• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi, sevgilisi polis ya da komiser olanlar...

ogretmnhnm

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2014
165
56
298
34
Adana
Çok araştırdım sizin yorumlarınıza ihtiyacım var lütfen yardımcı olun :( Kpss derdi bitmiyor sevgilimle sınava çok sıkı çalıştık benim umudum var ama erkek arkadaşımın bu yıl atanma umudu yok. Beden eğitimi öğretmeni olacakken polislik çıktı şimdi de. Ülkenin durumu bu haldeyken allah polisimize askerimize kuvvet versin derken sevgilimi polis olarak hiç düşünemiyorum. O benim gözümde beden eğitimi öğretmeni çünkü belinde silah olan biri değil :( Sırf mecburiyetten polisliğe başvuracak evlilik aile durumları vs. para lazım iş lazım. Yapamazsın pişman olursun polislik zor diyorum, bir yıl daha hazırlan bişey kaybetmezsin diyorum atanmanın garantisi yok her iş zor diyor. Yaparım ben çalışmaktan gocunmam diyor. Paem başvurusu varmış komiser yardımcılığı veya emniyet müdür yardımcılığı kafası o kadar karışık ki ne yapacağını bilmiyor. Birlikte araştırıyoruz paem ve pomem i. Öğretmen mezunu olup polis olanların yorumlarına bakıyorum çoğu pişman olup geri dönmek isteyenler. Sevgilimi vazgeçirmeye çalışsam bu sefer de belki hayırlısı budur öğretmen olup atandığı yerde şehit olanlar ölenler var diyorum. Ama polisler askerler daha çok tehlikenin içindeler. Bütün sitemim bu ülkedeki sisteme... Dört yıl öğretmen olmak için oku sonra ne iş yapacağın belli olmasın atanma garantin olmasın boşta kal.......

Türkiye şartları gerçekten çok berbat. Kendi kafasina koymussa vazgeçmez ki Allah yardımcısı olsun

Bizim de yüksek lisansını bitirmiş bir fizik öğretmenimiz var, şuan işte. Anladığın üzere polis. Hakkınızda hayırlısı olsun, bence ikinizde bir daha düşünün. O kararlıysa polis olmak için, sen iki kere daha düşün.

Türkiye şartları gerçekten çok berbat. Kendi kafasina koymussa vazgeçmez ki Allah yardımcısı olsun
kafasına koymuş değil kpss sonuçları yeni açıklandı puanı çok sınırda mülakata çaırıp çağırmayacakları belli değil her gün yeni bir karar alıyor kafası çok karışık. Polisliğe gönül verenler var bir de mecburiyetten polisliği seçenler var. Ben pişman olmasından korkuyorum mutsuz olmasından. Sırf maddi durumlar için polislik yapılacak meslek değil ama ne desem bilemiyorum yoluna taş koymak da istemiyor :( çok okudum memnun olan çok az insan çok az çift var

" Belinde silah olan biri " derken...
Sanki terörist olacak gibi konuşuyorsunuz...
Polis olacak.. çok kutsal bi görev..
Allah'ım polisimizi ve askerimizi korusun....
Eli kalem tutması gereken öğretmenlerimiz ülkedeki atama şartları yüzünden görevini yapamayıp eli silah tutan polis asker oluyorlar :( mecburiyetten öğretmen mezunu polis çok insan var bunu demek istemiştim

Meslegini sevmeyerek yapanlar hep sıkıntı çekiyor. Esim meslegine aşık olmasina rağmen bazen sıkıntıya düşüyor. Her meslek zor. Ama sirf para icin yapacaksa hic yapmasın. Çünkü çalıştığında sunu farkedecek aldigm maas çalıştığımin karsiligi değil. Birde Eger sevgiliniz rahatina duskunse keyfinden taviz veremeyen biriyse hic bulasmasin.

Benim kardeşim de neden eğitimi okuyor aslında puanları çok yüksek değil.bence de bir sene daha denesin.bu sene kaç puan aldı?sizin branşına Ne?

Benim kardeşim de neden eğitimi okuyor aslında puanları çok yüksek değil.bence de bir sene daha denesin.bu sene kaç puan aldı?sizin branşına Ne?
Ben sınıf öğretmeniyim 85 puan aldım sevgilim beden eğitimi 71 puan aldı pek umudu yok. Çok çalıştı ama denemeleri iyiydi en çok da bu zorumuza gidiyor nasıl böyle kötü geçer o kadar çalışmaya rağmen. Hep hayırlısı diyoruz

Meslegini sevmeyerek yapanlar hep sıkıntı çekiyor. Esim meslegine aşık olmasina rağmen bazen sıkıntıya düşüyor. Her meslek zor. Ama sirf para icin yapacaksa hic yapmasın. Çünkü çalıştığında sunu farkedecek aldigm maas çalıştığımin karsiligi değil. Birde Eger sevgiliniz rahatina duskunse keyfinden taviz veremeyen biriyse hic bulasmasin.
Onunla tanışmadan önce fark etmiştim çalışkanlığını. Hiçbir işi gocunmaz koşturur ama dediğiniz gibi aldığı maaşa değecek mi? Kıyamam o kadar koşturmasına. Tenis hocalığı yaptı okurken beden eğitimi öğretmenliğinde de çok başarılı ama şartları zorlaştı. Biran evvel iş güç sahibi olmak için polisliği düşünüyor. Ama kafası çok karışık. Hatta size şöyle bir şey söyleyeyim sınavdan önce "olmazsa polisliği dener misin" diye sormuştum. Ne polisliği ya deyip konuyu kapatmıştı. Şimdi de polislik olur mu acaba diyor...

Benim esimde beden egtimi ogretmenligi mezunu 10 yillik bir polis. Malesefki sartlardan dolayi bu meslegi secti atanamayip mecburen polislik. Hep pisman benim esimin ailesi bir an once is bul diye baski kurduklari icin oldu. Sevgilinin imkani varsa bence hazirlansin tekrar benim esim cok pisman hep gozu ogretmenlikte. Bir kere tatilin yok gecen yok gunduzun yok bak bayram ve ben kamu kurumunda calisiyorum tatilim ama o calisiyo ve ailelerin yanina bile gidemedik. Tekrar sinava calisma olanagi varsa sinava girsin ogretmen olsun. Tabikide hakkinizda hayirli olan olsun ne istiyorsa

Mülakata girmesine yeter mi bu puan?
Seçime kadar iyi bi alım olmaz diye düşünüyorum ben
Bir de daha 2016 şubat atamasını bi ay sonra anca yapacaklar 2017 alımı ne zaman olur Allah bilir
Iki ucu da belirsiz bi durum

polisliğe başvurup aşamaları geçemeyen de çok.
herkes de polis olamıyor ki.
bir akrabam özel harekat için başvurı yaptı sınavı falan geçti; mülakatları da iyi geçmişti ama sonuç hüsran.

yani olay olmuş bitmiş gibi konuşmamak lazım.
ne olacağı bilinmez. hayırlısını isteyin. bu kadar endişeye lüzum yok bence.

Su an heryer cok karisik sizin atandiginiz yerde bir ise girer mesela lcw tarzi yerlerde. Yavas yavs yukselir ya da spor salonunda ozel hocalik vs olmaz mi?

Çok araştırdım sizin yorumlarınıza ihtiyacım var lütfen yardımcı olun :KK43: Kpss derdi bitmiyor sevgilimle sınava çok sıkı çalıştık benim umudum var ama erkek arkadaşımın bu yıl atanma umudu yok. Beden eğitimi öğretmeni olacakken polislik çıktı şimdi de. Ülkenin durumu bu haldeyken allah polisimize askerimize kuvvet versin derken sevgilimi polis olarak hiç düşünemiyorum. O benim gözümde beden eğitimi öğretmeni çünkü belinde silah olan biri değil :KK43: Sırf mecburiyetten polisliğe başvuracak evlilik aile durumları vs. para lazım iş lazım. Yapamazsın pişman olursun polislik zor diyorum, bir yıl daha hazırlan bişey kaybetmezsin diyorum atanmanın garantisi yok her iş zor diyor. Yaparım ben çalışmaktan gocunmam diyor. Paem başvurusu varmış komiser yardımcılığı veya emniyet müdür yardımcılığı kafası o kadar karışık ki ne yapacağını bilmiyor. Birlikte araştırıyoruz paem ve pomem i. Öğretmen mezunu olup polis olanların yorumlarına bakıyorum çoğu pişman olup geri dönmek isteyenler. Sevgilimi vazgeçirmeye çalışsam bu sefer de belki hayırlısı budur öğretmen olup atandığı yerde şehit olanlar ölenler var diyorum. Ama polisler askerler daha çok tehlikenin içindeler. Bütün sitemim bu ülkedeki sisteme... Dört yıl öğretmen olmak için oku sonra ne iş yapacağın belli olmasın atanma garantin olmasın boşta kal.......
Bu mesleklerde para ikinci planda düşünülmeli diye düşünüyorum, önce vatan sevgisi olmalı insanın içinde..mecburiyetten bu mesleğe başlayanlar çabuk bıkıyor , ülkede zaten atama yok ama torpil çok Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin mutlu olun bir ömür..

Mesleğine aşık olan eşim ve esjme çok aşık olan ben ..zaman zaman sknti yaşıyoruz. .geride kalmak da zor bilemiyorum yani sevmeden zorunluluk olunca psikolojisi bozulmasın sonra .mesela ailelerimizden uzaktayiz eşim gunduzde bu hafta erkenden gitti akşam da pert halde geldi izin falan yok bunun için ekstra bir ücret de yok .iyi karar verin ..iyi yanlari var ama olumsuz da pek çok şey var kaldirabilecekmisiniz ailece

Bu mesleklerde para ikinci planda düşünülmeli diye düşünüyorum, önce vatan sevgisi olmalı insanın içinde..mecburiyetten bu mesleğe başlayanlar çabuk bıkıyor , ülkede zaten atama yok ama torpil çok Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin mutlu olun bir ömür..
Çok haklısınız teşekkür ederim

Arkadaşlar cevaplarınız için sağ olun zaten tüm araştırmalarım ve okuduğum yorumlar sizinkilere benzer yazılardı. Sevgilim ailesine destek olmak için de biran evvel para kazanma telaşına düştü. Okul yeni bitti herkes bir şeyler diyor öğretmenlik bitti artık polis ol diyen de var. Benim annem de polis olsun parasını kazansın diye bana baskı yapıyor ama ben hiç istemiyorum gerçekten. Pişman olacağına eminim gibi keşke bir yıl daha kpss çalışsaydım dicek polis olursa biliyorum. Henüz bunu ona söylemedim. Biraz konuşmuştuk bana her iş zor ne iş yapim sen söyle demişti. Tamam polislikten de vazgeçtim deyip telefonu kapatmıştı. Siniri geçince aradı ama konuyu açmadık tekrar. İkimiz de kara kara düşünüyoruz...

Mesleğine aşık olan eşim ve esjme çok aşık olan ben ..zaman zaman sknti yaşıyoruz. .geride kalmak da zor bilemiyorum yani sevmeden zorunluluk olunca psikolojisi bozulmasın sonra .mesela ailelerimizden uzaktayiz eşim gunduzde bu hafta erkenden gitti akşam da pert halde geldi izin falan yok bunun için ekstra bir ücret de yok .iyi karar verin ..iyi yanlari var ama olumsuz da pek çok şey var kaldirabilecekmisiniz ailece
İlk zamanlar kaldırabilir ama sonra keşke öğretmen olsaydım dicek biliyorum :( şuan bir yıl daha hazırlanmak ailesine destek çıkacağına kitap parası istemek ona çok zor geliyor. Kardeşleri var okuyan... Bana yaparım ne var diyor ama kara kara düşünüyor biliyorum...

Mülakata girmesine yeter mi bu puan?
Seçime kadar iyi bi alım olmaz diye düşünüyorum ben
Bir de daha 2016 şubat atamasını bi ay sonra anca yapacaklar 2017 alımı ne zaman olur Allah bilir
Iki ucu da belirsiz bi durum
Çok az bir ihtimal belki çağırmazlar belki şubat ataması için çağırırlar. O da bir yıl boş geçeceğine şansımı polislikle deneyim diyor

Back