• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azosperm Olan Arkadaşım Doğal Yoldan Hamile Kalmış. Bir Bakarmısınız..

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
ağır olabilri ama hacı hoca işide çok sacma olmuş oda gayet agır
konuyu acan arkadaşa sempatim var ona saygımdan dlayı yazmam ama şunu aklımıza sokalım bu sebebi aşamamıyoruz çünkü inanmıyoruz yahu tıbta böyle bir örnek yok aam hep sağdan soldan maşallah hep duyuyorum böyle şeyler.. tıbben kanıtlanmış bir örnek yok ben bu ugurda çokkk para harcadım ne türkiyesi kaldı ne amerikası ne kıbrısı .
kuzenlerim çpada asistan bu konuda neler neler sorduk öğrendik ateş hocayı eve davet ettik ama para etmedi tıbben mümkün değil Tabi Keşke allah verse nasip etse hepimize ama bu kadar şeye ragmen böyle acayip bişeye dayandırılarak böyle bi acıklama yapılması hem bu sorunu yaşayan ben ve benim gibi arkadaşların duygularıyla oynamaktır..
bende ileride tedavi oldumu kimseye söylemicem ha biri acarsa konu bilinki o kişi benim .. Beni örnek gösterip acabilirler çünkü..
neyse

Bakın niyetim ne kimseyi kırmak ne üzmek Siz ALLAH İLE ARANIZA ARACI KOYMAYIN ALLAH ALAH BİR ONA EL ACIN BENİ NE HOCALARA GÖTÜRDÜLER BEN KAFAYI YEMİŞTİM Bİ GİTTİMİZ HOCA BU KIZDA ÜC HARFİLER VAR BİLMEM NE YAPIYORLAR ONDAN TUTMUYOR ÖTEKİ BAŞKA BİŞİ ÖTEKİ KABA KULAK GECİRMİŞİM BEBEKLİMDE BENİM BEBEM OLMAZMIŞ NELER NELER .. BENİM HERHANGİ Bİ SORUNUM YOK DOKTORLAR ÖYLE DİYOR HOCALAR BAŞKA BİŞİ YETER DEDİM.. EVDE KURANIMI OKURUM BAKIN BEN DİNDAR DEĞİLŞİM AMA İNANCLI BİRİYİM FARZ EDİNKİ GİTTİNİZ BU HOCAYA KALDIN KALDIN KALAMADIN KALAMAZSIN DEDİ FARZ EDİN HAMİLE KALAMADINIZ SONRAKİ AYDA TÜP YAPTIRACAKSINIZ SORARIM SİZİN MORELİNİZ HANGİ EVREDE OLUR.. YAPMAYN BENİ ÇOK SÜRÜKLEDİLER SİZ YAPMAYIN

ağır olabilri ama hacı hoca işide çok sacma olmuş oda gayet agır
konuyu acan arkadaşa sempatim var ona saygımdan dlayı yazmam ama şunu aklımıza sokalım bu sebebi aşamamıyoruz çünkü inanmıyoruz yahu tıbta böyle bir örnek yok aam hep sağdan soldan maşallah hep duyuyorum böyle şeyler.. tıbben kanıtlanmış bir örnek yok ben bu ugurda çokkk para harcadım ne türkiyesi kaldı ne amerikası ne kıbrısı .
kuzenlerim çpada asistan bu konuda neler neler sorduk öğrendik ateş hocayı eve davet ettik ama para etmedi tıbben mümkün değil Tabi Keşke allah verse nasip etse hepimize ama bu kadar şeye ragmen böyle acayip bişeye dayandırılarak böyle bi acıklama yapılması hem bu sorunu yaşayan ben ve benim gibi arkadaşların duygularıyla oynamaktır..
bende ileride tedavi oldumu kimseye söylemicem ha biri acarsa konu bilinki o kişi benim .. Beni örnek gösterip acabilirler çünkü..
neyse

hocaya güvenmiyor veya inan mıyor olabilirsiniz...zaten bu bebeği rabbim nasip etmiş denekki vakti zamanı gelmişte olmuş..
hocada belki okuduğu dualarla sebeb olmuş olabilir...orasını sadece allah bilir...
ama azo sperm olanın doğal yoldan asla çocuğu olmaz diyemeyiz...bu allahın bileceği bir iş...
tamam tabiki hiç spermsiz çocuk olmaz ama mevlam dilerse o kişiye bebek olacak kadar sperm nasip eder...
rabbimin o kadar büyük ki herşeyi yoktan var ederken sizde biliyorsunuzki bu kişiye de çocuk olacak kadar sperm verebilir...
burdan şunu anlıyoruz ki eğer bir kişinin nasibinde birşeyler varza o elbet birgün gelir onu bulur...
ama nasibinde yoksa eşler ne kadar sağlıklı olursa olsun yinede olmaz....

haa unutmadan benim tanıdığım eşi azo spermli biri daha var...teseyle tüp bebek denemesinin negetif olduğu aydan sonraki ayda doğal yoldan hamile kaldı.....
hemde hacıya hocaya da gitmedi....
buna tıp belki bir açıklama yapamaz...ama tıpta biliyor ki bebek için 1 tane sperm bile yeter...tabi 1 tane spermle doğal yoldan çok çok düşük bir ihtimal...ama rabbim dilerse olmayacak hiç birşey yokdur....
rabbim bütün isteyenlere hayırlı evlatlar versin(amin)

o zaman sizden ricam arkadaşınız acaba tüp bebek yaptıran doktora ilettimi bu durumu iletsinki tıbbada bu işlensin bizlerede umut olsun ben psikopat değilim ben multimilyonerde değilim zevk için paramı sacmıyorum tüp bebek klinikleirnde umut olmadığı için tüp bebek yaptırıyorum ama herkezin durumu aynı olmaz kimisidne zaten menide az sayıda sperm çıksa bile azosperm diyolar kimisinin bizim gibi sıfır kimisi gene amerikada yaşayan halamın kızının kocası tatolsperm sayısı 90 milyon ama hepsi cansız tanı azosperm..
Allah bilir..
Hacıya hocaya inanmam diye birşey yok ama ben aracı koymayı sevmem.. Tabiki bende çok hocaya gittim ama hepsi birbirlerinden farklı farklı şeyler söyledi..
ışin ucu Allah verirse olura geliyor tabiki öyle ama biz üstümüze düşeni yapmalıyız ay ne desem aynı yolda birleşemiyeceğiz tekrarlıyorum ben dindar biri değilim ama inanclıyım ne ağzımdan dilimden ne duayı ne tövbeyi yakarışı besmeleyi düşürmem keşke keşke bilgim olsada dindar biri olsa Rabbim nasiğ etse çok isterim ama malesef benim bilgim anca bunları söylemeye yetti..
Allah hepimizi hepimizi hayırlı gönlümüzdeki sonucları alabilecğeimiz yollara yöneltsin inşallah

Gönlünü kırdığım arkadaşlardanda haklarını helal etmelerini istiyeyim ve bir daha bu konuya yazmıyayım..
hoca konusuna gelince tekrar okudum yazayım dedim.. siz güvenebilirmisiniz hepsi muska yapamyı teklif etti çok korktum ne bileyim ne için yapacak istemedim hepsi aynı noktada birleşse amenna ama öyle olmadı benim kayınvalidem hoca ben onunla idare ediyorum ..
tek söylüyebilecğeim yer gök duayla böyle mucizeler yaşayan arkadaşlar aslında bi doktorun yanında soluğu lütfen rica ediyorum bizede bizden sonra gelen nesilede umut olsun azosperm erkek kısırlığındaki en son en ağır noktadır.. Rabbim hiçbirimizi umutsuzbırakmasın

melekden başka herkesler yazmış ama konu kahramanı yok.
İnşallah hamileyim deyip döner eşiyle sağlıklı hayırlı bi evlatla dönsün de ister hocanın duası ister kendi duası tutmuş olsun değil mi arkadaşlar Allahın hazinesi bol ol derse oluyo ama bilim adamları bilime yakışır konuşmak zorundalar.Ama bilim acaba dünya üzerindeki gerçeklerin %1 inin açıklayabilmiş midir.Bakın arkadaşlar çok tartışmayın bence Allah bilmi adamalrına çok sınırlı bilgileri bulma şansı veriyor.
Atesit bir bilim adamı maddenin oluşumuna dair tam geçerli bir açıklama bulamayıp 'keşke tanrı diye biişey olsaydı da tanır yarattı deyip geçsem demiş' aslında o da farkında ama gözlerindeki perde kalmkmamış henüz göremiyor Allah aşkına kendinize dönüp bi sorun bu azosperm sorunu sizi Allahı düşünmeye yöneltti mi yönetmedi mi?
Bu da bi hayır bizler için .Allahım dualarımızı kabul etsin mucizesini bizelere de hayırlısıyla göndersin inşallah AMİN

Lütfen gerilimi yükseltmeden görüşlerimizi paylaşalım. a.s. Yükselmemiş ama ben baştan uyarmak istedim. :1hug: İyi paylaşımlar. Şeniz

ben çocukken komşumuz vardı yıllarca çocukları olmamıştı. doktorları gezmişler olmamış.son çare olarak da bi hocaya gitmişlerdi.hoca hamile kalacaksın ama sakın doktora gitmiceksin gidersen çocuk düşer demiş. artık umutsuzluktanmı, cehaletten midir inanmışlar. birtakım otlar filan içmiş.kadın. sonra adetten kesilmiş günden güne karnı büyümeye başlamış.biz görünce en seviniyoduk bunca yıldan sonra oldu diye. o da hareketlerini hissediyor güya, herşeyi hamile gibiydi. sonra 10.aya girdi ve hala doğum belirtileri yok.eşinin ısrarıyla doktora gittiler. ve meğerse hamile değilmiş. kendini okadar inandırmışki karnı şişmiş,adeti kesilmiş,bağırsak hareketlerini bebek sanmış. çocuktum çok net hatirlamıyorum ama yalancı gebelik dediler. karnında kist mi büyümüş yoksa başka bişimi ne öyle bişey.aylarca o kiloları vermeye uğraştı. bebek sayfasını kapattılar. dicem o ki arkadaşlar allahtan başka hiç birşeye ve hiç kimseye umut bağlamayın. bilimsel gerçekler ortada. tamamen azosperm olan bir erkeğin, ya da yumurtaları tükenmiş bir kadının bebek sahibi olması imkansızdır.mucizelere inanmam ben.ama inananlarada saygım var. ama bazı tüp bebek merkezlerinde illegal yollarla bunu gerçekleştiriyorlarmış. hatta tv ye de çıkmıştı yumurtasını satan öğrenci kızlar.o yüzden umutlarınızı kullanmalarına izin vermeyin

Arkadaşlar yeni cıkacak olan tüp bebek genelgesi tedavi olacak çiftler icin oldukça sıkıntılı bir durum yaratıyor.aynen kopyalıyorum.
(7) Merkezlerde birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Birinci uygulamada yaşa bakılmaksızın tek embriyo, 35 yaş üzerinde ikinci uygulamada iki embriyo, sonraki uygulamalarda ise yaşa bakılmaksızın iki embriyo transfer edilebilir.
8) Merkezlerde, doğacak çocuğun cinsiyetini belirleme amaçlı gonad ve/veya embriyo seçimi ve transferi yapılamaz.
(9)Üremeye yardımcı tedavi teknikleri kullanarak oluşan çoğul gebeliklerde embriyonal ya da fetal redüksiyon yapılamaz. Ancak tıp fakülteleri ve Bakanlığa bağlı eğitim hastanelerinden alınan durum bildirir heyet raporuna göre redüksiyon işlemi yapılabilir. Tıbbi endikasyon dışı redüksiyon yapan merkezlerin üç ay süre ile yeni hasta alımı durdurulur. Tekrarı halinde faaliyet izin belgesi iptal edilir.

Bununla ilgili görüşlerinizi buraya yazmanızı önemle rica ediyorum.
Belçika da devlet tek embiryo koyduruyor ama sınırsız olarak tedavi imkanıda sağlıyor. Türkiyede hem ödememizi biz yapıyoruz devlet tedavinin neydeyse ancak 2/3 üni destekliyor hemde hemde hamile kalma sansı tamamen azalıyor.
Bize göre 40 yaş öncesi her defasında en az 2 embiryo mutlaka koyulmalı.
40 yaş sonrasıda 3 embiryo ya kadar müsaade edilmeli.
canım yeni genelge ne yapacağız bilmiyorum ama bir an önce bir şeyler yapalım en önemlisi ben bu işlerden hiç anlamıyorum topik açalım diyorum topik açack bit tek arkadaşımız bile çıkmadı

BU YAZIYI SıZLERE DAHA ÖNCEDE YAZDIM DÜN BıR TÜP BEBEK TOPLANTISINA GıTTıM ORADAKı DR SÖZ ETTı EĞER BU GENELGE KABUL EDıLıRSE (DR EN KISA ZAMANDA HAYTA GEÇEK DıYOR ) TÜP BEBEK TEDAVıLERıNDE GEBE KALMA OARANLARI %50 DÜŞER DıYOR ARKADAŞLAR BU KONYDA TOPıK AÇALIM DıYORUM VE BıRŞEYLER YAPALIM BEN KONU AÇMAYI BıLMıYORUM

o zaman sizden ricam arkadaşınız acaba tüp bebek yaptıran doktora ilettimi bu durumu iletsinki tıbbada bu işlensin bizlerede umut olsun ben psikopat değilim ben multimilyonerde değilim zevk için paramı sacmıyorum tüp bebek klinikleirnde umut olmadığı için tüp bebek yaptırıyorum ama herkezin durumu aynı olmaz kimisidne zaten menide az sayıda sperm çıksa bile azosperm diyolar kimisinin bizim gibi sıfır kimisi gene amerikada yaşayan halamın kızının kocası tatolsperm sayısı 90 milyon ama hepsi cansız tanı azosperm..
Allah bilir..
Hacıya hocaya inanmam diye birşey yok ama ben aracı koymayı sevmem.. Tabiki bende çok hocaya gittim ama hepsi birbirlerinden farklı farklı şeyler söyledi..
ışin ucu Allah verirse olura geliyor tabiki öyle ama biz üstümüze düşeni yapmalıyız ay ne desem aynı yolda birleşemiyeceğiz tekrarlıyorum ben dindar biri değilim ama inanclıyım ne ağzımdan dilimden ne duayı ne tövbeyi yakarışı besmeleyi düşürmem keşke keşke bilgim olsada dindar biri olsa Rabbim nasiğ etse çok isterim ama malesef benim bilgim anca bunları söylemeye yetti..
Allah hepimizi hepimizi hayırlı gönlümüzdeki sonucları alabilecğeimiz yollara yöneltsin inşallah

bu ne saçma bir yorum yaa...nasıl dindar değilsin de inançlısın?? bence sen saçmalıyorsun..Dinin islam ise sen inaçlı olursun..kendini kandırma bence, tekrar düşün..Ayrıca unutma, dünyada ve kainatta tek ve son din İSLAM dır..Saygılar..

Arkadaşlar....ilk önce yorum yapsammı yapmasammı diye kararsız kaldım.Her seyin başı umut ve inançtır.Hamile olan arkadaş ve eşi dr.dan umut kesmiş olabilir.Her yolu denemişlerdir.Umutsuz olmak şanssı yüzde elli düşürür.Belki bu arkadaşlar şifa dualarıyla, belkide kendilerini tam teslimiyetle ,yani inanç rahatlığıyla huzura ermişlerdir.her şey psikolojik ile de olmuş olabilir.İnsanlar yıllarca koşuşturur hamile kalmak için, fakat olmaz.derki her şeyi denedim olmuyor artık der, şifa aramayı bırakır.bi bakar ummadığı anda hamile kalmış.Böyle olan çok insan var.Yani bazı şeyleri çok istemekte insanı gerer .Bazen tıppında açıklayamadığı şeyler vardır.hayat mucizelerle dolu.Benim yorumum bu.bilmiyorumkismile

Back