• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kızlar cumartesi temizliğe başlayacaktım perdelerimi felan yıkamam gerekiyordu
1 buçukta işten çıktım eve gittim perdeleri söktüm yıkadım ütü çok yoruldum belimi incitmişim çok fena belim ağrıyor hiç eğilip doğrulamıyorum cumartesiden beridir ağlıyorum:43::43:
Neyse cumartesi ben eve gelince eltim geldi yanıma
ben temizlik yapıyorum o oturuyor hiç bişey demiyor felan
zaten ben tez canlıyımdır herşeyi kendim yapmak isterim
pek öyle herkesin işini sevmem
ütü yaparken dedi yenge sana bişey söylicem dedi
ama bana küsme dedi kimseyede söyleme dedi
ben hamileyim dedi
ayyy dedim ne güzel niye öyle düşünüyosun çok sevindim bunu sağlıkla kucağını al felan dedim
zaten aralık ayında da düşük yapmıştı o zaman gebeliğini benden saklamıştı
düşük yaptığında öğrenmiştim
o zaman sana söylemediğim için benimde içime oturmuştu
bunu kimseye söylemedim ilk sana söylüyorum abimede söyleme dedi
tamam şimdilik söylemem sen duyurduğunda duyar dedim
ama biz neden istemeyelim neden küseyim dedim
zaten görüyosun isteyen herkesin evladının olması için dua ediyorum tek kendim için değil felan dedim
çok güzel seviniyor ve evlendiğinden beridir bebek istiyorlar
inşlh bu sefer olur 3 ay önce düşüğü olmuştu
yaradan verdimi veriyor işte nasip işi
sonra akşam üstü o gitti zaten belimde ağrıyordu ağlaya ağlaya yattım gece hiç kımıldayamadım belimin acısından :14::14:
Biz ne zaman sevineceğiz yada hiçmi sevinemeyeceğiz:43::43:
Bizler çokmu günahkarız:43:
çokmu isyankarız çokmu kötüyüz
neler yapmıyoruzki neler:43::43: Ama yine olmuyor yine olmuyor
evlat bize çokmu uzak daha kaç kişinin daha hamilelik haberini alacağız:43::43:
Herkesin olsun onu canı gönülden istiyorum ama bizim neden yok:43::43::43::14::14:
Bunu yaşamayanlar gerçekten anlamıyor
anlıyormuş gibi yapıyor ama sizler kadar anlamıyorlar:14::14:
Tövbe yarabbim isyan etmiyorum ama çok zoruma gidiyor...:43::43:

mrb kızlar, celaleddin hocanın verdiklerini eşim kullanıyor 2 haftadır yalnız o zamandan beri eşim çok ateşleniyor ve bildiğim kadarıyla ateş sperm üretimi için olumsuz bi durum.sizde de aynı şey oluyormu hocayı arayıp sorsakmı,ateşi için birşey kullanması gerek bence ne dersiniz

cnm merba sanırım bizim sıkıntılar benzer bizdede fsh yüksek azo ve variksel var bizede nebido iğne verdi celalettin hoca birini yaptırdık ilk hafta aynen terleme ateş oldu hatta sayklamalr filan ama bu iğneden değildir herlde
ama sonra geçti sizinde geçmiyorsa gidin bi doktora bencede

Canım benim çok geçmiş olsun dikat et kendine.
Bir doktora falan görünseydin ya kendi kendine geçmez ki bel ağrısı yada krem falan alsaydın belki faydası olur du.
Canım böyle eltin denilen kişilerden uzak dur samimi olma merhaba merhaba...
Ama ne olur yapma böyle kötü düşünme ve imtihanda olduğumuzu unutma ne olur.
Evet bizleri evladı olmayan kimse anlamaz ve anlayamayacaktır da zaten.hatta kendi ailemiz bile.eşlerimizin dışında.
Rabbim mutlaka sabrımızın mükafatını verecektir üzülme ne olur.bir süre kafandan at olacak tedavimiz hayırla sonuçlanacak olacak De ne olur kendini yapratma böyle en azından yapmaya çalış...
Bizim 1 ay sonra kontrol var ama ben düşünmüyorum hiç.
Kendini salma hemen.biliyormusun biz onlardan belki kat kat daha şanslıyız.çünkü her sabır edişimizde günahlarımız siliniyor ve Bunu unutma.rabbim sevdiği insana dert verirmiş ve bu derdi peygamberlerde yaşamışlar...
O yüzden rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah.

bahar 85 canim cok sukur bulundu. dondurulmus embriyolorimiz var. mayista tekrar deneyecez insallah. hayirlisi artik.insallah hepimiz en yakin zamanda yavrucaklarimiza kavusuruz. burdaki herkesin el acip isteyen herkesin tez zamanda hayirli saglikli bebisleri olur insallsh. gercekten zor bir surec. maddi manevi zor.

kızlar öncelikle s.a nasılsınız inş hersey yolundadır bişey sorucam bilen arkadaslardan yardım istiyorum eşim haftaya 3.ay dolduğu için test yaptıracak ama ist gidememe gibi bi durumu var o yüzden burda bi merkezde yaptıralım dedik bugun bi yeri aradım konuştum 3 milyonun altındaysa inceleme yapılmıyor dedi laboratuardaki bayan testte hücreler göküküyormu dedim hayır dedi test yaptıran arkadaslardan vardı bikaç kişi hücre çıkan onlar ayrı bi test mi yaptırdı acaba bilenler bana bi yardımcı olsun lütfennn :50::50::50:

canım geçmiş olsun dinlenmeye çalış yorma kendini
ayrıca üzme de canım
çok zor bi durum gerçekten yaşadıklarımız bizi bizden başkası da anlamıyo malesef
Allahım sabrını artırsın tatlım inşallah bebişli günler yakındır canım

kızlarr ben geldimmm çooooook güzel geçti günlerimiz anacığım babamm nasıl mutluydular her bir günümüz bayram gibiydi ama yine bal kabağına dönüştük sizler nasılsınız hepinizi çoook özledimaklım hep sizdeydi orda int girme şansım yoktu babamın bilgisaayarı anlarsa üzülür diye eee sizler neler yaptınız bakemm:16::16:

kızlar öncelikle s.a nasılsınız inş hersey yolundadır bişey sorucam bilen arkadaslardan yardım istiyorum eşim haftaya 3.ay dolduğu için test yaptıracak ama ist gidememe gibi bi durumu var o yüzden burda bi merkezde yaptıralım dedik bugun bi yeri aradım konuştum 3 milyonun altındaysa inceleme yapılmıyor dedi laboratuardaki bayan testte hücreler göküküyormu dedim hayır dedi test yaptıran arkadaslardan vardı bikaç kişi hücre çıkan onlar ayrı bi test mi yaptırdı acaba bilenler bana bi yardımcı olsun lütfennn :50::50::50:

canım bizim ilk yaptırdıgımız devlet hastanesinde yaptırmıştık ve özel hastanede onlarda yazmıyordu canım bazı takviyeler aldıktan sonra 3 ay gecince üniversite hastanesinde yaptıtdık onlarıkide yıkamalı deyildi ama 1.5 milyon yuvarlak hücre cıkmıştı her sey detaylı yzıyordu umarım yardımcı olabilmişimdir insallah hücreler yerine spermlerle karsılasırsınız

cnm merba sanırım bizim sıkıntılar benzer bizdede fsh yüksek azo ve variksel var bizede nebido iğne verdi celalettin hoca birini yaptırdık ilk hafta aynen terleme ateş oldu hatta sayklamalr filan ama bu iğneden değildir herlde
ama sonra geçti sizinde geçmiyorsa gidin bi doktora bencede

anladım canım hocayı bi arayıp soralım olmazsa,daha önceki sayfalarda ateş için ilaç kullandığnı söyleyenler olmuştu belki ilaç ismi söyler,benimki bide bana nazlanmayı pek sever ateşim var sanki faln diye, arada oluyor işte o da sürekli sorunca tedirgin oldum,birde yemek fazla yiyemiyor artık bu kullandıklarımızdan dolayı,gerçi iğneyi vuran eczacı daha çok kilo alıcaksın demiş ama bilmiyorum

canım bizim ilk yaptırdıgımız devlet hastanesinde yaptırmıştık ve özel hastanede onlarda yazmıyordu canım bazı takviyeler aldıktan sonra 3 ay gecince üniversite hastanesinde yaptıtdık onlarıkide yıkamalı deyildi ama 1.5 milyon yuvarlak hücre cıkmıştı her sey detaylı yzıyordu umarım yardımcı olabilmişimdir insallah hücreler yerine spermlerle karsılasırsınız

amin cnm inş çok sağol cvbın için valla şasırdım bu aralar acıbademi aradım burda en iyi merkez o diye 2 milyonun altındaysa yazmıyoruz dedi onun dısında boyamalı mı yıkamalımı öyle bişey dedi ama anlamadım yıkamalı yada boyamalı mı olması gerekiyor :27: ya aslında ne farkedecek ama çıkmazsada aklımda soru işareti kalsın istemiyorum sonra keşke surda yaptırsaydık bilmem ne diye kendi kendimi yer dururum:37::37: tekrar sağol cnm allah razı olsun inş sizin hücrelerde sperme dönüşür:16::16:

Bende zamanında bu topiği çok takip etmiştim. İnternette hep insanlar olumsuz şeyleri paylaşıyorlar. İnanınki mutlu olumlu sonuç alan insanlar bu durumlarını internette paylaşmayı tercih etmiyor. Çünkü geriye bakmak istemiyorlar. Ben de bir gün olumlu sonuç alırsam mutlaka bunu yazacağım dedim. Çünkü insanların umuda ihtiyacı var. En azından benim çok vardı. Benimde eşim azospermdi. Nedeni bilinmiyor. FSH çok yüksekti. Microtese ameliyatı ile sperm bulundu. O kadar ümitsizdimki eşim ameliyata girerken ben hazırlanmamıştım. Neticede 5 tüp sperm donduruldu. 3 kez tüp bebek denedik. Çok zorluklar, umutsuzluklar yaşadım. Ama Allah'a şükürler olsun ki 3. tüp bebek denememizde oğlumu kucağıma aldım. Allah bu çabalarınızı boşa çıkarmasın. Bunu çok gönülden diliyorum. Sizleri bu acıları çekmiş biri olarak çok iyi anlıyorum. Sadece ümidinizi asla yitirmeyin ve moralinizi yüksek tutun. Topiği uzun süredir takip etmiyorum, biraz alakasız bir şekilde girdim ama bunu paylaşmak benim için önemliydi. İnşallah umudunuzu biraz olsun yeşertebilmişimdir.

canım sağlık olsun sıkma canını...
sizde ölü sperm bulunuyormuş inş m.tesede bulunur bol bol sperm :16:
eğer eşinin fsh ı yüksek değilse keçiboynuzu kürünü uygula canım sperm sayısını yükseltiyor...
yada eşine pekmezini içirebilirsin...
inş bidahaki deneme bu olumsuzluğu güzel haberle unutursunuz canım...

canım çok saol canım beylemin ki alınmadı daha 290 taneyi sana yazıyorum ozaman :54:

Saol canım inşallah .. Birkaç gün önce yeni bir market keşfettim ve... keçiboynuzu buldum !!! Altın bulmuş kadar sevindim inanın.. :16::16: Buralarda hiç bulunmuyor, deliler gibi bissürü stokladım :52: :52: :52: onun dışında keçiboynuzu pekmezi de buldum, tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum ama arı sütü ve arı polen de vardı onu da attım alış veriş arabasına.. Allah razı olsun getirenden :16::16: evdeki keçiboynuzlarım bitmişti kara kara nerden bulurum diye düşünüyordum valla :52: :52: eşimin bütün hormon değerleri normal aslında, ama biraz testesteron düşük çıkmıştı

Beylemin dualarını okuyorum canım
:49: :49:

Bende zamanında bu topiği çok takip etmiştim. İnternette hep insanlar olumsuz şeyleri paylaşıyorlar. İnanınki mutlu olumlu sonuç alan insanlar bu durumlarını internette paylaşmayı tercih etmiyor. Çünkü geriye bakmak istemiyorlar. Ben de bir gün olumlu sonuç alırsam mutlaka bunu yazacağım dedim. Çünkü insanların umuda ihtiyacı var. En azından benim çok vardı. Benimde eşim azospermdi. Nedeni bilinmiyor. FSH çok yüksekti. Microtese ameliyatı ile sperm bulundu. O kadar ümitsizdimki eşim ameliyata girerken ben hazırlanmamıştım. Neticede 5 tüp sperm donduruldu. 3 kez tüp bebek denedik. Çok zorluklar, umutsuzluklar yaşadım. Ama Allah'a şükürler olsun ki 3. tüp bebek denememizde oğlumu kucağıma aldım. Allah bu çabalarınızı boşa çıkarmasın. Bunu çok gönülden diliyorum. Sizleri bu acıları çekmiş biri olarak çok iyi anlıyorum. Sadece ümidinizi asla yitirmeyin ve moralinizi yüksek tutun. Topiği uzun süredir takip etmiyorum, biraz alakasız bir şekilde girdim ama bunu paylaşmak benim için önemliydi. İnşallah umudunuzu biraz olsun yeşertebilmişimdir.

Sağol canım .. Zorlu günleri atlattığın halde bizleri düşünüp asla umudunuzu kaybetmememiz için hikayeni paylaştın bizimle .. Allah razı olun.. En kısa zamanda bizler de bebişlerimize kavuşuruz inşallah :16: :16::16:

1 buçukta işten çıktım eve gittim perdeleri söktüm yıkadım ütü çok yoruldum belimi incitmişim çok fena belim ağrıyor hiç eğilip doğrulamıyorum cumartesiden beridir ağlıyorum:43::43:
ben hamileyim dedi
ayyy dedim ne güzel niye öyle düşünüyosun çok sevindim bunu sağlıkla kucağını al felan dedim
zaten görüyosun isteyen herkesin evladının olması için dua ediyorum tek kendim için değil felan dedim
sonra akşam üstü o gitti zaten belimde ağrıyordu ağlaya ağlaya yattım gece hiç kımıldayamadım belimin acısından :14::14:
Herkesin olsun onu canı gönülden istiyorum ama bizim neden yok:43::43::43::14::14:

Geçmiş olsun canım çok yorma kendini.. Anlıyorum seni. Ah bu eltiler, ozellikle çocuklu eltiler yokmu.. Eltimin çocuklarını kendi yeğenlerim kadar severim çok tatlılar, ama malesef anneleri bazen canımı sıkıyor benım de , çoğun saçını okşarsın, Allah sana da versin der. çocukları sevemez olduk resmen, sonra kırk yılda bi köye memlekete gideriz çocuğu gonderir bizimle; o da görsün tanısın istiyor akrabaları. e düşünmüyor ki millet çocuğu benim sanıyor soruyorlar haliyle, yok benim değil eltimin demek zoruma gidiyor . Bilerek mi yapıyor ne :47::47::47: kendisi sağlıkçı olduğu için haptan ilaçtan anlıyor, çopumuzden ilaç ambalajını çıkarıp okuyor, yahu sana ne kadın.. Benden 4 yıl sonra evlendi şuan 3ncuyu doğurucam deyip duruyor . ben yurt dışındayım tek gelinmiş gibi saltanatını sürüyor, kayınvalidem de bakıyor çocuklara . aile toplandığı zaman çocuklular oturuyorlar iş yapmıyorlar çocuklarıyla ilgilenmek zorundalar ya. Bulaşıklar da bana kalıyor tabi.. Allahım sabır ver, yol göster.. Eminim sizde şuan benim kadar sinir olmuşsunuzdur, belki de butun olanları abartmış olabilirim neyse Ohhh beeee kustum içimdekileri rahatladım uyuyabilirim şimdi :82::82::82:

ben hamileyim dedi

çok geçmiş olsun canım. ben ara ara topiğe girip yazılanları okuyorum. ve senin yazdıklarını ağlayarak okudum. belki haberin var biz hiç tedavi görmedik şartlarımızı zorlamadan evlat edindik tam 8 aydır yüzümüzde yuvamızda güller açıyor. dünyanın en güzel duygusuymuş anne olmak. kendim doğursam herhalde bu kadar severdim içim öyle pırpır ki kalbim oğlum için atıyor onun için nefes alıyorum. insanların hayatına karışmayı hiç sevmem istememde fakat bu kadar sıkıntıya üzüntüye değermi diye düşünüyorum. Allahım bir denge kurmuş diye düşünüyorum herkese doğurma yada dölleme yetisi verseydi bunca kimsesize kim anne baba olacaktı? merak ediyorum ve çook özürdiliyorum ne olur densizliğimi mazur gör evlat çok güzel birşey hiç evlat edinmeyi düşündünüz mü? neolur yanlış anlama beni kırılma üzülme hatsizlik ettiysemde neolur bağışla çünkü çok hassas çok özel konular bunlar.

Geçmiş olsun canım çok yorma kendini.. Anlıyorum seni. Ah bu eltiler, ozellikle çocuklu eltiler yokmu.. Eltimin çocuklarını kendi yeğenlerim kadar severim çok tatlılar, ama malesef anneleri bazen canımı sıkıyor benım de , çoğun saçını okşarsın, Allah sana da versin der. çocukları sevemez olduk resmen, sonra kırk yılda bi köye memlekete gideriz çocuğu gonderir bizimle; o da görsün tanısın istiyor akrabaları. e düşünmüyor ki millet çocuğu benim sanıyor soruyorlar haliyle, yok benim değil eltimin demek zoruma gidiyor . Bilerek mi yapıyor ne :47::47::47: kendisi sağlıkçı olduğu için haptan ilaçtan anlıyor, çopumuzden ilaç ambalajını çıkarıp okuyor, yahu sana ne kadın.. Benden 4 yıl sonra evlendi şuan 3ncuyu doğurucam deyip duruyor . ben yurt dışındayım tek gelinmiş gibi saltanatını sürüyor, kayınvalidem de bakıyor çocuklara . aile toplandığı zaman çocuklular oturuyorlar iş yapmıyorlar çocuklarıyla ilgilenmek zorundalar ya. Bulaşıklar da bana kalıyor tabi.. Allahım sabır ver, yol göster.. Eminim sizde şuan benim kadar sinir olmuşsunuzdur, belki de butun olanları abartmış olabilirim neyse Ohhh beeee kustum içimdekileri rahatladım uyuyabilirim şimdi :82::82::82:

rahat uyu :) gerçekten bazıları artık iyi niyetlemi yoksa hasetlemi o çoluk çocuk işine saçma sapan konuşuyorlar anlamış değilim. benimde bir oğlum var daha doğrusu evalt edindik 8 ay önce herkes çok sevindi veoğlumu da çok seviyorlar. ama bazen en ummadığın kişi boş bulunup gaf yapabiliyor. eşimin kuzeni kardeşi gibi beraber büyümüşler. onun eşi artık benimde eltim sayılır geçenlerde oğluma bakıp sana ne çok benziyor sanki seninmiş gibi dedi bende zaten kiminki dedim benim oğlum... yani aslında kötü niyetli değildi ama ben hasassım bu konuda bazen alıngan bile olabiliyorum alınmadım gücenmedim kızmadım bile ama işte en yakınının böyle ayrımcı konuşursa uzaktaki ne demez ki... lafını bilerek konuşacaklar karşındakinin yerine kendini koymayı bilecekler öyle değil mi ama ... oh be bende kustum içimdekini senin gibi bende rahat rahat uyuyabilirim :))))))

anladım canım hocayı bi arayıp soralım olmazsa,daha önceki sayfalarda ateş için ilaç kullandığnı söyleyenler olmuştu belki ilaç ismi söyler,benimki bide bana nazlanmayı pek sever ateşim var sanki faln diye, arada oluyor işte o da sürekli sorunca tedirgin oldum,birde yemek fazla yiyemiyor artık bu kullandıklarımızdan dolayı,gerçi iğneyi vuran eczacı daha çok kilo alıcaksın demiş ama bilmiyorum

yok benmki pek bilmez öyle nazlanmayı filan söylerse gerçekten vardır ki o söylemeden ben farkettim gece sırılsıklam kalkıyodu hiç böyle terlemeleride yoktu yemek yiyemiyor doğru iştahı kesildi ama göbek büyüdü baya, kilo aldırıyor yani sizde varikosel varmıdı o çayıda içiyor bitincede g5 macununa başlıcak biz geylani baharattan daha almadık ulaşamadım bir türlü siz neler kullanıyorsunuz
birde ben burda okudum kadarıyla keçiboynuzu fsh yüksek olanlara iyi değilmiş yükseltiomuş ben bi ara yaptım 1 hafta kadar şimdi sadice varikosel çayını kullanıyor

Eşleri celalettin hocaya giden arkadaşlar lütfen bilgi verin bana bugün celalettin beye gideceğiz eşim soruyor ürolog gibi açıp muayene ediyor mu diye

Kıslar herkeslere gunaydın lar olsun rabbım gununuzu hayırlarla sevınclerle doldursun ınsallah , kıslar bız bebısle ıyıyız cok sukur ama kucuk bır problemımız var sımdı bana 17 subatta bebısım bana transfe edılmıstı ama ogunden berı 11 haftalık denıyordu ben hesapladım 9 hafta olması lazım doktorda 11 haftalık dıyor bu nasıl ıs yaa dun bır hemsıreye sordum hesapladı 9 haftana yenı gırdın dedı bı o dogru hesap yaptı neyse olsunda 11 , 9 farketmez rabbım ınsallah sızlerede boyle hesap karısıklıgı nasıb ederrr :33::33::33::9::9::9::9:

Kıslar herkeslere gunaydın lar olsun rabbım gununuzu hayırlarla sevınclerle doldursun ınsallah , kıslar bız bebısle ıyıyız cok sukur ama kucuk bır problemımız var sımdı bana 17 subatta bebısım bana transfe edılmıstı ama ogunden berı 11 haftalık denıyordu ben hesapladım 9 hafta olması lazım doktorda 11 haftalık dıyor bu nasıl ıs yaa dun bır hemsıreye sordum hesapladı 9 haftana yenı gırdın dedı bı o dogru hesap yaptı neyse olsunda 11 , 9 farketmez rabbım ınsallah sızlerede boyle hesap karısıklıgı nasıb ederrr :33::33::33::9::9::9::9:

amiin aminn bizimde olsun da biz o karışıklığı yaşamaya razıyız elbet.:16:

Back
X