• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ailesinin tek erkek çocuğu

bahargunesi

Guru
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
697
94
323
kızlar ne başlık atacağımı bilemedim bana bi akıl verin içimi dökmem lazım. kızlar eşimle 17aylık evliyiz bir de 8 aylık kızımız var. benim sorunum eşimin ailesiyle alakalı. eşim ailenin tek erkek çocuğu ayrıca 4
görümcem var. eşim ortanca . anlayacağınız bütün ailesi eşime aşırı düşkün. memnun oluyorum tabi buna ama aşırı düşkünlükleri zaman zaman bei korkutuyor. bizi hakimiyetleri altına almaya çalışıyorlar zaman zaman bu hisse kapılıyorum. evlendik ilk ay birlikte oturduk eşim şehir dışında çalıştığı için evi bulmak filan vakit aldı. taşındık ama 3 ay durabildik başbaşa çünkü ben hamileydim ve hamileliğim zor geçiyordu ve eşim de askere gidecekti seni buralarda yalnız bırakamam bakıma da ihtiyacın var dedi ve evi toplayıp geldik tekrar yanlarına evde 2 bekargörümce kaynana kayın peder bir de biz. çocuk doğdu 2.5 ay sonra eşimin askerliği geldi. istanbula düştü. ben de beraber geldim ailem burdaydı çünkü. biz askere gelmeden arabamızı satmıştık yarısından biraz fazlasıyla altın aldık kalanıylada geçiniriz dedik malum askerde maaş filan kesiliyo. eşimin ailesi geldiğimizden beri bizde doğru dürüst para yollamadı. belki benim ailem burda diye güvendiler ama benim ailemin maddi durumu pek iyi değil ben, bir de bebeğim yük olamazdım aileme maması meyvesi bezi bir sürü para.ama buna rağmen ailem beni mağdur etmemeye çalıştı maddi olarak ben arabanın parasını yedim istanbulda tabi eşimin de harçlığı da içindeydi. hergün aradı kaynanam sırf torunu için yarım ağız arada bir bişey lazım mı diye sordu, ben de arabanın parasını yiyoruz dedim olsun yiyin bişey olmaz dedi. tabi bişey olmaz size dokunmuyor çünkü ayrıca araba altımızdayken her istedikleri yere şoförlüklerini yaptık, arabamız diye kurum kurumkuruluyordu. arabayı düğündeki takılarımızla aldık şimdi kalan para yeni bir arabaya yetmiyor. kızımın doğumdaki takılarını bile bozmak zorunda kaldım. Yani o kadar oğlumuza düşkünüz filan yapıyorlar ama iş maddiyata gelince durumumuz bizim de yok diye kendilerini acındırıp ağlıyorlar. halbuki kayınpederimin maaşı çok dolgun istese yollardı. Hadi ben yanında olmasaydım, ben olmasam oğullarına da mı para yollamayacaklardı. çok merak ediyorum. Eşim ağzıyla istedi iki kere o zaman yolladılar. Eşimde birşey söylemiyo, kendince yük olmak istemiyoZaten biz evlenirken de alışverişimizde hep sorun yaptılar benim üzerime bi kıyafet bile almadılar düşündükçe ağlıyorum. eşim de o dönem bana çok eziyet etti ona da çok kırgınım ki biz birbirimiziçok severek evlenmiştik. şimdi sözün özü ben gidince onlara laf sokmak istiyorum ama ben böyle durumlarda çok sinirleniyorum ve sesim yükseliyor. bugüne kadar hiç saygısızlık yapmadım ve çoğu kez de sustum sırf eşim üzülmesin diye ama artık vakti geldi terbiye sınırlarında ama ağır laf sokmak istiyorum. Sizz ce çok mu abartıyorum. Eşime dedim vallahi gidince ben laf söylicem onlara arabanın parasını yiyin dediklerini söyledim oda çok bozuldu. o da söyle dedi bilsinler kırgın olduğunu... Siz ne diyorsunuz

Son düzenleme:
boşver, onlara laf sokunca eline ne geçecek
hep böyle konular açılıyor burda
bence bir çift evlendikten sonra ister kız tarafı olsun ister erkek tarafı çocuklara maddi açıdan bakmaya mecbur değiller bence

boşver, onlara laf sokunca eline ne geçecek
hep böyle konular açılıyor burda
bence bir çift evlendikten sonra ister kız tarafı olsun ister erkek tarafı çocuklara maddi açıdan bakmaya mecbur değiller bence
haklısın bakmak zorunda değilller tabi ama insan ister istemez bekliyor. kendi maaşımız olsaydı tabi ki beklemezdim kimseye de minnet etmeden kendi parama lafım geçti çok şükür. ama kendi çocuğum ve ailesi zor durumda olsa imkanım da varsa yardımı esirgemem ama tabi herkes mecbur değil

Anlamadım eşin askere gidince maaş alamayacağını bilmiyor muydu da askere gitmeden evlendiniz. Kayınvalideyle kayınpeder başınıza silah mı dayadı şimdi evlenceksiniz diye. Onlara güvenip mi evlendiniz yetişkin insansınız size para yollamak zorunda değiller.Peşinizden atlı mı kovaliyordu 15 ay yalnız kalacağını bilmiyor muydun evlenmeden önce. Çoğunluk gibi sen de eşin askerden dönünce evlenseydin. Veya hiç değilse çocuğu eşin askerden dönünce yapsaydın.Birini suçlamak istiyorsan kendini ve eşini suçla içinde bulunduğunuz duruma kendi yaptığınız seçimler sonucu gelmişsiniz.

Son düzenleme:
Canım laf sokma tarzında değil de, beklentinizin olduğunu ve karşılanmayınca hayal kırıklığına uğradığını düzgünce anlat bence.
En azından laf sokup sen suçlu olmazsın ve onları düşünmeye sevk edersin, bir daha buna benzer durumda daha dikkatli olurlar
Öbür türlü haklıyken de haksız olacaksın, olay ağız dalaşına dönecek.

Anlamadım eşin askere gidince maaş alamayacağını bilmiyor muydu da askere gitmeden evlendiniz. Kayınvalideyle kayınpeder başınıza silah mı dayadı şimdi evlenceksiniz diye. Onlara güvenip mi evlendiniz yetişkin insansınız size para yollamak zorunda değiller.Peşinizden atlı mı kovaliyordu 15 ay yalnı kalcağını bilmiyor muydun evlenmeden önce. Çoğunluk gibi sen de eşin askerden dönünce evlenseydin. Veya hiç değilse çocuğu eşin askerden dönünce yapsaydın.Birini suçlamak istiyorsan kendini ve eşini suçla içinde bulunduğunuz duruma kendi yaptığınız seçimler sonucu gelmişsiniz.

eşimin ailesinin ısrarıyla evlendik ben beklenme taraftarıydım, eşim askere de evlenmeden önce gidecekti eşimin ailesi ısrarla bu kadar uzun süre beklemek olmaz bi an önce evlenin artık, akrabalarımız ne der gibi laflarla baskı yaptılar, askere gidince biz ailene bakarız evlenin dediler. çocuk konusuna gelince sağlık sorunlarım nedeniyle çocuğumun olmama ihtimali vardı tabi siz bilmeden bayağı bana karşı suçlayıcı ve sert konuşmuşsunuz.

Anlamadım eşin askere gidince maaş alamayacağını bilmiyor muydu da askere gitmeden evlendiniz. Kayınvalideyle kayınpeder başınıza silah mı dayadı şimdi evlenceksiniz diye. Onlara güvenip mi evlendiniz yetişkin insansınız size para yollamak zorunda değiller.Peşinizden atlı mı kovaliyordu 15 ay yalnız kalacağını bilmiyor muydun evlenmeden önce. Çoğunluk gibi sen de eşin askerden dönünce evlenseydin. Veya hiç değilse çocuğu eşin askerden dönünce yapsaydın.Birini suçlamak istiyorsan kendini ve eşini suçla içinde bulunduğunuz duruma kendi yaptığınız seçimler sonucu gelmişsiniz.

Sonuna kadar katılıyorum. Kayınpederinin başka çocuklarıda var. Sen askere gitmemiş adamla evlen bide atlı kovalıyormuş gibi çocuk yap sonra laf sokacam de. Dikkat et söylediğin herhangi bir lafa daha büyük cevap vermesinler.

haklısın bakmak zorunda değilller tabi ama insan ister istemez bekliyor. kendi maaşımız olsaydı tabi ki beklemezdim kimseye de minnet etmeden kendi parama lafım geçti çok şükür. ama kendi çocuğum ve ailesi zor durumda olsa imkanım da varsa yardımı esirgemem ama tabi herkes mecbur değil

bence askerlil bittikten sonra herşey düzene girdikten sonra evlenmeli insanlar...
kimseye muhtaç kalmazdınız

Canım laf sokma tarzında değil de, beklentinizin olduğunu ve karşılanmayınca hayal kırıklığına uğradığını düzgünce anlat bence.
En azından laf sokup sen suçlu olmazsın ve onları düşünmeye sevk edersin, bir daha buna benzer durumda daha dikkatli olurlar
Öbür türlü haklıyken de haksız olacaksın, olay ağız dalaşına dönecek.
evet kırgınlığımı dile getirmek istiyorum çünkü bi takım sözler verilmişti askere gidince size bakarız vs. aslında laf sokmak yanlış tabir oldu. ama etkili bişeyler demek istiyorum. aslında sabit fikirliler o nedenle pek oturup düşünürler mi bilemiyorum

eşimin ailesinin ısrarıyla evlendik ben beklenme taraftarıydım, eşim askere de evlenmeden önce gidecekti eşimin ailesi ısrarla bu kadar uzun süre beklemek olmaz bi an önce evlenin artık, akrabalarımız ne der gibi laflarla baskı yaptılar, askere gidince biz ailene bakarız evlenin dediler. çocuk konusuna gelince sağlık sorunlarım nedeniyle çocuğumun olmama ihtimali vardı tabi siz bilmeden bayağı bana karşı suçlayıcı ve sert konuşmuşsunuz.

Onlar senin askerlik süresince kendi yanlarında kalacağını düşünmüşlerdir. Kendi ailenin yanına gidince de o zaman onlar baksın demişlerdir. Bu da sana ve eşine ders olsun bence kendi mantığınıza uymayan şeyleri anne babanız bile ısrar etse yapmayın.

Sonuna kadar katılıyorum. Kayınpederinin başka çocuklarıda var. Sen askere gitmemiş adamla evlen bide atlı kovalıyormuş gibi çocuk yap sonra laf sokacam de. Dikkat et söylediğin herhangi bir lafa daha büyük cevap vermesinler.

bence arkadaş haklı
en azından çocuk yapmak için acele etmeseydiniz, şimdi o kadar zorlanmazdınız
en azından siz çalışırdınız

işte başkasının lafına güvenerek evlenince sonuç bu olur tabi. Senin ailen nasıl verdiki askerliğini yapmamış bir adama seni. Madem sende askere gittikten sonra evlenmeyi beklemek istiyordun o zaman çocuğu hemen yapmasaydın. Sağlık sorunu diyorsun ama evlendiğiniz ilk gece çocuk yapmışsın bu hesaba göre ne ara sağlık sorununu çözdün. Hadi önceden biliyordun diyelim ama zaten baştan göze almıştın askerlik sonrası evlenmeyi... neyse olmuşu yargılamak saçma tabi.

Ama sen laf falan sokmaya kalkma daha fazla laf yersin canın sıkılır. Eşinin ailesi bukadar beklemeye akrabalara ne deriz diye (kız veriyorlar sanki) sizi evlendirecek zihniyette olduklarına göre askerlik esnasında bizimle kalmadın kendi ailene gittin ondan sana bakmadık diyecek insanlardır. Bu nedenle boş ver laf sokma muhabbetini eşinin askerliği bitince işine gücüne baksın anasına babasına muhtaç olmadan ailesini geçindirsin sizde dönmeyin ailesinin evine

işimize gelince bia artık aileyiz kendi ailemizi kurduk karışılmasın diyoruz.
bence eşin de sen de kendi şartlarınıza göre yaşamaya çalışın.
nerden biliyorsun onların maddi durumlarını. iki bekar görümce var diyorsun.
ancak kendilerini geçindiriyorlardır belki.
çocuk yaptıysanız kendiniz bakacaksınız elbette.
arabanın parası idare ediyormuş. daha ne olsun.
hem arabam dursun hem karnım doysun hem bebek bakılsın olmaz ki.
hiç paranız olmasa yardım ederlerdi sanırım.
ben pek hak veremedim bu konuda sana.
boşuna bilenme eşinin ailesine tadınız kaçmasın.

laf sokmak yanlış bir tabir oldu farkındayım sadece kırgınlığımı dile getirmek istiyorum . ben diğer çocuklarına bakmayıp beni beslesin demiyorum.çocuk yapmamın özel bir sebebi var çünkü çocuğumun olmama ihtimali vardı. yalnız sizin çocuğunuz zor durumda olsa ve imkanınız varsa yardım etmeyebilirsiniz tabi ki saygı duyarım yorumunuz için teşekkür ederim

işte başkasının lafına güvenerek evlenince sonuç bu olur tabi. Senin ailen nasıl verdiki askerliğini yapmamış bir adama seni. Madem sende askere gittikten sonra evlenmeyi beklemek istiyordun o zaman çocuğu hemen yapmasaydın. Sağlık sorunu diyorsun ama evlendiğiniz ilk gece çocuk yapmışsın bu hesaba göre ne ara sağlık sorununu çözdün. Hadi önceden biliyordun diyelim ama zaten baştan göze almıştın askerlik sonrası evlenmeyi... neyse olmuşu yargılamak saçma tabi.

Ama sen laf falan sokmaya kalkma daha fazla laf yersin canın sıkılır. Eşinin ailesi bukadar beklemeye akrabalara ne deriz diye (kız veriyorlar sanki) sizi evlendirecek zihniyette olduklarına göre askerlik esnasında bizimle kalmadın kendi ailene gittin ondan sana bakmadık diyecek insanlardır. Bu nedenle boş ver laf sokma muhabbetini eşinin askerliği bitince işine gücüne baksın anasına babasına muhtaç olmadan ailesini geçindirsin sizde dönmeyin ailesinin evine

hesap konusunda bayağı iyisiniz ilk gece hamile kaldın filan...

gecmıste yasananları bosver demıyorum ama bu saatten sonra kendıne yenı bı sayfa ac kayınpeder kaynana sunu soyledı boyle yaptı dıye dusunursen hasta olursun bacım
bu ısler boyledır ıste soz verır verır yapmazlar bn hastalandım kayınpeder ser..szının yanında boguluyodum konusurken degıl hastaneye goturmek nasılsın neden boyle oldun bıle demedı allah sorsun ne dıyım

işimize gelince bia artık aileyiz kendi ailemizi kurduk karışılmasın diyoruz.
bence eşin de sen de kendi şartlarınıza göre yaşamaya çalışın.
nerden biliyorsun onların maddi durumlarını. iki bekar görümce var diyorsun.
ancak kendilerini geçindiriyorlardır belki.
çocuk yaptıysanız kendiniz bakacaksınız elbette.
arabanın parası idare ediyormuş. daha ne olsun.
hem arabam dursun hem karnım doysun hem bebek bakılsın olmaz ki.
hiç paranız olmasa yardım ederlerdi sanırım.
ben pek hak veremedim bu konuda sana.
boşuna bilenme eşinin ailesine tadınız kaçmasın.

. evet aslında bazı konularda işimize göre yorumluyoruz ama sadec verilen sözlerin tutulmaması üzücü oluyor. ama maddi durumlarını biliyorum ne kazandığına ona dayanarak konuşuyorum tabi ki kimse kimseye bakmak zorunda değil...

Son düzenleme:
hesap konusunda bayağı iyisiniz ilk gece hamile kaldın filan...

O kadar yorum yaptım sadece hesap konusuna takılman şaşırtıcı doğrusu. Kendin söyledin 17 aylık evliyim 8 aylık kızım var diye bunu özel bir hesaplama ile bulmadım herşey ortada.

Back