eşim eroın bagımlısı

Aynen öyle. Uyuşturucunun kontrollüsü kontrolsüzü olmaz!

Kesinlikle katılıyorum 4 sene kurtulmak için savaştım ..
11 sene ceza aldı ..
Hastaneye ailem geldiğinde annem beni tanıyamadı ..
Üstüne üstlük pişkin pişkin yapmadığım şeylere yaptı olarak göstermeye çalıştı ..
Gece camdan çıkıp gidiyor sabah geliyor diyordu 2. Katın parmaklıklı demirleri olan yerinden nasıl çıkayım ..
Üstünde örümcekler var diyerek bana şiddet uyguluyordu ..
Annesi kabul etmiyordu ..
Hep inkar ediyorlardı ...
Şükürler olsun ki bende kurtulan tarafım.
Ama ölümden döndüm ..
Kesinlik le durmayın daha çok yeni evlisiniz size belli etmiyordu birgün açık verdiğinde zapt edemezsiniz ..

Herkesin bu dünyada yaşama hakkı ve istediğini yapabilme özgürlüğü var. Ta ki bir başkasının hakkını ve özgürlüğünü taciz etmediği sürece.
Bazı durumlarda bunun olmaması imkansız özellikle madde kullanımında, çünkü dünya kadar zengin olsanız da sonunuz en iyi ihtimal ailenizden para aşırmak olur.

Çünkü kullandığınız andan itibaren beyninizin beta ve alfasının görevlerini değiştiriyorsunuz. Bu da sizin otokontrolünüzü etkiliyor. Doğru ve yanlış kavramlarınız değişiyor. Bu noktada zaten suç işleme olasılığınız artıyor.

Beyninde alfa dalgası az olan insanlar, yani bağımlılık yatkınlığı olan insanlar arkadaş ortamında biri ona “Bir tane içelim dese” ve denese, beyindeki alfa dalgası geçici olarak artıyor, yani gevşetiyor bunun yanında gerginliğe sebep olan beta dalgası azalıyor.
Bu o kişiye anlık olarak iyi gelmiş hissi oluşturduğundan, beyin bunu iyi bir ilaç olarak algılıyor ve bunu hafıza denen kısma kayıtlıyor.
Bu ilaç olmadan hareket edemez hale geliyor ve hasarları arttıyoruz. Kronik bir rahatsızlıkta kullanılan ilaç gibi önce düşük mg sonra yükselerek devam ediyor.

Türjiyedeki tedavi süreçleri düşük dozlu ilaçlarla madde eksikliğini beyne hissettirmemeye çalışmak, 5 senelik bir serüven bu kokain ve eroinde geri dönüşler yüksek oranda. 2 ay kullanmadı temiz gibi bir durum malesef yok.

Bu tarz bir maddenin kontrollü kullanılması gibi bir durum söz konusu değil. Arkadaş avrupada görmüş, her konuda ki avrupa özentiliğini geçtim de bu biraz tuhaf.
En azından ülkemizde bunu yapabilicek bir alt yapı ve bütçemiz yok olsun da istemem keyfi içici olarak başlayanlar için aç susuz eğitimsiz sokakta kalan çocuklar varken önceliğin onlara verilmesini yeğlerim.

Çünkü seneler önce üniversite zamanlarımızda beşiktaşı bilen bilir merdivenlerinde arkadaşlarla otururken orda sokakta yaşayan bir çocuk ezan vakti dua etti bende Allah kabul etsin ne dedin dedim şu sokaktan kurtarsın bali içmekten kurtarsın diye dua ettim dedi. İçme neden içiyorsun kendine yazık değil mi dedim çok üşüyoruz dışarda hemde uyuyabilmek için dedi. O yüzden bari böyle çaresiz çocuklar kurtulsun.

Çok uzun yazdım çünkü son dönemlerde sokaklarda gördüklerim okuduklarım konusunda çok korkuyorum gelecek için. Hepimizin çoluğu çocuğu var veya olucak RABBim hepsine güzel gelecekler sunsun zarar vericek herkesten de uzak tutsun.

Inan benzerlerini yaşadım eski konularıma bak ne o..kulübün kaldı ne başka birseyim. Işin enteresan tarafı etrafındaki insanlar özellikle ailesi bu pisliklerin dediklerine inanıyor şaka gibi.. valla bende hiç iyi değildim ilk ayrıldığında ve uzlaşmak için ne tavizler verdim bana yada çocuklarıma zarar vermesin diye.. Ben madde kullanıyor dediğimde sevgili annecigi iftira atıyor oğluma dedi.. onu hastaneye kapatıp rahat rahat gezip tozacakmisim falan.. Işin garip tarafı abi size aynı maddeyi kullanıyor kadın hala inanmıyor aslan oğullarına iftira atıyoruz biz kötü gelinler olarak. Neyse sonuçta layiklarini buldular da herkes bizim kadar şanslı olmayabilir

Üye de diyor ki; uyuşturucu bağımlılarına sahip çıkalım otekilestikce daha zararlı olabiliyorlar ...sevgi ve sabırla duzelebileceklerini söylüyor .

İyi niyetinize inanıyorum. Fakat şöyle bir şey eklemek istiyorum. Üyenin amacı uyuşturucu bağımlılarını sevgiyle iyileştirmek değildi Siz daha sonra konudan cikmistiniz sonraki mesajlarını görmediniz diye tahmin ediyorum. Dikkatlice okuyun iyice anlarsınız. Diğer üyeler de tepki gösterdi çünkü mesajlarında bariz bir şekilde uyuşturucuyu meşrulaştırmaya çalışıyor ve masum bir şeymiş gibi gösteriyor. Ve bu da kanunlarımızda suç. Hatta Mune Hanım da bu konuyla ilgili açıklama yaptı. Ve dün de o üye EGM'ye ihbar edildi. Bilginize. İyi akşamlar dilerim.

Şimdi şöyle bir durum söz konusu artık insanlar ekonomik, sosyal durumlarından kaynaklı akrabalarıyla bile yakın ilişkiler içerisinde yer alamıyorken;
Yolda uyuşturucu, alkol içen birini görünce kimse “Ay yavrum gel.” Demiyor, diyemiyor. Keşke desek ama hepimizin kendi hayatlarımıza dair endişelerimiz var. Gidip yardımcı olmaya çalışsak ters cevap alırsak, kontrol dışındayken zarar verirlerse diye düşünüyor her sağlıklı insan, çünkü hepimizin içinde yaşama arzusu olduğu için korkularımız var kimse inkar edemez. Ambulans, polis aranıp yardım edilmesi isteniyor.
Hiçbirimiz sanmıyorum ki yolda bayılmış veya kendinden geçmiş birini görünce gidip zarar verelim veya kötü sözler edelim. En küçük düşürücü söz “Allah ıslah etsin, Allah yardım etsin.” Oluyor.

Allah korusun ailemizde böyle biri olunca kimse gidip fiziksel veya sözel şiddet göstermez. Kurtulması için illa bir el atıyor bir cümle kuruyor.

Bahsettiğiniz destekleyici, sevginin temel olduğu dünyayla bağların artırılıp hayata döndürülmeye çalışılan durumlar yakın çevre tarafından veya bu işe gönül vermiş uzmanlar, aktivisler tarafından gösterilebilir.

Yani T torarikar arkadaşımızın da aktardığı gibi Türkiyede yasal olmayan bir madde için X ülkede bunların hastaneleri var gidip orda günlük dozunu alıp kontrollü kullanıyorsun gibi bir örneklendirme yanlış.
Kaldıki böyle bir yer varsa iyilik yapmıyor o insanlara.

Allah hepimizi, tüm yakınlarımızı ve çocuklarımızı uzak tutsun umarım.
Milana22

Teşekkürler. Şöyle bir şey daha eklemek isterim. Alkollle sigarayı uyuşturucuyla aynı kefeye koyamazsınız. Ha evet, sigaranın da alkolün de zararları var evet. Ama alkol sigara yasak değil. Uyuşturucu kanunlarımıza göre yasak.

Minimalize etmek ve sosyal yaşamımızda daha sık karşılaşılabilir bir durum olduğu için alkol örneğini verdim. Aynı cümlede geçmesi dışında aynı kefeye konulduğunu ifade eden bir tanımlama yapmadım, yanlış anlamış olmalısınız.

woovw ben devam etmedim okumaya neler olmuş. Teşekkürler.

Anladım, sağolun.

Siteden cikisimi yapar mısıniz lütfen Ayarlarinizda üyeliği iptal seçeneği göremedim. Bu kadar cahilin arasında olmak istemiyorum. Ben çıkış yapıyorum üyeliği de iptal ederseniz sevinirim. Hatta şöyle yazayım belki ihlal falan diye atarsınız: güzel kalpli üyeleriniz hariç gerisi beyinsiz Yeni Türkiye işte.

Cahil ve beyinsiz olanın kim olduğunu güzel bir şekilde belli ettiniz,herkese açık bir platformda üyelere ve ülkenin vatandaşlarına hakaret edemezsiniz. Karakterinizi seviyesizliğini belli ettiniz. Egm'ye başvuruda bulunan üyeler var,umarım başınız ağrır da bu yorumlarınızın cezasını çekersiniz. Mune

Yetmedi,bir de arayıp bilgilerinizi yollayarak şikayet ettim sizi. Umarım hakettiğiniz cezayı alırsınız,midemizi bulandırıyorsunuz.

Konuya dönelim lütfen, talep edilmiş üyelik iptal edildi, üzerine konuşup üyeliği alıntılamak, siteden ayrıldığı için cevap verme hakkı olmayan birinin gıyabında konuşmaktan öteye gitmez çünkü.

kaç kurtar kendini derdim ama başka çözüm arıyormuşsun. öncelikle eroin bağımlılığı zor bir süreç. eroin yapısı gereği çok ciddi bağımlılık yapan ve kullanılmadığında krize sokan bir madde o nedenle profesyonel yardım şart. mutlaka ametemden destek alın. doktorlar ne derse harfi harfine uygulayın. şu da aklınızda kalsın eroin kullananların çok yüksek bir bölümü bırakıp geri başlıyor tam oranı hatırlamıyorum ama internetten bakarsınız zaten. aklınızda hep bulunsun bu ihtimal ilginizi hiç eşinizin üstünden çekmemeniz lazım.
ayrıca size söylenmemesi çok yanlış ne olursa olsun bilmek hakkın.

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Size iki şey söylemek/sormak istiyorum
Birincisi, iki ay kullanmayınca kandan temizleneceğini pek düşünmüyorum
İkincisi 5 yılda nasıl anlayamadınız? Bu tip insanların çevreleri/gittikleri yerler/arkadaşları hemen kendini belli eder aslında.

Bu arada bağımlılık üzerine doktora yapan psikolog bir arkadaşım var. Bağımlı birinin maddeden kendi kurtulma olasılığının sıfıra yakın olduğunu söylüyor. Mutlaka psikolog/psikiyatrist ve hatta amatemden destek almalısınız. Allah şifa versin, kendinizi koruyun her ihtimale karşı

5 yılda bunu nasıl fark etmediniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…