canlarımmm ..
benim eşim 1.tese yi 2008 nisan ayında
2.teseyi 2008 ekimde olmuştu.
ve normal tese olmuştu .bizim o zaman mikroteseden haberimiz yoktu..
ama biz sonradan öğrendikki ejekülatta spermi çıkmayan hastaları mikroteseye yapıyorlarmış..
benim eşimin her yapılan sperm testinde 1 milyon spermi çıkıyordu.hatta ankara gatanın anabilim dalı başkanı olan
prof'da 3-4 ay tedavi gördü...ama morfoloji kötü olduğu için tese olmak zorunda kalıyordu.
tese olmasına rağmenn 1-2 ebriyodan fazla döllenmiyordu..haliylede tesede fazla bulup dondurulmuyordu....
sonrada yapılan sperm testlerinde hep sıfır gördük...direk azosperm yazdı hep..takiii geçen eylülde umut tüpbebek
merkezinde yapılan testte 2-3 kalitesiz de olsa sperm görüldü çok şükür....
emre bey 2 ilaç verdi nolvadex ve Qenzim10..benim kendi araştırmalarımla bir çok siteden eşime vitamin desteği aldımm.
toplam 6 ay kullandı bu ilaçları.bu sürede hiç kür kullanmak istemedi bende zorlamadım..
bu negatifle sonuçlanan denememizde eşim ilk kez mikrotese oldu.mikrotese günü doktorumuz detaylı incelerse eğer 10 tane istenilen kalitese sperm bulabileceğini söyleditese kararıını bize bıraktı..
ama eşim tese olmak istediğini söyledi olmuşken iyisi olsun dedi..mikrotese sonucunda kaliteli spermler bulundu ve 2 tüpde donduruldu..dondurulanlarla 2 kez tüpbebek deneyebilirsiniz dendi..
demem şu kiii mikrotesedee sperm ve kaliteli sperm bulma şansları daha yüksekk mokroskop altında yapılıyorr..
yani normaal teseye çokda güvenmeyin...bizim normal tesede bırak fazladan bulup dondurmayı kaliteli sperm bile bulunamıyordu kii yumurtalar döllenmiyordu çünki...
Canım sizin nolvadex kullanmadan önceki sperm değerleriniz ne kadar dı ? Tedaviden sonra değerleriniz ne kadara ulaştı ? Ek vitamin olarak ne verdin :)) kusura bakma canım çok soruyorum benim eşim de şuan iki aydır nolvadex kullanıyor