- 17 Ağustos 2011
- 4.514
- 7.490
- 358
- Konu Sahibi Felix_Felicis
-
Bir arkadasım 7 yıl gemide calışanların ABD de mahkemelerde şahit olamadığını söylemişti.
İletişim genelde karaya yakın olduklarında internet üzerinden. Yada acil durumda şirket aracılığıyla uydu telefonuyla geçer
Uyum konusu 6 ay 1 yıl gemidg adam çok şeyi özler kısa süre kara da olunca herşeye yetişmek ister. Kadınlarsa bu süreyi hep benimle geçirsin ister
Benim yakın arkadaşım gemide çalışıyor kaptan. Sürekli gider uzun süre gelmez. Yeni nişanlandı hatta çokta mutlular. Gidip geldiğinde huyu falanda değişmiyor yani ukrayna rusya geziyo çocuk. Ama kişiliğinden saygısından eksilen bişey olmadı. Meslekle alakası yok insanın içinde o potansiyel varsa yanıbaşında olsada değişir diye düşünüyorum :)
Merhaba eşi yada sevgilisi gemide çalışanlar var mı aramızda? Mühendis yahut kaptan olarak. İletişimi nasıl sağlıyorsunuz acaba?
Zor oluyor mu görüşmemek?
O kadar aydan sonra geldiklerinde karakteri yada huyları degismis oluyor mu?
Birbirinzie adapte olmakta zorlanıyor musunuz?
Başlığı gördüğümde aglayasim geldi:'( sevgilim(5.yilimizdayiz) kaptanlik okuyo 6 aylık staja gitti birbirimize olan askimiz daha da güçlendi. O staja cikmadan önce onu gemide calismamaya ikna etmiştim çıkınca sensiz yapamayacagimi anladım dedi şimdi karaya gecmek için yol arıyor ama aklı da gemide kalmiyor değil. Iletisim sıkıntı birazz 15 gün konusamadigimiz oldu ama o 15 günlük konusamadigimiz dönem içinde yıl donumumuzun olduğu gün 1 dk ligina ixin almis beni aradi değişik bi numaradann dünyanın en mutlu insani yaptı beni. Hele bi de askim bugun kaptanlarla gezmeye gidiyoruz onlar masaj salonuna gidiyolar ben de oraya yakin bi yerlerde oyle geziyorum dediginde Daha da çok sevdim ozlem sevgiyi guclendiriyo ama olan gencliginize olur. Hayatinizin en güzel zamanlarına olur.
Merhaba eşi yada sevgilisi gemide çalışanlar var mı aramızda? Mühendis yahut kaptan olarak. İletişimi nasıl sağlıyorsunuz acaba?
Zor oluyor mu görüşmemek?
O kadar aydan sonra geldiklerinde karakteri yada huyları degismis oluyor mu?
Birbirinzie adapte olmakta zorlanıyor musunuz?
4-5 ay deniz 1 ay kara seklinde çalışacak büyük ihtimalle erkek arkadasım. 2 yıl sürecek bu durum sonra karadacalısmaya devam edecek. Kapalı birortam, ve huyu suyu farkli insanlarla bir arada olup, onlardan etkilenip degismesinden korkuyorum. O kadar az görüşüp karaya çıktığında da birbirimize yabancılasmaktan korkuyorum. Beklerim o da beni bekler ama sonundagönderdigimden farklı bir adamla karşılaşmak korkutuyor beni
Korkmaaaeger sevgilini gerçekten taniyosan korkma. Ama gerçekten tanimiyosann yeni bi huyunu kesfettiginde degistii diyebilirsinn. O yüzden onu gerçekten tanıyor muyum? Huyunu suyunu biliyo muyum? Nefsine güveniyor muyum? Diye sor kendine. Inan gemide nefes alacak vakitleri kalmıyor geldiklerinde ilgiye muhtaç konusmaya hasret oluyolar eğer o geldiğinde senin sevginde azalma olmazsa onda hiiic olmazz:)) sadece uzktayken iliskinizi canlı tutmaya gayret edinn birbirinize ozlediginizi o kadar belli edin kii kavuşma anında en büyük dileginize kavusmus gibi hissedinn:)
Tanıyorum biz de 7 yıldır birlikteyiz. Güveniyorum da.. ama iste insan iletisinde oldugu kisilere benzer ya, yemek yedigi uyuyup uyandığı.. korkuyorum o yüzden.. benim sevgimde azalma olmaz, ona ilgi gösteririm elbette :)
Peki nasıl yapıcaz o iliskiyi canlı tutmayı, özledigimizi belli etmeyi. Iletisimde nasıl olabiliriz?
Kız çok zor zamanlar geciriyolar gemide öyle laylaylom değil emin ol. Benim erkek arkadaşım uyumak için yemek yemekten vazgecmistir düşün kii yemege cok duskundur. Gemidekilerle sohbet edecekleri vakit sadece vardiya zamanı oluyo o da kısa bi iletisimm her yerde degisebilir ona bakarsan öyle bir karakteri varsa:)) yorgunluktan uykusuzluktan mahvolacakk tabi şanslı olur da rahat bi gemiye denk gelirse ya da isini bilip etrafindakileri kullanirsa bilemicemmbizz konusamadigimiz günler tarih atarak o gün neler yaşadık neler hissettik onlari yazıyodukk. Yanii günluk tutuyoduk telefonda.Telefon cekince de toplu yyolluyoduk her gün bir resim çekilip yolluyoduk. Bi de o seni zoor sartlar altında ariyor olabilir o aradığında abarti tepkiler ver cok mutlu olsan bile bunu abartarak belli et kii sevinsinn daha da aramak istesin. Bizim bi kaptan arkadaş sevgilisini aramiz 1 hafta sonra kız gayet normal açmış telefonu merhaba aşkım napiyosun nasıl gitti iyi falan. Çocuk cok bozulmus ben aradığımfa havalara ucar diye dusunmustum ama kiz sanki 5 dk önce konusmusuz gibi davraniyo falan demişti
Ya hic etrafmda yok da gemide çalışanlar o yüzden bilrmiyorum ortamlarını. Ama icimi cok rahatlattın gerçekten :) not tutmak resim yollamak gercekten cok iyi bir fikir :)) ben zaten aradığında oturup aglayabilirim bile sevincten o an :)
Gemide internet vs durumları olabiliyor mu? Her gemide yokmus sanırım ama genellikle var mı ?
Her gemide olmuyoo bizimkinde yoktu sonradan geldo ama o da bozuk çıktı limanda parayla ücretli internet hatti mi ne aliyoduu internet sadece limandayken oluyodu yanii:)) bu arada kaptan esleri sevgilileri diye bi yer var forumda oraya bakabilirsin:)
Her gemide olmuyoo bizimkinde yoktu sonradan geldo ama o da bozuk çıktı limanda parayla ücretli internet hatti mi ne aliyoduu internet sadece limandayken oluyodu yanii:)) bu arada kaptan esleri sevgilileri diye bi yer var forumda oraya bakabilirsin:)
Tamam canım nasıl içim rahatladı anlatamam. Erkek arkadasımın da morali bozuldu ya bizi kötü etkilerse bu ayrılık diye.. hos 1 bucuk sene sonra cikacak ama ona göre ayarlayaln kendimizi yolumuzu dedik. Fırsat oldugunda bakıcam oraya da, suan sınav haftam da. Cok tesekkur ederim insallah siz de en kısa zamanda biraraya gelebilirsiniz(
Benim erkek arkadaşım indi gemidenn su an kpss için cabaliyoo inşallah gemiye çıkmak zorunda kalmazz(
Insallah ya. En azından adım atmiş devamı da gelicektir eminim ben. :) benimki de tecrübe edinip karaya çıkacak insallah. Ama o 2 yıl ikimizin de canını sıkıyor. Uzakta olmak katlanılır da sesini duyamamak zor olacak... bakalım zorluk cekmeden de güzel günlerin kıymeti bilinmezdi herhalde. :)
Karaya çıktığında ne yapmayi planliyo pekii
Mühendislik okuyor. Tersanede çalışacak büyük ihtimalle
Ne guzel bence direk tersanede baslasinn keske bizim de öyle bir sey olsa ama ya kaptansin ya da hiçbir seysin
Maasları düşük oluyor o zaman da, bir de daha alt kademe kalabiliyorlar.. keske hic ayrı kalmasak ama...
Insallah siz de ayrı kalmayacak bir yolu bulabilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?