat yapin. Yani doguma da parasi olmayacaksa neden cocuk yapiyorsunuz ki bu adama zaten cocuga nasil bakilcak.

Sonuna kadar haklısınız.tam doğum öncesi masraflar cogalacak ve eşiniz keyfi işten çıkıyor.belki aylarca iş bulamayacak kim bu zamanda yardım eder.bunun doğalgazı var yemesi içmesi bebeğim bezi var.cok saçma ve düşüncesizce davranıyor eşiniz.

Doğumuma bir buçuk , iki ay kaldı. Eşim işten çıkmak istiyor. Kendisini dinledim geçerli sebepleri var. Ben de arkasında durdum ama yine de endişeliyim. Sigortasız özelde nasıl doğum yapabilirim ki? Kendisine söylediğimde çok rahat , sen düşünme keyfine bak diyor ama benim uykularım kaçtı. Bildiğiniz ne kadar derlerse verecek ve biz orta halli bir aileyiz. Yan tarafta biriktirdiği küçük bir parası var ona güveniyor. En olmadı ailem destek çıkar diyor. Neyse devlette acile giderim dedim. Tartışma çıktı. Dediğime pişman oldum . Resmen kafasına koymuş. Derhal iş bulamayabilir zaten bir yığın masraf yapacağız bebek için ama o sen düşünme diye kestirip atıyor. Ben düşününcede streslisin , negatifsin diye bana çıkışıyor. Belki öyleyim ama endişelerim yersiz mi diyorum. Hayır ama abartma diyor. Kafayı yicem. Yerimde olsanız ne yapardınız? Aman ödesin deyip keyfinize mi bakardınız yoksa siz de strese girer miydiniz?
İş bulmadan işten çıkması hata.
Siz de ayrıca özelde dogurun istediginiz gibi. Niye ilk iş kendinizden taviz veriyorsunuzki..istediğiniz gibi yapın..doğum çok önemli..insan unutmuyor. Konforunuzu düşünün. Ödesin o da. Ama saçma yani ailem yardım eder bilmem ne etmezse ne olacak. Ha ısrar ederse ben kendimden taviz vermem o halde deyin

Çok haklısınız. İşten çıktı diyelim, ha deyince iş bulabilecek mi. İşler düşündüğü gibi yolunda gitmeyebilir.
Arkadaşım tecrübeli olduğu halde neredeyse bir yıldır iş bulamadı, beğenmedi vs.

İş bulamadan ayrılmak çok mantıklı gelmiyor bana. Hayırlısıyla doğumunuzu yapın inşallah 🙏

Şahsen size hak verdim ben kisilik olarak da biraz kaygili biriyimdir belirsizlik sevmem o yuzden sizin yerinizde olsaydim strese girerdim oyle takma kafana yaaaa deyince sorunlar puf diye kaybolmuyor rahat insanlar bunu anlamaz. Siz birikimi dogum icin ayirin o basinin caresine baksin bunu soyleyin. Erkeklerdeki bu kenaridaki paraya guvenme olayi beni geriyor sanki o para havadan geldi. Benim kardesim de oyleydi simdi parasiz kalınca isine dort elle sarildi :)

Doğumuma bir buçuk , iki ay kaldı. Eşim işten çıkmak istiyor. Kendisini dinledim geçerli sebepleri var. Ben de arkasında durdum ama yine de endişeliyim. Sigortasız özelde nasıl doğum yapabilirim ki? Kendisine söylediğimde çok rahat , sen düşünme keyfine bak diyor ama benim uykularım kaçtı. Bildiğiniz ne kadar derlerse verecek ve biz orta halli bir aileyiz. Yan tarafta biriktirdiği küçük bir parası var ona güveniyor. En olmadı ailem destek çıkar diyor. Neyse devlette acile giderim dedim. Tartışma çıktı. Dediğime pişman oldum . Resmen kafasına koymuş. Derhal iş bulamayabilir zaten bir yığın masraf yapacağız bebek için ama o sen düşünme diye kestirip atıyor. Ben düşününcede streslisin , negatifsin diye bana çıkışıyor. Belki öyleyim ama endişelerim yersiz mi diyorum. Hayır ama abartma diyor. Kafayı yicem. Yerimde olsanız ne yapardınız? Aman ödesin deyip keyfinize mi bakardınız yoksa siz de strese girer miydiniz?
Sigorta bildiğim kadarıyla 4 ay daha bakmaya devam ediyor. Yine de işten çıkmak istemesinin üstüne bu kadar rahatlık iyi değil. Tamam rızkı veren Allah tabiki ama vesile aramayı bırakmamak lazım.
Siz dediği gibi yapın bakalım, taksanız bile takmıyor gibi görürün, lafını etmeyin. Ama baştan kenardaki paraya dokunmamasının sözünü de alın.
Ne lazımsa alın, isteyin. Madem ailesinden istermiş, sizde her fırsatta ailesine nelere ihtiyacınız olduğunu duyurun.
Bazıları bundan anlar.

Kenardaki parası ne kadar büyük bir miktar mi güvendigi 100-200bin degildir umarim
Daha gülünç bir rakam 90 bin diyor. şuanki kiramız , mutfak masrafımız , faturalarımız ve bebeğe alınmamış eşyalar içinde. Bir ay bizi götürmez anlayacağınız. Bey efendi bu parayla özel hastaneyi karşılayacakmış bir de.

Sigorta bildiğim kadarıyla 4 ay daha bakmaya devam ediyor. Yine de işten çıkmak istemesinin üstüne bu kadar rahatlık iyi değil. Tamam rızkı veren Allah tabiki ama vesile aramayı bırakmamak lazım.
Siz dediği gibi yapın bakalım, taksanız bile takmıyor gibi görürün, lafını etmeyin. Ama baştan kenardaki paraya dokunmamasının sözünü de alın.
Ne lazımsa alın, isteyin. Madem ailesinden istermiş, sizde her fırsatta ailesine nelere ihtiyacınız olduğunu duyurun.
Bazıları bundan anlar.
Bence de artık laf etmeyeceğim. Çok yoruldum anlamayan bir insana laf anlatmaktan bir de ben suçlu oluyorum.

Doğuma kadar sabretse ne olacak ki?

Doğum sonrası masraflar da çok çok fazla!

Çok üzüldüm. Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.
Sağ olun ♥️. Dayan deyince ben bencil oldum. Oysa ki kendimi ve bebeği düşünüyordum.

Çok haklısınız. İşten çıktı diyelim, ha deyince iş bulabilecek mi. İşler düşündüğü gibi yolunda gitmeyebilir.
Arkadaşım tecrübeli olduğu halde neredeyse bir yıldır iş bulamadı, beğenmedi vs.

İş bulamadan ayrılmak çok mantıklı gelmiyor bana. Hayırlısıyla doğumunuzu yapın inşallah 🙏
Amin sağ olun. Benim eşimde tecrübeli işinde önü çok açık çabuk bulunuyor ama tam şu zamanda bunlara güvenmenin vakti değil. Çünkü kafasına attığı her an çıkar bu durumda sigorta çıkışı yapılsa doğumda madur olan ben olacağım.

Çocuk öncesi iş birakma gerekcesini merak ettim bu ekonomide ustelik

Şahsen size hak verdim ben kisilik olarak da biraz kaygili biriyimdir belirsizlik sevmem o yuzden sizin yerinizde olsaydim strese girerdim oyle takma kafana yaaaa deyince sorunlar puf diye kaybolmuyor rahat insanlar bunu anlamaz. Siz birikimi dogum icin ayirin o basinin caresine baksin bunu soyleyin. Erkeklerdeki bu kenaridaki paraya guvenme olayi beni geriyor sanki o para havadan geldi. Benim kardesim de oyleydi simdi parasiz kalınca isine dort elle sarildi :)
Kaygılı olmaktansa onun gibi rahat olmayı dilerdim.

Back