• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çalışmak istemiyor

bahanem2011

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2011
34
1
36
İstanbul
mr kızlar baslıktanda anlasılacagı gıbı esım pek calısma taraftarı degıl bana gore.eşim henuz askerlıgını yapmadı.30 yasında suan..acıkogretım okuyor.ılk evlendıgım sene 1 sene calıstı ..iş agır geldı ordan cıktı..1.5 sene iş bulamadıgını soyledı.bu donemde tabıkı ben calısıyordum.allaha sukur sıkıntım pek olmadı maddı konuda.ama manavı konuda onun calısmama ıstegı benı cıldırttı.ne desem batıyor.anlıyamıyordum o donem onu..evım kıra..1000 tl maas alıyordum..anca evı gecındırıyordu.borclarım hala var dugunden kalma..neyse ben bır iş buldum ..zorakı yolladım onu o işe..cok soylendı 600 tl calısılırmı bu kadar saat dıye ama ben hep..üste cıktım..neyse.3 ay calıstı.ama ordan da 1 ay oldu işten cıkardılar ..nedenı ıse..haksızlıga tahammulu yoktur..daha sıgortasını bıle yapmamıslardı.bıde adam kendı ozel ıslerını yaptırıyormus.bunlara..bızımkıde surat asmıs..falan vs..işten cıkardılar kısacası..bende işten cıktım..suan ıkızmıde bosuz amanerdeyse bırbırımızı yıyecegız evde..ben buna iş buluyorum ..sadece kendısı ınt.basvuru yapıyor..gerı kalan surelerde ınternette sorf..delırıyorum..o gırmeden işe ...bende gırmek ıstemıyorum..ben evdeyken bıraz daha huzursuz.oluyor.ben olmasam bılıyorum umursamayacak..bugunde kendıme bır iş baktım..adamlar bıde depocu arıyorlarmıs..ona soledım aman soylemez olaydım..bunda bel fıtıgı varmısta ..olürmüymüş geberirmiymiş..umrumda deılmıs..bende hıc bırsey demedım ..az yatıstı..dedı yerı nerde tarıf et..ettım.gıttı bılmıyorum..ne yapar eder..zorakı gıttı soylene soykene..dıyor mecbur gıdecem yoksa suratından gecılmez..kızlar ben evlenelı 3 sene oldu artık bebegım olsun ıstıyorum..ne zamana kadar calsıcam..bılmıyorum ben bu adamla ne yapıcam severek evlendım..cok zor oldu.işin dısında baska sorunumuz..yok bır meslegıde yok..askerlıkte yok dezavantajı bunları..eşimi sevıyoırum..ama bu iş meselesı yuzunden bazen soguyorum ondan nefret edecek dereceye gelıyorum..onun dısında mukkemmel bır erkek..ne olur akıl verın ne yapayım ben ...delırcem akıl verın kulunuz kurbanınız olayım..anlatacak kımsem yok..kafayı yıeyecem..sıkıntılar yuzunden 4 vaydır adet olamaıyorum lutfen yardım edın akıl verın..

canım erkekte sorumsuzluk cidden katlanılacak birşey değil??

peki evlenmeden önce de böyle miydi eşiniz??

Son düzenleme:
Çok zor bir durum gerçekten, allah yardımcınız olur inşallah.
İşsizlik öyle bir psikoloji ki bir süre sonra işte bu şekilde isteksizliğe dönüşüyor,
İnsanın güveni kalmıyor kendine..
Anlattığınız kadarıyla iş bulması konusunda ona zaten destek oluyorsunuz,
Bundan sonrası birazda eşinizin buna inanmasıyla olabilecek birşey.
Yinede üstüne fazla gitmeyin kavga çıkacak boyutta onu eleştirmeyin daha çok agresifleşecektir.
Güzel bir dille ona gelecek için planlarınızdan bahsedin, mesela çocuk düşündüğünüzü söylemişsiniz.
Bunu ona da anlatın ve bunun için karşılıklı çabalamanız gerektiğini anlatın.
Bu düşünce eminim onun da hoşuna gider.
Umarım en kısa sürede gönlünüze göre bir iş bulursunuz her ikinizde..

30 yaşında adam yahu
Ailesinden alışmıştır belki çok şımartılmıştır.
Evlenmeden önce nasıldı,nasıl şartlarda evlendiniz?
Ailesi bir şey demiyor mu ??

çok zor bi durum gerçekten. belki de iş bulamıyor diyeceğim ama çalışmak istememesi garip geldi. yani evde ne yapar ki canı sıkılır hayat böyler geçer mi? 3 yıl olmuş evleneli tabi ki çocuk ister insan.
rahat yaşatmak zorunda ailesini. düzgün bi iş bulsanız canım aileden büyükler falan girse araya etkli olur mu acaba

Bu haldeyken kesinlikle çocuk düşünmeyin..
Bunun dışında madem bilg. ile bu kadar alakalı, bilg. la ilgili bir iş bulmaya çalışın öyleyse.

Sizce sevgi yeterli mi bir evliliği yürütmek istemek için ?

Son düzenleme:
evlenmeden once boyle deıldı..yurt dısındaydı ordan geldı..3 yıl fort oldu..hıc boyle oldugunu bılmıyordum..şastım kaldım..anlatıyorum gelecege daır korkularımı ..ama dıyor..benım buldugum işte bızı gecındırmezkı dıyor..ben gecınmede degılım artık..evde kuru ekmekte yerım..ama yerın bır gun bebek olursa ne olacak ben calısamayacagım..kım bakacak mamasını bezını kım alacak babamamı dıyecem bezı yok maması yok dıye..korkularım bunlar ..anlatayıyorum ona ama yok iş dıyor ınanmıyormusun bana dıyor....

Bu nasıl mantık ?

Geçinilemezse bile çaba harcadığını görmek ister insan..En tahammul edilemeyen durumlardan biridir sorumsuz erkek, evde oturan erkek..

Gunde 10 tl. getir ama getir..

İş işi doğurur.. Çalışmazsa nasıl referans kazanacak ?

çok zor bi durum gerçekten. belki de iş bulamıyor diyeceğim ama çalışmak istememesi garip geldi. yani evde ne yapar ki canı sıkılır hayat böyler geçer mi? 3 yıl olmuş evleneli tabi ki çocuk ister insan.
rahat yaşatmak zorunda ailesini. düzgün bi iş bulsanız canım aileden büyükler falan girse araya etkli olur mu acaba

benım aılem burda..onlara anlatamam..bılmelerını ıstemıyorum..babam sekerr annem tansıyon hastası akıllları bende kalsın ıstemem..onun aılesı sivasta..onun aılesınınde durumu yok.aılesını anlatıyorum annesıne ..dıyor benım oglum pasıf ne yapayım kızım dıyor..annesıde bısey soyleyemıyor kadına parlıyor..

evlenmeden once boyle deıldı..yurt dısındaydı ordan geldı..3 yıl fort oldu..hıc boyle oldugunu bılmıyordum..şastım kaldım..anlatıyorum gelecege daır korkularımı ..ama dıyor..benım buldugum işte bızı gecındırmezkı dıyor..ben gecınmede degılım artık..evde kuru ekmekte yerım..ama yerın bır gun bebek olursa ne olacak ben calısamayacagım..kım bakacak mamasını bezını kım alacak babamamı dıyecem bezı yok maması yok dıye..korkularım bunlar ..anlatayıyorum ona ama yok iş dıyor ınanmıyormusun bana dıyor....

o kadar kolay mı canım???benim bulduğum iş bizi geçindirmez...
böyle deyip sıyrılmamalı...
hem siz de destek oluyorsunuz,ne olur sanki asgari ücret bile veren bir yerde çalışsa???
en azından bir sorumluluğu olduğunun farkına varmalı....
bana düşmez belki arkadaşım ama bu durumda,sadece maddi anlamda demiyorum
eşiniz evli bir erkek gibi davranadan bence bebek istemeyin..

Son düzenleme:
Bu haldeyken kesinlikle çocuk düşünmeyin..
Bunun dışında madem bilg. ile bu kadar alakalı, bilg. la ilgili bir iş bulmaya çalışın öyleyse.

Sizce sevgi yeterli mi bir evliliği yürütmek istemek için ?

bazı yerlerde yeterlı olmasını ıstıyor ınsan sevıyorsa..bızım işimiz zor oldu..kolay yıkılsın ıstemıyorum..ama bazen bu yuzden bosanmayı dusunuyıoırum..ama yapamam

Bu nasıl mantık ?

Geçinilemezse bile çaba harcadığını görmek ister insan..En tahammul edilemeyen durumlardan biridir sorumsuz erkek, evde oturan erkek..

Gunde 10 tl. getir ama getir..

İş işi doğurur.. Çalışmazsa nasıl referans kazanacak ?

aynen oyle benımde tahammul edemedıgım nokta o..

aılesını anlatıyorum annesıne ..dıyor benım oglum pasıf ne yapayım kızım dıyor..annesıde bısey soyleyemıyor kadına parlıyor..

İşte evlenmeden önce , her iki tarafında aileleri , onu yakından tanıyan insanlar ;

kişilerin her olumlu olumsuz yönlerini açıkca anlatmalı..
Bu kesinlikle buyuk bir sorumluluk ve buyuk bir HAK taşıyor.

Ama malesef bizim tolulumumuz ancak övmesini biliyor çocuklarını evlenecekleri kişiye. Evlenecek kişilerde öyle ;

olabildiğince olumsuz yönlerini saklarlar, sanki bir ömür yaşayınca çıkmayacak ortaya.

o kadar kolay mı canım???benim bulduğum iş bizi geçindirmez...
böyle deyip sıyrılmamalı...
hem siz de destek oluyorsunuz,ne olur sanki asgari ücret bile veren bir yerde çalışsa???
en azından bir sorumluluğu olduğunun farkına varmalı....
bana düşmez belki arkadaşım ama bu durumda,sadece maddi anlamda demiyorum
eşiniz evli bir erkek gibi davranadan bence bebek istemeyin..

dogru soyluyorsun bende onun kavgasındayım..allah bana yardımcı olsun..

anladığım kadarıyla şuan sende çalışmıyorsun öyle mi???

isteyen arkadaşım bana kızsın ama eşin sorumluluk yüklenmedikçe bence sende işe girme...

belki iyice sıkışınca aklı başına gelir,çünkü benim bildiğim erkekler cebinde parasız dolaşmayı hiç

sevmez...

canım benim sakın sorumluluğu üzerine alma yeterince almışsın zaten senin kadar oda sıkıntı etmeli erkekler onları çeken birini bulunca böyle bacaklarını uzatıyorlar elektirik bile kesilse yatırma o kadar yani bir sefer yatırsan nasıl olsa ikincide dayanamayacak yatıracak diye senden bekleyecek yol yakınken dur de her işte bir hayır vardır senin işsiz kalmandada bir hayır var canımmm bak yine söylüyorum sorumluluğu üzerine alma pişman olursun tabiki hayat müşterek bizde yardımcı olucaz ama bir yere kadar dimi ama:50::50::50:

İşte evlenmeden önce , her iki tarafında aileleri , onu yakından tanıyan insanlar ;

kişilerin her olumlu olumsuz yönlerini açıkca anlatmalı..
Bu kesinlikle buyuk bir sorumluluk ve buyuk bir HAK taşıyor.

Ama malesef bizim tolulumumuz ancak övmesini biliyor çocuklarını evlenecekleri kişiye. Evlenecek kişilerde öyle ;

olabildiğince olumsuz yönlerini saklarlar, sanki bir ömür yaşayınca çıkmayacak ortaya.

evet bunlardan haberım yoktu..sonucta yurt dısında ne yaptıgını nerden bılebılırdım..oldu işte evlendık zor oldu..sevıyorum..hemde cok ama bu iş konusu canımı cok sıkıyor..bbenım buldugum iş ona batıyor..bır suru soylenıyor dıyorum..sen vasıfsızsın..ne yapacaksın baska elbette her işi yapacaksın ..ozamanda dıyor ben oleyım gebereyım umrunda deıl dımı..dıyor..benım babam seker hastası 50 nyasında ınsaatlarda curuyor..boyle olacagına gıderım babamın evıne calısırım babama bakarım zavallı babam ıkı buklum ıkı kat..eşimde bel fıtıgı var oyuzden agır bısey kaldırmak ıstemıyor..canına cok duskun malesef..

anladığım kadarıyla şuan sende çalışmıyorsun öyle mi???

isteyen arkadaşım bana kızsın ama eşin sorumluluk yüklenmedikçe bence sende işe girme...

belki iyice sıkışınca aklı başına gelir,çünkü benim bildiğim erkekler cebinde parasız dolaşmayı hiç

sevmez...

aynen bende oyle yapacam ona cakstırmıyorum..ama pek umursamayırum iş konusunu bakmıyorum fazla..evden cıkıyorum gıdıyorum..anneme gezmeye..ben gırsem umursamayacak 1.5 2 sene daha boos gezecek..daha beter..bıraktım iş nereye gıderse gıtsın..

Çalışmayıp sorumluluğu üzerine almayın diyen arkadaşlara sonuna kadar katılıyorum.

Kesinlikle hayat müşterek ama bu müştereklik bir durum değil, erkeğin sorumluluğunu kazanması gerekiyor.

Evet çok sorun yaşayacaksınız, belki yemek bulamayacaksınız v.s ama ;

az sabırla zafere ulaşırsınız insaallah.. Biryerden para da bulmayın lutfen. Bu da çalışmaktan farklı degıl cunku.

kızlar esım gelırse yazamam..haberınız olsun ..konuyu actı gıttı demeyın suan ıs gorusmesınde..insallah gırer..işe ne olur dua edın..sız cvp yazın ben musaıt olursam yazarım..

Back