-
- Konu Sahibi ayse sezer
Aynen öyle. Uyuşturucunun kontrollüsü kontrolsüzü olmaz!Sırf şu konuya cevap vereyim diye girdim zira bende bir bağımlı eşiydim!!! Adam bana etmediğini bırakmadı ve en son gidip bir yerde kavga ettiği ve tanımadığını iddia ettiği birini öldürdü!! Bildiğiniz öldürdü yani.. ki benim kaç uzaklaştırma kararım var kaç kere tehdit asıldım hatırlamıyorum bile.. durumu asla stabil kalmayacak gittikçe saldirganlasacaktir. Ağza alınmayacak ithamlarda bulunmaktan kaçınmayacak sizi perişan edecektir bırakmazsa. Amateur yatmayı kabul eder etmez bilemem tedavi olanlar var tabi ama benimki gibi iflah olmaz tiplerde var.. Ve ortada çocuk olunca bir şekilde aradaki bağ kopamıyor malesef.. tedaviyi kabul etmiyorsa ayrılın. Ben allahın sevdiği kuluymuşum gitti belasını başka yerden buldu. Yanlış anlaşılmasın öldürdüğü adama çok üzüldüm ama dediğim gibi benim canımı yakamamış olmasına hergun şükür ediyorum. Kontrollü bağımlılık yoktur iş gittikçe berbat bir hal alacak tecrübeyle konusuyorum
Kesinlikle katılıyorum 4 sene kurtulmak için savaştım ..Sırf şu konuya cevap vereyim diye girdim zira bende bir bağımlı eşiydim!!! Adam bana etmediğini bırakmadı ve en son gidip bir yerde kavga ettiği ve tanımadığını iddia ettiği birini öldürdü!! Bildiğiniz öldürdü yani.. ki benim kaç uzaklaştırma kararım var kaç kere tehdit asıldım hatırlamıyorum bile.. durumu asla stabil kalmayacak gittikçe saldirganlasacaktir. Ağza alınmayacak ithamlarda bulunmaktan kaçınmayacak sizi perişan edecektir bırakmazsa. Amateur yatmayı kabul eder etmez bilemem tedavi olanlar var tabi ama benimki gibi iflah olmaz tiplerde var.. Ve ortada çocuk olunca bir şekilde aradaki bağ kopamıyor malesef.. tedaviyi kabul etmiyorsa ayrılın. Ben allahın sevdiği kuluymuşum gitti belasını başka yerden buldu. Yanlış anlaşılmasın öldürdüğü adama çok üzüldüm ama dediğim gibi benim canımı yakamamış olmasına hergun şükür ediyorum. Kontrollü bağımlılık yoktur iş gittikçe berbat bir hal alacak tecrübeyle konusuyorum
Kesinlikle katılıyorum 4 sene kurtulmak için savaştım ..
11 sene ceza aldı ..
Hastaneye ailem geldiğinde annem beni tanıyamadı ..
Üstüne üstlük pişkin pişkin yapmadığım şeylere yaptı olarak göstermeye çalıştı ..
Gece camdan çıkıp gidiyor sabah geliyor diyordu 2. Katın parmaklıklı demirleri olan yerinden nasıl çıkayım ..
Üstünde örümcekler var diyerek bana şiddet uyguluyordu ..
Annesi kabul etmiyordu ..
Hep inkar ediyorlardı ...
Şükürler olsun ki bende kurtulan tarafım.
Ama ölümden döndüm ..
Kesinlik le durmayın daha çok yeni evlisiniz size belli etmiyordu birgün açık verdiğinde zapt edemezsiniz ..
Üye de diyor ki; uyuşturucu bağımlılarına sahip çıkalım otekilestikce daha zararlı olabiliyorlar ...sevgi ve sabırla duzelebileceklerini söylüyor .
İyi niyetinize inanıyorum. Fakat şöyle bir şey eklemek istiyorum. Üyenin amacı uyuşturucu bağımlılarını sevgiyle iyileştirmek değildiBak yine dedigimi yapmiyorsun , uye cok guzel seyler soylemis , dusun , arastir , anlamaya calis
Bende uzun yillar uyusturucuyla mucadele derneginde calistim , aralarinda pirlanta gibi cocuklar vardi , birakip normal sekilde hayatlarina donduler
Her eroin kullanan sapik , katil vs degildir
Az biraz empati
İyi niyetinize inanıyorum. Fakat şöyle bir şey eklemek istiyorum. Üyenin amacı uyuşturucu bağımlılarını sevgiyle iyileştirmek değildiSiz daha sonra konudan cikmistiniz sonraki mesajlarını görmediniz diye tahmin ediyorum. Dikkatlice okuyun iyice anlarsınız. Diğer üyeler de tepki gösterdi çünkü mesajlarında bariz bir şekilde uyuşturucuyu meşrulaştırmaya çalışıyor ve masum bir şeymiş gibi gösteriyor. Ve bu da kanunlarımızda suç. Hatta Mune Hanım da bu konuyla ilgili açıklama yaptı. Ve dün de o üye EGM'ye ihbar edildi. Bilginize. İyi akşamlar dilerim.
Teşekkürler. Şöyle bir şey daha eklemek isterim. Alkollle sigarayı uyuşturucuyla aynı kefeye koyamazsınız. Ha evet, sigaranın da alkolün de zararları var evet. Ama alkol sigara yasak değil. Uyuşturucu kanunlarımıza göre yasak.Şimdi şöyle bir durum söz konusu artık insanlar ekonomik, sosyal durumlarından kaynaklı akrabalarıyla bile yakın ilişkiler içerisinde yer alamıyorken;
Yolda uyuşturucu, alkol içen birini görünce kimse “Ay yavrum gel.” Demiyor, diyemiyor. Keşke desek ama hepimizin kendi hayatlarımıza dair endişelerimiz var. Gidip yardımcı olmaya çalışsak ters cevap alırsak, kontrol dışındayken zarar verirlerse diye düşünüyor her sağlıklı insan, çünkü hepimizin içinde yaşama arzusu olduğu için korkularımız var kimse inkar edemez. Ambulans, polis aranıp yardım edilmesi isteniyor.
Hiçbirimiz sanmıyorum ki yolda bayılmış veya kendinden geçmiş birini görünce gidip zarar verelim veya kötü sözler edelim. En küçük düşürücü söz “Allah ıslah etsin, Allah yardım etsin.” Oluyor.
Allah korusun ailemizde böyle biri olunca kimse gidip fiziksel veya sözel şiddet göstermez. Kurtulması için illa bir el atıyor bir cümle kuruyor.
Bahsettiğiniz destekleyici, sevginin temel olduğu dünyayla bağların artırılıp hayata döndürülmeye çalışılan durumlar yakın çevre tarafından veya bu işe gönül vermiş uzmanlar, aktivisler tarafından gösterilebilir.
Yani T torarikar arkadaşımızın da aktardığı gibi Türkiyede yasal olmayan bir madde için X ülkede bunların hastaneleri var gidip orda günlük dozunu alıp kontrollü kullanıyorsun gibi bir örneklendirme yanlış.
Kaldıki böyle bir yer varsa iyilik yapmıyor o insanlara.
Allah hepimizi, tüm yakınlarımızı ve çocuklarımızı uzak tutsun umarım.
Teşekkürler. Şöyle bir şey daha eklemek isterim. Alkollle sigarayı uyuşturucuyla aynı kefeye koyamazsınız. Ha evet, sigaranın da alkolün de zararları var evet. Ama alkol sigara yasak değil. Uyuşturucu kanunlarımıza göre yasak.
woovw ben devam etmedim okumaya neler olmuş. Teşekkürler.İyi niyetinize inanıyorum. Fakat şöyle bir şey eklemek istiyorum. Üyenin amacı uyuşturucu bağımlılarını sevgiyle iyileştirmek değildiSiz daha sonra konudan cikmistiniz sonraki mesajlarını görmediniz diye tahmin ediyorum. Dikkatlice okuyun iyice anlarsınız. Diğer üyeler de tepki gösterdi çünkü mesajlarında bariz bir şekilde uyuşturucuyu meşrulaştırmaya çalışıyor ve masum bir şeymiş gibi gösteriyor. Ve bu da kanunlarımızda suç. Hatta Mune Hanım da bu konuyla ilgili açıklama yaptı. Ve dün de o üye EGM'ye ihbar edildi. Bilginize. İyi akşamlar dilerim.
Rica ederim. Tekrardan iyi akşamlar.woovw ben devam etmedim okumaya neler olmuş. Teşekkürler.
Anladım, sağolun.Minimalize etmek ve sosyal yaşamımızda daha sık karşılaşılabilir bir durum olduğu için alkol örneğini verdim. Aynı cümlede geçmesi dışında aynı kefeye konulduğunu ifade eden bir tanımlama yapmadım, yanlış anlamış olmalısınız.
Siteden cikisimi yapar mısıniz lütfen Ayarlarinizda üyeliği iptal seçeneği göremedim. Bu kadar cahilin arasında olmak istemiyorum. Ben çıkış yapıyorum üyeliği de iptal ederseniz sevinirim. Hatta şöyle yazayım belki ihlal falan diye atarsınız: güzel kalpli üyeleriniz hariç gerisi beyinsiz Yeni Türkiye işte.Umarım eşiniz bir daha uyuşturucu almaz, umarım uyuşturucu bağımlısı olan herkes kurtulur, şu yazınıza kadar sizi anlayabilir, bilgi ve tecrübeye dayalı konuştuğunuzu düşünebilirdim, bu yorumda yazdıklarınız sizi eleştiren insanlara olan öfkenizi yansıtıyor maalesef ve koca bir emniyet teşkilatını zan altında bırakan ifadeler kullanıyorsunuz.
Kimse istemez sevdiği insanların uyuşturucuyla tanışmasını, uyuşturucu kullanmasını, eşinizi savunmak pahasına buradaki insanların yakınlarının uyuşturucu kullanmasını diler gibi yazmışsınız size yakışmamış, uyuşturucuyu masum birşeymiş gibi gösterip yasallaşmasını savunmakta öyle.
Diyorsunuz ki uyuşturucu bağımlıları çok masum çok cici, uyuşturucu kullanıyor diye onlardan kaçar, iter kakarsanız ne yapsınlar yazık suç işlemek zorunda kalıyorlar, hanımefendi eşinize sevginizi, onun için çabanızı anlıyor ve takdir ediyorum ama siz eşinize olan duygusal bağınız sebebiyle gerçeklere gözünüzü kapamışsınız.
Daha 1 hafta kadar önce uyuşturucu alan biri 14 yaşındaki bir kız çocuğunu sokak ortasında taciz etti, kıza arkadan yaklaşıp belinden kavradı, çocuk korkudan çığlık atınca o sapık kaçtı, çocuğa tecavüz de edebilirdi, öldürebilirdi de, yakalanınca savunması uyuşturucu almıştım, ne yaptığımı hatırlamıyorum, ne güzel değil mi? Muhteşem bir savunma, uyuşturucu kullanınca adam öldürmeyi, küçük kızları taciz etmeyi, eşini kızlarına tecavüz ederim diye tehdit etmeyi hoş görmelisiniz'e getiriyorsunuz siz, çünkü neden? Uyuşturucu kullanıyor diye dışlıyormuşuz biz.
Bırakalım o zaman uyuşturucu kullanıyor diye hepsi dilediği suçu işlesin, sırf siz bizi cahil olarak görmeyin, toplumun suçu diyerek bizi suçlamayın diye tecavüz etmelerine, öldürmelerine, gasp etmelerine, kızlarına tecavüz ederim diye tehdit etmelerine sesimizi çıkarmayalım kuzu kuzu tacizi tecavüzü seyredelim, neden çünkü yazık onlar uyuşturucu kurbanı, suçlu toplum, peki hanımefendi uyuşturucu aldım hatırlamıyorum bahanesi ardına saklanan sapıkların mağdurları kurban değil mi?
Legalleşsin diye mücadele ediyormuşsunuz ne güzel, burada 10 yaşındaki çocuklara uyuşturucu satanları alkışlarla karşılarız legalleşince, ne de olsa legal iş legal patron olurlar.
Siz bu işin içinde ve araştıran biri olabilirsiniz ama size bir bağımlının uyuşturucu kullanmaktan uzak dursa da bağımlı olmaktan kurtulamayacağını söyleyen insanlar da cahil değil emin olun, bağımlılık uykuya geçer belki ama asla yok olmaz, bu alkol bağımlılığı için de böyledir, sigara bağımlılığı için de böyledir, uyuşturucu bağımlılığı için de böyledir, grip gibi atlatabildiğiniz birşey olsaydı ömür boyu katılmanız gereken bağımlılar toplantıları olmazdı.
Ayrıca rica ediyorum burada uyuşturucuyu özendirici, masum gösteren yazılar yazmayınız, yaşadığınız ülkede yasal olabilir ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde uyuşturucu kullanmak, kullanımına özendirmek suçtur, dolayısıyla sitemizde de suç olan hiçbir şey yazılamaz.
Cahil ve beyinsiz olanın kim olduğunu güzel bir şekilde belli ettiniz,herkese açık bir platformda üyelere ve ülkenin vatandaşlarına hakaret edemezsiniz. Karakterinizi seviyesizliğini belli ettiniz. Egm'ye başvuruda bulunan üyeler var,umarım başınız ağrır da bu yorumlarınızın cezasını çekersiniz.Siteden cikisimi yapar mısıniz lütfen Ayarlarinizda üyeliği iptal seçeneği göremedim. Bu kadar cahilin arasında olmak istemiyorum. Ben çıkış yapıyorum üyeliği de iptal ederseniz sevinirim. Hatta şöyle yazayım belki ihlal falan diye atarsınız: güzel kalpli üyeleriniz hariç gerisi beyinsiz Yeni Türkiye işte.
Yetmedi,bir de arayıp bilgilerinizi yollayarak şikayet ettim sizi. Umarım hakettiğiniz cezayı alırsınız,midemizi bulandırıyorsunuz.Siteden cikisimi yapar mısıniz lütfen Ayarlarinizda üyeliği iptal seçeneği göremedim. Bu kadar cahilin arasında olmak istemiyorum. Ben çıkış yapıyorum üyeliği de iptal ederseniz sevinirim. Hatta şöyle yazayım belki ihlal falan diye atarsınız: güzel kalpli üyeleriniz hariç gerisi beyinsiz Yeni Türkiye işte.
Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Size iki şey söylemek/sormak istiyorumarkadaslar merhaba 5 yıllık ilişkimizin sonucunda 2 aylık evliyiz ve dugunden ıkı hafta sonra eşimin eroın bagımlısı oldugunu ogrendım bırakmaya calsııyormus krize girince ailesi soyledi şimdi bu basına gelenler bunu bırakanlar sızelre sorum ben ona nasıl yardımcı olabılırım bıraktırabılırmıyım krız anında ne yapomalıyım. profesyonel yardım alıyorduk ıkı aydır ıcmıyordu tahlıllerı temız cıkmaya baslamıstı ama gecen hafta yıne ıcmıs kendısıde bundan kurtulmak ıstıyor luıtfen bıldıklerınızı yuazın. bırakamaz boşanın gıtsın oyle adamla ne ısın var gıbı cumlelerınızı kendınıze saklayın lutfen bende aynısını derdım herkese ama ınsanın basına gelmeyınce anlamıyormus ınsan yuvasını kurtarmak ıcın herseye katlanabılıyormus tesekkurler.
Burundan daOt olarak da alınıyor.
5 yılda bunu nasıl fark etmedinizarkadaslar merhaba 5 yıllık ilişkimizin sonucunda 2 aylık evliyiz ve dugunden ıkı hafta sonra eşimin eroın bagımlısı oldugunu ogrendım bırakmaya calsııyormus krize girince ailesi soyledi şimdi bu basına gelenler bunu bırakanlar sızelre sorum ben ona nasıl yardımcı olabılırım bıraktırabılırmıyım krız anında ne yapomalıyım. profesyonel yardım alıyorduk ıkı aydır ıcmıyordu tahlıllerı temız cıkmaya baslamıstı ama gecen hafta yıne ıcmıs kendısıde bundan kurtulmak ıstıyor luıtfen bıldıklerınızı yuazın. bırakamaz boşanın gıtsın oyle adamla ne ısın var gıbı cumlelerınızı kendınıze saklayın lutfen bende aynısını derdım herkese ama ınsanın basına gelmeyınce anlamıyormus ınsan yuvasını kurtarmak ıcın herseye katlanabılıyormus tesekkurler.