esim ailesine ev almak istiyor

gospodina sakın öyle eşim ülkesine dönsün boşanalım bitsin gibi şeyler düşünme :26:ne kadar zor biraraya gelmişsiniz. Kültürü ülkesi farklı da olsa erkek erkektir. Neden sen 1500 dolar burs alırken ve kıt kanaat ay sonunu zor getirirken yardım gündemde değildi de eliniz birazcık düzelince gündeme geldi? Yenge de maşallah eşinin yeğenlerini önemsediği kadar çocuklarını önemsemiyor -40 C de montsuz gezdirmek ne demek demekki sizin yaptığınız yardım çocuklara tam ulaşamıyor; bunun için ablaları devreye sokabilirsiniz. Bir de siz de hayatın daha başındasınız sizin çocuğunuz olmayacak mı? Olabilmesi için şartları ne zaman düzeltebileceksiniz? Yaş aldı başını gidiyor zaman hızla geçiyor...

sanlisin isimli arkadaşın düşüncelerine katılıyorum ilerde kimse sana bize yardımcı oldun o kadar eksiklerini tolere ettin bize yansıtmadın her ay da paramızı düzenli yatırdın teşekkür ederiz demez. Aksine senin iyilik olarak kendiliğinden yaptığın şeyler an gelir üstüne görev gibi yapışır kalır; yapmadığında garip karşılanır olursun. Asla kendi ihtiyaçlarından yaşam standardından taviz vererek yardım yapma;eşin de sen de gurbet ellerde yaşıyorsunuz Allah korusun biriniz hastalansa sağlık problemleriniz olsa kenarda kötü günler için bir miktar birikiminiz olmalı. Sen evde televizyon bile yok bekar evimde yaşıyoruz diyorsun yenge saçının maşasının markasının derdiinde... Düşüncelerini ılımlı bir şekilde sakin sakin konuşarak söylemelisin çünkü sen ses etmedikçe eşin daha da coşmuş.

amerikada neredesiniz? çok az kazanıyormuşsunuz gerçekten TR'de bile durumlar daha iyi benimde erkek arkadaşım hollywooda çalışmak için gidecek vize alırsa saatliği 40$ yaptığı iş

eşiniz, yeğenleri için elinden geleni yapsın tabii, ancak şu durumda ev almak mantıklı değil. kendi geleceğiniz bile belirsizken, böyle bir borç altına girmeyin bence. ileride inş çok iyi işler bulursunuz, o zaman gerekirse çocukların kalması için ev alırsınız ama bu bile gereksiz gibi. okullar dolayısıyla hepsi bir yerlere dağılabilir... yenge ve sevgilisi için ev almaya da gerek yok yani(yengeye sinirlendim, çocuklarının ihtiyacını neden göz ardı ediyor?)...

çocuklara özellikle eğitim alanında yardımcı olmaya devam edin bence. burs bulmalarını vs sağlayın. yurt dışında bu imkanlar daha fazla değil midir?
sizin de geliriniz belli. onlara bir derece yardımcı olabilirsiniz. yengenin de çalışması, çocuklarını düşünmesi gerekir. gerekirse diğer kardeşler, herkes yeğenler için yardımcı olsun. sadece ikinizin üstüne çocukların ihtiyaçları kalırsa, altından kalkamayabilirsiniz.

eşiniz yabancı uyruklu old için, bizdeki kültürle onların evlilik kültürü farklıdır tabii. yani önce eşime ev düzeyim gibi bir kaygısı yoktur bence. bu yüzden eleştirmeyin onu, kasıtlı yapmıyordur.

Son düzenleme:
eşin bu ev alma olayının altından kalkamaz bence ama haksız da sayılmaz sanırım eşin yaşıyorsa bunu abisine borçlu zor bi durum sen de haklısın ama eşin de çok çok haklı

Eşiniz anladığım kadarıyla çok iyi bir insan abisine karşı duyduğu minnettarlığı çocuklarına sahip çıkarak ödemek istiyor ama varsayalım yengesi ve çocukları için koşulları zorlayıp ev aldı. İleride yengesi evlenecek olursa ne olacak tahminim genç bi kadın neden evlendi diye suçlanamaz. Yeni eşiyle o evde mi oturacak eşinizin gönlü buna nasıl dayanır? Ya da yengenizde böyle bişeye razı olmaz başka bi eve geçerse alınan evin onca emeğin ne anlamı kalacak ki. Gelecekte ne olacağı belli olmaz iyilik yapıcam derken içinden çıkamayacağı durumlarla karşılaşabilir. Siz zaten çocuklardan elinizi çekmiyorsunuz bu şekilde devam etmesi bence çok daha hayırlı. Eşinizde bunu da söyleyebilirsiniz ileride olabilecek tatsızlıkları göze alıyor mu?

Gece saat 4 su an ve ben uyuyamadim sinirimden.

Aksam esimle konustum banka hesap isini ve yardimi ablasina gondermemiz konusunu. sakince beni dinledi ve hak verdi.. Ben de bir dusuneyim dedi...
Bi kac saat sonra da ablasini aradi, konusmalarindan cok anlamiyorum ama " ev, yarin banka, sorun yok" kelimelerini anlayabildim cok kullandiklari icin. Sonra da esime ne oldu ne konustunuz ablanin yarin bankayla ne isi varmis dedim sok oldu anlayacagimi beklemiyordu. Sonra da agzindan cikardi baklayi.

2-3 gun once ablasi bir ev bulmus acil satilik!! Benmki de kapora gondermis 3000$!!!!!!!! Benim derslerim yogun bi de bunlari dusunmeyim diye de soyleme geregi duymamis!!

Hayatimda ilk kez kenara para koymustuk, bana sormadan kulustur bir araba alacak kadar birakip gerisini ablasina gondermis. Ben universite hayatm boyunca marketlerde calistim haftasonlari 30-35lliraya gunluk. Hic birikms param bi guvencem olmadi.. Ilk kez bankada paramiz var diye mutlu oluyordum kendimi guvende hissediyordum.....

Cok kotu kavga ettik. Bana sormadan nasil gelecegimizi dusunmeden kararlar alabiliyor? Hic mi saygisi yok evliligimize?

Son düzenleme:
Yanı bu tıp durumda esının durumunıyıse alsın dıcektım
Ama yanı okurken bıle burs almıssınız neyıne guwenıyokı
Insanın calısmakla bırlıkte dınlenmeyede ıhtıyacı var ınsanın saglıgı elden gıdınce. Bunların hıc bırını yapamaz hafta ıcı calısyomus hafta sonu da olursa saglından olur bu esını heleeee sen bı al karsına konusssss once ama sakınce sole
Yarın bı gun bızım de cocugumuz olucaakkkk ona da bı suru mama bez oyuncak saglık gıderı olucagını
Turkıyede dusundugu aılesınede otursun kocası alsın tasası sıze mı dustu dert yokken dert yaratıyorrrrr bunu aklına ınce ınce sokkkkkkkk bı kere ılerde bu allah korusun bosanma sbebınız olur gunumuzde bosanma kavgaları oncelıkle aldatma sonra para yuzunden cıkmıyormu

Parasız kalıncada. Sıddetttt!!!!!!!!

Sonunuz hayrolsun zaten senden habersız parayı gondermıs kapora dıyeeee Bence bazı selerı bıdaha dusun sen olumlu olumsuz olarak herseyıyle

amerikada neredesiniz? çok az kazanıyormuşsunuz gerçekten TR'de bile durumlar daha iyi benimde erkek arkadaşım hollywooda çalışmak için gidecek vize alırsa saatliği 40$ yaptığı iş

Canim kaldigimiz yerle ilgili degil kazancimiz yaptigimiz islerle ilgili. Ben Turk hukumetinden bursuyum okul masraflarimi odeyip o kadar burs veriyorlar. Yine de cok sukur burada okumak benim icin cok avantajli, burs olmasa burayi ruyamda bile goremezdim.
Erkek arkadasin hollywood da is buluysa zaten o paraya vizesi cikmamasi gibi bir durum olamaz. Ama gelip de is arayacaksa kimse birinin kasina gozune bakip da is vermiyor. Benim esim elcilik calisaniydi turkiyede, ona ragmn burada bekledigi gibi bir ise sahip olamadi ilk yil. Buranin da ekonomisi kotu artik issiz cok...

Cok sukur ki siddeti bilmez. Ama kendimden emin degilim ben uygulayabilirim sinirim gecmezse.

mervecim konunu görünce hem şaşırdım hem üzüldüm. en son bu mesajın da tuzu biberi oldu hatta. böyle bir şey gelebielceğini tahmin etmemiştim bu hikayenin devamında anlaşırsınız bir orta yol bulursunuz diye düşünmüştüm ki eşin çoktan bir atılım yapmış ev konusunda.

eşinin abisine olan vefası rahmetli abisinin kardeşine sahip çıkışı filmlerde rastlanır cinsten inan okurken böyle insanlar var mıymış hala dedim. bununla birlikte ben ablanın ve yengenin iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum. ikinizin maaşını diyeyim devletin verdiği parayı alıyor muhtemel ki kendisi de o maaştan alıyor etti 3 maaş. bir çocuğu özel okula vermişsiniz. kalan çocuklar ve kendisi 3 maaşla yetinemiyor olması o paranın iyi yönetilmediğini düşündürdü bana.

ayrıca her şey bir yana belli bir paranın eşlerden birinin haberi olmadan bir yerde kullanılması apayrı bir problem.

eşin vefa borcunu ödemek istiyor belli ama kendi hayatından vazgeçebilecek mi peki bunun için? senden, geleceğinizden, hayallerinizden vazgeçmeyi göze alabiliyor mu? eminim ki buna ne kadar tepki verip üzüleceğini düşünememiştir.

dün başka bir yerde yazmıştım bizim de bir para mevzumuz olmuştu geçenlerde, eşim benden habersiz bir borca girmiş sorun çıkmasın diye de söylememiş ki bunu konuşmuştuk büyük harcamaları birbirimizden habersiz yapmayacağımıza dair. evi terkedecektim nerdeyse o kadar canım sıkıldı ki aynen senin gibi düşünmüştüm hiç mi bana saygısı yok diye.

neyse uzun oldu kısacası aklından olumsuz fikirleri çıkar, boşanmamız mı gerekiyor hayırlı değil mi vs gibi. eğer eşinle aranızdaki tek problem bu ise kavga etmeden duygularını eşinle paylaş.

anlatınca anlıyorlar, inan benim eşim anladıysa herkes anlar :))

sizin de bir geleceğiniz olduğunu, hayatınızı sizin de garantiye almak zorunda olduğunuzu yarın bir gün bebeğiniz olursa onun geleceğinin her şeyden önemli olduğunu, onun ailesine yardım etmesiyle gurur duyduğunu fakat bunun sizin hayatınızı engellemesine izin vermek istemediğini tartışmadan söylemelisin.

ayrıca bence eşinin ailesine gönderilen para ablasına ya da yengeye değil güvenilir birine gitmeli, okula yatırdığınız para okula gidiyor mesela belli ki ama diğer paraların nolduğu konusunda benim pek de iyi düşüncelerim yok. ona da bir çare bulmanız lazım siz çocuklar aç gezmesin diye aç gezerken birileri o parayla sevgilisini besliyorsa problem oldukça can sıkıcı bir hal alıyor haliyle.

yillarca abisi calismis esine bakmis esin kendini borclu ve vicdanen rahatsiz hissediyor
abartilacak bir sey yok esin onlarin ustune yapacagim demiyor evi
ustelik hafta sonlari ek is yapip bu evi almayi dusunuyor
senin ablan senin icin bu kadar fedakarlik yapsa sonrada cocuklari ortada kalsa sende ayni seyi yapardin
esin en azindan durust biri gizli sakli yapmamis bu isi sana soylemis

Cok sukur ki siddeti bilmez. Ama kendimden emin degilim ben uygulayabilirim sinirim gecmezse.

Yok adam gbı al karsına konus bu tıp selerı dusunme bugun ev almaya kalkan yarın neler almaz zaten solesene kocana aylık 500 tl verıyomus daha ne yapcak. Kıtttt kaaanat gecınıyomussunuz sızde bunları sole onaaaaaaa

Ac kalınca ne yapıcakmıssınız hele cocuk olumca artık bırbırınızı yersınız

yenge hanım hayatından mamnun anlatttıklarınıza gore ,
e sızde yenı evlısınız sızın sucunuz ne bekar evıme geldı esım dıyorsunuz
bence guzellıkle konusun kendı ısteklerınızden bahsedın anlar umarım

lilycim cok guzel yazmissin tesekkur etmek istedim canim. Ben bnden saklamasina da kizdim ama ne yalan soyleyim paramizi gondermis olmasina daha da kizdim. Ben o kadar idare ediyorum evime bir sey almiyorum, o benim biriktirdigim parayi sormadan harcayabiliyor... Bi de beni mesgul etmek istememismis sanki atomu parcaliyorum burda ne mesgul olucaksam

Neyse gece sinirimden uyuyamamistim sirf pislik olsun diye 42inch smart televizon aldim internetten esime sormadan. TV gelince de seni mesgul etmek istemedim dicem anlarsa anca boyle anlar. Yoksa ben saatlerce konussam hak verir gibi yapar, dusunmeye deger vs diyip benim gazimi alir ama kendi bildigini yapar hep. Benim adim dirdirciya cikar sadece.

çok şaşkınm şuan.. ne diceğimi bilmez oldum ama gelişmeleri merak ediyorum açıkçası. olan olmuş artık ama yeri göğü inletmenin kimseye faydası yok

İstediği kadar vefa borcu olsun o artık evli bir adam. Tek başına yaşamıyor artık varlığına da yokluğuna da ortak bir hayat arkadaşı var. Böyle sorumsuz davranamaz. Çok üzüldüm olanlara.

güzel bi cevap olur tv.

yeğenlerine bakıyor zaten maaş ve parayla.. evi niye almaya çalışıyor .. hem de bu yoklukta.. zengin olsa alsın derim
Allah yardımcın olsun

eşin bellki abisine olan bi vefa bocundan dolayı böyle davranıyor bu takdir edilcek bir davranıs ama sizi zor durumda bırakmak pahasına böle büyük yardımlarda bulunmamalı bencede iyi ki tv almışın sana sormadan sizin ortak paranızdan böyle büyük bir harcama yapamaz çok haklısın inşallah eşin farkına varır ve düzelirsiniz

bu konuyu sormak ıstıyorum :S esın bu kadar vefalı ıse canım nasıl olurda senın hastalıgında senın yanında olmayı dusunemez cok saskınım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…