• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canlarımmm ..
benim eşim 1.tese yi 2008 nisan ayında
2.teseyi 2008 ekimde olmuştu.
ve normal tese olmuştu .bizim o zaman mikroteseden haberimiz yoktu..
ama biz sonradan öğrendikki ejekülatta spermi çıkmayan hastaları mikroteseye yapıyorlarmış..
benim eşimin her yapılan sperm testinde 1 milyon spermi çıkıyordu.hatta ankara gatanın anabilim dalı başkanı olan
prof'da 3-4 ay tedavi gördü...ama morfoloji kötü olduğu için tese olmak zorunda kalıyordu.
tese olmasına rağmenn 1-2 ebriyodan fazla döllenmiyordu..haliylede tesede fazla bulup dondurulmuyordu....
sonrada yapılan sperm testlerinde hep sıfır gördük...direk azosperm yazdı hep..takiii geçen eylülde umut tüpbebek
merkezinde yapılan testte 2-3 kalitesiz de olsa sperm görüldü çok şükür....
emre bey 2 ilaç verdi nolvadex ve Qenzim10..benim kendi araştırmalarımla bir çok siteden eşime vitamin desteği aldımm.
toplam 6 ay kullandı bu ilaçları.bu sürede hiç kür kullanmak istemedi bende zorlamadım..

bu negatifle sonuçlanan denememizde eşim ilk kez mikrotese oldu.mikrotese günü doktorumuz detaylı incelerse eğer 10 tane istenilen kalitese sperm bulabileceğini söyledi:52::52::52:tese kararıını bize bıraktı..
ama eşim tese olmak istediğini söyledi olmuşken iyisi olsun dedi..mikrotese sonucunda kaliteli spermler bulundu ve 2 tüpde donduruldu..dondurulanlarla 2 kez tüpbebek deneyebilirsiniz dendi..
demem şu kiii mikrotesedee sperm ve kaliteli sperm bulma şansları daha yüksekk mokroskop altında yapılıyorr..
yani normaal teseye çokda güvenmeyin...bizim normal tesede bırak fazladan bulup dondurmayı kaliteli sperm bile bulunamıyordu kii yumurtalar döllenmiyordu çünki...

Canım sizin nolvadex kullanmadan önceki sperm değerleriniz ne kadar dı ? Tedaviden sonra değerleriniz ne kadara ulaştı ? Ek vitamin olarak ne verdin :)) kusura bakma canım çok soruyorum benim eşim de şuan iki aydır nolvadex kullanıyor

herkese hayirli geceler , kizlar galiba benim gebelik belirtilerim yeni basliyor bugun hormonlarim altust oldu sinirlerim bosaldi iki saat hic sebebsiz agladim durdum sabahtan beri bas donmesi mide bulantisi cok garip bu duruma hemen alisirmiyimki biri be dese agliyrum esim sok geciriyo noldu sana birden bire diyo garibim gitmis bi dunya annelik ve gebelikle alakali kitaplar almis okuyo nasil sakinlesirimki ben insallah uzun surmez :25::25:

kızlaaarr size bişey sorcam ?? benim eşim göbekten menogon iğne kullanıyor ama tam şırıngayı sonuna kadar batırmıyomıyo canım acıyo diye bende bişey diyemiyorum ama faydası olmazsa belki diye düşünüp duruyorum szce iğnenin faydası oluyomudur böyle yaaa

Faydası oluyordur illaki,bu şekilde kullanılabileceği yazıyor prospektüsünde fakat özellikle yağ dokusu kalınsa kana karışımda problem olabiliyormuş.En doğrusu kas içi yaptırmak iğneleri eşin bacaktan kendine (kas içi olarak) yapabilir bizimki kendi yapıyor.Birde pregnyl le menogon u birlikte kullananlar aynı günde yaptırmamaya özen göstersinler.

günaydınnnnnnnnnnnnn:3::3:
hayırlı ve mutlu bir gün olsun bugünnnnnn bunlar size kızlarrrrrrrrr
:71::71::71::71::71::71::71::71::71::71:

hay aklınla bin yaşa cnm bende düşünüyordum böyle birşey. gelişmeleri daha güzel farkederdik

denizbulut benim eşiminde testisleri küçük fsh(64) testesteron normal benim sormak istediğim celalettin hoca nasıl yaklaştı bu duruma yani testis yetersizliğine ümit verdimi size

canım ben de yapamadım.bir bahara sormalı nasıl yapıyon diye
yada word de tablo yapıp eklesek olmaz mı??

cnm ben daha önce bu konudan bahsettim ama katılan kimse olmayınca bıraktım bende yapabilirseniz bende durumumu yazarım
valla kızlar bu tabloyu bi şekilde hazırlayalım baharımda gelmiyor ondan yardım alırdık en azından...

kızlaaarr size bişey sorcam ?? benim eşim göbekten menogon iğne kullanıyor ama tam şırıngayı sonuna kadar batırmıyomıyo canım acıyo diye bende bişey diyemiyorum ama faydası olmazsa belki diye düşünüp duruyorum szce iğnenin faydası oluyomudur böyle yaaa

cnm 13 nisan 2012 de kaan beyle biz tanıştıktan sonra
mikro tese öncesi 10 ekim 2011 e kadar tedavi gördük
hemen 15 nisanda sabahları yarım tablet klomene başladık
ve yanında bitkisel kürlere
12 temmuz 2011 de menogon iğne verdi kaan hoca gün aşırı göbekten vurun dedi
bizde 12 temmuzda da gün aşırı iğneye başladık
9 kutu göbekten menegon vurundu eşim kutuda 5 adet iğne vardı vardı
4 ay sürdü ve sonunda mikro tese yaptı ve sonuç sıfır
biz celalettin beye gittiğimizde ben yaptığımız uyguladığımız bütün tedavileri
kaan beyin daha önce menegon verdiğini göbekten gün aşırı yaptığımızı felan anlattım
celalettin bey menegonun yağlı bir iğne olduğu için kasa yapılmasının en uygun olduğunu söyledi
emilimi ve kasta ilacın dağılması açısından aslında doğru mantıklı
acaba yanlış uygulamadanmı faydası olmadı sonuç alamadık dedim kendi kendime
bence kalçadan yapılması en uygun olanı
daha sonra bitkisel kürler endol clomene devam ettik
25 şubat 2012 de pregni verdi bulamazsanız ovitrelle kullanın dedi
bizde 27 şubatta hemen ovitrelleye başladık
2 günde bir ovitrelle vurundu tam 15 tane sonra pregni bulduk 21 nisanda ona başladık ve o günden bu günede pregni vurunuyor eşim
ayy şöyle bi iğne geçmişini yadettim kusura bakmayın
ne çektik beee o iğnelei bulucaz diye ammada paraladık kendimizi
canımın için bitanem neler çekti vasfiye teyzeyede bağladım sonunu:1::1:
ağlanacak halimize gülesim geldi....

Son düzenleme:
sen haklısın şimdi böyle düşünmekte bende senin yerinde olsam aynı duygularıyaşarım
olsun sen gönlünü ferah tut bak bir daha ki testte nasıl değerlerin katlancak sen bile şaşıracaksın:34:
inşallah canım inşallah dediğin gibi olur iyi ki varsınız ya
sizlerin de kafasını şişiriyorum kusuruma bakmayın ne olur:48:
bitanem bende bi girdim topiğe hemen çıkacaktım yazını gördüm dayanamadım bi cevap yazayım dedim...
tatlım niye boşu boşuna üzüyorsun kendini bebişine de sana da yazık...
maşallah değerin yüksek allahın izniyle bişey olmaz...
temmuz topiğinde bikaç arkadaşımız vardı flzaskda bilir hatta ilk değerleri 25-26 falandı düşün nekadar düşük...
çok üzülmüştü dru düşük olma ihtimali falan var demişti...
yükselir falan dedik dediğimiz gibide çıktı 2 ye katlamamıştı ilk testte ama sonraki testlerde düzene girdi bak doğumuna az kaldı belkide doğurdu...
o kadar değeri düşük olmasına rağmen toparlandı çok şükür...
maşallah senin değerin yüksek daha da yükselir allahın izniyle...
panik yapıp etkileme kendini canım benim dualarımız seninle :16:
allah size bağışlasın meleğinizi :16::16::16:
inşallah canım ya Allah razı olsun desteğin için
inşallah yolunda gider herşey bebeğimi kucağıma almayı nasip eder Rabbim sağlıklı bi şekilde :16::16:
Nursencim moralini bozma canim drlar iki katina cikmasi gerekir diyorlar ama ben bzim hastanedeki kadin dogumcu ile konusmustum bi arkadasim icin en az % 60 oraninda artmasi gerekir demisti uzme kendini rabbim korusun melegini...arkadaslar yarin esim spermiogram verecek cok merakliyim korkuyorum gecenlerde ya yine cikmazsa dedi esim gozleri dolu dolu kiyamam ya :(((bugun hormon tahlili yatirdik östrojen i cok yuksek cikiyor hoca baskilamak icin ilac verebilirim dedi benden boyle...
ya demek öyle eşim de diyodu akşam yine de %60 oranında artmış diye çok şükür
inşallah daha güzel olur bundan sonrası
sizden de güzel haberler alırız inşallah canım Allah yardımcınız olsun.
canlarımmm ..
benim eşim 1.tese yi 2008 nisan ayında
2.teseyi 2008 ekimde olmuştu.
ve normal tese olmuştu .bizim o zaman mikroteseden haberimiz yoktu..
ama biz sonradan öğrendikki ejekülatta spermi çıkmayan hastaları mikroteseye yapıyorlarmış..
benim eşimin her yapılan sperm testinde 1 milyon spermi çıkıyordu.hatta ankara gatanın anabilim dalı başkanı olan
prof'da 3-4 ay tedavi gördü...ama morfoloji kötü olduğu için tese olmak zorunda kalıyordu.
tese olmasına rağmenn 1-2 ebriyodan fazla döllenmiyordu..haliylede tesede fazla bulup dondurulmuyordu....
sonrada yapılan sperm testlerinde hep sıfır gördük...direk azosperm yazdı hep..takiii geçen eylülde umut tüpbebek
merkezinde yapılan testte 2-3 kalitesiz de olsa sperm görüldü çok şükür....
emre bey 2 ilaç verdi nolvadex ve Qenzim10..benim kendi araştırmalarımla bir çok siteden eşime vitamin desteği aldımm.
toplam 6 ay kullandı bu ilaçları.bu sürede hiç kür kullanmak istemedi bende zorlamadım..

bu negatifle sonuçlanan denememizde eşim ilk kez mikrotese oldu.mikrotese günü doktorumuz detaylı incelerse eğer 10 tane istenilen kalitese sperm bulabileceğini söyledi:52::52::52:tese kararıını bize bıraktı..
ama eşim tese olmak istediğini söyledi olmuşken iyisi olsun dedi..mikrotese sonucunda kaliteli spermler bulundu ve 2 tüpde donduruldu..dondurulanlarla 2 kez tüpbebek deneyebilirsiniz dendi..
demem şu kiii mikrotesedee sperm ve kaliteli sperm bulma şansları daha yüksekk mokroskop altında yapılıyorr..
yani normaal teseye çokda güvenmeyin...bizim normal tesede bırak fazladan bulup dondurmayı kaliteli sperm bile bulunamıyordu kii yumurtalar döllenmiyordu çünki..

arkadaşım bahsedilen kişi celalettin peru..:34:

canım üzülme sakın mercimeğin etkilenmesin..:20:zaten %60 artması yeterliii..
şuda olabilir yine kk okumuştum 2 taneside birden döllendiyse ve 1 tanesinde gerileme varsa buna benzer sonuçlar oluyormuş...gerileme yok çok şükür...iyi düşün iyi olsunn..
üzme annesii meleğinii hemen panik olmaa olurmuu bitanem..:45::45:

sağol canımm..inşallah birdahakine kavuşurumm meleğime...
bunları duydum ya içim daha da rahatladı Allah razı olsun canım
benim de o oranda artmış inşallah bundan sonrası güzel olur hep
sağol canım desteğin için.:16::16::16:
herkese hayirli geceler , kizlar galiba benim gebelik belirtilerim yeni basliyor bugun hormonlarim altust oldu sinirlerim bosaldi iki saat hic sebebsiz agladim durdum sabahtan beri bas donmesi mide bulantisi cok garip bu duruma hemen alisirmiyimki biri be dese agliyrum esim sok geciriyo noldu sana birden bire diyo garibim gitmis bi dunya annelik ve gebelikle alakali kitaplar almis okuyo nasil sakinlesirimki ben insallah uzun surmez :25::25:

ah kıyamam sana ben
bak sen bebişe neler de yapıyomuş annesine :20::20: :1:
geçer inşallah canım merak etme sıkma kendini de emi :16:

günaydınn

deniz yeni bi başlıkmı açsak acaba oraya mı yazsa herkes durumunu tabloyu denedim olmadı

cnm genelde bu topiğe takılıyoruz azospermi tablosu gibi tedavide olanların tablosunun burda olması daha iyi olur bence dur ben biraz daha uğraşayım ne beceriksiz çıktım beeee :37::37:

Cnm yaaa üzme kendini
çok şükür değerin aynı oranda katlamamış ama düşmemişte
bunca zorluktan sonra hayallerine kavuştun seni anlıyorum
ama kendini üzmek içinde bahaneler arama bebişimizide üzme lütfen
olumsuz şeyleri okuma cnm hatta bi arkadaş çok etkilendiğini ham,iş olduktan sonra araştırma yapmadığını yazmıştı
sende öyle yap ve dr nu dinle herşey güzel olacak inşlh...:25::25:

Tatlım nasılsın neler yapıyorsun
ya pazartesiden beridir ruhi geylanadan bizim kürler gelmedi henüz
ptt kargo ile göndermişler çok gecikti
ermiş aktarınkiside 3 günlük kaldı kürü inşlh bugün gelir yaaa

Cnm yaaa üzme kendini
çok şükür değerin aynı oranda katlamamış ama düşmemişte
bunca zorluktan sonra hayallerine kavuştun seni anlıyorum
ama kendini üzmek içinde bahaneler arama bebişimizide üzme lütfen
olumsuz şeyleri okuma cnm hatta bi arkadaş çok etkilendiğini ham,iş olduktan sonra araştırma yapmadığını yazmıştı
sende öyle yap ve dr nu dinle herşey güzel olacak inşlh...:25::25:

evet biliyorum canım değerim artmış düşmemiş ama
vesvese işte inşallah kötü birşey olmaz hayırlısıyla
tamam canım sağol.

Tatlım nasılsın neler yapıyorsun
ya pazartesiden beridir ruhi geylanadan bizim kürler gelmedi henüz
ptt kargo ile göndermişler çok gecikti
ermiş aktarınkiside 3 günlük kaldı kürü inşlh bugün gelir yaaa

Ne yapalım iş-güç çalışıyorum işte.aynı hamam aynı tas.:50:
Bir yandan hazırlık hapıyoruz mevlüt için.
Az kaldı haftaya cumartesi inşallah.
Bide bunu atlatsak bi tatlı telaş işte.
Evleneli 8 yıl oldu.şimdiye 7 yaşında bir oğluşum olsaydı şimdi onun sünnet mevlüdünü yapmış olacaktık.:14:
İnşallah yine tekrar yapmak nasip olur.:16:
En kısa zamanda kürleriniz gelir.
Eşine şifacıklar olsun inşallah.:16:

kız bırak şu vesveseleri elini karnına koyarak ya mübdi çek.:61:
Rabbime emanetsiniz her zaman.
Yarın değerinin kat kat arttığını görünce boşuna telaş yapmışım diyeceksin ona göre.:16:

günaydın canlar her şey gönlünüzdeki gibi olsun

günaydın tatlımmmmmmmmm :16::16::16::16::16::16::16:
aminnnnnnnnnnnn

günaydın canım

cnm çok tanımıyorum burdan kimseyi ama işallah tanışmakta nasip olur
hayırlı uğulu olsun bebişin sana huzr getirsin
sakın kötü düşünme başka şeylerle meşgul ol aklınada getirme
dua herşeyin ilacı derler duanı zikrini eksik etme Allah sana bağışlar işallah korkma

cnm genelde bu topiğe takılıyoruz azospermi tablosu gibi tedavide olanların tablosunun burda olması daha iyi olur bence dur ben biraz daha uğraşayım ne beceriksiz çıktım beeee :37::37:

:) yok bnm kadar olamazsın çnki benim işim bilgisayar birde :D
ayıp bana: ) bakıorum yine de ama topiğide çok ii kullanmıyorum ben zaten yeni yeni alışıyorum

:71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71:
:71:20 Nisan 2013 tarihinde saat 13.00-15.00 saatleri arasında yapılacak olan mevlüd-i şerifimize davetliisiniz.
:71:Yer: Akkonak mahallesi Güngör sitesi 1667 sokak b/blok no:7/42 Denizli.
:71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71:

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X