• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim ailemden ne istiyo artik sıkmaya basladi

A_a_h

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2017
1.327
777
43
Insan esinin ailesini neden cekemezki ya valla simdi simdi anliyorum damat yerine koymasalar yuzune bakmayip adini anmasalar daha kiymetli olurlar belki bi turlu yaranamiyolar esime resmen.

Kizil var nerdeyse 3 bucuk aylik olucak ve bu sali gunu ise basladim kizima annem bakicak ilk torunlari goz bebekleri okadar cok seviyolarki benden bile cok abartmiyorum. Annem getir kizim bakarim dedi sag oldugum surece cocuk kucuk daha kreslerde surunmesin diye. Kendi gelip bakamaz yer arabayla 15 dk babam erkenden calismaya gidiyo ablamda oyle diger kardesimse okula gidiyo getirip goturemzler onu ve nede olsa kocasi cocuklari geliyo aksama onlara yemek fln yapmasi gerek gel tum gun benim evde otur cocuga bak diyemem. Herneyse yer cokta uzak degil ise giderken birakip geciyorum gelirlen ugruyorum inanin 15 dk oturuyum oyle gidiyim bile demedim onlarda demedi kizim kocan isten gelcek oyalanma diyolar.

Gel gelelim 4 gundur kizim orda el bebek gul bebek bakiyolar 20 yasinda olan kardesim oglen yemek arasinda bile eve geliyo biraz bakiyim yigenime diye, babam desem hanim yemek fln yapma bak cocugu aglatla onun icin yaninda dur diyo kizimi biraz kotu alistirdim gunduz uykusu yok onunla ugrasiyim istiyo hep ama hic sikayet etmediler allah var. Suyu bezi bitince soyle aliyim anne diyorum kizim biz aliriz napcan nolcak diyo.

Esim ilk gun tutturdu bu cocuk sigara kokuyo diye on kez soyledi tamam babam sigara iciyo yaninda degil tabikide ama gunde bi paket iciyo sonucta siniyo kendi uzerine. Surekli boyle bi burun kivirmalar kokuyo fln diye sonunda bende dayanamadim sizinkilere gonderde onlar baksin onlar buram buram parfum kokuyodurya dedim kucumsemek gibi degil ama kendi babasida pek bakimli biri degil hani sigarayi gectim allahin bi deodorantini dahi bilmez kizdigimi anlayinca sustu.

Ertesi gun kizimin ceketinde sac kili gormus aldi inceliyo bu ne bu ne geziyo burda diyo. Burdada kardesime laf carpiyo dedim xx indir sac kili gormedinmi hic.

Tirnaklari uzamus yuzunu cizmis biraz anlinin ortasi ve burnunun ustu bi heycanla panikliyo icerden sesleniyo bunun burnuna noldu bole kizarmis diye ama soyleyis sekli farkli tabi sanki onlar bisey yapti gibi bende dedil e dayak atmislardir ondan kizarmistir diye patladim oyle tartistik. Sonra iki de bir cocugun eli yuzu solmus su bu hep bi bahane yani ailem hic bizaman yaranamiycak surekli onlara bi on yargisi var ben onun ailesi icin herseyi yapiyil istiyo ama kendine gelince yok. Bende iyce kinleniyorul o boyle yaptikca bende onun ailesiyle arama mesafe koyuyorum.

Bastan beri boyleydi ama aptal kafam iste degisir sandim, yanildim.

Bastan beri boyleydi ama aptal kafam iste degisir sandim, yanildim.[/QUOTE]
İşin özeti bu,başa gelen çekilir,
Allah kolaylık versin diyecem de ,vermiyor böyle durumlarda.
Derdi de sizinkiler değil sanki,çocuğa iyi bakılması gibi.Pimpirikli yani.
Evlat olsa az sevilmesi gereken cinsten.

Beğenmiyorsa otursun bakıcı araştırsın, görüşme yapsın, elesin, seçsin, parasını da bayılsın, sussun.
Ayıp hakikaten.

Evlat olsa az sevilmesi gereken cinsten.[/QUOTE]
Yok hayir biliyo iyi baktiklarini ama kabullenmek istemiyi. Titiz birisi simdi sadece kizimla olan konulari soyledim ama hep boyle mesela annemlere gitsem bi tatil gunumu orda gecirsem bu arada kendisi iste oluyo ve o gelesiye ben coktan evde olurum yemek hazirlarim fln ama gel gelelim o gun tutturur evi temizlememissin her yer pis ve oyle bisey yok sadece bahane uretiyo gittigim icin ama istedigi kadar uretsin o oyle diyo diye gitmemezlik yapmiyorum

Beğenmiyorsa otursun bakıcı araştırsın, görüşme yapsın, elesin, seçsin, parasını da bayılsın, sussun.
Ayıp hakikaten.
Yok onuda yemedi krese vericektik normalde ama ikimizde calistigimiz icin baya bi yuksek para istiyolardi tabi fiyati duyunca anneme birakicam dedim ses etmedi

Evlat olsa az sevilmesi gereken cinsten.
Yok hayir biliyo iyi baktiklarini ama kabullenmek istemiyi. Titiz birisi simdi sadece kizimla olan konulari soyledim ama hep boyle mesela annemlere gitsem bi tatil gunumu orda gecirsem bu arada kendisi iste oluyo ve o gelesiye ben coktan evde olurum yemek hazirlarim fln ama gel gelelim o gun tutturur evi temizlememissin her yer pis ve oyle bisey yok sadece bahane uretiyo gittigim icin ama istedigi kadar uretsin o oyle diyo diye gitmemezlik yapmiyorum[/QUOTE]
Çok başak burcu gibi geldi tavırları :))
O asla değişmeyecek,siz bari biraz rahata vermeye çalışın.
En azından sadece söyleniyor ,kavga edip saçmalamıyor.
He he demeye alıştırmazsanız kendinizi,psikolojiniz çöker.

Canim bence esin cekemedigi icin oyle yapiyor kendi ailesi bakmiyor sizinkilere bakiyor dortdotluk ilgileniyorlar diye haliyle kiskaniyor cocuktan bahane bulmaya caliyor

Canim bence esin cekemedigi icin oyle yapiyor kendi ailesi bakmiyor sizinkilere bakiyor dortdotluk ilgileniyorlar diye haliyle kiskaniyor cocuktan bahane bulmaya caliyor
Onun anneside bakar ama bizim oldugumuz yerde yasamiyolar gonder sen calis ben bakiyim diyo ama bes alti ay birakamam kizimi kesinlikle.

artık bakıcı parasını devlet ödüyor...hiç gerek yok annenizi yormanıza,eşinizin kaprislerini çekmenize...hem de bir hemcinsinize iş kapısı sağlamış olursunuz...başvurunuzu yapın biran önce...

artık bakıcı parasını devlet ödüyor...hiç gerek yok annenizi yormanıza,eşinizin kaprislerini çekmenize...hem de bir hemcinsinize iş kapısı sağlamış olursunuz...başvurunuzu yapın biran önce...
Kaprisli bir eşin ceremesini çocuk

çekmemeli. Devlet bakıcı parası veriyor diye, gül gibi bakan bir anane ve aile varken bakıcıya bırakılmamalı bence çocuk. Anane bakamıyordur, yaşantısı zora giriyordur başka ama burada gönüllü ve seve seve çocukla ilgilenen bir aile var. Çocuğun tek ihtiyacı karnının doyması ve altının temiz olması değil. Sevgi, şefkat ve ilgi şu anda onun gelişimi için en önemli şeyler.

Sizce bir çocuk ne kadar ilgili de olsa da bir bakıcı yanında mı daha çok sevgiye doyar, yoksa öğle arasında onu özleyip sevmeye gelen bir dayı, işi bırak da çocuğu ağlatma diyen bir dede ve seve seve torunuma bakarım diyen bir ananenin yanında mı?

Konu sahibi, eşiniz çok hatalı ve sorunlu. Titiz bir insan olabilir ama kıymet de bilmeli. Bu devirde çok zor bulunan şeyler bunlar.

Yurt disindayim oyle bi imkan yok burda. Hemde 3 aylikken bakiciya vermek cok erken geliyo, mesela calisirken hic aklima gelmiyo napiyo acaba iyi bakimiyomu diye insanin annesi gibi bakabilirmi bakici emin degilim

Kaprisli bir eşin ceremesini çocuk

çekmemeli. Devlet bakıcı parası veriyor diye, gül gibi bakan bir anane ve aile varken bakıcıya bırakılmamalı bence çocuk. Anane bakamıyordur, yaşantısı zora giriyordur başka ama burada gönüllü ve seve seve çocukla ilgilenen bir aile var. Çocuğun tek ihtiyacı karnının doyması ve altının temiz olması değil. Sevgi, şefkat ve ilgi şu anda onun gelişimi için en önemli şeyler.

Sizce bir çocuk ne kadar ilgili de olsa da bir bakıcı yanında mı daha çok sevgiye doyar, yoksa öğle arasında onu özleyip sevmeye gelen bir dayı, işi bırak da çocuğu ağlatma diyen bir dede ve seve seve torunuma bakarım diyen bir ananenin yanında mı?

Konu sahibi, eşiniz çok hatalı ve sorunlu. Titiz bir insan olabilir ama kıymet de bilmeli. Bu devirde çok zor bulunan şeyler bunlar.
Titiz derken pinpirikli biri mesela sabah birakiyorumya kizimi gelmis bana diyo sen orda bi saat oturuypsundur diyo ben acele cikiyorum evden yetisiyim diye o ta nereleri dusunuyo biz cekirdek aile olarak birbirimize cok bagliydik hala da oyleyiz ve benim mesafeli olmami istiyo sirf kendi ailesi gibi olalim diye.

Bu arada icimden gecenleri yazdigin icin tesekur ederim parmaklarina saglikk

Eşin çok fesat ve kıskanç.
Kıskançlığından sürekli bahane üretmiş.
Bırak istediği kadar konuşsun, senin için rahatsa umursama hiç.

Bakıcı parasını nasıl devlet ödüyor herkesi n mi ? Memur yada özel farkedıyır mu iyiymiş

Çok yıpratıcı. Çok haklısınız.
Ama bu arada, ben sizin durumu - yani eşinizin aslında niye böyle davrandığını - doğru teşhis ettiğinizi ve eşinize karşı da çok doğru bir tavır aldığınızı düşünüyorum.
Zaman içinde, siz de böyle dik durdukça, alışacak, kabullenecek ve daha aza indirecek dırdırını diye umuyorum.
Biraz sabır. Hakikaten Allah kolaylık versin.

Insan esinin ailesini neden cekemezki ya valla simdi simdi anliyorum damat yerine koymasalar yuzune bakmayip adini anmasalar daha kiymetli olurlar belki bi turlu yaranamiyolar esime resmen.

Kizil var nerdeyse 3 bucuk aylik olucak ve bu sali gunu ise basladim kizima annem bakicak ilk torunlari goz bebekleri okadar cok seviyolarki benden bile cok abartmiyorum. Annem getir kizim bakarim dedi sag oldugum surece cocuk kucuk daha kreslerde surunmesin diye. Kendi gelip bakamaz yer arabayla 15 dk babam erkenden calismaya gidiyo ablamda oyle diger kardesimse okula gidiyo getirip goturemzler onu ve nede olsa kocasi cocuklari geliyo aksama onlara yemek fln yapmasi gerek gel tum gun benim evde otur cocuga bak diyemem. Herneyse yer cokta uzak degil ise giderken birakip geciyorum gelirlen ugruyorum inanin 15 dk oturuyum oyle gidiyim bile demedim onlarda demedi kizim kocan isten gelcek oyalanma diyolar.

Gel gelelim 4 gundur kizim orda el bebek gul bebek bakiyolar 20 yasinda olan kardesim oglen yemek arasinda bile eve geliyo biraz bakiyim yigenime diye, babam desem hanim yemek fln yapma bak cocugu aglatla onun icin yaninda dur diyo kizimi biraz kotu alistirdim gunduz uykusu yok onunla ugrasiyim istiyo hep ama hic sikayet etmediler allah var. Suyu bezi bitince soyle aliyim anne diyorum kizim biz aliriz napcan nolcak diyo.

Esim ilk gun tutturdu bu cocuk sigara kokuyo diye on kez soyledi tamam babam sigara iciyo yaninda degil tabikide ama gunde bi paket iciyo sonucta siniyo kendi uzerine. Surekli boyle bi burun kivirmalar kokuyo fln diye sonunda bende dayanamadim sizinkilere gonderde onlar baksin onlar buram buram parfum kokuyodurya dedim kucumsemek gibi degil ama kendi babasida pek bakimli biri degil hani sigarayi gectim allahin bi deodorantini dahi bilmez kizdigimi anlayinca sustu.

Ertesi gun kizimin ceketinde sac kili gormus aldi inceliyo bu ne bu ne geziyo burda diyo. Burdada kardesime laf carpiyo dedim xx indir sac kili gormedinmi hic.

Tirnaklari uzamus yuzunu cizmis biraz anlinin ortasi ve burnunun ustu bi heycanla panikliyo icerden sesleniyo bunun burnuna noldu bole kizarmis diye ama soyleyis sekli farkli tabi sanki onlar bisey yapti gibi bende dedil e dayak atmislardir ondan kizarmistir diye patladim oyle tartistik. Sonra iki de bir cocugun eli yuzu solmus su bu hep bi bahane yani ailem hic bizaman yaranamiycak surekli onlara bi on yargisi var ben onun ailesi icin herseyi yapiyil istiyo ama kendine gelince yok. Bende iyce kinleniyorul o boyle yaptikca bende onun ailesiyle arama mesafe koyuyorum.

Bebeğine maşşallah ömrü uzun olur inşallah.

Eşine sen benim aileme nasılsan bende seninkine öyle olurum onlar seni ne kadar çok seviyor senin bu yaptığın değer diye söylemlerde bulun.Aklı başına gelecek sen onun ailesini başın üzerinde taşı o senin ailene laf etsin yok öyle memleket

Esin istemiyor diye bakiciya ver diyenler diyen olmus ama bir bakici, insanin kendi annesinin baktigindan daha mi iyi olacak?

En guzeli evladin her seyden once anne tarafindan bakilmaya ihtiyaci vardir,
Anne calismak zorundaysa anneanne ya da babaanne devreye girmeli.

Bulacaginiz bakici evladiniza iyi bakacak mi?
Bakiciyla sizin hayat gorusleriniz uyusacak mi?
Bakicinin verdigi egitim sizin vermek istediginizle ortusecek mi?
Eline bi tablet tutusturup tum gun ilgilenmezse?
...
vs vs vs.
Siz oraya EVLAT emanet ediyorsunuz, esya degil.

Yapacaginiz tek sey esinizi guzelce, sakince karsiniza alip bunlari tek tek anlatmak. Eger istemiyorsa hala, kendi ailesinin bakmasini isteyin. Ama nolur karsilikli saygi cercevesinde. Yoksa evliliginiz geri donusu olmaz bir yola girebilir.

Back