• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi, şeker hastası olan var mı?

merhabalar,
arkadaşın ezik lafıyla ne kasdettiğini anladım sanırım. benim ablam 18 yaşında düğününden bir ay önce belli oldu hastalığı. hastalığı yüzünden o kadar zayıfladı ki ve kendini o kadar çirkin hissediyorduki anlatamam, aynaya bakıp ağlıyordu. ablamın kaynanasının aptal komşuları "senin gelin şeker hastasıymış, düğün olacak mı gibi sorular soruyorlarmış" Allah tan melek gibi bir kadın ablamın kayınvaldesi ve herkese hakettiği cevabı vermiş. ablam hastalığın ilk aylarında hastalığını düzene sokamamışlardı birden şekeri düşüp bayılıyordu bazende şeker komasına giriyordu. açıkcası yanında sürekli biririnin olması mecburdu ve kayınvaldesiyle yaşıyordu. düğünden bir yıl sonra ayrı eve çıktılar ama çok fazla yaşayamadılar bu şekilde çünkü eniştem işe gidince hepimizn aklı ablamda kalıyordu. şekeri yükselince hemen bir insülin vurup düşürmeye çalışıyordu ama düşünce baygınlık geçirdiği veya eli ayağı düştüğü için kendine müdehale edemiyordu. şekerin yükselmesi en fazla felç yapıyor ama düşmesi öldürüyor. neyse sonuç olarak sürekli birine ihtiyacı olması onu ezik hissettiriyordu. ama komşuları gibi "gelin kaynanaya bakar ama bizim ayşe gelinine bakıyor neye niyet neye kısmet" diye düşünmediği için ablam eziklik duygusunu sadece alışana kadar yaşadı.
şimdi yine kaynanasıyla aynı evi paylaşıyor. şekeride düzene girdi. yemeğini saati saatine yiyor, insülinini vuruyor, kendinden şüphelendiğinde şekerini ölçüyor ve herşey yolunda. 3 senede alıştı herşeye ve hatta şimdi hamile, hasta olduğu aklına bile gelmiyor...

gerek şeker hastalığı gerek diğer hastalıklarda ilaçlarımızı düzgün kullandığımızda-doktorumuzun dediklerine uyduğumuzda ve kendimize dikkat ettğiğimizde hiç bi sorun çıkmazz arkadaşlar..ALLAH daha beter hastalıklardan korusun....

merhaba arkadaşlar benim sevdiğim ve evlenmeyi düşündüğüm bi insan var biz birbirimizi çok seviyoruz ama sevdiğim insan şeker hastası ailem kesinlikle onaylamıyor sizce ne yapmalıyım. Yardımınız için teşekkürler..
Şuan ne durumdasınız?? Aynı durumu bende yaşıyorum çünkü şuan :(

Back