• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim bana eziyet ediyor

Çocuk yüzünden aslında bu sorum yoksa ben devam ettirmek istemiyorum eşim bir sürü şey hakaret ettikten sonra hiç bişey olmamış gibi Güler yüzlü olmamı istiyor bu benim için kolay değil olanları sindirebilmek olmamış gibi yaşamak
İşiniz gücünüz var, devam ettirmek için gerekçeniz ne?

eşim bir sürü şey hakaret ettikten sonra hiç bişey olmamış gibi Güler yüzlü olmamı istiyor bu benim için kolay değil olanları sindirebilmek olmamış gibi yaşamak
Bunu yapmak zorunda değilsin, bunu ancak bir köleden bekleyebilirsin, köle değilsin, kölelik 100 yıl öncesinde kaldı. Hem para kazanıp hem evin ihtiyaçlarını karşılayıp üzerine hakaret ve şiddete maruz kalmayı hoş görmek zorunda değilsin. Ben geçimsiz bir ailede büyüdüm, hiç mutlu bir çocukluğum olmadı. İkisinin birbirine "şu çocuklar olmasaydı" dediğine çok şahit oldum. Bir çocuk böyle büyümemeli, çocuğunuzu kararsızlığınıza kalkan yapmayın. Kurtulun gitsin.

O parayı kazanacak beceriye sahipsiniz ama harcamaya aklınız yetmez öyle mi? Özgüveninizi böyle yok etmesine nasıl izin verdiniz ya?

Size bir uyarıda bulunayım; şu an ne olduğunun ayrımında olmayan evladınız yarın size ve gelecekte de eşine aynı babası gibi davranacak. Tabi siz böyle yaşamayı kabullenmeye devam ederseniz.

Bu magandaya katlanmak için sebebiniz nedir gerçekten merak ettim. Adamın 5 katı gelirinşz var, bunu kazanabildiğinize göre gayet iyi çalışan bir zihniniz de var. Neden bu kadar çaresiz hissediyorsunuz kendinizi. Kapının kilidini değiştirip uzaklaştırma kararı almanıza bakar her şey
Beni tanıyan kimse de inanamıyor zaten nasıl bunları yaşadığıma , annem de aynı şekilde

Merhabalar , 32 yaşındayım İstanbul da yaşıyorum aslen farklı bir şehirliyim üniversite eğitimim için geldim İstanbul’a ve iş vs derken 14 senedir İstanbul da yaşıyorum .ailem uzakta . Evlendim3,5 sene önce 1,5 yaşında oğlum var . Eşimin hareketleri ile ilgili problemlerim var . Her kavgada bir şiddet itip kakma ,kafama vurma , sarsma gibi eylemleri var , asla şiddet uyguluyorum demiyor beni yontmak İçin kafama girsin diye vurduğunu belirtiyor , doğumdan sonra hersey daha da kötü oldu , ailemden özelikle annemden nefret ediyor her Allah’ın günü anama ana avrat küfür ediyor . Çalıştığı Atolye serbest meslek kazancı benim kazancıma göre beşte biri bile denemez . Asla para yüzünden ezmedim hatta biz evlendiğimiz de eşimin işi yoktu ben düzelir vs dedikçe iyice suyu çıktı . Atölyesini kurmasına eşya almasına destek oldum , para her zaman harcadım esirgemeden . Düğün kredisini ben çektim ve takılarımın hepsini bozdurup ödedim . Evlenirken eve hiç eşya almadık , ne yeni yatak odası ne beyaz eşya , eşim annesiyle yaşıyordu ben de aynı tabak çanağı dahi kullandım . Ama noldu kimse madalya takmadı tabiiki , yumurta istediği gibi olmadığında tonca laf yedim . Ailesi sürekli geldi hamileyken dahi hepsine hizmet ettim , ama sürekli bana aileme saygı duymuyorsun dedi , senden çekniyorlar dedi çekinen insanlar gelip kalır mı ? Şimdi oğlumuz var 1,5 yaşında eşim çok daha kötü şekilde merhametsizce oğlumun gözünün önünde vuruyor bana , küfür ediyor , hakaret ediyor , tehdit ediyor . Çocuk anlamıyor ama korkuyor , çok üzülüyorum . Bana kendi kazandığım parayı bile onun hesabına yatırmam gerektiğini söylüyor , benim aklım ermezmiş para harcamaya . Benim için doğru olanı o biliyormuş . O kadar doldum ki örnekler bitmez ne yapmam lazım ? Kafana sen çıkartmışsın demeyin çünkü evlendiğimde bu kadar değildi , düğün ertesi gün aday 180 derece değişti , ne yapacağım ????
Bosan bacim isin var gucun var serf... yoksunu kopek. ..

Şöyle aslında çocuk olmasa hiç sorusu dahi olmaz tabii , çocuk İçin de farkındayım en iyisi huzurlu ve sakin mutlu olarak büyümesi . İnsan öyle bir duruma geliyor ki yaşayanlar anlar , kendisinden emin olamıyor mahvedilmiş bir psikoloji ile . Yaşadıklarınız sanki başkasının hayatı gibi izliyorsunuz o kadar şaşırıyor ki insan kendisine konduramıyor.
Ayaga kalkip silkinin. Cocuk icin buna katlanacaksiniz da ne olacak? Surekli itilip kakilmaktan özgüvenini tamamen kaybetmiş bir anne olacaksiniz. Büyüdüğünde bunlari hep hatirlayacak. Belki de babasini ornek alacak. Korkmuyor musunuz hiç? Kendinize gelin bir an once. Terapiye gidin, uzman bir agizdan dinleyin. Bosanma davasi acin sonra.

Sizi çok fena manipüle etmeyi başarmış eşiniz.

Referans sisteminizi bozmuş bir şeylerin kötü gittiğinin farkındasiniz.

Başkasından da duymak istiyorsunuz.

Dik durun,manipüle etmesine izin vermeyin.Kararli olun.
Evet en iyi yaptığı şey bu manipüle etmek , çok doğru anlamışsınız teşekkür ederim

Peki bu durumlarda boşanan anneler varsa yada bilgisi olan çocuğu görme durumu nasıl oluyor ? Velayeti vs ben şehir de değiştirmek istiyorum zaten çok uzun zamandır

Merhabalar , 32 yaşındayım İstanbul da yaşıyorum aslen farklı bir şehirliyim üniversite eğitimim için geldim İstanbul’a ve iş vs derken 14 senedir İstanbul da yaşıyorum .ailem uzakta . Evlendim3,5 sene önce 1,5 yaşında oğlum var . Eşimin hareketleri ile ilgili problemlerim var . Her kavgada bir şiddet itip kakma ,kafama vurma , sarsma gibi eylemleri var , asla şiddet uyguluyorum demiyor beni yontmak İçin kafama girsin diye vurduğunu belirtiyor , doğumdan sonra hersey daha da kötü oldu , ailemden özelikle annemden nefret ediyor her Allah’ın günü anama ana avrat küfür ediyor . Çalıştığı Atolye serbest meslek kazancı benim kazancıma göre beşte biri bile denemez . Asla para yüzünden ezmedim hatta biz evlendiğimiz de eşimin işi yoktu ben düzelir vs dedikçe iyice suyu çıktı . Atölyesini kurmasına eşya almasına destek oldum , para her zaman harcadım esirgemeden . Düğün kredisini ben çektim ve takılarımın hepsini bozdurup ödedim . Evlenirken eve hiç eşya almadık , ne yeni yatak odası ne beyaz eşya , eşim annesiyle yaşıyordu ben de aynı tabak çanağı dahi kullandım . Ama noldu kimse madalya takmadı tabiiki , yumurta istediği gibi olmadığında tonca laf yedim . Ailesi sürekli geldi hamileyken dahi hepsine hizmet ettim , ama sürekli bana aileme saygı duymuyorsun dedi , senden çekniyorlar dedi çekinen insanlar gelip kalır mı ? Şimdi oğlumuz var 1,5 yaşında eşim çok daha kötü şekilde merhametsizce oğlumun gözünün önünde vuruyor bana , küfür ediyor , hakaret ediyor , tehdit ediyor . Çocuk anlamıyor ama korkuyor , çok üzülüyorum . Bana kendi kazandığım parayı bile onun hesabına yatırmam gerektiğini söylüyor , benim aklım ermezmiş para harcamaya . Benim için doğru olanı o biliyormuş . O kadar doldum ki örnekler bitmez ne yapmam lazım ? Kafana sen çıkartmışsın demeyin çünkü evlendiğimde bu kadar değildi , düğün ertesi gün aday 180 derece değişti , ne yapacağım ????
Çok üzüldüm yaşadıklarınıza en kötüsü de çocuğun böyle bir ortamda büyümesi 😔
Yapacağınız tek şey bir an önce kaçıp kurtarın hem bebeğinizi hem kendinizi.
Eğitimli ve çalışan ekonomik özgürlüğü olan bir kadınsın. Daha fazla o pislik kocaya katlanma!

Çok kötü şeyler yaşamışsınız ve yaşamaya devam ediyorsunuz. Ya terapi alıp evliliğinizi yürütmeye çalışın ya da bu evliliği bitirin. Yarın çocuğunuz da yaşadıklarınızı anlar ve o evde hiç sağlıklı bir birey olarak yetişmez. Çocuğunuz için en doğru olan neyse onu yapın.
Hanımefendi şiddett uygulamış terapisi mi kalmis?

Canım nerden bileceksinki bir heyecan hepimiz kanıyoruz.. O da insan diyoruz ama bir yere kadar. Bu kadarına izin verme ne güzel maddi gücün var çocuğuna bakarsın.

Canım nerden bileceksinki bir heyecan hepimiz kanıyoruz.. O da insan diyoruz ama bir yere kadar. Bu kadarına izin verme ne güzel maddi gücün var çocuğuna bakarsın.
Evet maalesef insan görse de görmezden geliyor ne talepkar oluyorsun aman bozulmasın diye ne bişey . Karşındaki hele saygısız olunca iş işten geçiyor . Bu arada sadece ben değil ailemde saygısızlıklarının farkında ve onlar da anlamıyorlar
İnsan doğum yaptığım gün kayınvalidesiyle hastanede kavga eder mi ya?

Evet evet ben de yaşamasaydım bu kadın salak mı derdim de çocuktan dolayı biraz . İnsan afallıyor bu durumlarda .
Abla sen iyimisin? Ciddi ciddi soruyorum yani. Eşiniz babasından bunu görmüş öğrenmiş uygulamış. Yarın bir gün oğlunuzda büyüyünce öğrendiğini uygulayacak. Çocuk için demelik yer yokki konuda.Böyle muhteşem bir babadan ayrılmasında ilerde oda onu mu örnek alsın. Bir silkelen kendine gel ya elini yüzünü yıka bir sor napıyorum ben Vengo ne için katlanıyorum bu eziyete diye. Hakediyorum diyosan eyvallah da çocuğuna acı oda ilerde babası gibi el kızının başını yakmasın. Evladına ve kendine yapma bunu.

Hayır zaten evliliğin ilk günü 180 derece değişti diyor. çocuktan çok önce kendini belli etmiş.
O zamanda vardır ya bilinen metod çocuk olunca değişir mi diye çocuk yapılır sonra da çocuk var diye boşanma olmaz bir numaralı evlilik bahane aleti çocuk...illaki yolun sonu çocuğa çıkar

Hayır zaten evliliğin ilk günü 180 derece değişti diyor. çocuktan çok önce kendini belli etmiş.
Evet evet çocuğu da kendisi istedi zaten ama ben bu kadar kötü bakış açısı olduğunu olacağını tahmin edemedim .bu cahillik midir yoksa fazla iyi niyet midir bilmiyorum .ama şöyle bir şey var evet evlenince insanlar değişiyor , sana bu benim her zaman arkamı toplar , bağırsam küfür etsem de yemeğimi getirir gözüyle bakınca yanıyorsun .

Eşim ne temizlik , ne yemek ne çocuk bakımı hiç bişey yapmaz. Çocuk 1,5 yaşında bir yada iki kez bezini değiştirmiştir .
Abim uzman doktor kızına hep kendisi baktı bir emzirmediği kaldı . Bazı adamlar da böyle .

Bu arada eşimin ikinci bir evliliği , daha önceki eşi ile bir seneden az durmuş , boşanma sebebini sevgisizlik vs diyordu da yalan bence

Back