• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
[TABLE="class: grid, width: 500"]
[TR]
[TD]İSİM[/TD]
[TD]EŞİN YAŞI[/TD]
[TD]TEŞHİS[/TD]
[TD]İĞNELER[/TD]
[TD]KÜRLER[/TD]
[TD]1.AŞAMA[/TD]
[TD]sonuç[/TD]
[TD]2.Cİ AŞAMA[/TD]
[TD]SONUÇ[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]CEMREm29[/TD]
[TD]39[/TD]
[TD][/TD]
[TD]HAFTA DA 2 KERE PREGLNY 5000 İĞNE 3 AY BOYUNCA[/TD]
[TD]GEYLANİ ÇAYI VE 2 KAVANOZ MACUN KİBARLI PANAX e1 [/TD]
[TD]15 gün içinde hormon ve sperm testtleri yapılacak[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]denizbulut[/TD]
[TD]39[/TD]
[TD]testis YETERSİZLİĞİ[/TD]
[TD]ilk 2 ay hafta da 2 adet preglyn 5000[/TD]
[TD]ilk 2 ay kibarlı panax E 1 ermiş aktarın g5 macunu ve demir dikeni çayı[/TD]
[TD]29 martta sperm tahlili tapıldı bulunamadı[/TD]
[TD]haftada 3 adet preglyn 5000 panax E 1 ruhi geylaninin macunu[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

canım git gide güzelleşiyor tablon ,benide eklermisin eşin yaşı 29, 6 yıllık evli ,teşhis inmemiş testis ameliyatı tek testis alınmış,ilk aşama 45 günde 1 toplamda 2 nebido iğne,ermiş aktardan böğürtlen kökü ve g5 macunu 3 ay sonra kontrol.şimdilik bukadar Allah sonumuzu hayır etsin

canım haklısın ama hiç özelden mesaj atmadım canım pek bilmiyorum.hemde canım herkesin bilgilenmesi ve benimde faydalanmam için iyi oluyor böle acıktan yazma ama hiç özelden atma akılıma gelmemişti:) aklımın kösesinde olsun

aferin sana ozaman iyi düşünmüşsün açıktan yazmayı

Polenin insanlar tarafından ilk kullanımı Eski Çin, Pers, Mısır ve Yunanistan'da olmuştur. Hurmanın poleninde gonatotropik hormonların bulunması, Bedevilerin kısırlık tedavisinde bu bitkinin polenini kullanmalarını doğrulamaktadır. Polenin, doğal bir besin kaynağı olması nedeniyle Avrupa'da insan beslenmesinde kullanımı hızla artmaktadır. Avrupa ülkelerinde son 30 yılda yapılan bilimsel çalışmalar ve klinik test sonuçları, polenin prostat, alerjik hastalıklar ve kanser türlerine etkisi üzerinde yoğunlaşmıştır.

Polen insanlar tarafından günlük olarak protein, vitamin ve mineral madde gereksinimini karşılamak için doğrudan doğruya kullanılabilmektedir. Ayrıca besleme amacıyla az miktarda alınan polenin sinerjik etki yaparak pek çok yarayışlı maddenin karşılıklı etkileşmesi ile metabolizmayı ve sindirimi iyileştirmekte olduğu bildirilmiştir. Günümüzde bilimsel içerikli olmayan birçok sağlık dergilerinde polen tüketiminin etkileri ve yararları ile ilgili yazılar göze çarpmakta, polen içerikli birçok ürünün insanlarda müzmin hastalıkları iyileştirici ve tedavi edici özellikleri konusunda görüşler bildirilmektedir.

Bu sonuçlar, hastalık belirtilerinin polen kullanımı ile kaybolduğuna tanık olan bazı doktorların ve ilgililerin bilimsel anlamda tam olarak kanıtlayamadıkları hususlar olup üzerinde önemle durdukları bilgilere dayanmaktadır.

Polenin İyileştirici ve Tedavi Edici Özellikleri Artırıcı etki İyileştirici etki Atletik performans Kanser (Hayvanlarda) Sindirim kolaylığı Soğuk algınlığı Doku yenileme Ağrı-apse Genel canlılık Erkekte kısırlık Cilt canlılığı Anemi İştah Yüksek tansiyon Hemoglobin miktarı Sinirsel ve endokrin rahatsızlıklar Seksüel etki Ülserler Performans (Yarış atları) Polenin sağlık konusunda en önemli etkisi kronik prostat hastalığı ile ilgilidir. Polenin prostat rahatsızlığı sonucu oluşan ateşi düşürdüğü rapor edilmiştir.

Polenin prostat hastalığını tedavide tam olarak neye yaradığı bilinmemektedir. Ancak polenin yüksek seviyede çinko içermesi ve prostat salgılarının çıkmasında çinkonun anahtar element olması dikkat çekicidir.

Yapılan bir denemede, kronik prostat vakalarında 3 ay süreyle denenen polen % 92 başarı sağladığı görülmüştür. Polenin bir diğer etkisi X ışınlarına karşı koruyucu etkisi olmasıdır. Bu konuda yapılan çalışmalar polenin radyasyonun olumsuz etkilerini azalttığını göstermektedir.

Polenin aynı zamanda lösemi vakalarında oldukça etkili olduğu rapor edilmiştir. Polenin kansere karşı olumlu etkisinin nedeni, yapısında bulunan yüksek seviyedeki karotenoidlere bağlanmaktadır. Polenin, hayvanlara besin olarak verilmesi de olumlu sonuçlar vermiştir.

Read more: Hurma Poleni

“Efendimizin yanında otururken hurma ağacının özü içi(cummar) getirildi. Efendimiz şöyle bir soru sordu. 'Ağaçlardan bir ağaç aynen Müslüman adama benzer yaprağı düşmez. Söyler misiniz bana hangi ağaçtır o?' Orada bulunanlar çöl ağaçlarına daldılar benim aklıma hurma olduğu geldi. Söylemeye niyetlendim ama baktım ki ben orada olanların en küçüğüyüm sustum.Efendimiz buyurdular ki : 'O ağaç hurmadır' "(Buhari,ilim14,50;Müslim,sıfatü’l-kıyamet 63; Tırmizi,emsal 79)

Read more: Hurma Poleni

canım ya ne bitmez 15 gün müş yaaaaaaaaaaa öfff bizim için bitmiyo kim bilir sen nasıl bekliyosun. ayyy heycan alt sfakardadır simdi.eşim her gün soruyo test yaptırmışlarmı diyee .saka bir yana insallah o yaramaz spermleri görürsünüz canım.kız benim esimde de baygı degişiklikler var gözle görülür keske önceden yaptırsaymışız sizde de öylemi . birazcık ayıp olacak ama söliyecem içimde kalırsa patlıyacam eski yumurtalıklar gitmiş yerine safkan köy yumurtası gelmiş gibi cildinde bile o siyahlık giitti parlak bir deri ayyyyyyyyy merak ettim sizdede bölemi canım.

kız benim eşimde yanakları al al oldu.yüzüne can geldi sanki
diğer yerlerini kontrol etmedim.ilk işim o olacak :52:

cnm benide yazarmısın listene

eşimin yaşı29
azosperm ve tek taraflı varikosel sebep belli değil
nebido iğne 2 adet ile başladık
1. cisi yapıldı haziran sonuna test yaptıracağız
sonrada prengly ve menopon iğneleri kullanıcz
buarada ermiş aktardan g5 macunu ve varikosel çayı kullanıyoruz
bende yumurtlama artıcı macun kullanıyorum aktardan
geylani aktardan almadık henüz

Son düzenleme:
harikasın ellerine sağlık mükemmel olmuş.:46:
e bi zahmet beni de ekliyiver olur mu:34:
yaş 35
hipogonadizim
haftada 3 gün pregnil 5 000 iğne
g5 macunu-böğürtlen kökü çayı-şalgam suyu-panax ve e1
25 mayıs da 2.kontroller var.
o zaman celalettin hoca sperm testi yaptırtırır mı bilmiyorum artıkın.:25:

Son düzenleyen: Moderatör:
kız benim eşimde yanakları al al oldu.yüzüne can geldi sanki
diğer yerlerini kontrol etmedim.ilk işim o olacak :52:

sifa olsun canım .aaa konrol etmeden olmazki. adamımın yüzüne hec bakmadım dur aksam gelince de bende bir yüzüne bakayım . ama benim eşim sigarayıda bıraktı ALLAHA sükür . eniştemize kan olsun yazık gariblerimizin yemedigi ot cöp kalmadı:)

canım eşinin neden azospermi olmus olabileceğini doktor söyledimi.Atesli hastalık filan gecirmişmi küçükken.Benim eşimde de azospermi var.Ama hiç bir rahatsızlık gecirmemiş.İçki sigara da yok :sm_confused:Biz daha yeni öğrendik.Mikrotese deniycez.Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin :emir_bebek:

merhaba vaveyla, bende 3 gün önce azospermiyle tanıştım :(
ve 3 gündür forumda ümit verici örnekler bulurum diye bakıyorum. sanırım sen bunlardan birisin.
bütün sayfaları okuma şansım yoktu çünkü 10bin sayfa var, özel mesaj da atamadığım için bu şekilde sorabiliyorum.
hangi doktorda ve nasıl bi tedavi süreci geçirdiniz. nekadar zaman aldı.
cevap verirsen çok çok mutlu edersin beni.
sevgilerimle..

Canım sizin nolvadex kullanmadan önceki sperm değerleriniz ne kadar dı ? Tedaviden sonra değerleriniz ne kadara ulaştı ? Ek vitamin olarak ne verdin :)) kusura bakma canım çok soruyorum benim eşim de şuan iki aydır nolvadex kullanıyor

önceki değerlerimizde 2-3 kalitesiz çıkıyordu..2 ay kullandık doktorumuz bir hastamda çıkışı arttı bu ilaçlar sayesinde dedi..
ama bizim2 ay sonra yapılan testte sonuç yine aynıydı. terk fazk bu kez ölü sperm biraz fazla çıkmıştı..tabi bu da farketmiyorr bize canlı ve kaliteli lazım..eve gelince bende ek diğer vitaminleri aldım ve başlattım..
birdaha test yaptırmadık ..opu günü 10 tane sperm testinde bulabileceğini söyledi doktor..aslında ilaçlar işe yaramışşşş tesede olsa kaliteli bulundu vede donduruldu çok şükür..umarım sizde şifanızı bulursunuz..

SON 6 AY İÇİNDE KULLANDIKLARIMIZ
-omega3:efa daily marka
-gnc :argınmax mens
-sepe natural : l-carnitine400ml
-gnc :mega menss
-imuneksQ10 yada niwe life :Q10 olabilir biz her iki markayıda kullandık.
-tribulus terretris kapsül:sepe naturalin
-nolvadex
-hergün akşam yemeklerinden 2 saat sonra havuç yedirdim..

emre bey genelde özellikle total testesteron ve fsh tahlillerini istiyor.bence bulunduğu merkezde yapmanızı öneririm.bulunduğu merkez her bakımdan profosyonel.biz antalyada yaşıyoruz eşimin devlet memuru olmasından dolayı.biz genelde her ay emre beyin istediği tahlilleri yaptıraraak faxlıyoruz o her seferinde bizi arayarak yönlendiriyor.kendisi azoosperm konusunda çok iyi bir uzman ve de çok tecrübeli.azoosperm olupta çocuk sahibi olan birçok hastası var.biz 8 ay oldu hemen hemen tedaviye başlayalı son 2 ayını emre beyde devam ediyoruz.daha önce niye emre beye gelmemişiz diye eşimile birlikte hayıflanıyoruz.genelde herkese aynı tedavileri uyguluyor fakat azoospermin sebebi ne ona bakaraak karar verir.hormon sonuçlarını değerlendirip hemen tedaviye başlatır en kısa zamanda güzel sonuçlar alırsınız.azosermin nedeninin ne olduğunu biliyormusunuz ?

merhaba esma, bizdede azosperm çıktı, hiç sperm görülemedi.
emre beyden randevu almak istiyorum bende ama ücretler benim için önemli.
sigortalılar için muayene ücreti yaklaşık nekadar bilgi verebilir misin.
şimdiden çok teşekkürler..

canım ya ne bitmez 15 gün müş yaaaaaaaaaaa öfff bizim için bitmiyo kim bilir sen nasıl bekliyosun. ayyy heycan alt sfakardadır simdi.eşim her gün soruyo test yaptırmışlarmı diyee .saka bir yana insallah o yaramaz spermleri görürsünüz canım.kız benim esimde de baygı degişiklikler var gözle görülür keske önceden yaptırsaymışız sizde de öylemi . birazcık ayıp olacak ama söliyecem içimde kalırsa patlıyacam eski yumurtalıklar gitmiş yerine safkan köy yumurtası gelmiş gibi cildinde bile o siyahlık giitti parlak bir deri ayyyyyyyyy merak ettim sizdede bölemi canım.
yaaa ameliyattan sonramı olduu böylee ?
maşallah herkes celalettin beyin tedavisinden netice almaya başladıı
benim eşimin testisleri çok küçük okadar küçük ki bıldırcın yumurtası kadar yokk
ben çok umutlu değilim aslındaa genetik azfc delasyonuda varr
eşim tese olduu tahrip etmiş olabilir diyede düşünüyorummm
eşim ameliyat olamdan önce testisleri çok ağrıyormuş şimdi ağrı yokk
valla bilemiyorumm Rabbim ol derse olacak hakkımızda hayırlısı çok ümüdüm kalmıyor bu durumlardan dolayı

merhaba esma, bizdede azosperm çıktı, hiç sperm görülemedi.
emre beyden randevu almak istiyorum bende ama ücretler benim için önemli.
sigortalılar için muayene ücreti yaklaşık nekadar bilgi verebilir misin.
şimdiden çok teşekkürler..
canımmm esma arkadaşın eski yazılarından alıntı yapmışsınn
adaşı olarak ben cvp vereyim dedimm emre bey iyi bir doktor ama umut tüp bebek merkezinde çalışıyor devlet hastanesinde çalışıyormu bilmiyorumm
eğer tüp bebek merkezinden randevu alırsanız muayene ücreti alıyorlar
emre beyde tedavi olan arkadaşlar sana yardımcı olur bu konuda
aramıza hoşgeldinn burası sana çok faydalı olacak emin ol
iyiki burayı bulmuşsunn inş tez vakitte anne olarak görürüz senide
daha yolun başındasınn önce sebep araştırılmalı neden azospermi eşinn bunun birsürü nedeni var inmemiş testis genetik bozukluk hormanel bozukluk sebebi bilinmeyen azosperm
benim saydıklarım bir kaçı Rabbim yardımcın olsun :34:

:71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71:
:71:20 Nisan 2013 tarihinde saat 13.00-15.00 saatleri arasında yapılacak olan mevlüd-i şerifimize davetliisiniz.
:71:Yer: Akkonak mahallesi Güngör sitesi 1667 sokak b/blok no:7/42 Denizli.
:71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71:
canımm mevlüdün hayırlı olsun Rabbim tüm sıkıntılarını hafifletsin inşş :34:
dualarım seninlee inşş bebişlerinin mevlüdünüde yaparsın evin böyle şenlenirr Rabbim tez vakitte yaşatsın inşşşşşşşşşşş:16::16::16:

[TABLE="class: grid, width: 500, align: center"]
[TR]
[TD]İSİM[/TD]
[TD]EŞİN YAŞI[/TD]
[TD]TEŞHİS[/TD]
[TD]İĞNELER[/TD]
[TD]KÜRLER[/TD]
[TD]1.AŞAMA NIN SONUCU[/TD]
[TD]2.Cİ AŞAMA[/TD]
[TD]SONUÇ[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]BALIM1905[/TD]
[TD]29[/TD]
[TD]inmemiş testis ameliyatı
tek testis alınmış [/TD]
[TD]45 de bir toplam da 2 nebido[/TD]
[TD]ermiş aktardan böğürtlen kökü ve g5 macunu[/TD]
[TD]3 ay sonra kontrol[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]cemrem29[/TD]
[TD]39[/TD]
[TD]fsh yüksekliği
ve çift taraflı varikosel[/TD]
[TD]3 ay boyunca haftada 2 kere preglyn 5000 [/TD]
[TD]geyleni baharattan 2 adet çay ve 2 kavanoz macun panax E 1[/TD]
[TD]10 gün içinde sperm ve hormon testti yapılacak[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]denizbulut[/TD]
[TD]39[/TD]
[TD]testis yetersizliği[/TD]
[TD]ilk 2 ay hafta da 2 adet preglyn 5000[/TD]
[TD]ilk 2 ay panax E 1
ermiş aktardan g5 macunu ve demir dikeni çayı[/TD]
[TD]29 matta sperm testti yapıldı sperm bulunamadı[/TD]
[TD]haftada 3
preglyn 5000 panax E 1 ruhi geylani macunu[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ese44[/TD]
[TD]29[/TD]
[TD]azosperm ve tek taraflı varikosel sebep belli değil[/TD]
[TD]nebido iğne 2 adet[/TD]
[TD]ermiş aktardan g5 macunu varikosel çayı eşine de yumurtlama
arttırıcı macun geylaniden [/TD]
[TD]haziranda test yapılacak[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]tülay_20[/TD]
[TD]35[/TD]
[TD]hipogonadizm[/TD]
[TD]hafta da 3 gün preglyn 5000

[/TD]
[TD]g5 macunu böğürtlen kökü çayı şalgam suyu panax E 1 [/TD]
[TD]25 mayısta 2.ci kontrol[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

canımm mevlüdün hayırlı olsun Rabbim tüm sıkıntılarını hafifletsin inşş :34:
dualarım seninlee inşş bebişlerinin mevlüdünüde yaparsın evin böyle şenlenirr Rabbim tez vakitte yaşatsın inşşşşşşşşşşş:16::16::16:

Amiinnn amiinnn canım inşallah.
Bebişlerimin sünetini de yapacağım günlerini yakındır umarım.
Ne güzel tatlı telaş işte.
Geçenlerde mevlütte giymek için takım aldım.kendi kendime dedim ah keşke sünnet mevlüdü olsa da ben de onun için hazırlık yapsammm.......hayali bile güzel işte...

kızlar tabloyu yaptım ama nasıl oldu
inş yeni eklemeleri de rahat yapabilirim
sizlerde alıntı yapıp yapabilrisiniz canlarım:34:

canlarımmm ..
benim eşim 1.tese yi 2008 nisan ayında
2.teseyi 2008 ekimde olmuştu.
ve normal tese olmuştu .bizim o zaman mikroteseden haberimiz yoktu..
ama biz sonradan öğrendikki ejekülatta spermi çıkmayan hastaları mikroteseye yapıyorlarmış..
benim eşimin her yapılan sperm testinde 1 milyon spermi çıkıyordu.hatta ankara gatanın anabilim dalı başkanı olan
prof'da 3-4 ay tedavi gördü...ama morfoloji kötü olduğu için tese olmak zorunda kalıyordu.
tese olmasına rağmenn 1-2 ebriyodan fazla döllenmiyordu..haliylede tesede fazla bulup dondurulmuyordu....
sonrada yapılan sperm testlerinde hep sıfır gördük...direk azosperm yazdı hep..takiii geçen eylülde umut tüpbebek
merkezinde yapılan testte 2-3 kalitesiz de olsa sperm görüldü çok şükür....
emre bey 2 ilaç verdi nolvadex ve Qenzim10..benim kendi araştırmalarımla bir çok siteden eşime vitamin desteği aldımm.
toplam 6 ay kullandı bu ilaçları.bu sürede hiç kür kullanmak istemedi bende zorlamadım..

bu negatifle sonuçlanan denememizde eşim ilk kez mikrotese oldu.mikrotese günü doktorumuz detaylı incelerse eğer 10 tane istenilen kalitese sperm bulabileceğini söyledi:52::52::52:tese kararıını bize bıraktı..
ama eşim tese olmak istediğini söyledi olmuşken iyisi olsun dedi..mikrotese sonucunda kaliteli spermler bulundu ve 2 tüpde donduruldu..dondurulanlarla 2 kez tüpbebek deneyebilirsiniz dendi..
demem şu kiii mikrotesedee sperm ve kaliteli sperm bulma şansları daha yüksekk mokroskop altında yapılıyorr..
yani normaal teseye çokda güvenmeyin...bizim normal tesede bırak fazladan bulup dondurmayı kaliteli sperm bile bulunamıyordu kii yumurtalar döllenmiyordu çünki..

arkadaşım bahsedilen kişi celalettin peru..:34:

canım üzülme sakın mercimeğin etkilenmesin..:20:zaten %60 artması yeterliii..
şuda olabilir yine kk okumuştum 2 taneside birden döllendiyse ve 1 tanesinde gerileme varsa buna benzer sonuçlar oluyormuş...gerileme yok çok şükür...iyi düşün iyi olsunn..
üzme annesii meleğinii hemen panik olmaa olurmuu bitanem..:45::45:

sağol canımm..inşallah birdahakine kavuşurumm meleğime...

Ayy canim masallahh ne kadar sanslisiniz..
Ilk önce sende bayagi slklntlya dara girmissindir ama kalitesizde cikmasi bir umut olsun...
Vee daha sonrasinda amelyatinizda bir sürü bulunmus...
Insallah yeni olacak oldugun tedavinde Rabbim bu ugraslarinizin sonucunda sizi meleklerinizle ödüllendirir..
Canim biz gecen sene ögrendigimizde afedersin ama essekten düsmüs gibi olduk...
Neyin ne oldugunu bilmiyorduk onlarda amelyat deyince oldukk..
Bakalim simdi esim Celalettin hoca ile tedaviye basladi cok inaniyorum güveniyorum sonucun güzel olacagina..
Ama baktik olmadi hoca ile konusur seneye bu zamanlarda da tekrar Emre beyde m.tese oluruz diye düsünüyoruz..
Hakkimizda hayirlisi olur insallah hepimiz icin..AMIN..:16::16:

Back
X